Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Grlić Radman odgovorio Komšiću: Strah ga je od gubljenja pozicije

Komšić je gostujući sinoć na Federalnoj televiziji usporedio ministra Grlić-Radmana sa srbijanskim ministrom obrane Aleksandrom Vulinom.

“Željko Komšić i dalje ne shvaća da u tročlanom BiH Predsjedništvu ne zastupa hrvatski narod, iako se tako predstavlja. Njega na to mjesto nije izabrao hrvatski narod. Nadalje, Komšićeva percepcija demokracije ne odgovara duhu vremena. A, njegove prijetnje posljedicama Visokom predstavniku, potvrđuje tu činjenicu”, stoji u pisanoj izjavi Grlić-Radmana za Večernji list BiH.

Dodao je kako Komšić ne može izigravati Daytonski sporazum.

“BiH treba funkcionalna rješenja, a ne probleme. Komšić, naravno, ima pravo na drugačije mišljenje, ali nema pravo izigravati Ustav i Daytonski sporazum dok god je on na snazi. Jer, Daytonski sporazum je međunarodno pravo. To su temelji međunarodnog poretka i demokratskog sustava”, naveo je.

Šef hrvatske diplomacije ocijenio je kako Komšićeva usporedba s Vulinom predstavlja izraz straha od gubljenja pozicije nakon izmjena Izbornog zakona kako bi se prestalo s preglasavanjem Hrvata.

“Kao ministar vanjskih poslova zemlje supotpisnice Daytonsko-Pariškog sporazuma inzistiram na poštivanju njegovih temeljnih odrednica, kao i Ustava BiH. U njima je stipulirana konstitutivnost triju jednakopravnih naroda i ostalih građana. I, zbog te činjenice, mene kao legalista, Komšić uspoređuje s osobom koja ima zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku – zemlju članicu EU i NATO-a. No, to više govori o Komšiću nego o meni. Jer, njegov strah od gubitka položaja, nužnom promjenom Izbornog zakona koja bi eliminirala sve oblike diskriminacije i nejednakosti, a osigurala jednakopravnost i ustavnu konstitutivnost, sve je vidljiviji i jači je od njegove obveze poštivanja demokratskih načela”, izjavio je ministar vanjskih i europskih poslova BiH Gordan Grlić Radman.

Izvor: dnevno.ba

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x