Kontaktirajte nas na:

Nekategorizirano

Draško Stanivuković bit će zajednički kandidat PDP-a i SDS-a za gradonačelnika Banjaluke

Draško Stanivuković (PDP) bit će na predstojećim lokalnim izborima zajednički kandidat PDP-a i SDS-a za gradonačelnika Banjaluke.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Draško Stanivuković

Stanivuković, koji je danas s predsjednikom Gradskog odbora SDS-a Slavkom Grbićem potpisao sporazum o zajedničkom kandidatu, rekao je da će suština politike koju će voditi u ovom gradu biti čovjek i njegova obitelj.

“Za nas je simbol Banjaluke obitelj, te će naglasak biti na novim zapošljavanjima i na vrijednostima kao što su sloboda na život i rad”, rekao je Stanivuković.

On je dodao da je zahvalan za podršku i povjerenje koje mu je ukazano potpisanim sporazumom, te da ga to obavezuje da služi svakom čovjeku koji voli Republiku Srpsku.

Grbić je rekao da SDS ozbiljno pravi planove kako unaprijediti Banjaluku, kroz investicije, koje su suština razvoja, navodeći da SDS, sa svojim kandidatom za predsjednika Skupštine grada, itekako ozbiljno ulazi u taj posao.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da potpisani sporazum pokazuje odlučnost, hrabrost i sabornost da se ide u pobjedu, kako u Banjaluci, tako i u drugim dijelovima RS.

On je izrazio uvjerenje da će Stanivuković napraviti tako važan iskorak, koji je i “najveći preduvjet za borbu koja slijedi 2022. godine na općim izborima”.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da je ova stranka na pobjedničkoj strani te da želi da podrži Stanivukovića za kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

“Imamo pravog kandidata koji zna što je potrebno ovom gradu, a to je ne samo sloboda, nego i vizija kako imati europsku Banjaluku, koju Republika Srpska i zaslužuje”, dodao je Šarović.

Podršku Stanivukoviću uputili su i zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, Davor Šešić i Jelena Trivić. | Srna

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
0 0 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

Nekategorizirano

Hasanbegović: “Cilj Dodikove politike je stvoriti veliku Srbiju – izvor svih problema od ’90.”

Dolazak Dodika u Zagreb prokomentirao je Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Zlatko Hasanbegović

Naveo je na samom početku da želi podsjetiti na nekoliko činjenica: Dodik je pod sankcijama SAD-a, zabranjen mu je ulazak u SAD i zamznuta mu je imovina.

“U veljači ove godine visoki predstavnik u BiH izvijestio je javnost da EU razmatra mogućnost zabrane ulaska gospodina Dodika na područje EU-a. Ako je to istina, u tom kontekstu mogu primijetiti da možda koristi priliku da nakon uvođenja tih sankcija posjeti jednu od BiH najbližih članica EU-a.”

Podsjetio je i da je “Plenkovićeva vlada prva i posljednja na svijetu koja je za entiteom RS kojem je tada na čelu bio Dodik, koja je potpisala međunarodni ugovor, a sadržaj ugovora je među ostalim regulirao pitanje Bosanskoga Broda i tamošnje rafinerije”.

“Ono što je više od simbolike, Dodik je jučer s Vučićem obilježio novi srpski državni blagdan i vrlo jasno rekao da je cilj njegove politike državno ujedinjenje entiteta RS i Srbije, što prevedeno na geopolitički jezik znači stvaranje velike Srbije, takoreći pred vratima grada Zagreba”, prokomentirao je Hasanbegović.

Siguran je da će Plenković i Milanović “podijeliti misli s Dodikom i upitati ga na koji način misli oživotvoriti tu iluziju o državnom ujedinjenju te mu iznijeti hrvatske poglede na taj plan koji je u osnovi nulti izvor svih problema od 1990. do danas”.

Sukladno diplomatskom protokolu sa svakim se može razgovarati, navodi Hasanberović, međutim isitiče da Dodik nije došao u bilo koju zemlju.

Nastavi čitati

Nekategorizirano

RUSKO CJEPIVO PODIGLO PRAŠINU: Hoće li se suditi odgovornim za fabricirani kaos?

Rusi su novim cjepivom protiv koronavirusa uznemirili svijet profita i manipulacija. Medijski, politički, lobistički i drugi ratovi su pokrenuti. Profit i investicija su ugroženi pa se pokušava na sve načine ugušiti sloboda riječi i propitivanje “znanstvenog konsenzusa”, sinonima za dogmu koja je u prošlosti spaljivala i ubijala najbolje među nama na koje se “znanstveni konsenzus” danas poziva. Apsurd svih apsurda.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Portal Logično podupire slobodan izbor pri cijepljenju. Tko hoće da se cijepi ruskim, američkim, kineskim, britanskim, izraelskim ili nekim desetim cjepivom, na to ima puno pravo, ali neka ostavi druge na miru da stječu prirodni imunitet ili umiru – s maskama ili bez njih. Cijepiti se cjepivima nastalim u nekoliko mjeseci nije razumno, ali kako napisasmo, sve je stvar osobnog izbora.

