Kontaktirajte nas na:
Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

BIVŠI MINISTAR KULTURE O PREDSJEDNIKU SAVEZA ANTIFAŠISTIČKIH BORACA: “Habulin je svjetski raritet – kao ‘partizan’ rođen 1957. godine vodi veteransku udrugu iz II. svjetskog rata!”

Plenković je javno potvrdio da između njegova i Milanovićeva pogleda na simbole HOS-a nema razlike – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji dr. Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik i predsjednik Bloka za Hrvatsku: – Svjedoci smo Plenkovićevih i Milanovićevih osobnih obiteljsko-ideoloških inklinacija, slušamo raspravu o njihovim očevima i majkama… Sve to nas je, u društveno-političkom smislu, podsjetilo na zajedničko obiteljsko gnijezdo iz kojega su obojica ponikli.

Dr. Hasanbegović je posebno prokomentirao Plenkovićevu izjavu u kojoj je isticanje HOS-ovih obilježja u Okučanima, nazvao “provokacijom” i dodao kako bi “to spriječio da je znao”: – Izjava Andreja Plenkovića je element koji je nedostajao, konačni epilog tzv. slučaja Okučani, koji zapravo i nije slučaj. Sve je začeto lupetanjem Zorana Milanovića za vrijeme jasenovačke komemoracije, nakon čega su se pojavile različite teorije da se radi o dogovoru ili fingiranju, no, stvar je banalna jer se u osnovi, nije dogodilo ništa! To što Milanović sada govori, govorio je i prije i to nije nikakvo iznenađenje… S druge strane je mimikrijski i licemjeran pristup Andreja Plenkovića, koji je glumio zatečenost i iz čistog kalkulantstva izbjegao postupiti kao Milanović, iako iz zadnje izjave vidimo da među njima nema nikakve razlike! Obojica isticanje zakonitih simbola jedne hrvatske ratne postrojbe vide kao provokaciju. Plenković je to nazvao “provokacijom” i rekao da je znao da će do nje doći – da bi je on spriječio. Ne znam kako?! To je jedna vrsta političkog licemjerja. Zoran Milanović je Zoran Milanović, notorni Zoran Milanović, a Andrej Plenković nastupa kao politički licemjer.

HASANBEGOVIĆ: “HOS-ove OZNAKE TREBA ISTICATI UVIJEK I U SVAKOJ PRILICI!”

“U hrvatskom javnom životu kola floskula o takozvanom sukobu tzv. ustaša i tzv. partizana. O ideološkim sukobima i slično… I tu treba jasno reći – ne postoji nikakav sukob ustaša i partizana, ne postoji nikakva rasprava o ustašama i partizanima. Postoji samo rasprava o jugoslavenskom komunističkom naslijeđu, koje se sustavno, putem tzv. hrvatskoga antifašizma želi ugraditi u temelje moderne hrvatske države. To i samo to je jedini razlog sukoba, prijepora i besmislenih rasprava kojima svjedočimo svake godine, već četvrt stoljeća sa eskalacijom nakon 2000. godine,” jasan je dr. Zlatko Hasanbegović.

O tome treba li ili ne isticati oznake HOS-a – nema rasprave, smatra Hasanbegović: – Rasprava o tome je prvorazredni nacionalni mazohizam! U bilo kojoj zemlji na svijetu rasprava o tome trebaju li se isticati simboli pobjedničke vojske, koja je iznijela pobjedu na kojoj počiva država, naprosto je nemoguća. Ona je moguća samo u Hrvatskoj. Potpuno je irelevantno je li neki činovnik za vrijeme HDZ-ove, SDP-ove ili bilo koje druge vlade legalizirao simbole HOS-a. To je potpuno irelevantno! Potpuno je irelevantan i formalni status HOS-a u sastavu Hrvatske vojske. I to je irelevantno! Sve i da HOS nije bio zakoniti, sastavni dio Hrvatske vojske, a bio je, ta postrojba se borila u ratu za hrvatsku državnu neovisnost i pripadnici tih postrojbi ginuli su za Hrvatsku državu, o tome ne može biti rasprave!

