Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

IVAN PERNAR U BUJICI: Putujem u Zambiju, svjedočit ću protiv optuženih za trgovinu djecom!

Gospodo iz Možemo, svjedočit ću, reći ću sve što znam – riječi su, kojima je bivši saborski zastupnik Ivan Pernar, u Bujici na Z1 televiziji najavio put u Zambiju, gdje će u medijima i pred sudom, ako bude pozvan, iznijeti svoja saznanja o optuženicima za međunarodnu trgovinu djecom: – Spreman sam svjedočiti o tome što sam sve vidio u ambasadi DR Konga u Beogradu i kaznenim prijavama, koje sam predao, zašto smatram da su posvojenja nezakonita!

“Gotovinu su proganjali i drukali, a bio je nedužan čovjek,“ podsjetio je Pernar na prave drukere, koji sada optužuju njega, a brane zambijske optuženike: “Ako cinkarite heroje Domovinskog rata, onda ste u medijima ‘super’ osoba, ako šaljete informacije koje bi ih mogle usositi i gurnuti niz stepenice, onda ste ‘hrabra’ osoba, ali kada transrodne vijećnike prijavite kazneno hrvatskom pravosuđu i informacije protiv njih proslijedite zambijskome, onda preko noći, u kafkijanskom stilu, doživite metamorfozu iz savjesnog građanina u cinkera…“

Pa, oni zbog vraća za smeće tjeraju ljude da drukaju jedni druge i traže račune s osobnim podacima u tom istom smeću, kako bi išli jedni protiv drugih – definirao je pojam druker kod možemovaca, bivši zastupnik u Hrvatskom državnom saboru.

Notornoj Sandri Benčić je poručio: – Ona nema panični strah od tzv. govora mržnje, nego od istine o aferi Kongo!

Na pitanje, kakav je to čovjek, koje mu je javno uputila zastupnica Možemo, Pernar je odgovorio: – Ako pobjegnu bez svoje djece iz Zambije, nemamo više što razgovarati! Kakvi su to ljudi i koliko ozbiljno doživljavaju roditeljstvo?! Stalno igraju na emociju, a ja vas pitam, zamislite da se nađete u Zambiji i da uzmu vašu djecu, a vi imate rok od 48 sati, biste li kupili kartu i pokušali otići iz zemlje ili biste rukama i nogama tražili svoju djecu i ostali tamo tako dugo dok ju ne pronađete i odvedete svojoj kući?!

Ispada da su možemovci u Zambiji anđeli, a da sam ja zao, tvrdi Pernar i napominje da je govor mržnje usmjeren protiv njega – i to iz Možemo: “Članovi te ‘kulturne’ i ‘fine’ platforme me nazivaju drukerom, štakorom, moralnom ponornicom i gnjidom…

Komentirao je i uhićenje transrodnog brazilskog državljana u Zračnoj luci Franjo Tuđman, prije nekoliko mjeseci, kada nitko nije spominjao “govor mržnje“ u medijima, niti se itko od političara i udruga bunio zbog načina izvještavanja: – Problem brazilske transrodne mule iz Brazila bio je što nije bila u stranci Možemo! Zbog toga o tome nismo čuli ništa u saboru niti su je branili ministri u Vladi!

Plenkovićeva obrana možemovaca optuženih za trgovinu djecom iz Konga, Ivana Pernara uopće ne čudi: – Kad vas brani HDZ, stranka osuđena za kriminal, čovjek se odmah mora zapitati radi li se tu o ljudima koji su ogrezli u kriminal ili se radi o nekim poštenjacima?!

“Takav njihov odnos prema afričkim zemljama je krajnje nepoštovanje tih država i izrugivanje proceduri,“ komentirao je ponašanje Gordana Grlića Radmana prema zambijskim vlastima i DR Kongu: “Netko je iz Hrvatske mogao još prije dva mjeseca otići u Beograd i ako je sve čisto, ako optuženi nisu krivi – sve pet, međutim, jasno je da oni i dalje ne žele otići tamo i postaviti pitanje o legalnosti papira posvojene djece.“

Osvrnuo se i na reakciju Udruge posvojitelja iz Konga, objavljenu u tzv. mainstream medijima: – Govore da su svoje dokumente ovjerili u Beogradu, a ovi iz ambasade meni govore potpuno drukčije! Kažu da već godinama nitko ne može posvojiti djecu iz Konga na zakonit način, da ništa više ne ovjeravaju i nema nikakvih pečata njihove države!

U Bujici je istaknuto da posvojitelji, ako žele dijete iz Hrvatske, moraju prikupiti 39 raznih dokumenta, mišljenja i opservacija stručnjaka, dok je za posvojenje djeteta iz Konga dovoljan tek pečat suda u Zlataru i politička potpora Sandre Benčić, na što se Pernar nadovezao: – To je očita diskriminacija posvojitelja u Hrvatskoj!

“Ne mogu popustiti pred pritiskom kaznenih prijava koje su podnijete protiv mene, ako bih popustio onda sam kukavica koja se sakrila u mišju rupu,“ zaključuje Perner, uz poruku: “Idemo do kraja! Vidjet ćemo tko je tu normalan, a tko je poludio!“

Usput se pohvalio: – Anonimni prijavitelj javio mi se osobno i čestitao na prijavi, nakon čega sam sve prijavio zambijskoj policiji!

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najbolje
Uredne povratne informacije
View all comments
trackback

[…] Pogledaje Pernarovu prijetnju u Bujici na 56:44 […]

1
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x