Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

IVAN PENAVA: “Plenković se odrekao interventnih policajaca, ali SDSS-a neće tako lako!”

Interventni i pogranični policajci riskiraju svoje živote da bi mi živjeli u sigurnosti. Pristati na to da netko onako prelazi granicu, bilo bi suludo! Tih ljudi, koji čuvaju našu sigurnost i nacionalnu granicu, Andrej Plenković se odrekne, međutim, SDSS-a se ne odriče tako lako!

“Oprati ruke od interventnog policajca na zadatku, koji je dobio takve upute je naprosto odricanje ne samo od tih ljudi, to je odricanje od samog sebe, odricanje od države,” nastavio je Penava komentirati aferu s migrantima, koja je proteklih dana bila jedna od glavnih vijesti: “Kada promišljate nacionalno, suverenistički, kada vam je država i narod na prvom mjestu, vi se čuvara granice ne odričete!”

Intreventni policajci su bili na zadatku u službi i mene, i vas, i svakog građanina Hrvatske – dodaje novi čelnik DP-a: – Da možemo mirno spavati, da nam ne provaljuju u kuće, da se ne moramo brinuti kad padne noć koga ćemo sresti i hoće li nas neka horda napasti… Ti ljudi su bili na liniji obrane svih nas. Nažalost, aktualna politika i Andrej Plenković sada peru ruke od njih i isporučuju ih na pladnju, jer to može naštetiti njegovom imidžu kod globalista! Oni bi otvorili sva vrata i doveli u opasnost svoje građane…

PENAVA KOMENTIRAO PRESUDU HDZ-u I SANADREU: “Plenković se treba ispričati naciji!”

Smatram da bi se zbog presude u slučaju Fimi media Andrej Plenković, kao šef HDZ-a, trebao ispričati naciji – rekao je Penava i dodao: – On sada pokušava oprati ruke i od Ive Sanadera i od cijelog krila kojem i sam pripada! To je taj inkubator tzv. profesionalnih diplomata koji rade po tuđem nalogu. Njima nije stalo nidočega, a kamo li naroda i države, njima je stalo samo do njihovih karijera, firmi i poslova.

“Sad već bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz je već i na samu sumnju da je nešto slično počinio, odstupio s dužnosti,” nastavlja Ivan Penava: “Jel’ vi možete zamisliti Andreja Plenkovića da izađe danas ili sutra pred ljude, da napravi tiskovnu konferenciju i da se ispriča građanima Grada Zagreba i Banovine što nije ništa napravio po pitanju obnove?!”

PREDSJEDNIK DP-a POSTAVIO NEZGODNO PITANJE ŠEFU HDZ-a: “Tko je čovjek osuđen za primanje mita, kojeg je Andrej Plenković zaposlio u HC-u?!”

Penava Plenkovića ne smatra osobito poštenim političarem, a kao prilog toj tezi, aktualnom šefu HDZ-a i Vlade postavio je vrlo nezgodno pitanje: – Kako je zaposlen jedan čovjek koji je pravomoćno osuđen za koruptivne radnje, za primanje mita, kao prometni inspektor, a zaposlen je u Hrvatskim cestama? I tko je on Andreju Plenkoviću?

Na konkretno pitanje voditelja – tko mu je on, Penava je odgovorio: – Prije nego što su ušutkali medije, oprao je ruke i rekao da nema s tim ništa… Bratić je u pitanju i znam da je Andrej Plenković s time imao jako puno toga! No, naš “umiveni” premijer jednako kao i neki drugi, koji su okolo u gepecima vozali milijune, priča da je “pošten”.

PLENKOVIĆEV HDZ JE FEJK, NIJE TO TUĐMANOVA STRANKA IZ 90-ih!

Posebno je prokomentirao Plenkovićevo učestalo pozivanje na Tuđmana, rekavši da “njih dvojica ne mogu stati u istu rečenicu”, a da je stranka koju vodi “fejk HDZ”: – Pogodilo ga je i bio je ljut zato što je na Saboru Domovinskog pokreta bio  Stjepan Tuđman, zato što su s nama Andrija Hebrang i Bosiljko Mišetić, zato što me podupire gospođa Ljilja Vokić… Nije lako fingirati i biti fejk. Ovaj Plenkovićev HDZ je fejk HDZ, to nije HDZ iz 90-tih godina!