Hasanbegović je dao vrlo konkretan odgovor na pitanje trebaju li se isticati znamenja HOS-a: – Odgovor je samo jedan; da, uvijek, u svakoj prigodi i na svakom mjestu! I to je jedini meritum cijele rasprave.

SABORSKI IGROKAZ ANTE SANADERA

“Zbog poslovično kratkog pamćenja, Zoran Milanović je izjavio da ploču HOS-a iz Jasenovca treba maknuti, no, on je zaboravio da je ta ploča već uklonjena,” upozorava dr. Hasanbegović: “Ona je premještena iz Jasenovca, gdje je zakonito postavljena. To nije bila ekshibicija pojedinaca, već je riječ o spomen-ploči poginulim pripadnicima HOS-a, dio kojih je poginuo na tom području. Postavljena je sukladno proceduri i odlukom tamošnjega općinskoga vijeća. Ploču je u poznatim okolnostima, koje smo već zaboravili, premjestila upravo Vlada Andreja Plenkovića. Ne čak ni Zoran Milanović, koji je zaboravio da je ploča maknuta pa je u trenutku zaborava pozvao na njezino ponovno micanje.”

Hasanbegović smatra “licemjernim” i zahtijev HDZ-ovog potpredsjednika Sabora Ante Sanadrea za smjenom šefa parlamentarnog odbora za nacionalnu sigurnost, SDP-ovca Ranka Ostojića, zbog objave u kojoj slavi Josipa Broza Tita: – Ostojić svakodnevno, u kasnijim noćnim satima, ima različite verbalne i ideološke ispade po društvenim mrežama. Dio njih sam osjetio i na svojoj koži…  Prvorazredno je licemjerje sedam dana prije raspuštanja Hrvatskoga sabora tražiti njegovu smjenu, samo kako bi HDZ podsjetio potencijalne birače na svoj navodni antikomunizam i antititoizam. Isti onaj HDZ, koji je svojim glasovima i imenovao Ranka Ostojića na čelo saborskoga odbora! Tada im njegove objave nisu smetale… Ironija je da o tome govori jedan Ante Sanader, koji je samo dva dana ranije, rekao da se zvijezda petokraka iz 1991. godine, koja je bila na odorama JNA, ne smije poistovjećivati s onom zvijezdom petokrakom iz ’41. godine. Naravno da je riječ o istoj zvijezdi petokraci, koju su isticale tada oružane formacije Komunističke partije Jugoslavije pokrenute 1941. godine, a koje su kasnije prerasle u Jugoslavensku armiju i koje su skončale u Vukovaru ’91.

GLAS ZA PLENKOVIĆA JE GLAS ZA VELIKU KOALICIJU!

Andrej Plenković je politički otac Milanovićeve pobjede na predsjedničkim izborima – konstatirao je bivši ministar kulture, nakon što je u Bujici emitirana izjava aktualnog šefa HDZ-a i Vlade, u kojoj Kolindu Grabar-Kitarović neizravno naziva neozbiljnom kandidatkinjom: – Plenković je napokon zanijekao tezu koju su cijelo vrijeme širili iz paramedijske i parapolitičke kaljuže, kako je Miroslav Škoro odgovoran za dolazak Zorana Milanovića. To je, naravno, besmislica, a Plenković je potvrdio da je upravo on glavni krivac za takvu situaciju! Iz meni nepoznatih razloga, Kolinda Grabar-Kitarović je pristala na neku vrstu političke kapitulacije pred Andrejom Plenkovićem pa se otvorio prostor kandidaturi Miroslava Škore i svakom je bilo jasno, to se moglo matematički egzaktno dokazati, to su nam pokazivale i ankete, da je Škoro jedini kandidat koji u drugom krugu može pobijediti Milanovića. Činjenica je da se kampanja iz već spomenute paramedijske, paraobavještajne i parapolitičke kaljuže, umjesto na Zorana Milanovića, usmjeravala na Miroslava Škoru. Epilog je poznat, no, neprestano treba ponavaljati da je u političkom smislu, najodgovornija osoba za pobjedu Zorana Milanovića – Andrej Plenković.

