Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

E AKO NJU NE POSLUŠAJU, NE ZNAMO KOGA BI MOGLI Mrak-Taritaš građanima: Molim vas, cijepite se!

“Svi koji to još niste učinili, molim vas, idite se cijepiti”, istaknula je zastupnica u saborskom govoru na slobodnu temu.

Građane je pozvala da se suoče s ozbiljnošću situacije, priznaju si da se od korone umire i da zbog nje potpuno nenormalno živimo. “Imamo sigurno i učinkovito rješenje, a to je cjepivo koje je već do sada spasilo tisuće i milijune života u svijetu”, poručila je sugrađanima.

Podsjetila je kako je do sada, u godinu i pol, od korone umrlo 8224 ljudi, što je više od pola ukupno poginulih i nestalih u Domovinskom ratu.

“A mi se tu šalimo, ljudi se premišljaju bi li se cijepili ili ne”, primijetila je Mrak-Taritaš.

Vladu je prozvala da je u kampanji cijepljenja odradila “katastrofalno loš posao”. “Tim ljudima nitko ne vjeruje, to je prvi problem. Kampanja da se ljude uvjeri u važnost cijepljenja je loša ili je uopće nema. Dakle, sa strane države nije se bolji uspjeh mogao ni očekivati”, kazala je, ali i naglasila kako priča oko cijepljenja sada nadilazi okvire vlade i Stožera.

Ante Kujundžić (Most) prozvao je vladajuće, odnosno “vladajuću vertikalu s jatacima”, da su u Imotskoj krajini pokazali snagu na projektu Zaželi, koji zapošljava žene i pozitivno utječe na niz aspekata.

Program ima specifičan cilj – unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, pružiti uslugu starima i bolesnima, podsjetio je Kujundžić i naglasio da su sve imotske općine, osim Runovića i Podbablja, dobile i potpisale ugovore za taj program.

Runovići i Podbablje stavljeni su na listu čekanja, unatoč pozitivnim ocjenama, kazao je zastupnik i to pripisao činjenici da su načelnici tih općina nezavisni.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x