Kontaktirajte nas na:

Online:

/ Datum objave:

Interventni i pogranični policajci riskiraju svoje živote da bi mi živjeli u sigurnosti. Pristati na to da netko onako prelazi granicu, bilo bi suludo! Tih ljudi, koji čuvaju našu sigurnost i nacionalnu granicu, Andrej Plenković se odrekne, međutim, SDSS-a se ne odriče tako lako!

“Oprati ruke od interventnog policajca na zadatku, koji je dobio takve upute je naprosto odricanje ne samo od tih ljudi, to je odricanje od samog sebe, odricanje od države,” nastavio je Penava komentirati aferu s migrantima, koja je proteklih dana bila jedna od glavnih vijesti: “Kada promišljate nacionalno, suverenistički, kada vam je država i narod na prvom mjestu, vi se čuvara granice ne odričete!”

Intreventni policajci su bili na zadatku u službi i mene, i vas, i svakog građanina Hrvatske – dodaje novi čelnik DP-a: – Da možemo mirno spavati, da nam ne provaljuju u kuće, da se ne moramo brinuti kad padne noć koga ćemo sresti i hoće li nas neka horda napasti… Ti ljudi su bili na liniji obrane svih nas. Nažalost, aktualna politika i Andrej Plenković sada peru ruke od njih i isporučuju ih na pladnju, jer to može naštetiti njegovom imidžu kod globalista! Oni bi otvorili sva vrata i doveli u opasnost svoje građane…

PENAVA KOMENTIRAO PRESUDU HDZ-u I SANADREU: “Plenković se treba ispričati naciji!”

Smatram da bi se zbog presude u slučaju Fimi media Andrej Plenković, kao šef HDZ-a, trebao ispričati naciji – rekao je Penava i dodao: – On sada pokušava oprati ruke i od Ive Sanadera i od cijelog krila kojem i sam pripada! To je taj inkubator tzv. profesionalnih diplomata koji rade po tuđem nalogu. Njima nije stalo nidočega, a kamo li naroda i države, njima je stalo samo do njihovih karijera, firmi i poslova.

“Sad već bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz je već i na samu sumnju da je nešto slično počinio, odstupio s dužnosti,” nastavlja Ivan Penava: “Jel’ vi možete zamisliti Andreja Plenkovića da izađe danas ili sutra pred ljude, da napravi tiskovnu konferenciju i da se ispriča građanima Grada Zagreba i Banovine što nije ništa napravio po pitanju obnove?!”

PREDSJEDNIK DP-a POSTAVIO NEZGODNO PITANJE ŠEFU HDZ-a: “Tko je čovjek osuđen za primanje mita, kojeg je Andrej Plenković zaposlio u HC-u?!”

Penava Plenkovića ne smatra osobito poštenim političarem, a kao prilog toj tezi, aktualnom šefu HDZ-a i Vlade postavio je vrlo nezgodno pitanje: – Kako je zaposlen jedan čovjek koji je pravomoćno osuđen za koruptivne radnje, za primanje mita, kao prometni inspektor, a zaposlen je u Hrvatskim cestama? I tko je on Andreju Plenkoviću?

Na konkretno pitanje voditelja – tko mu je on, Penava je odgovorio: – Prije nego što su ušutkali medije, oprao je ruke i rekao da nema s tim ništa… Bratić je u pitanju i znam da je Andrej Plenković s time imao jako puno toga! No, naš “umiveni” premijer jednako kao i neki drugi, koji su okolo u gepecima vozali milijune, priča da je “pošten”.

PLENKOVIĆEV HDZ JE FEJK, NIJE TO TUĐMANOVA STRANKA IZ 90-ih!

Posebno je prokomentirao Plenkovićevo učestalo pozivanje na Tuđmana, rekavši da “njih dvojica ne mogu stati u istu rečenicu”, a da je stranka koju vodi “fejk HDZ”: – Pogodilo ga je i bio je ljut zato što je na Saboru Domovinskog pokreta bio  Stjepan Tuđman, zato što su s nama Andrija Hebrang i Bosiljko Mišetić, zato što me podupire gospođa Ljilja Vokić… Nije lako fingirati i biti fejk. Ovaj Plenkovićev HDZ je fejk HDZ, to nije HDZ iz 90-tih godina!

Penava je u emisiji odgovorio i na pitanje u čemu je jedna od osnovnih razlika između Tuđmana i Plenkovića: – Dr. Franji Tuđmanu mogli ste reći svašta, mogli ste mu se suprotstavaljati snagom argumenata i iznositi drukčija mišljenja… On je zbog toga znao biti ljut, on bi se i namrštio, galamio, međutim, mogli ste reći što mislite i ništa vam se ne bi dogodilo. Današnji članovi HDZ-a, a to mi govore upravo mnogi od njih, danas ne smiju reći ništa – jer ako se Andreju Plenkoviću kaže nešto što nije po njegovoj volji, odmah ste bivši! Zbog ovakvih stvari sam istupio iz te stranke, a smjer kojim Andrej Plenković vodi HDZ i kuda vodi našu državu, sve je – samo ne na tragu politike Franje Tuđmana, neovisne i suverene države.

PENAVA O SOROSU

Aktualnom premijeru i šefu HDZ-a, predsjednik Domovinskog pokreta zamjera i bliskost s Georgom Sorosem: – Prvi puta sam za Sorosa čuo od prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, a on je o njemu imao posve drukčije mišljenje od Plenkovića, za kojeg se dobro zna u kakvim je relacijama sa Sorosem.

“Što bi danas dr. Franjo Tuđman radio da je živ, što bi radio kad je završilo oslobađanje Hrvatske i nakon što je dobio rat,” pita se Penava i daje odgovor: “Ne bi li on na tragu svoje politike sadržane u sloganu ‘Odlučimo sami o sudbini svoje Hrvatske’ počeo vraćati naše nacionalno bogatstvo, ono što je hrvatsko, resurse koji su rasprodani, od banaka, energetskog sektora, INA-e… Zašto to Plenković ne radi? Zato što ne smije! On pripada globalističkoj politici. Smije otići u Ukrajinu i zamjerati se Rusima i njihovom predsjedniku Putinu, ali ne smije povući poteze koji su dobri za Hrvatsku, koji su državotvorni i suverenistički – jer naprosto, on ima svoje šefove u Bruxellesu i mora tamo odlaziti po njihovo mišljenje… Zamislite kad bi mu oni dopustili da vrati naš telekom u hrvatske ruke, ali i ostala blaga koja pripadaju našem narodu i našoj državi?!”

DOMOVINSKI POKRET JE KONSOLIDIRAN I TU SMO DA HRVATSKU VIŠE NITKO NE DOVODI U PITANJE!

Domovinski pokret je na Saboru prošle subote okrenuo novu stranicu, u svakom smislu je ojačan i konsolidiran – zadovoljan je novi predsjednik Penava: – Tu smo da se pobrinemo da neki ne bi više mogli dovoditi Hrvatsku u pitanje i da ono najvrednije što imamo, prestane odlaziti iz naše države. A odlazi zbog politika koje provodi i Andrej Plenković i to je ono što moramo mijenjati.

