Kontaktirajte nas na:
Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Glogoški je na pressici u Vukovaru prošli petak bio uz gradonačelnika Ivana Penavu, a prije godinu dana u prvome redu prosvjeda kojim se upozorilo na nerad hrvatskih institucija kod procesuiranja srpskih ratnih zločina. Tom prigodom obukao je majicu HOS-a, što nije nimalo čudno, jer je Đuro Glogoški u Domovisnkom ratu bio pripadnik upravo tih postrojbi: – Pripadnici HOS-a su bili pripadnici oružanih snaga RH i mislim da majice HOS-a imaju mjesta u svim mjestima Hrvatske, a ne samo na grobljima. Bio sam pripadnik HOS-a, 106. i 130. Brigade HV-a. I u Vukovaru sam bio u majici HOS-a. S ponosom ističem da sam bio pripadnik HOS-a!

GLOGOŠKI I MIŠIĆ PODRŽALI PENAVU!

Udruga najtežih, 100-postotnih Hrvatskih ratnih vojnih invalida čvrsto podržava Ivana Penavu i njegove zahtjeve: – I dalje podržavamo ideju s kojom je krenuo gradonačelnik Vukovara. Već na prvom sastanku u Ministarstvu hrvatskih branitelja, podržali smo tu inicijativu. Cilj je upravo ono što je gradonačelnik Penava rekao – procesuiranje ratnih zločina. Nažalost, nakon godinu dana  nismo dobili nikakve dokaze ni argumente da je bilo što napravljeno na tom području.

I Peđa Mišić je uz gradonačelnika Vukovara: – U priču s Ivanom Penavom krenuli smo još prije četiri godine. Tom čovjeku vjerujem! U jednom trenutku nisam razumio zašto odustaje od ponavljanja prosvjeda, no sad ga razumijem i vjerujem da većina Hrvatskog naroda razumije što govori. Stvari se moraju postavit na svoje mjesto; zločinci koji su počinili zločin moraju odgovarati i tu je kraj priče! Međutim, problem je u tome što već 27 godina trpimo razne Vlade koje da bi bile uspostavljene ili opstale, uvijek koaliraju sa SDSS-om,  strankom koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić! I takva nas je politička tradicija dovela do toga, nek’ mi dragi Bog oprosti, da danas možemo notornog Šoškočanina usporediti s jednim Blagom Zadrom.

Mišić je ogorčen na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović: – Najžalosnije je da su se hrvatska mladost, djeca hrvatskih branitelja iz Počasne zaštitne bojne, morala klanjati i salutirati četniku koji je došao iz Srbije! To je nešto jezivo, to ne postoji, niti se dogodilo nigdje u svijetu!

PEĐA MIŠIĆ: KOLINDA JE DOBILA MOJ GLAS, ALI VIŠE NEĆE!

“Ja ne zovem Vučića četnikom zato jer ja tako mislim o njemu, nego zato jer se on sam deklarirao kao četnik,” objašnjava Peđa Mišić uz napomenu da srbijanski predsjednik u Hrvatskoj nema što tražiti.

Peđa Mišić objasnio je promjenu svog stave o Kolindi: – Ja sam prvi bio za Kolindu. Međutim, njezin rad više ne podržavam i ne želim sudjelovati u tome! Ona zbog politike koju danas provodi, nije dobila moj glas.

I Mišića je pogodilo kada je Kolinda branitelje i ratne udovice koje su U Zagrebu prosvjedovale protiv Vučića, nazvala “marginalcima”: – U svojoj Domovini ne mogu se osjećati marginalcem! U državi koju sam i ja stvarao, ne mogu bit marginalac. Marginalci su oni koji su spavali u toplim uredima i debelim foteljama, dok smo Đuro i ja bili u rovovima.

