Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

HASANBEGOVIĆ SE OBRUŠIO NA TOMISLAVA TOMAŠEVIĆA: “On nije pravi ljevičar! Znate li od čega je živio dok je sjedio na cesti?”

Hasanbegović je komentirao i proteste koje je Tomašević predvodio u Zagrebu 2010. godine kada su počeli radovi na ulazu u spornu garažu za centar koji je gradila Horvatinčićeva Hoto grupa. Aktivisti Zelene akcije pobunili su se protiv gradnje. Ušli su u ograđeni prostor, sjeli na ogradu i zauzeli ograđeno gradilište nakon čega su ih opkolili zaštitari i interventna policija.

– U svakom trenutku sjedenja na toj cesti, Tomašević je putem stranih dotacija uzimao mjesečnu plaću koja je u svakom trenutku bila veća od mjesečne plaće hrvatskog učitelja ili medicinske sestre. To nije protuzakonito, ali ne radi se o skupini volontera koji su na kruhu i vodi sjedili na cesti i spavali u vrećama za spavanje već o ljudima koji su bili financirani. Tomašević je bio djelatnik nečega što je pretenciozno nazvano institutom, a zapravo je bila udruga dotirana, ne samo iz stranih izvora, već i iz hrvatskog državnog proračuna. On je bio zaposlenik te udruge i primao plaću – kazao je.

Hasanbegović smatra da je Tomaševićevo aktivističko djelovanje bilo uvertira u političku aktivnost.

– To je bila priprema za političku aktivnost. Cijelo desetljeće aktivizma financirano iz stranih avansa bilo je paravan za političko djelovanje. To što zovemo zelenom ljevicom uistinu nije protukapitalistička stranka, to je avangarda stanovitih oblika kapitalizma – kazao je Hasanbegović za N1.

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x