Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

IVAN KUJUNDŽIĆ, UTEMELJITELJ HDZ-a U BUJICI: “Crvenu nit u Zagrebu treba prekinuti, a Josipoviću poručujem – nećemo dopustiti da se Sava zacrveni!“

Ako se pokaže da Škoro ima najviše šansi za pobjedu nad Tomaševićem ili Klisovićem, onda ga svi demokršćani i cijela desnica trebaju podržati, jer jedino tako možemo zaustaviti dolazak ljevice na vlast u hrvatskom glavnom gradu – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, akademski kipar i donedavni zastupnik u Skupštini grada Zagreba, jedan od utemeljitelja HDZ-a ’89. godine, Ivan Kujundžić: – Za nas s desnice i demokršćanskog spektra prijeti opasnost od neprekinute crvene niti, koja ugrožava hrvatsku, domoljubnu opciju u Zagrebu. A ta opcija sada doista ima šanse pobijediti na izborima.

Desnica mora podržati onoga kandidata, koji bude najjači u prvome izbornome krugu – nema dvojbe kod Kujundžića: –  Ljudi će reagirati instiktivno i dati svoje povjerenje onome koji će imati najveće šanse po anketama.

“Josipović se nada konačnoj pobjedi ljevice u Gradu Zagrebu, on bi htio da Sava pocrveni, no, to mu nećemo dopustiti,” rezolutan je Kujundžić: “Josipovićev favorit je Klisović, a poštuje, kako sam kaže – i Tomaševića. Njegova aktivacija u ovom izbornom procesu nikako se ne bi smjela podcijeniti, niti zanemariti. Sjetite se samo kako je govorio o crvenoj rijeci i prijetio da će cijela Hrvatska pocrvenjeti…”

“DUBOKA METROPOLA” I ŠAPTAČ U TEATRU…

Na pitanje voditelja je li i uoči povijesnih zagrebačkih izbora na djelu duboka država, Kujundžić je odgovorio: – U konkretnom slučaju, na djelu je duboka metropola!

Kujundžić je bio prilično kritičan prema politici aktualnog stranačkog vodstva i izrazio je nadu da članovi HDZ-a neće biti poslušni, kada je u pitanju obrana nacionalnih interesa u Zagrebu: – Ukoliko ne budemo izartikulirati odnose među nama, pa taman tu bili malo neposlušni prema političkom vrhu, nećemo ostat prepoznatljivi, a netko drugi će tu profitirati. Prije svega, mislim na ovu đavolju priču s ljevicom, koja dosta dobro funkcionira.

Kandidatu Plenkovićevog HDZ-a, istaknuti član zagrebačke organizacije ne daje prevelike šanse: – Davor Filipović doista ima jedan zaostatak i problem, jer je došao kao rezerva Vanđeliću, a takvu si situaciju nismo smjeli dopustiti. Andrej Plenković ne bi mu se smio pokazivati kao šaptač u teatru!

PODNIO OSTAVKU U SKUPŠTINI ZBOG SUKOBA S PLENKOVIĆEVIM LJUDIMA – I VRATIO MANDAT!

Ivan Kujundžić je jedini zastupnik koji je podnio ostavku u Skupštini Grada Zagreba i iz aktualnog saziva povukao se 2019. godine, te odrekao fotelje, koja mu je bila zajamčena nakon ulaska s HDZ-ove liste: – Mislim da svatko mora postupiti po vlastitoj savjesti. Kada vidite da neke stvari ne možete progurati onako kako nalažu zakon i struka, onda se morate povući. U suprotnom, sudjelujete u jednoj žabokrečini i političkoj splačini, jednom nemoralnom poslu!