Odgovorio je i onima koji mu spočitavaju da se ne može voditi nacionalna stranka, ako si gradonačelnik Vukovara, usporedivši to sa situacijom kada je Bože Petrov vodio Most i bio gradonačelnik Metkovića, a nitko mu zbog toga nije prigovarao: – Kako bilo tko u državi, tko voli Hrvatsku može podcijeniti bilo koga, došao on iz Konavala, Buja, iz Slavonije ili iz Zagorja, Like, BiH, dijaspore… Tako su vrijeđali i Tima Oreškovića, tako vrijeđaju i sve nas koji mislimo hrvatski, dišemo hrvatski i želimo ovome narodu nešto ostaviti iza sebe, a ne “čapati i hapiti”… Oni koji su u takav kontekst spremni staviti i Vukovar, s Hrvatskom nemaju nikakve veze i zato mogu iznositi takve teze i pitanja.

PENAVA: “OZBILJNE DRŽAVE NE PREPUŠTAJU TEK TAKO MEDIJE STRANCIMA, TO JE VELEIZDAJA!”

Ivan Penava je u Bujici čestitao peti rođendan vukovarskim BBB-ima, a sramotnim smatra veličanje Delija i ‘Crvene Zvezde’ u pojedinim medijima koji izlaze u Hrvatskoj: – Hrvatska je devastirana u svakom pogledu pa tako i medijskom. To što je dopušten ulazak srbijanskog kapitala u veliki dio medija u Hrvatskoj je izravno ugrožavanje nacionalne sigurnosti, a nikako nije stvar tržišne utakmice, kao što to tumači premijer. U današnjem društvu, u digitalno doba gdje je informacija zapravo sve, prepustiti tako olako medije strancima je čin veleizdaje! Vi ste time prepustili državu i naše društvo da ih muljaju, lažu i usmjeravaju onako kako misle vlasnici tih medija. To je jedna apsolutno izdajnička politika! Prepustiti medije – novine, televiziju i portale tvrtkama iz stranih država da one upravljaju njima, a da nemate svoje vlastite, etablirane koje se prati, to je nacionalna tragedija i to ozbiljne države ne rade.

O DIPLOMACIJI: “TO SU PLAĆENICI BUXELLESA!”

Govorio je i o diplomaciji: – Nažalost, ovi naši današnji profesionalni diplomati, plaćenici su u službi Bruxellesa! Oni služe nekim drugim interesima, a ne nacionalnim i nisu u stanju zauzeti se za bilo koju hrvatsku tvrtku… Jednako kao što i 2000.-tih, kada su isporučivali naše generale, časnike i vojnike međunarodnim sudovima, nisu stali u zaštitu hrvatskih interesa. Danas ih vidimo kako peru ruke od članova interventne policije koji su radili po zapovijedi, koji su imali nalog i koji su radili svoj posao – štitili granicu. Jedino što aktualna politika na čelu s Andrejom Plenkovićem zna i čini jest pranje ruku od svega što bi njegov imidž u Europi moglo dovesti u pitanje!

O PUPOVCU: “DRŽAVOM NAM UPRAVLJA SDSS, TO JE PUZAJUĆA VELIKOSRPSKA AGRESIJA!”

Nastavio je o Pupovcu: – Andrej Plenković je na tragu politike Ive Sanadera jer je od nacionalne manjine u Hrvatskoj uspio stvoriti nacionalnu većinu. To nije manjina koju treba štititi ili braniti jer je mala i slaba. Ta manjina upravlja državom i to nije manjina, to je većina! Državom nam upravlja SDSS! A SDSS sam davno nazvao promotorom velikosrpske puzajuće agresije na Hrvatsku.

“Plenkovićeva Vlada plaća i financira ‘Novosti’ koje izdaje Pupovčev SNV milijunima naših kuna, a što oni objavljuju o dr. Franji Tuđmanu,” zapitao se Penava i bacio još jednu rukavicu aktualnom šefu HDZ-a, novi čelnik Domovinskog pokreta: “Toliko o politici Franje Tuđmana koju navodno brani Plenković! Na naslovnici ‘Novosti’ redovno se vrijeđa ne samo dr. Tuđman, već i hrvatska himna, naša zastava, nacionalna kultura, Hrvatska država, sve što je hrvatsko… I to plaća Andrej Plenković! Našim novcima…”

DOMOVINSKI POKRET PROTIV POLITIKE ‘SRPSKOG SVETA’: Osuđujemo nasrtaje na Kosovo!

Novoizabrani predsjednik Domovinskog pokreta oštro je u Bujici osudio politiku ‘srpskog sveta’ koju vodi srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a komentirao je i eskalaciju sukoba na Kosovu: – Svi znamo tko je Aleksandar Vučić i kakvu politiku promovira. Potpuno je neprihvatljivo da se petlja u unutarnje stvari nama bliskih država, kao što je Kosovo. Agresivna politika koju vodi, u biti je je jednaka onoj, velikosrpskoj, kakvu je promovirao svojedobno u okupiranoj Glini.  Naravno da i srpskom i albanskom narodu i Kosovarima želim da imaju mir i stabilnost, međutim, sa ovakvom agresivnom politikom Beograda, sa ovakvim pristupom – i kroz medije, i kroz vanjsku politiku, i kroz obavještajni sustav, naprosto to neće ići… Srbija u tom kontekstu nije pouzdan partner, oni su faktor destabilizacije na ovom području… Desant koji smo vidjeli u Crnoj Gori i scene niških specijalaca i dugih cijevi, ne mogu se nikako dovesti u kontekst s vjerom. Naprosto, to sve skupa nije dobro.

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

xBox

Vlč. Robert Šreter: PAPA NIGDJE NIJE REKAO DA SE MORAMO CIJEPITI! EU protiv Božića

“Europa se odlučila odreći svojih kršćanskih korijena već odavno,” razolutno tvrdi ugledni svećenik: “Mi već tijekom jednog velikog razdoblja ne možemo govoriti o kršćanskoj Europi, jer Europa to odavno nije! Možemo govoriti samo o kršćanima kojih ima i u Europi. Europa više nije kršćanska, Europa je postala nešto čudno, pogotovo Europska unija!”

Online:

/ Datum objave:

Papa nigdje nije rekao da se kršćani moraju cijepiti – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, župnik župe Sv. Mirka iz zagrebačkih Šestina, vlč. Robert Šreter: – Papa je nepogrešiv kad ex chatedra iznosi nauk o sadržaju vjere i moralu. Kad Papa govori druge stvari, on može biti više ili manje u pravu. Njegov autoritet kao Petrova nasljednika i Kristova namjesnika na zemlji, uvijek stoji, ali ne smije se iz toga sada izvlačiti nekakva moralna obveza da se svi moramo cijepiti. Pogotovo da bismo se mi kršćani morali cijepiti…

“Kongregacija za nauk vjere isto ne kaže da se moramo cijepiti,” tumači vlč. Šreter: “To nije moralna obveza! Savjest je zadnja instance, po kojoj čovjek donosi odluke u svome životu!”

