Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

IVANA MARIĆ: HDZ BiH za svoj uspjeh može zahvaliti Komšiću

U pregovorima o formiranju vlasti u Federaciji BiH žuri se Stranci demokratske akcije (SDA). Vjerujem da će to s Vladom FBiH ići teže jer HDZ BiH to sada koristi da progura neke svoje ciljeve. Jedini kojima se žuri je SDA zbog Sarajevske županije.

Ne znam što očekivati kad formiraju vlast partneri koji imaju ovako nizak stupanj povjerenja. HDZ BiH treba biti zahvalan Komšiću za svoj izborni uspjeh a izmjena Izbornog zakona toj stranci, zapravo, ne odgovara, ustvrdsila jepolitička analitičarka Ivana Marić.

Što se tiče Izbornog zakona, HDZ BiH se poziva na odluku Ustavnog suda, ali se ne obazire na druge odluke. Političari se ponašaju kao za švedskim stolom. Ali, upravo zahvaljujući kandidaturi Željka Komšića, HDZ je ostvario najbolje rezultate u posljednjih dvadeset godina. O tome nitko ne priča. Bez HDZ-a BiH se ne može ni formirati vlasti niti ona može funkcionirati. Tako da im ta priča jednostavno jako dobro služi, izgubili su potpuno oporbu. Nisam sigurna koliko im zaista odgovara da se tu priču završi jer bi onda morali rješavati konkretne probleme građana, navodi politička analitičarka Ivana Marić.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x