Glogoški u Bujici po prvi puta javno, progovorio kritički o Josipu Đakiću i aktualnom vodstvu HVIDRA-e. Đakić prije godinu dana nije podržao skup u Vukovaru, a Glogoški je bio u prvim redovima: – Naš Izvršni odbor je tada donio odluku da će podržat inicijativu gradonačelnika Vukovara. Zašto neke druge udruge nisu podržale žrtve Vukovara, to morate pitati njih.

GLOGOŠKI PROTIV ĐAKIĆA: NE BIH MOGAO DJELOVATI NA TAKAV NAČIN, JA NISAM ČLAN NI JEDNE STRANKE!

Na pitanje bi li u Hrvatskom saboru mogao dizati ruku zajedno sa Pupovcem, Glogoški je odgovorio: – Ja osobno, ne bi mogao djelovat na takav način! Mislim da u HVIDRA-i jedna osoba ima preveliki utjecaj.

Peđa Mišić je još žešće prozvao Đakića: – Svaka udruga mora biti apolitična, a to znači da barem upravni i nadzorni odbor ne mogu biti ni u kakvim političkim tijelima. Jer, HVIDRA ne predstavlja grupaciju HDZ-a, nego hrvatske ratne vojne invalide. Saborski zastupnik HDZ-a, jednostavno ne može biti predsjednik HVIDRA-e!

Glogoški se složio i vlastitim primjerom pokazao kako treba depolitizirati udruge iz Domovinskog rata: – Naša udruga je od samog početka 2001. godine zauzela stav prema kojem ni jedna politička opcije ne može imati utjecaj na nas. Osobno, nisam član ni jedne političke stranke i od nas sedam članova u Izvršnom odboru, samo je jedan bio u nekoj stranci, ali sada više nije ni on. Bio sam član HSP-a do 2001. godine, no kada smo osnovali udrugu 100-postotnih invalida, jasno sam rekao da ne mogu biti stranački aktivan i posvetio sam se radu udruge.

Peđa Mišić smatra da je Josip Đakić nakon fijaska s Pupovcem završio svoju priču: – Za mene je on apsolutno izgubio kredibilitet!

MIŠIĆ KOMENTIRAO ‘NEDJELJOM U 2’: PUPOVCU I STANKOVIĆU TREBA PROVJERITI KONTO!

Naročio oštar Mišić je bio spram čelnika SDSS-a. Zgrožen je Pupovčevim izjavama u emisiji ‘Nedjeljom u 2’, gdje je izjavio da je “hrvatski patriot”: – Pupovac je lažni patriot! Njemu se sviđaju jedino kune iz hrvatskog državnog proračuna…

“Trebalo bi samo otići na Finu i vidjeti Pupovčev i Stankovićev konto danas! Mislim da su novci možda već legli, treba to provjeriti,” bio je ironičan Peđa Mišić.

Bujica je pustila snimku od prije dvije godine, kada je na saborskom Odboru Milorad Pupovac izjavio da kokarda u Hrvatskoj nije zabranjena i time branio pravo na spomenike s četničkim oznakama u okolici Vukovara.

Pune dvije godine nije učinjeno ništa po tom pitanju, iz čega proizlazi da je Ivan Penava i te kako u pravu – složili su se gosti emisije, a Mišić se posebno uzrujao kada je čuo Pupovčevu izjavu: – Samo da si čovjek, to nikad izgovorio ne bi! Pupovac naziva Vučića i srpsku državu svojom matičnom državom. Pupovac nije branio Hrvatsku državu. On je jedan ratni profiter, koji sve ove godine samo koristi razne benefite, ne brinući o pripadnicima moga naroda – o srpskoj nacionalnoj manjini. Od 10.000 hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti, nikada ni jednog nije posjetio! Ima ih i u kolicima i bez nogu i bez očiju i neki od njih su se ubili…

Glogoški je svojedobno imao rješenje za provokacije na račun Domovinskog rata, prema kojem u okolici Vukovara ne bi bili mogući spomenici s četničkim obilježjima: – Prije zadnjih parlamentarnih izbora predložio sam da se u Hrvatskoj donese Zakon o zaštiti vrijednosti Domovinskog rata. Dobio sam odgovor da taj zakon nije potreban, a sada vidimo da ipak jest…

MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ SU ISTI!