ŽUPNIK IZ ŠESTINA O STOŽERU I COVID POTVRDAMA: “Ako čovjeku oduzmeš slobodu, to više nije čovjek!”

Na pitanje što misli o postupcima tzv. Stožera, odgovorio je: – U povijesti je uvijek bilo, ima i bit će do konca povijesti, onih koji su na razne načine pokušali sputati ljudsku slobodu. Razni sustavi, da bi mogli manipulirati ljudima, moraju čovjeku prvo oduzeti slobodu. Kad si mu oduzeo slobodu, onda je on gotov i onda mu radiš što god hoćeš.

“Razni ljudi si uzimaju različita prava iz različitih motiva s različitim ciljevima,” nastavio je: “Vidimo da se, malo po malo, ljudima sve više oduzima i sužava prostor slobode.”

Čovjek je stvoren na Božju sliku, kao biće koje ima slobodu i razum – podsjetio je vlč. Robert Šreter, nakon pitanja voditelja o tzv. covid potvrdama i mogućeg uvođenja obveznog cijepljenja: – Ne može čovjek biti bez slobode! Ako mu ograničiš slobodu, to više nije čovjek! On je izgubio svoju bitnu odrednicu u svim stvarima, tako i u ovome!

VLČ. ŠRETER JE BIO U STUDIJU S ALEMKOM MARKOTIĆ KADA JE GOVORILA O CIJEPLJENJU DJECE…

Vlč. Robert Šreter bio je direktor ‘Kršćanske sadašnjosti’ i ravnatelj Hrvatskog katoličkog radija, a u Bujici se posebno osvrnuo na izjave Alemke Markotić o cijepljenju djece, na Laudato televiziji, kojoj je i osobno replicirao kao gost u studiju, a burne reakcije u javnosti još se nisu stišale: – Nije bitno kako sam ja reagirao toga trenutka, već je bilo dobro vidjeti reakcije hrvatske javnosti. Odmah iste večeri, po društvenim mrežama krenule su reakcije koje su bile vrlo negativne u odnosu na tu izjavu profesorice Markotić. Mnogi su u njezinoj izjavi vidjeli krucijalni i najsporniji trenutak… Očito su ljudi prepoznali da tu nešto nije u redu. Takav govor o djeci i svojevrsno javno priznanje da će djeca biti predmet eksperimenta, to zaista nije u redu i nipošto ne može opravdati ono što se sada čini! Snagom argumenata – ovakvih ili onakvih, pravih ili krivih, ili nazovi argumenata, zaista se započinje s cijepljenjem djece.

“Oni koji ultimativno govore o nužnosti cijepljenja, preko profesorice Markotić najavili su cijepljenje djece,” uvjeren je vlč. Šreter: “Drugu stranu kao da ne žele čuti, kao da ih ne zanimaju argumenti koji govore protiv toga…”

Ljudi koji imaju djecu, upravo su na djecu najosjetljiviji – upozorio je ugledni svećenik.

“ZNANOST UVAŽAVAM, AL’ SUMNJA JE POŽELJNA!”

“Ja prvi ne da nemam protiv znanosti ništa, ja itekako znanost uvažavam,” istaknuo je: “Svjestan sam da pogotovo u današnje vrijeme, 21. stoljeća, bez znanosti ne bi mogli živjeti… Međutim, znanost nije apsolutna. Jedan od osnovnih postulata znanosti je upravo promjenjivost znanosti. Sumnja, čim se donese nekakav zakon, kada dođemo do bilo koje spoznaje, u znanosti je poželjna. Znanost ide dalje i to je poželjno. Sve treba dovoditi u pitanje.”

Mene čudi što se nama kao Crkvi, prigovara da imamo svoje dogme i da u njih ne damo dirati – nastavio je Robert Šreter, inače magistar dogmatske teologije: – Mi u vjeri zaista imamo dogme, ali one se odnose na nadnaravne stvarnosti, koje je ionako nemoguće propitkivati kemijskim, fizikalnim ili bilo kakvim formulama i principima. To je nešto, što nadilazi ljudsku narav i to nam je zadano. No, čak i u Crkvi, unutar kršćanskoga korpusa, otvoreno razgovaramo o pojedinim dogmama. Raspravljamo o tome kako ih što bolje predočiti, definirati i izraziti da bi one bile što razumljivije i vjerniku prihvatljivije. Čak i tu, gdje postoje dogme, mi o njima raspravljamo, a s druge strane, znanost sada ne dopušta drukčije mišljenje i u tome jest problem.

“Ako postoje ljudi, priznati znanstvenici, koji meritorno i mjerodavno progovaraju o nekim temama, onda se mi, obični ljudi, pitamo zašto se njima ne dopusti da izreknu svoje mišljenje i zašto ih se u tome guši,” pita se Šreter: “Zašto ih se miče iz mainstream medija? To pobuđuje sumnju kod običnih, malih ljudi. Kaže se da je netko protiv cijepljenja, a ne pita se zašto je protiv? Zato što ima toliko nelogičnosti koje ljudi prepoznaju. Ljudi, koji razmišljaju svojom glavom, ne dopuštaju da ih se baš do kraja indoktrinira u svemu.”

ZNANSTVENI DOGMATIZAM I ‘ANTIVAKSERI’

Nepobitno je da bolest postoji i to se ne može dovoditi u pitanje – smatra Robert Šrerter: – Ali, možemo dovoditi u pitanje druge stvari. Kako se odnosimo prema toj bolesti, otkuda je bolest došla, zašto je došla? Jesu li sve odredbe koje se donose, zaista potrebne i svrsishodne, ima li smisla sve to? Ako, s jedne strane, imamo svojevrsni znanstveni dogmatizam, koji ne priznaje nikakva proturječja, onda je jako teško razviti nekakvu raspravu. I tome – da za nju nema mogućnosti, svjedočimo zadnje dvije godine, a pogotovo u zadnjih šest mjeseci. Ako razmišljate drugačije, onda vas se jednostavno proglase ‘antivakserom’ i to je krovna diskvalifikacija za sve drugo… Odmah vam kažu da ste “zaostali”, “nenačitni”, da ste “protivnik znanosti” i čovjek koji “ne razmišlja svojom glavom” i koji vjeruje u nekakve “teorije zavjere”…

UGLEDNI SVEĆENIK PODRŽAO PROSVJEDE!

