Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

GORDAN LAUC: Zašto mediji šute? Zaraženi doktori i sestre imali su covid potvrde i širili su virus po bolnici

“Zar je moguće da niti jedan medij u Hrvatskoj neće kritički komentirati ove rezultate testiranja cijepljenih zdravstvenih djelatnika?11% zdravstvenih djelatnika cijepljenih s dvije doze je bilo zaraženo!!!

5,7% onih s booster dozom su bili zaraženi!!!Oni se nisu morali testirati jer su imali covid potvrde i širili su virus po bolnici. Samo jedan zaraženi djelatnik mogao je zaraziti cijeli odjel.

S ovoliko zaraženih djelatnika čudno je da je bilo tko u bolnici ostao nezaražen. (U mojoj obitelji je zaraza hospitaliziranih članova obitelji tijekom hospitalizacije bila očekivanih 100%) Vjerojatno su nezaraženi ostali samo oni koji su prethodno preboljeli COVID-19.Nije niti čudno da nam je toliko zaraženih po bolnicama i da nam je smrtnost u ovom valu među najgorima u Europi.

Najgore od svega je to što je bilo potpuno jasno da će se upravo to dogoditi kad su još ljetos izašla istraživanja koja su pokazala da se i cijepljeni u velikoj mjeri mogu zaraziti. Protiv propusnica sam prvo službenim kanalima, a kasnije i u medijima doslovno „vrištao“ mjesecima.

Nažalost lobisti koji su ih zagovarali su nadvladali. Nadam se da ćemo jednom saznati tko su bili ti lobisti i zašto su to napravili, jer su covid-propusnice u zdravstvu najgori vitium artis u povijesti medicine u Hrvatskoj”, ističe Lauc.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je istraživanje o tome koliko je cijepljenih, a koliko necijepljenih zdravstvenih radnika u bolnicama bilo pozitivno na koronavirus. Istraživanje je naslovljeno “Unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite u bolničkom sustavu vezano uz suzbijanje COVID-19”, a provedeno je u razdoblju od 13.12.2021. – 9.1.2022.

– Po prikupljanju podataka o sudionicima istraživanja iz bolničkih ustanova provedeno je objedinjavanje podataka uz inicijalnu kontrolu kvalitete podataka. Bolnice su po potrebi dodatno kontaktirane radi verifikacije. Prema bazi sudionika istraživanja iz eVac baze je dohvaćen cijepni status protiv COVID-19, a iz baza PCR i BAT testiranja dohvaćeni su rezultati testiranja napravljenih u periodu između (uključujući) 13.12.2021 i 09.01.2022. Po objedinjavanju svih podataka provedena je detaljnija analiza kvalitete podataka – navode iz HZJZ-a, javlja Večernji list.

Ukupno je iz 12 bolnica uključeno 1676 sudionika od koji je za njih 1371 (81,80%) provedena analiza dok su preostali isključeni iz osobnih ili ostalih razloga. HZJZ navodi kako je u prosjeku napravljeno 3,95 testiranja (bilo PCR ili AG) po sudioniku.

– Od svih ispitanika uključenih u analizu njih 831 (60.61%) bio je cijepljen dok 540 ispitanika nije bilo cijepljeno. Od uključenih cijepljenih ispitanika njih 57 (6.86%) bilo je pozitivno tijekom ispitivanja dok je u necijepljenoj populaciji njih 101(18.70%) bilo pozitivno. U istraživanju HZJZ-a stoji da je gotovo tri puta češće pozitivan nalaz utvrđen u necijepljenih djelatnika.

– Dodatna analiza cijepljenih djelatnika pokazala je da je od njih 475 kojima je od booster doze prošlo najmanje 2 tjedna 24 bilo pozitivno (5.77%) dok je kod onih koji nisu primili booster dozu, njih 265, 30 imalo pozitivan nalaz tijekom perioda praćenja (11.32%) što implicira da je u slučaju booster doze primijenjena prije najmanje 2 tjedna 2 puta (2.24) bio manji rizik od naknadno pozitivnog nalaza testiranja nego kod cijepljenih koji nisu primili booster dozu, navode u istraživanju.

U zaključku stoji da je “gotovo 3 puta češće (2.73) pozitivan nalaz utvrđen je u necijepljenih zdravstvenih djelatnika u odnosu na cijepljenje zdravstvene djelatnike pri čemu je posebno zaštitna booster doza”.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x