Mišić smatra da današnja Hrvatska nema nikakve veze s nikakvom prošlošću, a ponajmanje s AVNOJ-em ili ZAVNOH-om: – Nek’ kaže tko što hoće, godine ‘91. Hrvatska je prvi puta prodisala kao država. Za ovo od ‘91. nadalje, uvijek ću se boriti!

U Bujici nisu štedili ni Milanovića. Gosti su posebno komentirali kako brani Andreja Plenkovića, u slučaju kumskih veza s Igorom Pokazom.

Đuro Glogoški smatra da je za mjesto veleposlanika u Londonu postojalo i bolje rješenje od osobe koja je prethodno dva puta napuštala državnu službu: – Postoje i visoko obrazovana djeca hrvatskih branitelja, postoje i visoko obrazovani hrvatski branitelji. Ali oni ne mogu na takve pozicije.

Glogoški upozorava i na odgovornost predsjednice u konkretnom slučaju: -Ovdje se postavlja i pitanje odgovornosti onoga tko potpiše. Koliko je meni poznato, vanjsku politiku kreiraju predsjednik Vlade i predsjednica države. Ne znam zašto predsjednica šuti o slučaju Pokaz. Znamo tko je najodgovorniji, čiji je potpis na kraju…

Glogoškog je posebno zasmetalo Plenkovićevo vrijeđanje hrvatskog branitelja Mire Bulja, koji je progovorio o premijerovu sukobu interesa: – Nisu Hrvatsku branili samo neobrazovani kako je svojedobno rekao Milanović. Hrvatsku su branili svi.

I Peđa Mišić je zgrožen premijerovim dociranjem Bulju: – Problem je u tome što je Miro Bulj jedan obični hrvatski branitelj. Zato mu se Plenković obraća tako s visoka. On i Milanović su zapravo isti!

Bujica

xBox

Letica u Bujici: “Šeks je neka vrsta mladeži Josipa Manolića!”

Glas za Kolindu je glas za Plenkovića – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji dr. Igor Peternel, uz napomenu kako jedino Škoro može zaustaviti povratak Milanovića na vlast. Dr. Slaven Letica smatra da je zbog velike popularnosti Miroslava Škore u Plenkovićevom HDZ-u zavladala prava panika.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Bujica se u srijedu bavila manipulacijama anketnih agencija. U razgovoru s građanima Zagreba, svi su pred kamerama izjavili kako ne vjeruju anketama koje se objavljuju uoči izbora. Kao primjeri su navedene ankete sa zadnjih predjsedničkih izbora, kada su pojedine agencije Ivi Josipoviću čak predviđale mogućnost pobjede u prvom krugu, imao je prednost u odnosu na Kolindu 12 posto, da bi na kraju njihov rezultat bio izjednačen, a u drugom krugu je izgubio. Iste agencije koje su lažno “pumpale” Josipovića prije pet godina, sada pokušavaju srušiti rejting Miroslava Škore, no stvarna istraživanja kojima rasplažu stožeri tri vodeća kandidata, pokazuju da je razlika između Kolinde, Milanovića i Škore unutar statističke pogreške, a točan redosljed bit će neizvjesan do samog dana izbora. Isto tako, više od 33 posto članova HDZ-a odlučilo je svoj glas dati Škori, a ne Kolindi, što može bitno utjecati na rezultat predsjedničkih izbora u prvom krugu. I na europskim izborima mnogi su članovi HDZ-a nezadovoljni Plenkovićevom listom dali su svoj glas Ruži Tomašić, koja sada podržava Škoru, a ne Kolindu…

ANKETE SU NAMJEŠTENE, ZBOG POPULARNOSTI ŠKORE U HDZ-u VLADA PANIKA!