Dr. Zlatko Hasanbegović sada primjećuje drugu tendenciju: – Kaljuža sada mijenja taktiku. Plenković i njegovi paževi od osječkoga župana nadalje, puštaju glasine da je koalicija s političkom platformom okupljenom oko dr. Miroslava Škore gotova stvar, što su, naravno, laži! Istina je da će glas za Plenkovića i HDZ na predstojećim izborima, biti glas za veliku koaliciju, glas za Milorada Pupovca i još u ovom trenutku nepoznate žetončiće ili različite oblike političkih parazita.

TOMISLAV IVIĆ KVALIFICIRAO SE ZA MJESTO MINISTRA OBRANE POLAGANJEM VIJENCA NA SUTJESCI!

Komentirao je i informaciju da na mjesto Damira Krstičevića dolazi državni tajnik u MORH-u Tomislav Ivić: – Tomislav Ivić se kvalificirao za ministra obrane u mogućoj budućoj vladi velike koalicije svojim polaganjem vijenca na Sutjesci! Oko takvog kadrovskog rješenja mogla bi se postići suglasnost cijeloga, ako mogu parafrazirati Plenkovića, političkoga spektra. Mislim na SDP i HDZ. Plenković je otišao korak dalje i od Ive Josipovića i od Zorana Milanovića i od Stipe Mesića jer je u svojstvu predsjednika Vlade poslao svog izaslanika na Sutjesku, što je presedan nad presedanima.

Hasanbegović je gostovao u Bujici 08. svibnja, na dan kada su prije 75 godina u Zagreb ušle snage Titove Jogoslavenske armije. U tom kontekstu prokomentirao je i zajedničko polaganje vijenaca na Mirogoju Plenkovićevog, Jandrokovićevog i Milanovićevog izaslanika, s Franjom Habulinom, Ivanom Fumićem, Zoranom Pusićem, Stipom Mesićem, Milanom Bandićem, predstavnicima Pupovčeva SNV-a i ostalima, što su zabilježile kamere Bujice. Predsjednik Saveza antifašističkih boraca Franjo Habulin pohvalio je pred okupljenim novinarima Plenkovićevu vlast zbog dobre suradnje, a dr. Hasanbegović je to prokomentirao u svom stilu: – Revitalizacija i rehabilitacija jugoslavenskoga komunizma i propale jugoslavenske komunističke baštine jedini je izvor ideoloških sukoba u hrvatskom društvu. Franjo Habulin je predsjednik nečega što se zove Savez antifašističkih boraca i što bi trebala biti veteranska organizacija, dakle, veterana pripadnika onoga što se nazivalo Narodno-oslobodilačkim pokretom, a u svibnju ’45. to se zvalo Jugoslavenska armija. Habulin je u tom kontekstu svjetski raritet, jer je rođen 1957. godine, a vodi veteransku udrugu iz II. svjetskog rata! No, osim što je “autentični sudionik tzv. Narodno-oslobodilačke borbe”, kod njega ipak postoji organska poveznica koja ga legitimira za njegov položaj. On je, među ostalim, bio i rezervni vojni starješina Jugoslavenske narodne armije, koja je proizašla iz oružanih formacija Komunističke partije Jugoslavije.

VOJNI SUDAC JNA I ISTAŽITELJ GRUPE ‘FENIX’ NA MIROGOJU ZAJEDNO S PLENKOVIĆEVIM I MILANOVIĆEVIM IZASLANICIMA!