Iskreno smo uvjereni da maske tađer nisu potrebne, jer da jesu, priroda bi ih odavno stvorila, kao što nam je stvorila nos i usta. Dakle, kao i za cjepiva, neka svatko bira hoće li na lice stavljati masku, plastičnu vrećicu ili vreću od krumpira. Respektiramo osobni izbor, jer do dan danas ne postoji niti jedna znanstvena studija koja će potvrditi korisnost nošenja maske izvan zatvorenog prostora.

Zašto je bitno rusko cjepivo?

Koronavirus je virus kao i svi drugi virusi iz obitelji korona virusa koji napada 7-8 % populacije svake godine. Autor ovog članka je također obolijevao dva do tri puta u svom životu od korona virusa. Sva tri puta je gubio čulo okusa i mirisa, što je znalo potrajati do mjesec dana. Dva puta je obolio dok je bio dijete i jednom prije par godina. Svaki put se završilo bez posljedica, osim što mu je zadnji put propisan najbolji i najpoznatiji svjetski antibiotik Sumamed izumljen u Hrvatskoj.

Danas Sumamed, prema mnogim intelektualno poštenim liječnicima, predstavlja najbolje rješenje za današnje oboljele osobe od koronavirusa, kojima virus slabi imunitet, a Sumamed rješava bakterijski infekciju od koje se doista može umrijeti.

Želimo reći, a što potvrđuju statistički podatci, da aktualni koronavirus, ne ugrožava svjetsku populaciju i da mu se daje previše pažnje, čime cjepivo, bilo ono rusko, američko ili kinesko postaje gotovo beskorisno.

Zdrava osoba s očuvanim imunitetom, koronavirus u većini slučajeva prebolijeva bez simptoma, a mali broj novonastalu bakterijsku infekciju može riješiti antiviralnim lijekom klorokinom na početku viralnog napada i Sumamedom nakon što tijelo napadnu određene bakterije.

Mjesecima vlada društveni eksperiment koji strahom pokušava ostvariti cilj koji nam još nije 100 % jasan. Kraj pandemije je pred nama. Za nove pozitivne osobe ne znamo jesu li pozitivne sa simptomima ili su pozitivne jer su nedavno preboljeli koronu?

Statistički podatci govore da je pandemija Covida-19 gotovo u svim zemljama svijeta ugašena. Ne postoji više niti jedna zemlja gdje se povećava smrtnost, što je očiti znak kraja.

Očito su novi pozitivni, ustvari u većini osobe sa stečenim imunitetom, jer su već odavno imale dodir s koronavirusom, a koje više nemaju potrebe primiti bilo kakvo cjepivo.

Važnost ruskog cjepiva nije u njegovoj eventualnoj efikasnosti i nedostatku nuspojava, nego u tome što je ugrozilo društveni eksperiment kojem smo bili izloženi. Investicija uložena u korona krizu je propala, a cijena propasti je katastrofalna po cijelo svjetsko gospodarstvo.

Sve nam to govori da su cjepiva samo maska, a da iza svega postoje druge perfidnije agende. Sljedećih mjeseci će propasti mnoge banke, koje će se pokušati spašavati preko vaše štednje. Većina pravnih i fizičkih lice neće moći plaćati rate svojih kredita. Propasti će ili će ući u još gore dužničko ropstvo.

Teorija šoka postaje praksa

Agonija će se nastaviti jer se populaciju priprema na velike promjene koje ne bi prošle bez osjećaja straha. Nisu isključeni ni sukobi uskih i širokih razmjera na većini kontinenata. Organizator kaosa kontrolira sve: medije, političare, a putem indoktrinacije većinu naroda.

Uskoro će zabraniti ili ugušiti većinu alternativnih medija. Vjerojatno ćemo svjedočiti i navodnom virusnom napadu globalne internet mreže, putem kojeg će ukinuti zdravu komunikaciju. U ime demokracije već pripremaju uredbe i direktive na razini EU i pojedinih članica koje će pokriti buduće aktivnosti.

Osobe koje nas predstavljaju su kompromitirane raznim gospodarskim, koruptivnim i seksualnim aferama. Na njih se ne može računati, ali će ipak mnogi od njih biti žrtvovani i osuđeni na visoke zatvorske kazne na kraju aktualne globalne prekretnice.