Penava je u emisiji odgovorio i na pitanje u čemu je jedna od osnovnih razlika između Tuđmana i Plenkovića: – Dr. Franji Tuđmanu mogli ste reći svašta, mogli ste mu se suprotstavaljati snagom argumenata i iznositi drukčija mišljenja… On je zbog toga znao biti ljut, on bi se i namrštio, galamio, međutim, mogli ste reći što mislite i ništa vam se ne bi dogodilo. Današnji članovi HDZ-a, a to mi govore upravo mnogi od njih, danas ne smiju reći ništa – jer ako se Andreju Plenkoviću kaže nešto što nije po njegovoj volji, odmah ste bivši! Zbog ovakvih stvari sam istupio iz te stranke, a smjer kojim Andrej Plenković vodi HDZ i kuda vodi našu državu, sve je – samo ne na tragu politike Franje Tuđmana, neovisne i suverene države.

PENAVA O SOROSU

Aktualnom premijeru i šefu HDZ-a, predsjednik Domovinskog pokreta zamjera i bliskost s Georgom Sorosem: – Prvi puta sam za Sorosa čuo od prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, a on je o njemu imao posve drukčije mišljenje od Plenkovića, za kojeg se dobro zna u kakvim je relacijama sa Sorosem.

“Što bi danas dr. Franjo Tuđman radio da je živ, što bi radio kad je završilo oslobađanje Hrvatske i nakon što je dobio rat,” pita se Penava i daje odgovor: “Ne bi li on na tragu svoje politike sadržane u sloganu ‘Odlučimo sami o sudbini svoje Hrvatske’ počeo vraćati naše nacionalno bogatstvo, ono što je hrvatsko, resurse koji su rasprodani, od banaka, energetskog sektora, INA-e… Zašto to Plenković ne radi? Zato što ne smije! On pripada globalističkoj politici. Smije otići u Ukrajinu i zamjerati se Rusima i njihovom predsjedniku Putinu, ali ne smije povući poteze koji su dobri za Hrvatsku, koji su državotvorni i suverenistički – jer naprosto, on ima svoje šefove u Bruxellesu i mora tamo odlaziti po njihovo mišljenje… Zamislite kad bi mu oni dopustili da vrati naš telekom u hrvatske ruke, ali i ostala blaga koja pripadaju našem narodu i našoj državi?!”

DOMOVINSKI POKRET JE KONSOLIDIRAN I TU SMO DA HRVATSKU VIŠE NITKO NE DOVODI U PITANJE!

Domovinski pokret je na Saboru prošle subote okrenuo novu stranicu, u svakom smislu je ojačan i konsolidiran – zadovoljan je novi predsjednik Penava: – Tu smo da se pobrinemo da neki ne bi više mogli dovoditi Hrvatsku u pitanje i da ono najvrednije što imamo, prestane odlaziti iz naše države. A odlazi zbog politika koje provodi i Andrej Plenković i to je ono što moramo mijenjati.

Odgovorio je i onima koji mu spočitavaju da se ne može voditi nacionalna stranka, ako si gradonačelnik Vukovara, usporedivši to sa situacijom kada je Bože Petrov vodio Most i bio gradonačelnik Metkovića, a nitko mu zbog toga nije prigovarao: – Kako bilo tko u državi, tko voli Hrvatsku može podcijeniti bilo koga, došao on iz Konavala, Buja, iz Slavonije ili iz Zagorja, Like, BiH, dijaspore… Tako su vrijeđali i Tima Oreškovića, tako vrijeđaju i sve nas koji mislimo hrvatski, dišemo hrvatski i želimo ovome narodu nešto ostaviti iza sebe, a ne “čapati i hapiti”… Oni koji su u takav kontekst spremni staviti i Vukovar, s Hrvatskom nemaju nikakve veze i zato mogu iznositi takve teze i pitanja.

PENAVA: “OZBILJNE DRŽAVE NE PREPUŠTAJU TEK TAKO MEDIJE STRANCIMA, TO JE VELEIZDAJA!”