Nije zaboravio prokomentirati niti notornog Ivana Fumića, kojeg su kamere Bujice također registrirale na Mirogoju: –  Na Ivana Fumića već sam pomalo zaboravio… I on je dočekao kraj II. svjetskoga rata s 14 godina. U njegovom službenom životopisu stoji sudjelovanje u tzv. Narodno-oslobodilačkoj borbi, u kojoj je sudjelovao kao desetogodišnjak ili jedanaestogodišnjak! I on se u svojoj biografiji kvalificirao za položaj na kojem je bio prije Habulina. Fumić je bivši vojni sudac JNA, a sudio je brojnim političkim zatvorenicima i Albancima i Hrvatima… Bio je poznat po svom “humanitarnom pristupu”…

“Fumić je na neki način i povijesna ličnost,” napominje dr. Zlatko Hasanbegović: ”On je jedan od posljednjih preživjelih istražitelja skupine ‘Fenix’, hrvatskih revolucionaraca koji su pokrenuli bugujansku akciju – neuspjeli ustanak za hrvatsko nacionalno oslobođenje. Oni koji nisu bili smaknuti bez suđenja, uhićeni su i imali su prigodu osjetiti istražiteljske sposobnosti Ivana Fumića…”

Dr. Hasanbegović je nastavio tumačiti značenje 08. svibnja i upozorio: – Taj nadnevak ne postoji u kalendaru hrvatskih državnih blagdana i potpuno je nedopustivo da se taj dan koristi državni protokol! Osobno, nemam ništa protiv da Andrej Plenković u svojstvu građanina ide i na Mirogoj i na Sutjesku i obilježava što god hoće, ali on ne može zlorabiti položaj predsjednika Hrvatske vlade, kao ni Milanović položaj predsjednika republike za obilježavanje događaja koji ne postoji u hrvatskom državnom protokolu.

HASANBEGOVIĆ U BUJICI POTVRDIO: “PITANJE JE DANA KADA ĆE BITI OBJAVLJEN SPORAZUM MIROSLAVA ŠKORE I HRVATSKIH SUVERENISTA!”

Hasanbegović je iznio, po njemu, ključni argument protiv obilježavanja 08. svibnja: – Toga dana godine 1945. uspostavljena je jugoslavenska država, koja je usput imala i komunistički oblik, a u gradu Zagrebu je izvješena jugoslavenska zastava. Takvo stanje trajalo je do 1990. godine. Moderna Hrvatska država je nastala nasuprot jugoslavenske države. Svaka Jugoslavija je negacija Hrvatske države. To su lapidarne činjenice i to je jedino relevantno, o tome, kao ni o HOS-ovim simbolima, ne može biti rasprave. Svaka rasprava o tim stvarima je ponižavanje Hrvatskoga naroda!

Dr. Zlatko Hasanbegović je u Bujici potvrdio da su petak u Vukovaru nastavljeni razgovori Domovinskog pokreta Miroslava Škore i Hrvatskih suverenista, a domaćin im je bio predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Ruže Tomašić, Marijan Pavliček: – Siguran sam da će doći do sporazuma sa suverenistima. Najbolji motiv je što Plenković osjeća i zna da to nije dobro za njega i ne želi da do toga dođe! Razgovori se vode i sa ostalim političkim akterima koji su također podržali Miroslava Škoru na predsjedničkim izborima. Zna se dobro o kome je riječ. Osobno sam zagovornik postizanja toga dogovora i činim sve da do njega dođe. Što se tiče kolega iz Hrvatskih suverenista, siguran sam da je pitanje dana kada će taj sporazum biti objavljen i time će se s dnevnog reda moći skinuti sve besmislice o kojima možemo čitati zadnjih dana.

“Miroslav Škoro se s pola milijuna osvojenih glasova na predsjedničkim izborima legitimno nametnuo kao osoba oko koje se treba okupiti ista ona politička snaga, koja ga je već podupirala i putem koje će na parlamentarnim izborima iskazati autentičnu narodnu volju,” izjavio je čelnik Bloka za Hrvatsku, koji je u ponedjeljak u zagrebačkim Gračanima objavio zajednički nastup na parlamentarnim izborima s Domovinskim pokretom: – Ne vidim razloga da se ne okupimo iz političkih razloga, ali i načela zdravoga razuma. Protiv toga mogu biti samo dvije vrste ljudi; uskogrudni sektaši ili korisni idioti Plenkovićevoga HDZ-a.