Vlč. Robert Šreter podržava prosvjede protiv tzv. covid potvrda: – Ljudi koji misle drugačije, trebaju javno izreći svoje mišljenje, Da, trebaju izreći! Ne radi se tu o nekoj minornoj skupini ljudi koji su neuki, izmanipulirani i koji ne znaju što bi sa sobom… Radi se o ljudima koji misle svojom glavom i koji izražavaju svoje mišljenje. Koji kažu; nemojte nam to raditi! Nemojte vršiti takav pritisak na nas, neargumentirano. Ajmo razgovarati argumentirano. Bilo je tamo i vjernika i nevjernika, bilo je onih koji su se cijepili i koji su protiv covid potvrda, bilo je ljudi koji su i protiv cijepljenja i protiv covid potvrde. Zajednički nazivnik je bio – dosta je manipulacije, ajmo otvoreno razgovarati o nekim stvarima.

ROBERT ŠRETER: “EUROPSKA UNIJA ŽELI IZBACITI BOGA IZ SVIJESTI LJUDI!”

Vlč. Šreter je prokomentirao i famozni “naputak” Europske komisije o internoj komunikaciji, kojim se europskim birokratima sugeriralo da pojam ‘božićno vrijeme’ zamijene pojmom ‘praznika’ ili da se umjesto ‘dame i gospodo’ govori ‘dragi kolege’, da se ne koriste ‘kršćanska imena’: – Očito se pod krinkom Covida-19, koji je prekrio cijeli svijet i omotao ga jednim nevidljivim plaštem, događaju mnoge čudne stvari… Događa se puno toga, što u nama s razlogom izaziva jednu veliku tjeskobu i strah.

“Europa se odlučila odreći svojih kršćanskih korijena već odavno,” razolutno tvrdi ugledni svećenik: “Mi već tijekom jednog velikog razdoblja ne možemo govoriti o kršćanskoj Europi, jer Europa to odavno nije! Možemo govoriti samo o kršćanima kojih ima i u Europi. Europa više nije kršćanska, Europa je postala nešto čudno, pogotovo Europska unija!”

Sjetimo se pokojnoga svetoga Pape Ivana Pavla II. koliko se trudio i borio da u ustav EU uđe izričito spominjanje kršćanstva, no, čak ni on nije uspio u tome, uz sav svoj autoritet – podsjeća vlč. Robert Šreter: – EU spominje druge stvari koje predstavljaju temelj ne kojem je izrasla. Boga nema, kršćanstva nema! To je nevjerojatno. I tu vidimo jedan smjer u kojem službena Europska unija ide. Što se želi postići i koji je konačni cilj takve politike, teško je reći, ali očito da se želi izbaciti kršćanstvo, želi se izbaciti Boga! Osobnog Boga iz srca, savjesti i svijesti ljudi.

O ‘DEMOKRŠĆANIMA’: “Ne može se u nazivu imati kršćanstvo, a donositi zakone koji su protivni tome!”

Na primjedbu voditelja da su predvodnici takvih promjena u Europi, paradoksalno, političari koji se predstavljaju kao vjernici i demokršćani, Šreter je odgovorio: – Sadašnje nekakvo demokršćanstvo nema puno dodira s autentičnim demokršćanstvom! Ne može netko imati u nazivu svog pogleda, svoga svjetonazora i svojih političkih uvjerenja kršćanstvo, a donositi zakone koji su kršćanstvu protivni. To jednostavno ne ide zajedno! Onda radije nek’ izbace kršćanstvo iz svoga naziva!

Više od politike, vlč. Šretera brinu vjernici, koji – kako kaže, “dopuštaju da sam se izbaci Božić, što je tendencija prema kojoj se, očito, ide”…

ČOVJEK NE MOŽE DIRATI U SPOZNAJU DOBRA I ZLA!

Podsjetio je i na Istanbulsku konvenciju te pokušaje opstrukcije referenduma o braku, kao početku onoga što sada kulminira, a na što se na vrijeme upozoravalo, no, mnogi vjernici su takva upozorenja olako shvaćali: – Kao vjernik, kršćanin i katolik, bojim se da smo došli do trenutka koji je opisan na prvim stranicama Svetoga pisma, Biblije, gdje Bog govori čovjeku: “Gledaj čovječe, ovo sam sve stvorio za tebe, sve ti predajem, svime možeš upravljati, svime vladaj, pametno vladaj… Samo jedno ti ne dopuštam; ne možeš dirati u spoznaju dobra i zla! Ne možeš ti, čovječe, određivati što je dobro, a što je zlo. To sam ja pridržao sebi, to je moje! Vrijeme u kojem živimo danas, pokazuje da mi upravo to radimo i da čovjek reže granu na kojoj sjedi, a onda se čudimo kad nam se odjednom sve počne tresti, kad uočavamo da se naš svijet ruši. Kako će ova naša zapadna civilizacija završiti, veliko je pitanje jer uništavamo same temelje na kojima počiva ne samo ta zapadna civilizacija nego općenito, čovjek kao takav.

BRATIĆ DR. IVANA ŠRETERA PO PRVI PUTA, JAVNO ISPRIČAO: “U Lepoglavi je Ivičina majka Danica klekla pred četnikom i molila ga da otkrije gdje su njegovi posmrtni ostaci…”

Robert Šreter je bratić uglednog pakračkog liječnika, dr. Ivana Šretera, ubijenog 1991. godine, u samim počecima velikosrpske agresije na Hrvatsku: – To što su napravili Ivici je sotonsko zlo!

U Bujici je, po prvi puta, ispričao jezivu priču o susretu doktorove majke Danice i četnika odgovornog za Šreterovu smrt, u zatvoru u Lepoglavi: – Kad su naši u Bljesku oslobodili Zapadnu Slavoniju, oslobodili su i područje Bučja i našli su arhiv četničkih, paravojnih snaga, a unutra i podatke o tome tko je potpisivao smrtne presude. Taj čovjek je u nekoj od akcija uhvaćen i osuđen, bio je na izvršenju kazne u Lepoglavi. Ivičina majka Danica došla je s jednom od svoje dvije kćeri u Lepoglavu, tražila je susret s tim čovjekom, klekla pred njega i rekla: “Ne pitam te ni tko ga je ubio, ni kako ste ga ubili, ništa, samo mi reci gdje su mu završile kosti!” Znate što je on napravio? On ju je sa ironičnim osmijehom pogledao, okrenuo se od nje i otišao… Znači, znao je, ali nije htio reći. Za nagradu je pušten da ostatak svoje kazne odsluži u nekom srbijanskom zatvoru! Pametnom dosta, ja ne bih više ništa na tu temu.

ČUVAR GROBA OCA DOMOVINE: Dr. Ante Starčević – bez državnog protokola?!

Kao župnik u Šestinama, vlč. Robert Šreter brine o grobu Oca Domovine, dr. Ante Starčevića, koji je tamo pokopan: –  Kad slavimo obljetnicu Starčevićeve smrti, 28. veljače, u Šestine ne dolazi državni protokol! Nema ih kada se slavi sveta misa za njega… Odkada sam župnik gore, skoro svake godine sam slao i predsjednicima države i predsjednicima Sabora i predsjednicima Vlade službeni poziv, uz prijedlog da se napokon obljetnica smrti Oca Domovine, dr. Ante Starčevića, uvede u državni protokol. Ništa!