Dr. Letica je komentirao nepovjerenje građana u televizijske ankete: – Ljudi prate ankete i onda vide da su često vrlo velika odstupanja. Promocija plus je sedam dana prije izbora 2014. objavila da Josipović ima 42,1 posto, a Kolinda 30,5 posto. To je bilo praktički nemoguće u četiri-pet dana nadoknaditi. Promocija plus radi za određena ministarstva i za Vladu, za RTL i Hrvatsku televiziju, što je također vrlo znakovito… Hrvatska nema prognostičke modele koje imaju Sjedinjene Američke Države, one su na tome području barem pet, šest godina ispred ostalih.

Dr. Peternel je ismijao namještanje u korist Kolakušića, s ciljem da se napravi dojam kako Škoro ne može ugroziti Kolindu i Milanovića: – Čudno je da nekome nakon intervjua i pol na N1 i nešto kod Stankovića, može narasti potpora za toliko… Nisu ga digli za 8 posto, nego za osam postotnih poena, a to je skok od 120 posto! Zamislite koji je to skok nakon samo jednog intervjua?! To zvuči dosta neprofesionalno i neozbiljno, kao i većina anketa koje se provode u Hrvatskoj. Ankete kod nas služe kao PR oružje, gdje vi jednu stranu dižete, a drugu, koja postaje opasna – spuštate i time demotivirate birače.

U HDZ-u je panika zbog velike popularnosti Miroslava Škore, smatra dr. Peternel: – Oni sada love u mutnom, jer je očito zavladala panika pa je svaki postotak, svaki promil bitan. Agencije koje rade za njih ne poštuju minimum inteligencije naših ljudi. Ne čudi me što su se sada priklonili predsjednici, jer se oni uvijek priklanjaju aktualnoj vlasti. Prije su to bili SDP i Josipović, a danas Plenkovićev HDZ i Kolinda.

PLENKOVIĆ JE GORI OD JADRANKE KOSOR!

“Unutar HDZ-a se zadnjih godinu dana vježba stranačka disciplina na najokrutniji mogući način,” upozorio je prof. Letica i komentirao aferu s Whattsapp i Viber grupama, uz napomenu da je do nje došlo zato što su HDZ-ovci u najvećoj mjeri naklonjeni dr. Škori: ”Sad su počeli loviti čak i one koji djeluju na zatvorenim društvenim mrežama! U takvoj situaciji ljudi naprosto sebe ne žele egzistencijalno ugroziti. On ne kažu za koga će glasovati ili šute… Pošto Škoro dolazi s desnog spektra, logično je da je bliži njihovim srcima od Zorana Milanovića, a i od Kolinde Grabar Kitarović!”

Ni Peternela ne iznenađuje činjenica da je većina HDZ-ovog biračkog tijela za Škoru: – To nije uopće za čuditi se. Govorio sam od početka da se razlikuju izbori do izbora. Na euro-parlamentarnim i predsjedničkim izborima članstvo najčešće šalje poruku vodstvu stranke što misle o njihovoj politici i to što članovi stranke misle o politici premijera Plenkovića i njegove najbliže svite. To su pokazali na euro-parlamentarnim izborima i nema nikakvog razloga da vjerujemo da neće biti slično i na predsjedničkim izborima.

“Plenkovićev autoritet unutar stranke ozbiljno je poljuljan,” uvjeren je Peternel: “Europske izbore je izgubio, postigao je lošiji rezultat i od Jadranke Kosor! Puno problema je imao oko Istanbulske konvencije, tada smo po prvi puta kod jednog predsjednika HDZ-a vidjeli veliko poniženje…”

LETICA ŠEKSA NAZVAO ‘MANOLIĆEVOM MLADEŽI’, PETERNEL JE UMRO OD SMIJEHA!