BUJICA

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
0 0 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

xBox

GENERAL IVAN TOLJ: “Neki su bili anemični i nisu sudjelovali ni u čemu…”

General Tolj smatra da je Zoran Milanović po nekim potezima i zadnjim izjavama ispao “veći suverenist od Andreja Plenkovića“: – S Milanovićem se nikada u životu nisam sreo, ali sam pratio što radi i bez ikakvog problema mogu reći da sam u tom čovjeku uvijek vidio nacionalnu svijest.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Ivan Tolj

Neki su bili anemični pa nisu sudjelovali ni u čemu…

– izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, general-bojnik Ivan Tolj, ratni načelnik Političke uprave MORH-a i HV-a, jedan od utemeljitelja HDZ-a i bliski suradnik predsjednika Tuđmana: – Koalicija sa SDSS-om za mene je potpuno neprihvatljiva! To je nešto što je neshvatljivo i neopravdano, pogotovo sa suverenističkog stajališta. Odjednom govoriti o nekakvom hrvatsko-srpskom pomirenju – po što je njima uopće došlo?! Srbi u Hrvatskoj uopće nisu ugroženi. Taj Pupovac, taj Vojislav Stanimirović i ta ekipa – nisu oni predstavnici srpske manjine u Hrvatskoj – to je više nego očito… Ne znam čiji su, ali u svakom slučaju, slušaju svoju braću preko Drine i Dunava što im oni imaju reći da izvrše u Hrvatskoj.

“Vox Dei nije u Bruxellesu, Vox Dei je je gore na nabu,” poručio je general premijeru i upozorio: “Vox populi je u Hrvatskoj i volju biračkog tijela treba poštivati!“

Je li moguće da aktualno vodstvo izigrava suverenističku viziju Hrvatske – zapitao se general Tolj: – Oduvijek sam bio rezerviran oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Bojao sam se odnosa brojki i pokazalo se, nažalost, da je moj strah bio opravdan. Na kraju krajeva, biti euroskeptik u određenom smislu je legitmno pravo svakog čovjeka, čak i danas, kada je Hrvatska članica Europske unije.

TOLJ VJERUJE MILANOVIĆU: ZAJEDNO S PLENKOVIĆEM RUGALI SU SE DR. FRANJI TUĐMANU!

Komenitrao je treću rundu sukoba Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, koja se dogodila za vikend: – To je nevjerojatno! Tako nešto se u jednoj normalnoj državi ne može događati… Da Predsjednik Republike i premijer komuniciraju na takvoj razini… I to u situaciji koja je za Hrvatsku vrlo ozbiljna. To nas kompromitira vani, čini nas još neozbiljnijima nego što jesmo. I jednom i drugom valja poručiti da pod žurno prestanu i da ovaj narod, u krajnoj liniji, uopće ne interesira tko je od njih dvojice u pravu i čiji je ego jači – Plenkovićev ili Milanovićev.

General Tolj je potvrdio da je Milanović govorio istinu kada je napao Plenkovića u vezi njegovog ulaska u HDZ i negativnog odnosa prema Tuđmanu: – Predsjednik  Republike, Milanović, bez ikakve zadrške u sebi, priznaje kako su se on i Plenković u nekom salonu, negdje u bijelome svijetu, gdje su vjerojatno i dobro objedovali ili večerali, rugali Predsjedniku Republike dr. Franji Tuđmanu – utemeljitelju Hrvatske države! Teško mi je vjerovati da bi Milanović tako nešto lagao jer je rekao da je i on to radio, da se Tuđmanu smijao zajedno s Plenkovićem!

Na pitanje voditelja kako komentira činjenicu da danas HDZ vodi čovjek koji se svojedobno, zajedno s Milanovićem, rugao dr. Franji Tuđmanu, Tolj je odgovorio: – U Hrvatskoj su mnoge nenormalne stavri postale potpuno normalne. Mislim da se više nitko i ne čudi tome… Nakon odlaska predsjednika Tuđmana s ovoga svijeta, došlo je do urušavanja svih društvenih i državnih procesa. Od stvarnog suverenizma upali smo u ovo, u čemu jesmo, a oni to danas zovu “novi suverenizam”.