“Mi Hrvati smo čudan narod, ne znamo cijeniti svoje velikane,” zaključio je vlč. Šreter: “Svi narodi imaju nekoga, neku povijesnu političku figuru, kao što je Otac Domovine. Svi narodi na pijedestalu drže tu osobu i ona se časti i slavi, o njoj se uči u školi… Zar ne bi bilo normalno da sve đačke ekskurzije, koje dolaze u Zagreb, posjete grob i spomenik Oca Domovine?! Ništa od tog nema. To je samo dokaz koliko smo mi čudan narod i ne znamo cijeniti svoje, a veličamo tuđe. Zato nam se u povijesti događalo ono što nam se događa.

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

DR. ZLATKO HASANBEGOVIĆ: “Manekenke farmaceutskih korporacija morale bi znati da je opasno eksperimentirati s našom djecom!”

Upozoravam Andreja Plenkovića i sve njegove paževe u Stožeru da ne nadolijevaju ulje na vatru i neka ne pokušavaju, makar zaobilaznim putem, nametati cijepljenje malodobne djece – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, dr. Zlatko Hasanbegović, potpredsjednik Kluba Domovinskog pokreta u Hrvatskom državnom saboru: – Ako bi se intencija prikrivenoga nametanja obveznog cijepljenja prenijela i na djecu, a podsjećam da covid potvrde vrijede već i danas za zdravu djecu stariju od 12 godina, to neće dobro završiti! Ljudi su osjetljivi na djecu…

Online:

/ Datum objave:

Upozoravam Andreja Plenkovića i sve njegove paževe u Stožeru da ne nadolijevaju ulje na vatru i neka ne pokušavaju, makar zaobilaznim putem, nametati cijepljenje malodobne djece – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, dr. Zlatko Hasanbegović, potpredsjednik Kluba Domovinskog pokreta u Hrvatskom državnom saboru: – Ako bi se intencija prikrivenoga nametanja obveznog cijepljenja prenijela i na djecu, a podsjećam da covid potvrde vrijede već i danas za zdravu djecu stariju od 12 godina, to neće dobro završiti! Ljudi su osjetljivi na djecu…

U socijalnom, psihološkom i društvenom smislu, manje u medicinskom, najveće žrtve ove epidemije, nakon teško oboljelih i umrlih, su upravo djeca – smatra Hasanbegović: – Djeca su već dvije godine podvrgnuta različitim epidemiološkim ograničenjima koja su se pokazala besmislenima, poput škole online i slično… Samo besćutne i neempatične osobe iz medijskog agitpropa Vilija Beroša i Andreja Plenkovića, mogu prijeći preko banalne činjenica da moja malodobna djeca i sva zdrava hrvatska djeca, bez ‘covid auswiesa’ ne mogu ući u bilo koju knjižnicu u Republici Hrvatskoj, ne mogu vratiti ni posuditi ni jednu knjigu ili bilo koji lektirni naslov, ali mogu ući u pun tramvaj, mogu biti u školi poniženi i podvrgnuti besmislenom nošenju maski, koje se ne nose pod odmorima, na putu do škole, ispred škole… To je jedno prvorazredno licemjerje i tomu treba doći kraj!

HASANBEGOVIĆ: “ZBOG IZJAVE ALEMKE MARKOTIĆ NISAM MOGAO ZASPATI!“

Dr. Hasanbegovića je, poput mnogih, šokirala izjava Alemke Markotić, koja je na Laudato televiziji, između ostaloga, rekla “da se na nečijoj djeci cjepivo mora ispitati, da bi moje dijete bilo sigurno! Covid neke stvari stavlja u red; sad se cjepivo ispituje i na europskoj i na američkoj i drugoj djeci, a ne samo azijskoj i afričkoj…“

Mene je gospođa Markotić u prvi trenutak uznemirila – komentirao je dr. Hasanbegović riječi jedne od ključnih osoba Stožera: – Nakon te izjave, dugo u noć nisam mogao zaspati, no, kada hladne glave razmislim, ona nas je zapravo, bez obzira na bešćutnost te izjave, podsjetila na notorne činjenice koje treba vratiti u fokus. Ona je podsjetila na činjenicu da se eksperimentiranje cjepivima farmaceutskih korporacija provodi na siromašnoj djeci u Aziji i Africi. Podsjetila nas je da je ovo cjepivo još uvijek testno i “utješila” nas je da će barem pravda biti zadovoljena, što se više to cjepivo neće testirati “samo” na azijskoj i afričkoj siromašnoj djeci, već i na djeci u Europi i Sjevernoj Americi, točnije na cijelom svijetu! Gospođa Markotić je svojim riječima potvrdila da ćemo i mi “imati čast” dati našu djecu da budu jedna vrsta “eksperimentalnoga materijala” za to cjepivo!

“Imamo testno cjepivo i ono ne jamči da netko neće biti zaražen i da neće prenositi virus, jedino se kaže da može nešto manje prenositi, ali i dalje je to prenošenje,” napominje Hasanbegović: “U svijetlu zdravoga razuma, medicinskih i epidemioloških činjenica, poticanje malodobne djece na cijepljenje, posebice kad je Alemka Markotić rekla da ćemo time ući u jedan‘univerzalni eksperiment, potpuno je besmisleno.”

KATARINA PEOVIĆ SE NADAHNJUJE BOLJŠEVIZOM, A SADA JE POSTALA MANEKENKA KRUPNOG KAPITALA!

Prokomentirao je i poziv Katarine Peović iz Radničke fronte, koja je preko društvenim mreža pozvala na cijepljenje djece: – Ona se nadahnjuje stanovitom ideološkom baštinom, koja je svoje prvo uozbiljenje imala u Lenjinovom i Staljinovom Sovjetskom Savezu! Inače, ona o tome apsolutno ništa ne zna! Obilježje takve baštine bio je stanoviti pseudo-scijentizam i nametanje kulta znanosti. Čak bih mogao i razumijeti sudjelovanje Katarine Peović u takvoj vrsti kampanje da je proizvođač cjepiva, što god o njemu mislili, država i da je to državni resurs, međutim, iza svega ovoga stoje interesi moćne farmaceutske industrije i korporativnog, neoliberalnoga sustava – pa je potpuno apsurdno da netko, tko se naziva Radničkom frontom i nadahnjuje boljševičkom, komunističkom baštinom, u političkom životu sudjeluje kao manekenka krupnoga- kapitala i različitih korporativnih interesa.

“COVID POTVRDE – POKUŠAJ PROTUZAKONITOG NAMETANJA OBVEZNOG CIJEPLJENJA”

“Odluku Stožera o uvođenju tzv. covid potvrda sa epidemiološke, zdravstvene i zdravorazumske točke gledišta, označujem neprovedivom, apsurdnom, represivnom, segregacijskom, diskriminacijskom i nedjelotvornom,” rezolutno iznosi svoje mišljenje o tzv. covid potvrdama, dr. Zlatko Hasanbegović: “Covid potvrde nisu epidemiološka mjera, već pokušaj protuzakonitog nametanja obveznog cijepljenja!”

