Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Ivan Pokupec protiv Vilija Beroša: FROM HERO TO ZERO!

Beroš je kukavica jer se nije usudio pojaviti pred ljudima iz svog vlastitog resora, bježi od odgovornosti, iako je on najodgovornija osoba u zdravstvu i to mu nije prvi put – izjavio je, gostujući u Bujici na Z1 televiziji, građanski aktivist i poznati vjeroučitelj, Ivan Pokupec: – Vjerojatno se mnogi neće ni sjetiti da je Vili Beroš na zadnjim izborima dobio uvjerljivo najviše preferencijalnih glasova od svih političara… Dvije i po’ tisuće više od samog premijera Plenkovića, što govori o tome kolika se fama stvarala oko tih naših, tzv. spasitelja… Da su izbori sutra, taj isti Vili Beroš ne bi dobio ni jednu tisućinu glasova koje je dobio tada! I to nam sve govori. Kažu Amerikanci; From hero to zero! On, koji je bio portretiran kao jedna vrsta “super junaka”, danas se ne usudi bez pratnje uopće izaći u javnost.

“Ako uspiju slomit djelatnike u zdravstvu, represiju će ubrzo osjetiti i svi ostali u javnom sektoru,” upozorio je Pokupec, uz napomenu da su uskoro na redu i ostali, ukoliko medicinari pristanu na prijetnje ministra Beroša vezane za cijepljenje i tzv. covid potvrde: “Ucjene, prijetnje i zastrašivanja nikad nisu pametna strategija. Beroš vodi resor u kojem u ovom trenutku nedostaje otprilike osam tisuća djelatnika i prijetnjama je sam sebe stavio u pat poziciju jer ljudi posve sigurno neće pristati raditi pod ucjenom. Zanimljivo je i da ministar ne zna za mišljenje HUP-a, koji je službeno objavio da po GDPR-u niti jedan poslodavac ne smije uopće pitati svoje zaposlenike o cjepnom statusu, a kamoli raditi nekakve liste ili crne bilježnice i onda na temelju toga kažnjavati. Ovo je jedno potpuno nemoralno, bahato, ali i protuzakonito ponašanje!”

Čak niti među zdravstvenim djelatnicima nema jednoumlja, konstatirao je ugledni profesor katehetike: – Obje se strane zalažu za slobodu mišljenja, a među njima vjerojatno ima i cijepljenih i necijepljenih… To što im svima prijete, dokaz je da su oni koje su nazivali “teoretičarima zavjere”, izgleda ipak bili u pravu jer događa se upravo ono na što se upozoravalo.

KRAPINSKE TOPLICE: NIKOLA GAČINA U ŠKOLU JE UŠAO BEZ MASKE?!

Zbog potpore Kristijanu Gačini i kaznene prijave koju je podnio protiv ravnatelja škole u Krapinskim Toplicama, na Ivana Pokupca već se danima vrši strahoviti pritisak, a navodno su mu prijetili čak i otkazom: – Dobio sam internu informaciju iz obrazovnog sustava da se spremaju inspekcije, za koje smatram da su politički motivirane i nemaju veze s mojim radom u nastavi!

U petak navečer, Pokupec je u Bujici otkrio važnu vijest iz Krapinskih Toplica: – Nikola je danas ušao u školu bez maske! Pobijedili smo sustav!

Nikolin otac, gospodin Gačina u petak ujutro mi je potvrdio da je dječak napokon uspio ući u školu bez maske – detaljno je iznio Pokupec: – Zanimljivo je kako su prije četiri dana svi mainstream mediji izvijestili kako je njegov sin stavio masku na lice, što nije bila istina! Dijete je stavilo masku ispod brade da može ući u školu. Mali je ušao noseći masku onako kako oni smatraju “nepropisnim” i to su mediji prozvali pobjedom razuma. No, to je sve – osim pobjede razuma. To je pobjeda forme nad sadržajem, to je pobjeda covid-religije i pobjeda sustava ucjenjivanja, jednog nasilništva…

“Forma je zadovoljena, mediji su ispričali svoju priču i dali ljudima, javnosti, naslutiti da je priči kraj, da je sustav pobijedio,” nastavio je: “Međutim, u petak se dogodio  jedan veliki preokret, tata Kristijan javlja da je njegov sin ušao u školu bez maske i da se to od njega zapravo nije ni tražilo, što mi daje naslutiti da su i oni zaštitari koji su zastrašivali djecu na ulazu i ravnatelj škole i župan, shvatili da su jednom neobranom grožđu protuzakonitog djelovanja što sam tvrdio od početka.”

POKUPEC OTVORIO DUŠU: Bila je to najokrutnija mjera Stožera…

Ivan Pokupec se u Bujici prisjetio i vlastitog bolnog iskustva, njegov mali Šimun teško je bolestan, što ga je motiviralo da prošlo ljeto, usred koronakrize, zajedno s Robertom Matešom kampira ispred dječje bolnice u Klaićevoj: – Beroš je tada preporučio da roditelji djece koja su na dugotrajnom liječenju, budu u svojim posjetama ograničeni na svega 15 minuta dnevno. To je za mene bila apsolutno nehumano jer  sam osoba s invaliditetom od rođenja i prošao sam taj sustav na svojoj koži. Onda sam ga opet prošao kao otac jer je moje dijete također imalo zdravstvenih problema. Ta je Beroševa odluka bila najnehumanija i najokrutnija od svih dosadašnjih! 15 minuta sa majkom ili ocem za bolesno dijete na bolničkom liječenju je trauma koja ostavlja traga za cijeli život i osjećao sam se pozvanim reagirati…