Bujica je objavila informaciju kako su Gordan Jandroković i Plenkovićev analitičar Kopal već zaprijetili članovima HDZ-ovih grupa izbacivanjem iz stranke, a radikalne metode najglasnije zagovara Vladimir Šeks. Letica je to prokomentirao na urnebesan način: “Šeks je neka vrsta mladeži Josipa Manolića! Kad ovaj ode on će preuzeti. Tako da je dugačka karijera pred njim!”

Nakon što je Letica Šeksa nazvao “nekom vrstom mladeži Josipa Manolića”, u studiju su uslijedile salve smijeha. Prvi se počeo smijati Igor Peternel, a potom i voditelj.

“To je zapravo velika istina,” komentirao je kroz smijeh Peternel i dodao: “To je nažalost, naša Hrvatska. Politikom drmaju “mladići” Vladimir Šeks i siva eminencija Kaptol centa – Budo Lončar.”

Voditelj je nakon smijeha u studiju najavio reklame, a u međuvremenu je Šeks dobio i novi nadimak – “Manolić jugend”!

Peternel Kolindi predviđa sudbinu Jadranke Kosor: – Slažem se, glas za Kolindu je glas za Plenkovića. Kolinda je napravila veliku štetu time što nije iskoristila svoje ustavne mogućnosti da upozori Andreja Plenkovića kako Vlada nelegitimnom većinom. Nije koristila svoje ustavne mogućnosti da sebi i svojoj funkciji gradi veći autoritet, već je estradizacijom funkcije doprinijela da svi mi koji smo tu funkciju ozbiljno shvaćali, ostanemo razočarani. Red pjevanja, red slikanja, a politike koju smo svi očekivali tu nema. I zato mislim da je to s Kolindom promašeno.

NEPOSTOJEĆI PROGRAM ZORANA MILANOVIĆA I ANTIPROGRAM KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ…

Letica je komentirao Kolindu, ali i Milanovića: – Dvojica velikih kartelskih kandidat su predstavili svoje programe. Sada imamo nepostojeći program Zorana Milanovića i antiprogram Kolinde Grabar-Kitarović. Da je Kolinda imala petlju, sada bi na izbore mogla ići i kao neovisna kandidatkinja s izvrsnim šansama da bude reizabrana, bez ikakvog duga Plenkovićevoj stranci. No, ona se fokusirala na skupljanje popularnosti, a ne na državništvo. Napravila je totalni make over. Angažirala je frizerke, fitness trenere, ljude za dijete, za sportska navijanja… I to je njoj donijelo stanovitu popularnost, no to nije dovoljno za pobjedu.

Peternel smatra da povratak Milanovića na vlast može zaustaviti jedino dr. Miroslav Škoro, a nikako ne Kolinda: – Svima je jasno da u drugom krugu Milanovića lakše može dobiti Škoro. On je alternativni kandidat. Puno više glasača Kolinde Grabar-Kitarović bi podržalo u drugom krugu  Miroslava Škoru protiv Milanovića, nego obrnuto.

BUJICA

Nastavi čitati

xBox

ŽELJKO SAČIĆ I MIRO BULJ: Kolinda nas je nazvala “marginalcima”, a Jandroković “provincijalcima”…

Nakon što mu je Gordan Jandroković zabranio govoriti u Hrvatskom saboru puna dva dana, zastupnik Mosta Miro Bulj u Bujici je rekao ono što misli: – Dobio sam više glasova u svome selu, nego Njonjo ukupno, a sada mi ne da govoriti o četniku Vučiću i njegovom prijateljstvu s Plenkovićem!

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Želimo li poraziti Plenkovića, prvo mora pasti Kolinda! I predsjednica i premijer rade na ulasku Vučićeve Srbije u EU – izjavio je u Bujici na Z1 general Željko Sačić, član predsjedništva Hrvatskih suverenista.
Ovo je već drugi puta da je voditelj pozvao Bulja, nakon što mu je u Saboru zabranjeno govoriti. “Učinit ću to svaki puta, kada Njonjo nekome pokuša začepiti usta,” rekao je voditelj.

