Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

GORDAN LAUC: “Covid potvrde nemaju smisla, jedino služe da Pfizer više zaradi”

I dok vlada uvodi sve širu upotrebu covid-potvrda, član njezinog Znanstvenog savjeta Gordan Lauc na Facebooku piše da se time cijepljenima daje “licenca za širenje virusa”.

“Ponosan na studente koji su se cijepili. I one koji nisu”

“Ponosan sam na svoje studente!

Srednjoškolci i studenti su populacije koja najviše razmišlja, uči i pokušava shvatiti svijet oko sebe. S pametnim studentima je ogroman užitak raditi i to je jedan od rijetkih razloga zašto sam još uvijek na fakultetu…

Danas smo na Fakultetskom vijeću imali raspravu o uvođenju covid potvrda za studente. U sklopu rasprave prikazani su rezultati ankete kojoj je pristupio najveći dio studenata. Oko 65% naših studenata je cijepljeno. Ponosan sam na njih jer su preuzimanjem tog razmjerno malog rizika na sebe pokušali postati dijelom rješenja problema pandemije. Oko 35% studenata se nije cijepilo. Ponosan sam i na njih, jer su pokazali da razmišljaju svojom glavom, analiziraju dostupne činjenice i donose vlastitu odluku. Objektivno, za tijek pandemije potpuno je svejedno hoće li se zdravi studenti cijepiti, ili neće. Za njih je rizik teškog oblika bolesti mali i bez cijepljenja, a i oni koji su se cijepili će se vjerojatno većinom zaraziti i možda prenijeti zarazu dalje.

No ono na što sam najviše ponosan je da naši studenti, iako su sami većinom cijepljeni i imaju covid potvrde, velikom većinom odbacuju ideju da se covid potvrde nametnu svima kao obaveza”, napisao je Lauc na Facebooku.

“Covid potvrde su potpuna besmislica”

Pa nastavlja:

“Covid-potvrde su osmišljene kao sredstvo za lakši prelazak granice dok smo još mislili da će cjepiva zaustaviti širenje virusa. Od kada znamo da i cijepljeni u velikoj mjeri mogu širiti virus (gotovo jednako kao i ne cijepljeni nakon 6-7 mjeseci) covid-potvrde su potpuna besmislica čija je jedina svrha osigurati dodatne prihode Pfizeru i industriji testiranja. (argument da su dobre jer potiču cijepljenje je pogrešan, budući da najmanje potiču cijepljenje onih kojima je to najpotrebnije, te samo “friziraju” statistiku).

Sutra Senat Sveučilišta u Zagrebu raspravlja o covid-potvrdama. Vjerujem se da će članovi Senata biti barem jednako toliko razumni kao i naši studenti. Nadam se i da će izraziti svoje duboko gnušanje nad ovom potpuno besmislenom i opasnom odlukom Stožera koja cijepljenim osobama daje licencu da idu uokolo i šire virus čak i u situaciji kad su dokazano zaraženi (Covid-potvrda ne prestaje vrijediti ako vam PCR-testom bude dokazana zaraza, a čak niti kad ste hospitalizirani s COVID-19)”, zaključuje Lauc.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x