HASANBEGOVIĆ UMJESTO SA SABORSKE GOVORNICE, GOVORI U BUJICI!

Dr. Zlatko Hasanbegović je održao riječ i njegova noga danas nije kročila u Sabor – jer se nije cijepio i odbija se testirati pa nema tzv. covid potvrdu. Zbog toga je u Bujici rekao sve ono, što nije mogao izreći sa saborske govornice, a takva će praksa, najavio je voditelj emisije – biti do daljnjega…

“Postupio sam na način, na koji sam i najavio,” kaže i upozorava: “U ovom trenutku izabrani zastupnik bez covid potvrde ili testiranja ne može ući u zgradu u Hrvatskog državnog sabora, ali se može voziti punim zagrebačkim gradskim javnim prijevozom, može sjediti po kafićima i može ići po trgovačkim centrima, bez bilo kakvih ograničenja.”

Ja sam, kao i svi zastupnici u Hrvatskom državnom saboru, prisegnuo svojom čašću da ću se u svome političkom i saborskom djelovanju pridržavati ustava i zakona i hrvatskoga pravnoga poretka – nastavlja zastupnik DP-a: – Na stranu rasprava o epidemiološkoj svrhovitosti ovih mjera, gledali na njih ovako ili onako, one su za mene protuustavne i protuzakonite i to je razlog zbog kojeg sam rekao da im se neću pokoriti.

ZASTUPNIK DP-a OTKRIO: “Ni Davor Bernardić se nije cijepio!”

Dr. Hasanbegović je u Bujici otkrio da se ni bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić nije cijepio: – Jedan kolega iz Sabora mi je rekao da ga je sreo u saborskoj ambulanti kada se testirao i dometnuo mu je da je za pravo izbora. Očigledno, Bernardić se nije cijepio, ako se testirao…

“Hrvatski Ustav je jasan, on je iznad svakoga zakona, iznad svakog podzakonskog pravnoga akta, on je iznad bilo koje odluke Stožera, kao parapolitičkog neizabranoga tijela,” napominje zastupnik i bivši ministar: “Jedno od temeljnih ustavnih načela je ono o jednakosti građana pred zakonom. Covid potvrde, bez sumnje, ruše to temeljno ustavno načelo jer dijele građane u dvije skupine – na cijepljene i necijepljene i to u trenutku kada je cijepljenje stvar slobodnoga izbora, volje svakoga građana.”

ODGOVORIO NA PROZIVKE: “NISAM MIMOZA!”

Odgovorio je na političke i medijske napade kojima je izložen zbog protivljenja cijepljenju i testiranju, ali i sudjelovanju na prosvjedu protiv covid potvrda, te svim ranijim okupljanjima protiv mjera Stožera, još od prvog zagrebačkog Festivala slobode: – Već više od pet godina izložen sam sustavnim difamacijskim kampanjama. Ja nisam mimoza i smatram da ni drugi političari ne trebaju biti mimoze!

SDP I MOŽEMO SU ZA JOŠ RADIKALNIJE MJERE?!”

Dr. Hasanbegović smatra da Plenković u ovom trenutku, kada su u pitanje mjere Stožera, u Saboru ima “i više od dvotrećinske većine”, praktički sve osim Domovinskog pokreta i Mosta: – Po mom sudu, u Hrvatskom saboru ima više od dvotrećinske većine! Postoje zastupnici koji su za još represivnije mjere! Prigovori koji dolaze prema Plenkoviću iz Možemo i SDP-a su, u najmanju ruku, jalovi. Oni mu prigovaraju što nije još represivniji i što ne donosi još besmislenije mjere! Zanovijetali su u početku, a onda su odjednom prestali, kao da ih je neka ruka usmjerila na daljinski upravljač… U jednom su trenutku, naprosto, zanijemili i pokazali da su spremni, bez obzira što su oni tzv. korifeji ljudskih prava, zbog navodne brige za zdravlje hrvatskih građana, Plenkoviću dati bjanko kartu za gaženje hrvatskog Ustava i zakona.

“NEMAM ANEMIJU I NE BOJIM SE VATICE!”

Premijera je zbog prozivki na račun njega i Domovinskog pokreta, nakon sudjelovanja u subotnjem prosvjedu, nazvao “narcisoidnim i izrazito neduhovitim”: – Ja nisam imao anemiju, nemam anemiju i čini mi se da je nikada neću ni imati! Naravno da se ne bojim nikakve vatice i nije stvar u vaticama ili mom osobnom kapricu, već je ovdje isključivo riječ o načelnim pitanjima. Na djelu je medijski teror i jednoumlje, gdje srednjestrujački mediji gaze i svoja, navodno proklamirana načela i zbog “viših razloga” sudjeluju u stvaranju tog jednoumlja.

ŠOLEVIĆ, ŠTULA, BAJRUŠI I PREPRODAVAČ KINESKIH IGRAČAKA…

Usporedbu prosvjeda protiv tzv. covid potvrda s nakadašnjom “antibirokratskom revolucijom” kao povjesničar smatra potpuno promašenom: – Ako možemo ozračje antibirokratske revolucije prepoznati u našem vremenu, to je upravo medijski teror i medijska diktatura kojoj svjedočimo već dvije godine. Dnevnici i većina središnjih informativnih emisija nacionalnih televizijskih kuća zapravo sliče na Dnevnike Televizije Beograd iz 1988., ’89. i ’90. godine! Ono što su u medijskom prostoru tada bili Miroslav Šolević i Mila Štula, i danas su to gospođa Jureško, Robert Bajruši ili vodeći hrvatski epidemiolog i historiograf, inače poznat kao preprodavač jeftinih kineskih igračaka –Goranko Fižulić! To su ljudi koji su u svojim medijskim nastupima i raščlambama u suvremeno hrvatsko društvo nametnuli ozračje antibirokratske revolucije.

“Oni udaraju na zdrav razum i stvaraju jednu vrlo opasnu moralnu paniku, društvenu psihozu, razdor i sukobe bez presedana koji će imati dugoročno teške posljedice,” nastavio je Hasanbegović komentirati komentatore: “Na djelu je kampanja laži, a razdori se ne događaju samo unutar cijele zajednice, već i unutar istih obitelji…”

ŠTO JE TO ‘ANTIVAKSER’?

Nitko ne negira bolest. Nikome ne nedostaje empatije prema bolesnicima i nitko ne negira činjenicu da se broj zaraženih ljudi na odjelima intenzivne njege u hrvatskim bolnicama povećao – govori dr. Zlatko Hasanbegović i dodaje kako on sebe ne smatra “antivakserom”: – Antivakser bi bila osoba koja se suprotstavlja bilo kakvom cjepivu i bilo kakvom cijepljenu, u bilo kojim okolnostima. Osoba, koja vrši sustavnu kampanju protiv svih cjepiva i agitira među ljudima da se nikada, u bilo kojim okolnostima ne cijepe. Osobno, nikada se nisam bavio sastavom bilo koga cjepiva i u konačnici, nisam stručnjak za to. Uvijek sam, u svim svojim javnim nastupima pozivao sve ljude koji se žele cijepiti neka se cijepe i sve one koji se ne žele cijepiti da mogu iskoristiti svoje ustavno i zakonsko pravo da se ne cijepe.

