Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

IGOR PETERNEL: “Da je Dežulović napisao ‘j**o vas Jesenovac’, to nitko ne bi objavio!”

“Ovo je eklatantni primjer zloupotrebe slobode govora,” komentirao je dr. Peternel kolumnu Borisa Dežulovića u kojoj se psuje i vrijeđa Vukovar: “Pojedine medijske kuće, a N1 je svakako jedna od njih, pod krinkom slobode govora dopuštaju širenje govora mržnje, vrijeđanje, omalovažavanje i podrivavanje svega onoga što je nacionalno i što narod smatra svetinjama.”

Domovinski pokret postavlja pitanje što bi se dogodilo da je Dežulović isto napisao o Srebrenici ili da je pričao o Jasenovcu – nastavio je: – Slobode govora u tom slučaju, posve sigurno, ne bi bilo. Dežuloviću jtakvu kolumnu ne bi objavili, niti bi mu palo na pamet na taj način provocirati.

TELEVIZIJA U SRBIJANSKOM VLASNIŠTVU VRIJEĐA VUKOVAR I TRAŽI NACIONALNU KONCESIJU U RH?!

Komentirao je i činjenicu da je N1 televizija, koja je na svojim stranicama objavila uvredljivu kolumnu o Vukovaru, u srbijanskom vlasništvu: – N1 je u Beogradu vrlo kritična prema Vučiću i bliska Đilasu, nastrojena opozicijski, a kod nas provode politiku na tragu one, koju zagovara Dežulović.

N1 pokušava od Agencije za elektroničke medije dobiti nacionalnu koncesiju u Republici Hrvatskoj: – Možda na ovaj način rade pritisak kako bi lakše dobili koncesiju, jer ako je ne dobiju, onda će se govoriti da je to gušenje slobode govora i posljedica pritiska na uređivačku politiku nakon ovakvog teksta. To je jedna perfidna igra, koja ima svoje zašto i zato.

Domovinski pokret je jedina politička stranka koja je na najvišoj razini, oštro osudila ovakvo vrijeđanje Vukovara, a pri tom nisu kalkulirali s time hoće li ih ubuduće pozivati u program N1 televizije: – Nismo nimalo kalkulirali! Smatram da je to naša dužnost i da bi iznevjerili volju birača kada ne bi tako postupili.

PETERNEL KOMENTIRAO GLAVEŠEVIĆEVU POTPORU DEŽULOVIĆU, NARUGAO SE ŠERBEDŽIJI…

Dr. Peternel je podsjetio na Dežulovićev subverzivni i protuhrvatski rad u Pupovčevim ‘Novostima’ i ‘Feralu’, a jugoslavensku “ikonu” Radu Šerbedžiju, koji je kolumnistu N1 televizije bio navodni povod za besramno vrijeđanje Grada heroja, ismijao je: – Ti ex Jugoslaveni, danas anacionalci, koji se bore protiv nacionalizma i ne znam čega sve ne, imaju nekoliko svojih simbola, a Šerbedžija je jedan od njih. Nije njima posebno stalo do Šerbedžije, njima je on jedna od tih, tzv. jugoslavenskih “ikona” i oni su u službi zaštite Šerbedžije jer na taj način štite vlastite pozicije u društvu, svoj politički i ideološki smjer.

Potpora notornog Bojana Glavaševića, sramotnom Dežulovićevom vrijeđanju Vukovara, Peternela nije nimalo iznenadila, pa se i njemu narugao: – Glavašević se pokušava nametnuti kao još jedna od tih “ikona” modernog doba, a to mu nikako ne uspijeva. To pokušava već deset godina…

HDZ ŠUTI JER SE NE SMIJE ZAMJERITI PUPOVCU?!

Za Peternela je znakovita šutnja HDZ-a na nacionalnoj razini: – Njihova stranačka stega, koja je motivirana željom za opstankom na vlasti, a vlast garantira moć, novac i utjecaj, jednostavno nadvladava sve moralne aspekte u političkom djelovanju. Zbog toga HDZ-ovci sami sebe ušutkavaju i ne smiju glasno iskazivati stavove koji bi poljuljali vladajuću većinu, a njezin je stup Milorad Pupovac.

O HND-u: “To je leglo ideoloških radikala!”

Dr. Igor Peternel je u Bujici vrlo oštro govorio i o HND-u, koji je stalo u obranu Borisa Dežulovića: – Hrvatsko novinarsko društvo je jedno od najsramotnijih cehovskih udruženja u ovom dijelu Europe! To je leglo ideoloških radikala, koji niti ne pokušavaju sakriti da im sloboda medija ništa ne znači! Oni brane isključivo parcijalne interese svojih ideoloških drugova.

Po Peternelovom mišljenju, napadi na vukovarski mural BBB-a u Zagrebu i uvrede na Grad heroja na N1, međusobno su povezani i nije slučajno da je takva kampanja pokrenuta baš u ovo vrijeme: – Čudna je koincidencija da se sve skupa događa baš uoči 18. studenog… Možemo je jedna dobro posložena ideološka sekta i uvozna franšiza, koja želi provoditi svoj svjetonazor i ideologiju. Uklanjanjem murala i ovakvim kampanjama protiv Vukovara provode ono zbog čega su, zapravo, ušli u politiku.

BUJICA

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x