DIKTATORSKI TANDEM JANDROKOVIĆ – PLENKOVIĆ…

General Sačić je prošle godine bio jedan od organizatora prosvjeda protiv dolaska Aleksandra Vučića u Zagreb, a Miro Bulj pitao ga je na Trgu sv. Marka kada će u hrvatsku Glinu? U Bujici su gostovali kako bi i sada rekli što misle o pozivu kojeg je Plenković, zajedno sa europskim pučanima uputio srbijanskom predsjedniku na Izborni kongres EPP-a 20. studenog u Zagreb.

“Najprije su istjerali ljude iz Hrvatske, a sada one koji su ostali dodatno ponižavaju iznajmljivanjem Hrvatskog sabora Europskoj pučkoj stranci, u kojoj su četnik Vučić i fašist Tajani,” rezolutan je Bulj, uz napomenu kako je još više sramotna činjenica da se to radi svega dva dana nakon vukovarske Kolone sjećanja.

Nastavio je o Jandrokoviću: – “Provincijalcem” me je nazvao čovjek koji je dobio manje glasova nego ja u svome selu, čovjek koji se uvlačio svim predsjednicima HDZ-a – od Sanadera i Kosorice, preko Karamarka do Plenkovića… Ja sam dobio jedanaest tisuća “provincijalnih” glasova, a on par stotina gradskih. Smatram da je nova uzorpacija od strane Jandrokovića, još jedan udar na demokratske institucije. Oni ukidaju slobodu govora. Ne samo da brane slobodu govora meni u Saboru, oni zabranjuju slobodnu komunikaciju čak i unutar vlastite stranke, preko wats up grupa i društvenih mreža. Očito je diktatorski tandem Jandroković – Plenković na dijelu!

SAČIĆ: KOLINDA MORA BITI PORAŽENA, JER NA TAJ NAČIN PORAŽAVAMO PLENKOVIĆA!

General Sačić se posebno osvrnuo na ženevski igrokaz Andreja Plenkovića i Aleksandra Vučića. Pred kamerama su se svađali zbog postavljanja ploče generalu okupatorske JNA Mladenu Bratiću u Novom Sadu, a iza kulisa njihov je susret bio vrlo srdačan, rečeno je u Bujici. U emisiji su emitirane Vučićeve i Plenkovićeve izjave iz kojih se jasno vidi da je Plenković aktivno sudjelovao u pozivu koji je EPP uputio Vučiću za Izborni kongres u Zagreb: – To je sve strašno licemjerno! To je neshvatljivo običnom, normalnom hrvatskom čovjeku… Mi ovog trenutka imamo Vladu, predsjednika Vlade i predsjednicu države kojima je unatoč svih prevara, laži i svih neprijateljstava i mržnje koje smo doživjeli od Vučića, važno da Srbija uđe u EU i da Vučić po drugi puta dođe u Zagreb! Znači, naša Vlada i Kolinda rade protiv interesa Republike Hrvatske i protiv hrvatskog naroda. Zato oni moraju već na slijedećim izborima biti poraženi. Kolinda mora biti poražena jer na taj način poražavamo Plenkovića!

Za Miru Bulja je licemjerno tražiti od Srbije da ne postavlja ploču Bratiću, dok u Hrvatskoj stoje spomenici četnicima: – Problem su četnički spomenici u Republici Hrvatskoj! Oni Plenkovićevoj Vladi ne smetaju, dok HOS-ova ploča smeta svima. A kad je netko brani, odmah kreće drvlje i kamenje… Moramo jasno i otvoreno reći da hrvatski problem nije Vučić nego hrvatski političari, koji su dozvolili da se otvori 23. poglavlje kod pristupanja Republike Srbije Europskoj uniji. Sjetite se samo Marije Pejčinović-Burić, koja je nagrađena mjestom tajnice Vijeća Europe, a bila je savjetnica ”Malom Slobi” – Ivici Dačiću. Ona je kao hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova otvarala poglavlja Srbiji… Ona se dodvorila Bruxellesu, Srbiji i Vučiću, skupa s Plenkovićem i Kolindom, koja je one što su dali najviše u Domovinskom ratu, zbog Vučića nazvala “marginalcima”.

