Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

HDZ BiH je u potpunosti zanemario općinu Odžak

Zbog okolnosti kreiranja izbornih lista vladajuće stranke u Županiji Posavskoj HDZ-a BiH za predstojeće izbore praćenih ucjenama, trgovinom i pogodovanjem, osjetili smo potrebu obratiti se javnosti ovim priopćenjem.

Naime, stožerna stranka, kako sami sebe nazivaju, u potpunosti je zanemarila općinu Odžak i njene stanovnike.

Raspodjelom ključnih mjesta na listi za predstojeće izbore u listopadu i zahvaljujući trgovini pojedinih odžačkih stožernika, općina Odžak će u slučaju pobjede HDZ BiH biti gurnuta na marginu političkih događanja.

I službeno je javnost upoznata da je nositelj županijske liste i potencijalni premijer u slučaju pobjede Đuro Topić iz Orašja, koji je ujedno i predsjednik županijskog odbora HDZ BiH. Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, i vjerojatno budući federalni zastupnik, je trenutni premijer Marijan Klaić, također iz Orašja.

Ništa ovdje ne bi bilo čudno da nikada do sada u povijesti Županije Posavske nositelji ovih lista nisu bili iz iste općine. Međutim najveća tragedija je u tom što je mjesto nositelja županijske liste i kako je već navedeno potencijalnog premijera bilo ponuđeno odžačkim hadezeovcima, ali su oni ponudu odbili uz obrazloženje kako Odžak u ovom trenutku nema dovoljno dobrog kandidata za tu funkciju.

Ovaj izdajnički postupak i još sramnije obrazloženje su zapravo rezultat podaničke naravi naših hadezeovaca prema kreatoru liste Đuri Topiću. Za ovakavo poniženje prije svih trebamo zahvaliti Iliji Iliću, predsjedniku općinskog odbora HDZ BiH Odžak, i Luki Juriću, potpredsjedniku županijskog odbora HDZ BiH, koji su još jednom pokazali svoje umijeće trgovanja odžačkim interesima.

Ako na ovakav način zastupate i branite interese naše općine prodajući u bescjenje sve što je ovom napaćenom narodu još preostalo, ostaje samo pitanje kome i za koliko ćete nas slijedeći put prodati? Možda Miloradu Dodiku i njegovom svesrpskom planu?

Ako zaista nemate adekvatne kadrove, ako ne znate i ne možete, izađite pred narod i recite mu to u lice, a ne skrivajte se u stranačkim prostorijama međusobno dijeleći mrvice vlasti koje ste za sebe izborili prepuštajući ovaj kraj da polako klizi u još veće beznađe!

Za ovakvu trgovinu i pogodbu, gospodo, nemate potporu ni u vlastitim redovima, a kamoli od svih nas Odžačana!

Na ovo upozoravamo i kako se ne bi ponovila prethodna „pravedna“ raspodjela po općinama najviših dužnosti u Županiji Posavskoj od strane HDZ BiH u manadatu od 2014. do 2018. godne :

 1. Đuro Topić, Orašje, predsjednik ŽO HDZ BiH,
 2. Marijan Klaić, Orašje, predsjednik Vlade ŽP
 3. Joso Marković, Orašje, predsjednik Skupštine ŽP
 4. Mato Jozić, Orašje, federalni ministar pravosuđa i uprave
 5. Đuro Delić, Orašje, zastupnik u Domu naroda Federacije BiH
 6. Blaž Župarić,Orašje, zastupnik u Zastupničkom domu FBiH
 7. Zvonko Mišković, Orašje, generalni konzul u Njemačkoj
 8. Damir Živković, Orašje, ministar zdravstva, rada i socijalne politike ŽP
 9. Drago Kopić, Orašje, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽP
 10. Nada Ćulap,Odžak, ministrica financija ŽP
 11. Darko Kasap,Odžak, ministar gospodarstva i prostornog uređenja ŽP
 12. Ana Andrić,Odžak, ministrica pravosuđa i uprave ŽP
 13. Mato Brkić, Domaljevac-Šamac, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP

Ured za informiranje HSP BiH

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x