Ivan Penava je u Bujici čestitao peti rođendan vukovarskim BBB-ima, a sramotnim smatra veličanje Delija i ‘Crvene Zvezde’ u pojedinim medijima koji izlaze u Hrvatskoj: – Hrvatska je devastirana u svakom pogledu pa tako i medijskom. To što je dopušten ulazak srbijanskog kapitala u veliki dio medija u Hrvatskoj je izravno ugrožavanje nacionalne sigurnosti, a nikako nije stvar tržišne utakmice, kao što to tumači premijer. U današnjem društvu, u digitalno doba gdje je informacija zapravo sve, prepustiti tako olako medije strancima je čin veleizdaje! Vi ste time prepustili državu i naše društvo da ih muljaju, lažu i usmjeravaju onako kako misle vlasnici tih medija. To je jedna apsolutno izdajnička politika! Prepustiti medije – novine, televiziju i portale tvrtkama iz stranih država da one upravljaju njima, a da nemate svoje vlastite, etablirane koje se prati, to je nacionalna tragedija i to ozbiljne države ne rade.

O DIPLOMACIJI: “TO SU PLAĆENICI BUXELLESA!”

Govorio je i o diplomaciji: – Nažalost, ovi naši današnji profesionalni diplomati, plaćenici su u službi Bruxellesa! Oni služe nekim drugim interesima, a ne nacionalnim i nisu u stanju zauzeti se za bilo koju hrvatsku tvrtku… Jednako kao što i 2000.-tih, kada su isporučivali naše generale, časnike i vojnike međunarodnim sudovima, nisu stali u zaštitu hrvatskih interesa. Danas ih vidimo kako peru ruke od članova interventne policije koji su radili po zapovijedi, koji su imali nalog i koji su radili svoj posao – štitili granicu. Jedino što aktualna politika na čelu s Andrejom Plenkovićem zna i čini jest pranje ruku od svega što bi njegov imidž u Europi moglo dovesti u pitanje!

O PUPOVCU: “DRŽAVOM NAM UPRAVLJA SDSS, TO JE PUZAJUĆA VELIKOSRPSKA AGRESIJA!”

Nastavio je o Pupovcu: – Andrej Plenković je na tragu politike Ive Sanadera jer je od nacionalne manjine u Hrvatskoj uspio stvoriti nacionalnu većinu. To nije manjina koju treba štititi ili braniti jer je mala i slaba. Ta manjina upravlja državom i to nije manjina, to je većina! Državom nam upravlja SDSS! A SDSS sam davno nazvao promotorom velikosrpske puzajuće agresije na Hrvatsku.

“Plenkovićeva Vlada plaća i financira ‘Novosti’ koje izdaje Pupovčev SNV milijunima naših kuna, a što oni objavljuju o dr. Franji Tuđmanu,” zapitao se Penava i bacio još jednu rukavicu aktualnom šefu HDZ-a, novi čelnik Domovinskog pokreta: “Toliko o politici Franje Tuđmana koju navodno brani Plenković! Na naslovnici ‘Novosti’ redovno se vrijeđa ne samo dr. Tuđman, već i hrvatska himna, naša zastava, nacionalna kultura, Hrvatska država, sve što je hrvatsko… I to plaća Andrej Plenković! Našim novcima…”

DOMOVINSKI POKRET PROTIV POLITIKE ‘SRPSKOG SVETA’: Osuđujemo nasrtaje na Kosovo!

Novoizabrani predsjednik Domovinskog pokreta oštro je u Bujici osudio politiku ‘srpskog sveta’ koju vodi srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a komentirao je i eskalaciju sukoba na Kosovu: – Svi znamo tko je Aleksandar Vučić i kakvu politiku promovira. Potpuno je neprihvatljivo da se petlja u unutarnje stvari nama bliskih država, kao što je Kosovo. Agresivna politika koju vodi, u biti je je jednaka onoj, velikosrpskoj, kakvu je promovirao svojedobno u okupiranoj Glini.  Naravno da i srpskom i albanskom narodu i Kosovarima želim da imaju mir i stabilnost, međutim, sa ovakvom agresivnom politikom Beograda, sa ovakvim pristupom – i kroz medije, i kroz vanjsku politiku, i kroz obavještajni sustav, naprosto to neće ići… Srbija u tom kontekstu nije pouzdan partner, oni su faktor destabilizacije na ovom području… Desant koji smo vidjeli u Crnoj Gori i scene niških specijalaca i dugih cijevi, ne mogu se nikako dovesti u kontekst s vjerom. Naprosto, to sve skupa nije dobro.

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x