Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Katolička Crkva: Istospolne bračne zajednice “nisu zakonite”

Vatikanski doktrinarni ured, Kongregacija za nauk vjere (CDF), donio je tu odluku kao odgovor na pitanja i poteze u nekim župama da se takvi blagoslovi omoguće u znak dobrodošlice homoseksualnim katolicima, s obzirom na to da Crkva ne dopušta homoseksualne brakove.

Papa Franjo odobrio je taj odgovor, rekao je CDF, dodajući kako “nije zamišljen da bude oblik nepravedne diskriminacije, već podsjetnik na istinu liturgijskog obreda”.

Rečeno je da takvi blagoslovi nisu dopušteni iako su “motivirani iskrenom željom pružanja dobrodošlice homoseksualnim osobama” i pomaganja da odrastu u vjeri.

U odluci CDF-a navodi se da, budući da je brak između muškarca i žene sakrament, a blagoslovi su povezani sa sakramentom braka, oni se ne mogu proširiti na istospolne parove, prenosi Hina.

Iz tog razloga nije dopušteno blagosloviti odnos ili partnerstvo, čak i stabilno, koji uključuje seksualne aktivnosti izvan braka (tj. izvan neraskidive zajednice muškarca i žene), kao što je to slučaj s istospolnom zajednicom, navodi se.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x