PLENKOVIĆ LJUDIMA ŽELI STAVITI BRNJICU NA USTA!

“Sanader je bio golemo razočaranje i prevara,” nastavlja Tolj: “Nakon njega je došla Jadranka Kosor, koja je Plenkovića primila u HDZ. To je činjenično stanje.”

Na pitanje zašto ljudi u HDZ-u šute i poginju glavu pred Plenkovićem, general Tolj je naveo vrlo konkretne razloge: – Ugodan život, funkcija, neka sinekura, ova ili ona davanja i primanja…

Poznati pjesnik ima svoje mišljenje i o tzv. govoru mržnje, o kojem Plenković zadnjih dana vrlo često govori: – To je jedna sintagma, novopečeni izum gdje se ljudima želi staviti brnjice na usta! To je valjda nekakva globalistička vizija, gotovo da ništa ne smijete objektivno staviti pod povećalo i ispitivati ovako il onako. Čovjek imao pravo na pitanja i na odgovore.

GENERAL IVAN TOLJ: MILANOVIĆ JE VEĆI SUVERENIST OD PLENKOVIĆA!

General Tolj smatra da je Zoran Milanović po nekim potezima i zadnjim izjavama ispao “veći suverenist od Andreja Plenkovića“: – S Milanovićem se nikada u životu nisam sreo, ali sam pratio što radi i bez ikakvog problema mogu reći da sam u tom čovjeku uvijek vidio nacionalnu svijest. On je uvijek bio hrvatski orijentiran i to smatram pozitivnim, bez obzira na neke stvari, u kojima se ne slažemo. Nedavno je napravio jedan veliki potez, vrlo značajan za ovaj naš jadni, ugroženi Hrvatski narod u BiH. Odlikovao je gardijske birgade, dao im je potporu. Na taj način prizano je njihovu borbu i njihov doprinos za oslobođenje ne samo BiH nego i Hrvatske.

Na konkretno pitanje tko je za njega veći suverenist – Milanović ili Plenković, Tolj je konstatirao: – Ako bismo išli na vrebalnu logiku, što je napravio s odlikovanjem HVO brigada i da na vagu stavim još neke postupke – možda bi sada, u ovom trentuku, prevagnuo Milanović!

GENERALSKI ZBOR I HULJE U DUŠI…

Po prvi puta na televiziji, progovorio je o stvarnim razlozima napuštanja Hrvatskog generalskog zbora, kojem je upravo Ivan Tolj dao ime: – Tada Pave Miljavca nije bilo u priči! Kad je taj zbor nastajao, ja sam mu osmislio ime… Oni su mislili da se treba zvati ‘Generalski kor’. Rekao sam – ne, neka bude hrvatski, neka bude generalski i neka bude zbor. Šest ili sedam godina nakon osnutka, došao je Pavo Miljavac i preuzao Generlaski zbor. Postupci koji su uslijedili, podilaženje svakodnevnoj tekućoj politici, taj oportunizam i nereagiranje na očite nepravde, na koje su hrvatski generali morali reagirati, pogotovo oni kojI su umiroljeni i koji se imaju pravo buniti, dovelo je do našeg osipanja. Ni jedna inicijativa nije prolazila i bila je blokirana! Prevagnuo je trenutak kada su Budimira Lončara, vremešnog ministra vanjskih poslova bivše SFRJ, htjeli proglasiti počasnim građaninom Grada Zagreba. Molio sam kolege u Zboru da interveniraju, oni su rekli da to nije u njihovoj kompetenciji, nisu htjeli regirati i dao sam ostavku, zajedno s časnim generalom Kapularom.

Danas ima mnogo hulja u duši, koje se hrane s hrvatske trpeze – kaže Tolj, koji je i pjesnik, a ne samo general: – Komunstička Jugoslavija trajala je 45 godina i Hrvatska više nije maloljetna, mi trajemo već 30 godina… Nakon završetka ratnih operacija u Hrvatskoj su se počele događati nevjerojatne stvari. Predsjednik Tuđman, s kojim sam imao čast blisko surađivati, rekao mi je da se s huljama kani obračunati… To je moglo biti negdje ’96. godine… Rekao je da se još malo treba strpjeti i onda ćemo krenuti u čišćenje redova nevaljalaca na hrvatskoj političkoj sceni.