Epidemija, po mišljenju dr. Hasanbegovića, osim medicinske i javnozdravstvene pozadine, ima još jednu, važniju, a to je politička i društvena: – Predmet moje legitimne kritike nisu cjepiva, već tzv. epidemiološke mjere, koje su nedosljedne, besmislene i apsurdne!

HASANBEGOVIĆ ODGOVORIO GRBINU: “Stranka ti je nebitna, SDP-ovu politiku sada provodi Plenković!”

Nastup u Bujici, dr. Zlatko Hasanbegović je iskoristio i kako bi na prozivke šefa SDP-a Peđe Grbina, s obzirom da nije mogao biti u sabornici, kada ga je spominjao: – To što govori Grbin je tipični simbol te posrnule stranke, koja je postala nebitna! Andrej Plenković je taj koji danas provodi SDP-ovu tradicionalnu politiku podcjenjivanja zdrave pameti i zdravog razuma hrvatskih ljudi.

PORUKA MOSTU: “Referendumska inicijativa bi bila uspješnija, kad ne bi bila usko stranačka!”

Komentirao je i referendum koji najavljuje Most: -Načelno podupirem referendumsko iskazivanje volje koja proizlazi iz jedne vrste nezadovoljstva i građanskoga bunta u slučajevima ograničavanja autentične narodne volje, međutim, nisam jeftini politikant i meni je žao, jer smatram da bi svaka referendumska inicijativa bila uspješnija kad ne bi bila usko stranačka, već bi imala obilježje građanske, narodne, nestranačke i izvanstranačke inicijative. Dao sam potpis i za kunu, no, taj referendum nije uspio zato jer je na kraju postao plijen jeftinoga i “sitnosobstveničkog” strančarstva.

KOMENTIRAO ZABRANU BLEIBURGA: “Austrijska ‘ekspertna skupina’ je ideološka toljaga, slična Plenkovićevom vijeću za suočavanje s prošlošću!”

Na kraju Bujice, bivši ministar kulture i potpredsjednik Počasnog bleiburškog voda, prokomentirao je najnovije vijesti o mogućoj zabrani Bleiburške komemoracije, uz napomenu da je i to dijelom posljedica ograničenja koja su došla s koronom, ali je stvar ipak puno dublja: – Ta hajka ima svoje nositelje u Austriji i Sloveniji, a posebno u Hrvatskoj! Nema zabrane, ali postoji inicijative tzv., ekspertne skupine. To je ideološka toljaga, nešto slično onoj Plenkovićevoj tzv. Komisiji za suočavanje s prošlošću. Konačnu odluku donosi austrijska država, a ne tzv. ekspertna skupina. Ipak, zabrinut sam! Hrvatska država u dijalogu s austrijskom državom, treba učiniti sve da najdugovječnija nacionalna komemoracija u modernoj hrvatskoj povijesti ne bude zabranjena ili ograničena bilo kakvim zakonskim ograničenjima. Ona je preživjela i hladni rat i olovna vremena… Bleiburška komemoracija je bila i simbol slobodarstva austrijske države. Bilo bi tužno da to slobodarstvo, koje je u teškim vremenima komunističkih prijetnji opstalo, padne na ispitu u 21. stoljeću.

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

ANDRIJA KLARIĆ: “Ja se bojim vatice, otprilike koliko se i Plenković bojao stati u obranu Domovine!”

Tko o čemu, prostitutka o poštenju! Tako i moj imenjak o hrabrosti – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, Andrija Klarić, voditelj programa s velikog subotnjeg prosvjeda protiv covid potvrda, referirajući se na izjavu Andreja Plenkovića, koji je komentirajući prosvjed, govorio o “kukavicama koje se boje vatica”: – Da, bojim se vatice otprilike jednako kao što se on bojao stati u obranu Domovine, čiji je danas premijer i svojim građanima oduzima slobodu!

Online:

/ Datum objave:

Andrija Klarić

Na pitanje voditelja, na koga je premijer mislio, kada je govorio o “profiterima i kukavicama” sa skupa na zagrebačkom Jelačić placu, Klarić je odgovorio: – Možda misli da je netko od njegovih ministara bio među nama!

KLARIĆ OPISAO KAKO SE SPREMAO VELIKI PROSVJED

Bujica je emitirala necenzuriranu reportažu o subotnjim događajima, a Klarić, koji je tijekom lockdowna bio uhićen zato što se suprotstavio stožerašima i otvorio teretanu, po prvi je puta, javno progovorio o pozadini organizacije velikog skupa protiv covid potvrda: – Mi smo slobodni ljudi, a subotnje okupljanje je nastavak kontinuiteta događaja zadnjih godinu dana; prosvjeda i borbe, a posebno u zadnja dva tjedna. Kulminiralo je 05. studenoga, kada su donijeli odluku o covid potvrdama. Snimio sam video, objavio ga na društvenim mrežama, zvao me Mate Knezović i otišli smo na Trg sv. Marka. Gore se spontano pojavilo još tridesetak ljudi… Uzeli smo sa sobom svijeće da rasvijetlimo Markov trg i sahranimo slobodu! Objavio sam sliku i napisao – “Korona fašizam – dan 1.”

Okupljanja na Trgu sv. Marka nastavljena su svakodnevno u 17:30 sati: – Dva dalmatinska grada napravila su isto, u puno većem broju. Broj ljudi na Markovu trgu ubrzo je s tridesetak porastao na tri stotine. Malo, pomalo, prosvjedovalo se u čak 60 gradova, u cijeloj zemlji. Okupljali su se ljudi koji smatraju da nam je svima ugrožena sloboda i ljudska prava. Stvar je postala ozbiljna. Prve subote, angažirali smo autobus s Festivala slobode i već je na trg došlo više od tri tisuće ljudi. I okolne su ulice bile prepune, a na skupu su govorili obični ljudi, ali i ljudi iz struke i znanosti. Uslijedio je nedjeljni ‘Tihi bijeli marš’, koji je krenuo s Trga Francuske Republike…

KLARIĆ: “NEĆEMO ODUSTATI DOK SE NAŠI ZAHTJEVI NE ISPUNE!”

Na Trgu sv. Marka prosvjednici predvođeni Andrijom Klarićem, odlučili su ostati do ispunjenja njihovih zahtjeva, koje je iznio i na Jelačić placu: – Naš prvi zahtjev je ukidanje covid potvrda, odmah i na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. Drugi je zabrana donošenje ikada više takvog zakona, a treći je uputa da se dobro pročita naš prvi i drugi zahtjev!