Kolaboratori tajkuna i korporacija među koje ubrajamo političare, stručnjake i sluge-mrvičare stranog faktora (npr. Faktograf) će također platiti svoju cijenu. Imena su poznata, a kada završi svođenje računa, sve će ličiti na Nürnberški proces.

Alternativni mediji i njihova uloga u društvu

Prije interneta, informirali su nas privatni i javni mainstream mediji koji su suodgovorni za većinu prošlih ratova u svijetu. Kriminalne pohode i osvajanja su nam podvalili pod širenje demokracije. I najotporniji su popuštali i gutali ono što im je servirano.

Danas to više nije moguće. Mali, ali logičan, broj osoba odlično zna što se događa i kako funkcionira manipulacija. Odlično znaju da problem nisu ustaše, četnici i partizani, vjernici ili nevjernici, heteroseksualci ili homoseksualci, lijevi ili desni, komunisti ili kapitalisti… Problem su organizatori i kolaboratori. Sve je ovo dio tisućljetne manipulacije koja je u smrt odvela na stotine milijuna nedužnih. Razni sociolozi, ekonomisti, teolozi i filozofi u povijesti su svojim djelima stvarali ideološke sukobe, kako bi logične osobe skrenuli s puta istine.

Alternativni mediji često griješe i to nije zlo. Greška je dio znanstvenih metoda i bez grešaka nema napretka. Alternativne medije krase tri uzvišene osobine: emocija, vjera u bolju budućnosti i iskrena namjera. Osobe koje krase ove tri vrijednosti nije moguće ugušiti.

Hoće li biti suđeno osobama koje su odgovorne za kaos?

S velikom vjerojatnošću možemo reći da hoće. Nije ovo predizborna kampanja i izbori nakon čega se ništa ne događa gdje jedni zamjenjuju druge u kontinuitetu.

Demokracija koju smo uzimali kao najviše dostignuće je kompromitirana. Sve je učinjeno da osobe ne biramo po djelu nego po izmanipuliranoj inerciji i sitnim osobnim interesima. Racio nam je uništen, a to su organizatori kaosa osjetili i zato se ponašaju kako se ponašaju – bahato. To im je bila velika greška.

Aktualna, do u detalj, fabricirana kriza je civilizacijska prekretnica koja uvijek nosi svoje žrtve. Ne samo na strani napaćenog čovjeka, nego i na strani elite i njenih poslušnika koji misle da je sve pod kontrolom.

Prije interneta, bilo je vrlo lako prikriti dokumente o kriminalnim aktivnostima, izjavama i djelovanjima. Sada to više nije moguće. Sve je zapisano i svatko može stvoriti svoju privatnu arhivu kod kuće, izvan kuće i izvan dosega represivnog aparata koji ne služi narodu, nego strani tame.

Zato smo optimistični glede mogućnosti sudskog progona osoba koje su sudjelovale u stvaranju aktualnog društvenog i gospodarskog kaosa. Pao je Rim, pala je Atena, pali su kraljevi, pao je Hitler, pasti će i aktualni protagonisti.

Pesimizam ili optimizam?

Odavno se zna da nelogične osobe ne možemo promijeniti. Upravo su iz ovog razloga svi pokušaji nametanja svjetske hegemonije propali. Prirodna ravnoteža ne poznaje i ne dozvoljava globalnu dominaciju.

Za svaku apokalipsu, bila ona klimatska ili društvena, priroda ima rješenje. Kada kažemo klimatsku apokalipsu ne mislimo na ovu manipulativnu društveno stvorenu koju nazivaju “globalno zatopljenje”, već na onu koju izaziva priroda, vulkani i asteroidi.

Svako biće na planetu iz svake krize izlazi jače i sposobnije. Uči i nama još nepoznatim putem prenosi svoja iskustva na buduće generacije koje se tik nakon poroda adaptiraju okolini i točno znaju što i kako činiti.

Ovo je i odgovor na podnaslov trebamo li biti pesimistični ili optimistični. Optimizam je zapisan u našim genima koji omogućava napredak našeg društva. Optimizam raste eksponencijalno kada se udruži više osoba, pogotovo u velikim krizama, a tada je samo nebo granica.

Sada vam je jasno zašto fizičkom distancom žele izazvati društvenu distancu, koja nas na kraju uništava. Također vam je jasno zašto nam nameću maske koje će od svjetske populacije žele stvoriti globalnu Saudijsku Arabiju u kojoj žive žene bez lica. Bagra želi stvoriti ljude bez lica, glasa, kontakta i riječi. Možda će sve ići kako je zamišljeno, ali se zasigurno neće završiti kako je planirano. Suđenja je će biti.

