Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

DRAŠKOVIĆ: Svaka priča o 24. ožujku je duboko nečasna ako se ne kaže što je bilo prije 24. ožujka

Intervju koji je šokirao Srbiju

Bivši političar iz Srbije i književnik Vuk Drašković komentirao je obilježavanje NATO bombardiranja te zemlje te kazao da se ne može o tome pričati ukoliko se ne govori o onom što je bilo prije.

– Svaka priča o 24. ožujku je duboko nečasna ako se ne kaže što je bilo prije 24. ožujka. Samo u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj ubijeno je 150.000 ljudi. VIše od dva milijuna ljudi je rasijano i protjerano. Samo u Sarajevu sa okolnih brda od srpskih granata ubijeno je više od 10.000 civila, a među njima više od 1.000 djece. Onako kako sada izgleda Bahmut 91. je izgledao Vukovar – rekao je Drašković za Kurir i dodao:

– To se apsolutno ne smije odvojiti od 24. ožujka, jer ako se odvoji, onda ispada da je jedna divna, demokratska, slobodarska zemlja iz čista mira zasuta bombama NATO alijanse. Vijeće sigurnosti 1998. usvojilo je tri upozaravajuće rezolucije kojom se Miloševićeva Srbija optužuje za razbojničko ponašanje i zahtjeva se prekid užasnog terora nad kosovskim Albancima.

Konstatirao je da se ne smiju zanemariti pregovori u Rambujeu koji su uslijedili neposredno prije NATO bombardiranja.

– Što se tiče samog NATO bombardiranja ne smije se preskočiti ni Rambuje. Nama je ponuđena sjajna rezolucija da potpišemo sporazum po kojemu je Kosovo ostajalo čvrsto u sastavu Srbije uz sljedeće obveze: Da se prekine teror nad Albancima, da NATO privremeno uđe na teritoriju Kosova, razoruža UČK i uspostavi red. Ja sam Miloševića molio kao Boga da potpiše taj sporazum, ali on je htio NATO bombe što mi je u jednom razgovoru rekao.

Drašković je naveo razloga koje mu je kako tvrdi Milošević tada iznio

– Milošević je rekao da treba odbiti mirovni sporazum. Treba isprovocirati NATO da baci bombe na Srbiju, jer nam je ionako Kosovo kamen oko vrata. Tako da se oslobodimo Kosova, a da krivicu prebacimo na Amerikance i Zapad, da se probudi antiameričko raspoloženje u Srbiji i da se okrenemo zagrljaju Rusije i Bjelorusije.

– Danas živimo crno Miloševićevo proročanstvo. Njegova strategija je pobjedila. Danas 90 posto Srba vjeruje da je NATO kriv za gubitak Kosova ili pak vjeruju u noviju propagandu da je Milošević pobjedio NATO i da je heroj. To je velika stranputica – ocjenio je Drašković.

Izvor: kurir.rs

 

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najbolje
Uredne povratne informacije
View all comments
Smiljan
Gost
Smiljan
29. ožujka 2023. 7:32

Hrabro, pošteno i ljudski.
To je ono što treba našem regionu.
Čestitam !

MaxS
Gost
MaxS
30. ožujka 2023. 23:06
Odgovor korisniku  Smiljan

Praktično svaka mu je na mjestu. Govori o vrlo važnim stvarima koje se u Srbiji ne znaju ili neće da se znaju. Njega u Srbiji smatraju izdajnikom. Umjesto da progledaju u Srbiji se i dalje zanose velikosrpstvom.

2
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x