Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Jan Luc Montagnier je imao pravo – Virus je stvoren od strane kineskih i američkih naučnika

Dokumenti o prijavi za grant koji su podneseni američkoj Agenciji za napredne odbrambene istraživačke projekte (Darpa), koji su procurili prošlog mjeseca, otkrivaju da je međunarodni tim naučnika planirao da miješa genetske podatke blisko povezanih sojeva i uzgaja potpuno nove viruse.

Stručnjak za genetiku koji radi sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), koji je otkrio plan nakon detaljnog proučavanja prijedloga, rekao je da bi, da je Sars-CoV-2 proizveden na ovaj način, bilo objašnjeno zašto nikada nije pronađeno blisko podudaranje u prirodi.

Do sada je Sars-CoV-2 najbliži prorodni virus koji se javlja kao soj Banal-52, koji je prošlog mjeseca prijavljen u Laosu i dijeli 96,8 odsto genoma. Ipak, naučnici očekuju da će se direktni predak podudarati sa 99,98 posto – a do sada nije pronađen nijedan.

Darpa prijedlozi, koji su procurili u grupu za analizu porijekla pandemije Drastic, pokazuju da je tim planirao uzeti sekvence iz koronavirusa koji se prirodno pojavljuju i koristiti ih za stvaranje potpuno novog soja koji bi bio prosjek svih sojeva.

U prijavi za bespovratna sredstva, podnetoj 2018. godine, navodi se: „Mi ćemo sakupiti podatke o sekvenci/RNAseq sa panela blisko povezanih sojeva i uporediti genom pune dužine, skenirajući jedinstvene SNP koji predstavljaju greške u sekvenciranju.

“Genomi kandidata za konsenzus će se komercijalno sintetizovati korištenjem utvrđenih tehnika i genoma dužine RNK i elektroporacijom za oporavak rekombinantnih virusa.”

Objašnjavajući prijedlog, saradnik SZO, koji je zatražio da ostane anoniman zbog straha od odmazde, rekao je: “To znači da bi uzeli različite sekvence iz sličnih koronavirusa i stvorili novi niz koji je u suštini njihov prosjek. To bi bilo nova sekvenca virusa, koja se ne slaže 100 posto ni sa jednim drugim.“

“Zatim bi sintetizovali virusni genom iz kompjuterske sekvence, stvarajući tako virusni genom koji ne postoji u prirodi, ali izgleda prirodno jer je prosjek prirodnih virusa.“

“Zatim su stavili tu RNK u ćeliju i iz nje oporavili virus. Time se stvara virus koji nikada nije postojao u prirodi, s novim “kosturom” koji nije postojao u prirodi, ali je vrlo, vrlo sličan, jer je prosjek prirodnih kostura.”

Izvor je rekao da je važno napomenuti da su ventil generisanja takve prosječne sekvence bili virusi koji su imali samo pet odsto genetske razlike jedan od drugog.

Prošle godine, naučnici sa Instituta za virusologiju u Wuhanu rekli su da su 2013. pronašli soj po imenu RaTG13 u izmetu slijepih miševa u pećini u provinciji Yunnan, sa 96,1 odsto podudaranja sa Sars-CoV-2. To znači da je RaTG13 mogao biti uključen u skup virusnih genoma kako bi pomogao u stvaranju prosječne sekvence.

Iako je prijedlog za bespovratna sredstva odbijen 2018. godine, baza podataka virusnih sojeva u Wuhanu zapečaćena je zbog izbijanja Covida-19 nekih 18 mjeseci kasnije, što znači da je nemoguće provjeriti na kojim je virusima tim radio ili ih je stvorio. Naučnici iz Wuhana dosljedno negiraju stvaranje Sars-CoV-2 u laboratoriji.

Izvor SZO je dodao: „Ako Sars-CoV-2 potiče od vještački konsenzusne sekvence sastavljene od genoma sa više od 95 odsto sličnosti … predvidio bih da nikada nećemo pronaći zaista dobru podudarnost u prirodi već samo gomilu bliskih podudaranja sa dijelovima sekvence, što  sada vidimo.“

“Problem je u tome što će oni koji se protive scenariju curenja iz laboratorije uvijek samo reći da moramo uzorkovati više, a odsustvo dokaza nije dokaz odsustva. Naučnici se generalno plaše da raspravljaju o pitanju porijekla zbog političke situacije Ovo ostavlja maloj i glasnoj manjini pristrasnih naučnika slobodu za širenje dezinformacija.”

Prijedlog je podnio britanski zoolog Peter Daszak u ime konzorcijuma koji je uključivao Daszak EcoHealth Alliance, Institut za virusologiju Wuhan, Univerzitet u Sjevernoj Karolini i Duke NUS u Singapuru.

Planovi su dodatak drugim prijedlozima iz Darpa dokumenata, uključujući umetanje sekvence u postojeće viruse kako bi bili zarazniji za ljude i zaražavanje divljih slijepih miševa aerosolno konstruisanim spike proteina iz virusa.

Stručnjaci su rekli da bi, ako je krajnji cilj prijedloga bio stvaranje vakcine protiv koronavirusa, konstrukcija “idealnog” prosječnog virusa bila dobra polazna tačka.

Gospodin Daszak, koji je trenutno član tima SZO koji istražuje porijeklo pandemije, takođe stoji iza pisma objavljenog u The Lancetu koje je odbacilo sugestije da Covid nema prirodno porijeklo kao teoriju zavjere.

Izvor SZO rekao je da se borio da pokrene pitanje curenja iz laboratorije sa drugim naučnicima i da je upozoren da ne govori o svojim zabrinutostima.

Tim za predlaganje je kontaktiran radi komentara, ali nije odgovorio do vremena objavljivanja članka na Telegraphu.

Sve ste shvatili. Pandemija je u pravom smislu Plandemija. Domaće nesposobne i korumpirane naučnike i političare treba doživotno lustrirati, jer su i pored upozorenja mnogih, ostali na strani bjelosvjetske bagre, koja je Planet bacila na koljena.

DIJELITE ČLANAK.

Izvor: Telegraph UK/logicno.com

4 2 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x