Izvor: logicno.com

Nastavi čitati

Nekategorizirano

Restrikcije spašavaju živote, ali uništavaju egzistenciju: ‘Pred nama je ogromno siromašenje’

Dok je dobar dio čovječanstva i dalje u karanteni ili pod drakonskim restriktivnim mjerama kojima države diljem svijeta nastoje suzbiti epidemiju koronavirusa, UN-ova Međunarodna organizacija rada (ILO) upozorava na kataklizmične posljedice takvih strategija borbe s virusom Covid-19.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Prema izvješću objavljenom u srijedu, zbog ekonomskog sloma pred kojim se zbog strogih ograničenja našao velik broj država gotovo polovica svjetske radne snage, odnosno 1,6 milijardi ljudi, je u ‘neposrednoj opasnosti da im egzistencija bude uništena’, prenosi Jutarnji list.

Prema procjenama, na svijetu ima 3,3 milijarde radno aktivnog stanovništva, a ILO navodi da dvije milijarde ljudi radi u tzv. neformalnoj ekonomiji, koja uključuje ugovore o radu na određeno vrijeme ili samozapošljavanje. Takve radnike nerijetko zbog nesigurnosti zaposlenja nazivaju prekarnima, a cijeli segment tržišta rada prekarijatom. Samo u tom segmentu tijekom prvog mjeseca krize radnicima su mjesečni prihodi potonuli za vrtoglavih 60 posto, a spomenutih 1,6 milijardi ljudi koji rade u takvim uvjetima suočeno je s gubitkom najosnovnijih egzistencijalnih uvjeta.

– Ovo na najsuroviji mogući način pokazuje razmjere produbljivanja krize na tržištu rada i njezinih posljedica u usporedbi s našim procjenama koje smo dali prije tri tjedna, izjavio je u srijedu direktor ILO-a Guy Ryder najavljujući ‘ogromno’ siromašenje radništva.

– Za milijune zaposlenih izostanak plaće znači glad, nesigurnost i besperspektivnost. Milijuni tvrtki i obrta diljem svijeta trenutno jedva dišu. Nemaju nikakvih novčanih rezervi ni pristupa bankovnim kreditima. Ovo je prava istina o svijetu rada u ovom trenutku. Ako im netko ne pomogne odmah, jednostavno će nestati, upozorio je Ryder.

Pojasnio je da su trenutno najteže pogođene Sjeverna i Južna Amerika nakon rapidnog širenja zaraze po SAD-u i Brazilu, ali i samozaposleni te radnici na određeno u Europi također su u neposrednoj egzistencijalnoj opasnosti.

Očekuje se da će u drugom kvartalu 2020. godine kumulativni broj radnih sati na oba američka kontinenta pasti za 12,4 posto u odnosu na pretkrizni period, dok bi Europa i Azija mogle zabilježiti pad od 11,8 posto. To u prijevodu znači pad prihoda radnika u ‘neformalnoj ekonomiji’ za čak 81 posto u Sjevernoj i Južnoj Americi te Africi, 21,6 posto u Aziji i pacifičkoj regiji te ogromnih 70 posto u Europi i centralnoj Aziji.

Ublažavanje restrikcija u Kini dovelo je do ponovnog otvaranja tvrtki tako da se kumulativni broj radnih sati opet počeo penjati, a ispalo je da su na globalnoj razini prosječni prihodi čak blago i porasli, no sve dublja kriza u ostatku svijeta dovela je oko 436 milijuna tvrtki i obrta u veliku opasnost, upozoravaju u ILO-u navodeći da su među najteže pogođenim sektorima veleprodaja i maloprodaja, manufakturna industrija, uslužni sektor i nekretninski sektor.

U Međunarodnoj organizaciji rada pozivaju vlade da hitno ojačaju svoje programe pomoći gospodarstvu te da u njih uključe ‘ciljane i fleksibilne mjere kako bi poduprle radnike i tvrtke, posebice manja poduzeća, one zaposlene u neformalnoj ekonomiji kao i sve druge koji su ranjivi’.

Ryder kaže da se nada da će vlade prepoznati nužnost rekonstrukcije svojih gospodarstava te da se neće vratiti ‘u predpandemijski svijet prekarijata u kojem se našla većina radnika’.

– Pandemija je razotkrila koliko je opasnosti, nesigurnosti i nejednakosti u svijetu rada. Često se kaže da ova pandemija nikoga ne diskriminira, što je točno u medicinskom smislu, ali kada pogledate ekonomske i socijalne posljedice ova pandemija itekako diskriminira, i to posebice one na samom dnu, one koji nemaju nikakvu zaštitu i resurse za ono što bismo nazvali osnovama za normalan život, zaključio je direktor ILO-a Guy Ryder, prenosi Jutarnji list.

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Bojite li se Koronavirusa?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x