Trebao je biti i predsjednik skupštinskog Kluba HDZ-a, ali su ga izminirali Plenkovićevi ljudi: – To je bilo malo smiješno… Bio sam izabran od gradske organizacije HDZ-a, gotovo jednoglasno, za čovjeka koji bi trebao predstavljati i voditi naš Klub u Skupštini. Onda je došlo do internog sukobljavanja… Negodovao je predsjednik Skupštine Drago Prgomet, zato što sam pobijedio Plenkovićevog kandidata. To je demokracija, mogao se svatko kandidirati, a mene su izabrali…

“Napravio sam jedan ljudski rez i rekao da u tome više ne mogu sudjelovati,” napominje bivši zastupnik u gradskom parlamentu, koji je ostavku podnio zbog sukoba oko zagrebačkog GUP-a: “Zahvalio sam se i otišao, no, nisam otišao trajno, nego da bih se vratio.”

ODBIO KORONA POMOĆ OD NINE OBULJEN, PREDLAŽE STEPINČEV TRG I SPOMENIK ISPRED KATEDRALE!

Kujundžić je kao akademski kipar, ujedno i slobodni umjetnik, tijekom korona krize stekao uvijete za pomoć od ministarstva Nine Obuljen, međutim – i to je odbio: –  Ja sam imao pravo, kao i brojni drugi umjetnici, uzeti pomoć od četiri tisuće kune, čak su me kolege iz Zajednice umjetnika zvali da je uzmem, no, to nisam želio jer smatram da dok god mogu podnijeti teret krize na vlastitim leđima i leđima vlastite obitelji, pomoć neka ide onima kojima je potrebnija. Nisam želio uzeti pomoć niti od Ministarstva kulture niti od Grada Zagreba i na to sam ponosan!

Ugledni kipar, autor Tuđmanovog spomenika u Imotskom i Stepinčeva u Velikoj Gorici, nasuprot ideji SDP-ova kandidata Joška Klisovića da se u Zagreb vrati Titov trg, predložio je da se u glavnom gradu svih Hrvata napokon dodijeli adekvatan trg Alojziju Stepincu – ispred Katedrale: – Kad je u pitanju velebni spomenik Stepincu, tu je u zaostatku i Zagrebačka nadbiskupija, jer bi adekvatno mjesto za jedan takav, veliki spomenik trebao biti Kaptol ili vrh Kaptola. Tu bi trebao biti i Stepinčev trg, oni sebe nisu smjeli dovesti u poziciju da nakon trideset godina hrvatske državnosti nemamo spomenik Alojziju Stepincu ispred Stepinčeve katedrale i adekvatan trg u Gradu Zagrebu.

“Izbori za Zagreb nisu samo komunalni, tu se moraju nametnuti i prvorazredna kulturna i identitetska pitanja,” napominje ugledni kipar: “Milanović nama često docira da se bavimo ideologijom, a sada vidimo da tu priču u kampanji za Zagreb nameče upravo njegov favorit Klisović. Kada to njima odgovara, oni pričaju o Titu, a kada im ne odgovara, onda prigovaraju desnici da je nazadna i da nameće teme o partizanima i ustašama…”

STJEPAN TUĐMAN NA ŠKORINOJ LISTI ZA ZAGREB?!

Posebno je prokomentirao kuloare, koji govore da će jedini živi Tuđman – Stjepan Tuđman biti uz Škoru i na listi Domovinskog pokreta za Skupštinu Grada Zagreba: – Meni je Stjepan Tuđman drag čovjek i veselit će me da uđe u Gradsku skupštinu!Hvala Bogu da će HDZ-ovci i svi drugi s desnog spektra podržati kandidata koji ima najviše šanse – zaključio je Ivan Kujundžić svoj nastup u emisiji: – Miroslav Škoro po svim anketama vodi na tom desnom spektru i ja vam kažem, džabe Ivan Kujundžić, Plenović ili bilo tko drugi agitirali za Filipovića i kod Boga oca, jer će ovdje narod ići instinktivno, pa ako birač desnice prepozna Škoru kao kandidata koji može proći i zaustaviti crvene, on će glasovati za Škoru bez obzira na bilo čiji utjecaj.

“Mi smo godinama bili sputavani od političkog vrha,” uputio je poruku stranačkim šefovima HDZ-a Ivan Kujundžić: “U ovoj bitci ne pomaže ni plenkologija, ni plenkizam, ni bog Plenković!”

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x