Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Izetbegović: Lavrov je sam kriv; Bit ćemo prisiljeni slomiti okove HDZ-a

Uvjeren je kako ekipa mladih ljudi predvođena nositeljem liste Koalicije za Mostar Zlatkom Guzinom može “upravo učiniti da takav Mostar vidimo u vremenu koje je pred nama”.

Na konstataciju novinara kako HDZ BiH neće pristati na izmjenu Statuta grada Mostara dok se ne završe pregovori oko izmjena Izbornog zakona Izetbegović je istaknuo kako se nada da se neće dodati i treća blokada jer trenutno imaju blokadu popune Ustavnog suda te blokadu volje građana prije dvije godine kada je u pitanju formiranje strukture vlasti na federalnoj razini.

Ako dodaju ovo s Mostarom onda su dodali treću blokadu, kazao je Izetbegović ustvrdivši kako će onda biti prisiljeni slomiti te okove koje stavljaju većini u parlamentima.

Ovakvim odnosom i željom da se ojačaju dodatno pozicije domova naroda guši se zrak demokracije u BiH, smatra Izetbegović.

Predsjednik SDA komentirao je i jučerašnji potez članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića koji su se odbili sastati s ruskim šefom diplomacije Sergejom Lavrovom, kazavši kako su ispravno postupili.

Gospodin Džaferović i gospodin Komšić su dva lidera koja imaju snažan integritet i vlastiti stav i ne treba im nitko govoriti što će raditi. Ispravno su postupili jučer jer ono što Rusija već odavno radi je dakle jedna neprincipijelna i jedna neselektivna podrška. Bez obzira što radili lideri Republike Srpske predvođeni Miloradom Dodikom je protiv glavnih strateških opredjeljenja BiH, istaknuo je Izetbegović.

Dodao je kako je i to izravno miješanje u unutrašnje stvari BiH.

Lavrov je sam kriv što je ne poštujući simbole BiH, ne poštujući Ustav BiH koji je jasno definirao poziciju OHR-a, ne poštujući strateška opredjeljenja i zakone BiH natjerao Džaferovića i Komšića da tako postupe, zaključio je Izetbegović. | FENA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x