Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

HDZ 1990 LIVNO: Tko priprema ponovnu krađu izbora

U želji dijaspore da doprinese pozitivnim promjenama ne bismo vidjeli ništa sporno da nismo sigurni da su prijave izvršene fiktivno, bez znanja tih osoba i na nepostojeće adrese.

Dokaz tome je činjenica da je supruga našeg kandidata koja je nastanjena u Livnu i redovno bi trebala glasati u OŠ IGK prijavljena za glasanje iz dijaspore. Tko pokušava manipulirati izbornom voljom i osnovnim demokratskim pravima nije na nama da istražujemo, te očekujemo da će Policija, SIPA i Središnje izborno povjerenstvo dati odgovor na ovo pitanje.

Slučaj supruge našeg kandidata na žalost nije usamljen. Pregledom 718 imena koji će odlučiti izbore vidjeli smo ogroman broj prijava iz Srbije i Hrvatske, pa se pitamo kako je to moguće ukoliko svi znamo da se mladi iseljavaju u Njemačku, a ne Hrvatsku, ili Srbiju. Livno je mala sredina, i gotovo za svakoga sa popisa se zna nalazi li se stvarno u Hrvatskoj, ili pak u Njemackoj. Takav je slučaj s velikim brojem osoba prezimena Vukoja koje su prijavljene za glasanje u Hrvatskoj, a znamo da se nalaze u drugim zapadnim zemljama.

Isti slučaj s lažiranjem prijave vezan je i za obitelj Jureta koja živi u Njemačkoj, a prijavljeni su za glasanje u Hrvatskoj. Ova obitelj spremna je i pred sudom i tužiteljstvom posvjedočiti da nikoga nisu ovlastili da u njihovo ime podnese prijavu za glasanje.

Pozivamo Središnje izborno povjerenstvo da posebno povede računa o adresama na koje su prijavljene osobe za glasanje, jer vjerujemo da se radi o lažnim adresama, i/ili adresama na koje je prijavljen ogroman broj ljudi. Također, SIP, ali i tužiteljstvo bi se trebali zabaviti i samim potpisima osoba na prijavama za glasanje koji su u najvećem broju očito lažirani i predstavljaju kazneno djelo krivotvorenja.

Sve Livnjake pozivamo da na stranicama SIP-a BiH provjere jesu li i sami žrtve prevare i nalaze li se na listi koja bi mogla presuditi izbore.

HDZ 1990 poziva sve političke aktere uključene u ponovnu izbornu krađu da odustanu od svojih zlih namjera i da Livno prepuste Livnjacima. Pozivamo ih da prihvate činjenicu da im narod ne da potporu za nastavak srozavanja ovoga grada i da se barem u porazu ponesu časno i priznaju da su lošiji. 2016. je grubom krađom Božo Perić spriječen u nakani da promjeni ovaj grad, ovog puta to nećemo dozvoliti. Nova lica starih politika na ovim izborima neće proći, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZ 1990 Livno

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x