‘MLADI LAVOVI’ BUDE LONČARA NA VELESAJMU!

“Jesam li vam rekao da od prijava protiv Pupovca neće biti ništa,” u jednom je trenutku rekao voditelj Bujice, podsjetivši gledatelje kako je prilikom zadnjeg Buljevog gostovanja u emisiji, obećao da će prestati voditi Bujicu, ukoliko DORH prihvati Đakićeve kaznene prijave protiv šefa SDSS-a zbog uspoređivanje RH s NDH. Državno odvjetništvo prijave je odbacilo, što je prokomentirao upravo Miro Bulj: – Kaznena prijava koju je podigao Đakić protiv Pupovca nije ništa drugo nego licemjerstvo i gluma za javnost. Oni petkom zajedno dižu ruke u Saboru i zajedno šuruju, a pred kamerama se tobože prozivaju. Da imaju imalo principijalnosti i hrabrosti, onda bi se išlo na demokratske izbore, pa bi narod rekao u kolikoj se mjeri slaže s politikom Milorada Pupovca, koja je meni odavno jasna.

Sačić smatra da je Pupovcu, isto kao i ministrici Blaženki Divjak bilo mjesto na Velesajmu, na predstavljanju programa Kolinde Grabar-Kitarović: –  Nisu došli, jer je sve to dio pomno pripremljenog scenarija. Zamolili su Pupovca da ne dođe, kako bi Kolindina gluma lakše prošla. Sve je to igrokaz da se biračima baci prašina u oči. S druge strane, nismo zaboravili kako je Kolinda pred Vučićem i Pupovcem u ‘Lisinskom’, na mitingu SNV-a izjavila da je ulazak Srbije u EU “hrvatski interes”. To je njezin osobni, a ne hrvatski interes!

I Bulj je komentirao predstavljanje Kolindinog programa na zagrebačkom Velesajmu: – Vidjeli smo tu i Matu Granića, sve su to ‘mladi lavovi’ Budimira Lončara! Od premijera, preko predsjednika Sabora do predsjednice, zajedno s Granićem. Svi ovi iz zrinjevačkog inkubatora… Bio je tamo i Kalmeta kome je politički otac također Budimir Lončar i često se s njima sastaje. Vidjeli smo i Gabrijelu Žalac, Milana Bandića, nedostajao je samo Lovre Kuščević koji je prvi najavio da će se Kolinda kandidirati.

KOLINDA ZAMJERILA GENERALIMA ŠTO SU PODRŽAVALI PRALJKA!

Sačić je komentirao članove Generalskog zbora na Velesajmu: – Na jednom tako otužnom skupu svatko može biti kao privatna osoba. U Statutu Hrvatskog generalskog zbora, kojeg sam pisao, jasno u uvodnim odredbama stoji da se članstvo Generalskog zbora ne smije politički zloupotrebljavati. No, oni to krše i podržavaju Kolindu, jer imaju osobne interese, vezani su na Vladu i Ured predsjednice…

Sačić je otkrio i kako se Kolinda odnosila prema Generalskom zboru, kad joj nije trebao za izbore: – Prije godinu i pol dana imali smo jedan od zadnjih Upravnih odbora na kojima sam sudjelovao. Prijem kod predsjednice Generalski zbor čekao je šest mjeseci i nekoliko puta je odgađan… Kada ih je napokon primila, prvo su u predvorju čekali 20 minuta. Onda se predsjednica pojavila i proletjela pored njih, a oni su se pripremili za ozbiljne teme i za sat, dva razgovora… Sastanak je trajao oko petnaest minuta, nisu se svi uspjeli ni predstaviti! Eto, koliko Kolinda drži do njih, a sada su joj na Velesajam otišli na rukoljub. To je bio jedan nedostojan odnos prema instituciji Hrvatskog generalskog zbora i zaista ne znam što se to u međuvremenu promijenilo i čime je zaslužila njihovu potporu.