“Rekao sam da bi bilo bolje da Beroš zabrani posjete potpuno nego dopusti da djeca viđaju roditelje tek na 15 minuta,” s knedlom u grlu se prisjetio vjeroučitelj: “To je bilo iznimno okrutno! Danas, kao odrasla osoba koja je bila dijete u tom bolničkom krevetiću u ratnim vremenima, to mogu i osobno posvjedočiti… To mogu posvjedočiti i kao otac kojeg je možda više slamao prizor druge djece koja nisu bila sa svojim roditeljima… To je strašno! Strašan je i sam način s kakvom je lakoćom jedna takva mjera bila donesena, to je definitivno bila najokrutnija mjera ovog HDZ-ovog Stožera!”

“KORONA JE FASCINANTNA, NE BIRA ULICE U KOJE IDU HDZ-ovci!”

Govorio je i o licemjerju Plenkovićeve Vlade tijekom koronakrize: – Svako okupljanje neistomišljenika, bilo da se radilo o Festivalu slobode, o nekakvom prosvjedu ili sportskom događanju, u medijima je označeno praktički kao teroristički čin. Međutim, kada su se događali izbori i HDZ-ovi derneci onda je to označavano kao nešto što je adekvatna iznimka. Sjetite se samo one ultrakomične situacije kada je, prije izbora, Plenković posjetio riječki Korzo, pa su ga proglasili zonom u kojoj mjere ne vrijede! Ta korona je fascinantna; ona bira ulice i ne ide u ulice gdje su HDZ-ovci!

Pokupec ironično naglašava da u medicine, izgleda nema presumpcije nevinosti: – Uveli su princip da si bolestan, dok ne dokažeš da si zdrav! To bi bilo kao da se u pravom sustavu pojavi neko parapolitičko tijelo poput Stožera i kaže; od danas ste svi pred zakonom krivi, do dok se ne dokažete da ste nevini!

Komentirao je i zahtjev Hrvatske liječničke komore koja je zatražila izbacivanje prof. Gordana Lauca iz vladinog Znanstvenog vijeća: – To je totalitaristička metoda obračuna sa znanstvenikom koji ne ide niz dlaku i otvara mjesto za raspravu, zastupajući drugu stranu… Ne mogu ga etiketirati i prozvati antivakserom i antiznanstvenikom pa im preostaju jedino metode izbacivanja sa scene.

IVICU ĐIKIĆA NAZVAO ‘COVID BISKUPOM’!

“Na koronu se može gledati kao na jedan politički projekt koji poprima oblike religije,” ističe vjeroučitelj: “Ne bih rekao samo religije, već religijskog ekstremizma! Korona vjernici su ekstremni vjernici, oni danas imaju svoje bogoslužje, svoje bogomolje, svoju strukturu, hijerarhiju i oštromjeraše.”

Ivicu Đikića smatra corona-biskupom: – Đikić je, kao i ostatak covid-biskupa, redovito iskazivao licemjerje. Jedno je propovijedao, a onda se slikao zagrljen u svlačionicama nogometnih klubova, na gliserima za vrijeme ljetnog odmora… Njih sve krasi ta jedna osobina da žele najoštrije moguće mjere za građanstvo, ali da se te iste mjere ne odnose na njih same.

U emisiji je objavljen ekskluzivni dokument s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, koji je potpisao dekan Bojan Baletić; riječ je o Odluci o načinu održavanja nastave u zimskom semestru, kojom je predviđen epidemiološki okvir, unutar kojeg studenti i nastavnici moraju imati tzv. digitalne COVID potvrde! Redakcija Bujice posjeduje internu korespondenciju s fakulteta, iz koje je jasno vidljivo da su se prof. dr. sc. Sanja Filep, dr. sc. Neda Borić i dipl. ing. Nenad Turčić usprotivili takvoj dekanovoj Odluci i prodekana za nastavu Sinišu Justića optužili za “uvođenje segregacije na Sveučilište”…

BUJICA OBJAVILA SKANDALOZNU ODLUKU DEKANA ARHITEKTURE O COVID POTVRDAMA: “To je segregacija na Sveučilištu!”

Uvođenje segregacije na Sveučilište je apsolutno sramotno – prokomentirao je gost emisije događaje na Arhitektonskom fakultetu: – Savjetovao bih fakultetskim tijelima, profesorima i studentima da pripreme odgovarajuće pravne korake, ostvari li se ovakva protuzakonita odluka u praksi.

Covid potvrda se pokazala i sada već dokazala kao jedna isključivo politička i birokratska mjera koja nema nikakve veze sa znanstvenom stranom i medicinom – zaključio je Ivan Pokupec svoj nastup u Bujici: – To je zabrinjavajući presedan koji otvara put u kojem birokrati, na europskoj ili na nacionalnoj razini, mogu izmisliti nekakav dokument i onda putem njega postavljati razne uvjete. Kada su pitali Benita Mussolinija, fašističkog diktatora, kako bi on definirao fašizam, rekao je da je fašizam spajanje država sa interesima korporacija. Smatram da smo upravo ušli u jedno takvo razdoblje! Ako se sad pruži adekvatan otpor tom covid-fašizmu, onda će tu priči biti kraj. Ako oni vide da mogu jesti pijuna po pijuna, priča će ići dalje.

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x