SPAVALI U VREĆAMA, NA HLADNOM – KAO I 91.

Prvu noć na Trgu sv. Marka, Andrija Klarić proveo je u društvu Kristijana Gaćina, također dragovoljca Domovinskog rata i oca Nikole Gaćine, učenika iz škole u Krapinskim Toplicama, kojemu nije dopušteno pohađati nastavu bez maske na licu: – Spavali smo vani, na hladnom, slično kao i ’91. godine, samo što onda nismo imali tako dobre vreće!

“Jednu večer na Markovu trgu pojavio se gospodin s dva sina, jedan je imao dvanaest, a drugi četrnaest godina,” prisjeća se Klarić sa suzom u oku: “Rekao je da idu na stražu za slobodu! U 11 sati navečer!”

Nakon što su vidjeli da se sve više ljudi mobilizira protiv mjera, odlučili su napraviti veliki skup i pozvati ljude iz cijele Hrvatske: – Zvao sam ljude iz Splita, Zadra, Šibenika, Rijeka i mnogih drugih gradova i svi su bili za! Nekolicina naših se razboljela, zvao sam gospođu iz Tihog bijelog marša i brzo smo se dogovorili da oni krenu s Trga Francuske Republike, a mi s Trga žrtava fašizma, što je i simbolički dobro.Znamo da je u Francuskoj nastala republika, a znamo i kako izgleda kad si žrtva fašizma, jer danas to doživljavamo.

INTERVENTNA POLICIJA ČUVALA HDZ: “Strah su proizveli sami, a on dolazi zbog nečiste savjesti!”

Komentirao je i činjenicu da su jake policijske snage čuvale zgradu vladajućeg HDZ-a na trgu s kojeg je krenula jedna od kolona: – Interventna policije nije trebala čuvati ni HDZ, jer ih nitko ne bi dirao… Oni svoj strah proizveli sami, u svojim glavama, a do toga najčešće dolazi zbog nečiste savjesti!

O SLUČAJU LATKOVIĆ: “Ne vjerujem da postoje snimke napada!”

Osvrnuo se i na incident s Goranom Latkovićem i skandiranje mase protiv RTL televizije na Jelačić placu, uz napomenu kako “ne vjeruje da postoje snimke napada na novinara”: – Nama su svi mediji jednaki, ali mi nismo svim medijima jednaki! A ako mi već nismo njima jednaki, onda ćemo prema jednima davati opuštene izjave, među kojima je i Z1, i izjave će davat svatko, a prema onima koji ne prenose istinu u potpunosti ili je na neki način falsificiraju, njima ćemo davati izjave samo uživo i ne svatko, već samo neki od nas.

KLARIĆ UPOZORAVA: “Korak smo do toga da padne krv na ulicama!”

“Naš bunt je zadnji korak, inzistiramo da se stane sa svima, jer se bojim da bi u protivnom mogli gledati scenarije koje već vidimo u Nizozemskoj,” upozorio je Andrija Klarić u Bujici: “To što se događa je vrlo opasno, a događa se po cijelome svijetu. Mi smo korak do toga da krv padne na ulicama!”

Klarić je dao podršku i vjeroučitelju Ivanu Pokupcu koji je ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa započeo štrajk glađu zbog protivljenja covid potvrdama i zato što mu prijeti otkaz: – Ovog trenutka Ivan Pokupec i Antonio Galinac štrajkaju glađu i štrajkat će do ispunjenja uvjeta, a uvjet je ukidanje covid potvrda.

O ŠTRAJKANJU GLAĐU VJEROUČITELJA POKUPCA: “Ići će do kraja, bolje da završi u hitnoj, nego u mrtvačkim kolima!”

Hoće li zaista doći do toga da Pokupec mora iz Fuchsovog ministarstva otići u hitnoj pomoći, kao što je najavio – zanimalo je voditelja, a Klarić je odgovorio: – Bolje u hitnoj nego u mrtvačkim kolima!

“Pokupcu se odmah pridružio mladi Galinac, a u međuvremenu se javilo još pet ljudi koji će štrajkati glađu s istim ciljem,” otkrio je Klarić: “Do toga su nas doveli! To je vrlo ozbiljna situacija. To su ljudi koji su spremni riskirati vlastiti život za svoja uvjerenja, a njihove obitelji su sada ugrožene se samo covid potvrdama nego nažalost, možda i gubitkom roditelja. Ovo je vrlo ozbiljno!”

MOST JE ZAKASNIO S REFERENDUMSKOM INICIJATIVOM: “Zašto su do sada spavali?!”

Ljudi su se digli protiv tiranije, za slobodnu volju, za ono što nam je Ustavom zajamčeno – nastavio je Klarić i prokomentirao Mostovu inicijativu za referendum protiv covid potvrda, za koju je, smatra, prekasno: – Ići na referendum za nešto, što nam je Ustavom zajamčeno, to je kao da Vlada odluči da vam odreže nogu, a onda vi idete na referendum kako bi njima rekli da nemaju pravo na to! Besmisleno pitanje! Dok mi prođemo s procedurom koja prethodi referendumu, već ćemo se naći u dubokoj tiraniji. Mi smo već na ulici, nedaj Bože, već može pasti krv, kao što je pala u Europi. Zakasnili su s tom inicijativom. To je trebalo napraviti puno prije. Covid potvrde su donesene u četvrtom mjesecu u EU parlamentu i tada smo pisali svim našim europarlamentarcima. U petom mjesecu su izglasane u Hrvatskoj, pa smo pisali svim hrvatskim parlamentarcima. Od 01. lipnja su počele vrijediti kao covid propusnice za lakša putovanja, a danas su postale dozvolom za život. Zašto su spavali onda?! Čast izuzecima, ali mnogi su zaspali u Saboru i sada su građani odlučili da se sami pobrinu za sebe.

KLARIĆEVA PORUKA ‘INSTANT DIKTATORIMA’: “Zagorčat ćemo i mi život njima!”

“Nitko nam nema pravo oduzimati pravo na disanje, pravo na kretanje, na rad i egzistenciju,” zaključio je Klarić i dijelom otkrio daljnje korake građanske inicijative koju je okupio: “Sve one koji nas osuđuju, nazivam instant diktatori iz kućne radinosti. Takvi bi nas zatvarali u kuće, zato ljudima predlažem da čine najgore moguće, zakonite psine koje znaju! Ako oni nama misle zagorčati život, zagorčat ćemo i mi njima!”

U cijeloj priči ima i jedna dobra stvar – napomenuo je na kraju intervjua Andrija Klarić: – Premijer nas je ujedinio kao nitko do sada! Ujedinile su nas njegove besmislene odluke i promašena politika, predvođena tzv. Stožerom i popraćena medijima koji su navijački i propagandno ga podržavaju. Što će nas više kažnjavati, mi ćemo se više ujedinjavati i na kraju pobijediti u ovoj pravednoj borbi!

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Kojem cjepivu najviše vjerujete?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x