Sačić je u Bujici otkrio da je Kolinda bila protiv komemoracije za generala Slobodana Praljka: – Kolinda je došla na božićni domjenak Generalskog zbora i tamo javno, ničim izazvana, pred stotinjak ljudi verbalno išamarala glavnog tajnika, generala Marinka Krešića zato jer je izjavio da svi trebamo biti solidarni s pokojnim generalom Slobodanom Praljkom! Ostao sam skamenjen. Da, Kolinda nam je zamjerala što smo podržavali Praljka! Mislim da čak ni Pupovac ne bi imao potrebu tako nešto zamjeriti generalu Krešiću, ali je Kolinda imala. I to na božićnom domjenku.

BULJ: MILANOVIĆ I KOLINDA SU NA ISTOJ STRANI!

I Bulj i Sačić podržavaju dr. Miroslava Škoru u utrci za predsjednika Hrvatske. Čvrsto stoje uz njegovu ideju da se na granice pošalje Hrvatska vojska, kako bi pomogla policiji u borbi protiv ilegalnih migranata… Bulj je jasno i glasno rekao kako se Kolinda i Milanović, umjesto migrantskom krizom i drugim ozbiljnim problemima, bave vrijeđanjem ‘Rijeke’ i ‘Hajduka’, a Sačić je komentirao i lažne ankete kojima se “pumpa” Mislava Kolakušića, koji također nema ništa protiv dolaska Vučića u hrvatski glavni grad, na dan kada će se u Vukovaru komemorirati žrtve Veleprometa i Ovčare…

“Na ovim izborima su Kolinda i Milanović na istim stranama,” upozorava Bulj i dodaje: “Smatram da je najbolji kandidat Miroslav Škoro. Čovjek koji ima najveću i najbolju potporu i očekujem da će i Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović biti gubitnici. Ljudi, imate kandidata koji ima najbolju šansu i kojega narod najbolje prihvaća, poglavito mlađa populacija – to je Miroslav Škoro. Ja ću osobno učiniti sve da Škoro dobije najviše glasova!”

Sačić je u Bujici odgovorio svima onima koji se boje Škorine pobjede, pa ga napadaju po nalogu Kolinde i njezina stožera: – Očito su dobro plaćeni oni koji to rade. Škoro se nikada nije ogriješio u temeljna pravila hrvatskog domoljublja. Čovjek koji spjeva ‘Sude mi’, koji spjeva ‘Svetinju’ i ‘Matu’, nema se kome što opravdavati. U doba kad su svi bježali od Ante Gotovine i okretali mu glavu, kad neki drugi nisu htjeli otpjevati ni koncert za njega, Škoro je mnogo izgubio samo zato jer je spjevao pjesmu o progonu našeg heroja. O tome se ne priča.

BUJICA

Nastavi čitati

xBox

Zoran Kesić izvrgnuo ruglu Dodika i sve nasmijao do suza (VIDEO)

Srbijanski voditelj Zoran Kesić nerijetko voli u svojim emisijama da spomene i člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika, a tako je bilo i ovog vikenda.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Naime, u prilogu je bilo riječi o uklonjenom transparentu s likom Aleksandra Vučića koji je “krasio” jedan od tamošnjih autoputeva. Na uklonjenom transparentu bio je i lik Milorada Dodika, međutim na novopostavljenom člana Predsjedništva BiH sada nema.

Kesić je to prokomentarisao kako je Dodik u cijeloj priči “kolateralna šteta”. Urnebes pogledajte na 5.27…

Nastavi čitati

Popularno