Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

GENERAL ROJS KAO KOČIJAŠ: Svog suborca nazvao smećem

“Tko je zapravo inicijator, to ste pitali. Ja jedino mogu, ovako, nagađati i nas je to zanimalo u vrijeme kad je to nastalo s tim da mislim da je to odvjetnički ured Anto Nobilo”, rekao je Marinko Krešić, umirovljeni general pa dodao da je riječ o kordinaciji s Ljubom Ćesićem Rojsom.

Do jučer kumovi i prijatelji. No, ovo od sinoć, kaže Ćesić Rojs, kumu Krešiću ne može ni zaboraviti ni oprostiti, javlja RTL.

“Ja sam mu samo poslao poruku: smeće jedno, šta lažeš na što mi je on odgovorio: poslušaj snimak. Kad sam poslušao snimak onda sam se još više uvjerio da je smeće i lažov jer je počeo prijetiti da moramo poštovati statut. Ja nisam to potpisao kao član Hrvatskog generalskog zbora nego privatna osoba”, rekao je Ljubo Ćesić Rojs.

Na pitanje koji bi motiv umirovljenog generala Marinka Krešića bio da krivo prokaže njega kao inicijatora skupljanja potpisa, rekao je:

“E, možda je ucijenjen. Od istih ljudi dobivali smo poruke i ja i on. Mi smo cijeli prošli tjedan raspravljali na tu temu”, rekao je.

Na pitanje o kojim ljudima je riječ, kazao je “puno naših kolega i prijatelja”.

“Pa ima jedan od estradnih pjevača gdje je on meni prepričao kako je supruga tog pjevača, mog prijatelja i njegova prijatelja, poslala poruku njegovoj supruzi, mojoj kumi, dobroj ženi da je njenog djeda ubio Josip Perković, a njen djed je stariji od Josipa Perkovića oca. Gluposti. Ako on nasjeda na to onda ne misli svojon glavon”, kazao je te nije htio otkriti o kome je riječ.

Za razliku od svog kuma i zamjenika u Hrvatskom generalskom zboru, Marinko Krešić, danas pomirljivog tona.

“Nije apsolutno, to je moj kum, suborac. General Rojs nije inicijator ovog pisma. General Rojs je, sinoć sam izjavio, nazvao mene da potpišem, da dam suglasnost na to pismo i ja sam ga dao”, kazao je Krešić.

A taj isti potpis, kaže, svojevoljno je i povukao. Bez pritisaka. Ne negira ni ne potvrđuje da je njegovoj supruzi pisala supruga pjevača Thompsona no kaže:

“Na nikakve pritiske ne nasjedam kao ni na bilo kojeg oblika, najmanje na pritiske poruka. Poruka je bilo raznolikih. Svi mediji, javne stanice bruje o slučaju ovog pisma i ima poruka raznih oblika i viđenja. Međutim, ja sam osobno, ponovio sam već tri puta , donio odluku da povlačim se”, kazao je Krešić.

Što se tiče generala Ćesića Rojsa on je stava: tko je potpisao, potpisao je. On svoj potpis, kaže, nikada neće povući.

Izvor: teleskop.hr

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x