GENERAL TOLJ UZ HOS: ‘ZDS’ SU KORISTILI I MNOGI DRUGI HRVATSKI VOJNICI!

Komentirao je i napade na HOS: – Ti su napadi potpuno neopravdani. Ta hrvatska djeca, ti goluruki, golobradi dječaci, oni su krenuli u rat s takvim srcem, s takvom voljom i ljubavlju prema svojem narodu i Hrvatskoj domovini da ja mislim da tu nema presedana u povijesti ostalih europskih naroda. I većina njih je položila živote za Domovinu… Sjetimo se samo Vukovara, a da ne govorimo o drugim bojištima… Na rukavu su imali svoj amblem, svoj grb, kao što su i sve postrojbe imale svoj. Na grbu je pisalo ‘ZDS’. To tada nikoga nije smetalo! Bio je rat, bili smo napadnuti, to se tada nije naglašavalo nešto specijalno. Taj pozdrav nisu koristili samo HOS-ovci nego i mnogi drugi hrvatski vojnici… To nema blage veze s fašizmom. U tom pozdravu nema natruha koje bi ugrožavale nekog drugog. Potpuno je legitmino i potpuno normalno braniti svoju Domovinu.

BUJICA

Nastavi čitati

xBox

TIHOMIR DUJMOVIĆ U BUJICI: “Plenković se ugledao na Josipovića, jedan je spominjao ‘ustašku guju’, a drugi govori o ‘gnijezdima’ – sve podsjeća na ’71. godinu!“

Nezamislivo je u Europskoj uniji da jedan premijer za bilo koju stranku, a kamoli za stranku koja ima 10 posto saborskih zastupnika kao što je Domovinski pokret, garantira da nikada neće doći na vlast – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji novinar i kolumnist Tihomir Dujmović, komentirajući briselsku prijetnju Andreja Plenkovića Domovinskom pokretu: – A gdje mu je garantni list?! 

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Dujmović u Bujici

Nezamislivo je u Europskoj uniji da jedan premijer za bilo koju stranku, a kamoli za stranku koja ima 10 posto saborskih zastupnika kao što je Domovinski pokret, garantira da nikada neće doći na vlast – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji novinar i kolumnist Tihomir Dujmović, komentirajući briselsku prijetnju Andreja Plenkovića Domovinskom pokretu: – A gdje mu je garantni list?! Plenković je predstavnik izvršne vlasti i on to garantira! To je nešto najgore što se čulo u višestranačkom sustavu samostalne Hrvatske države. Kada on nekome garantira da neće doći na vlast, to se može ostvariti samo na dva načina; ili će ga fizički spriječiti ili će falsificirati izbore!

“To su najteže riječi koje je Hrvatska čula u zadnjih trideset godina,” nastavio je Dumović: “Nitko se nije usudio govoriti tako! Priču o ‘gnijezdima’ zadnji puta smo čuli 70-tih godina. Tada se govorilo o gnijezdima nacionalizma i da ih treba rastjerati… Najbliži Plenkovićevoj retorici bio je Ivo Josipović, koji je govorio o ‘ustaškim gujama’, ali je on dovoljno nepismen pa je to govorio u Knessetu, dok je Plenković ipak dovoljno pismen i to nije izgovorio na takvome mjestu.”

Po definiciji, Plenković je primjenio retoriku iz ’71. – upozorava dalje Dujmović: – Već krajem 70-tih takve su se jasne, otvorene i nedvosmislene prijetnje bojažljivo koristile.

PLENKOVIĆEVE PRIJETNJE SU ZASTRAŠUJUĆE!

Tihomir Dujmović je u Bujici jasno osudio nasilje, no, progovorio je i o razlozima zbog kojih su danas, po njegovu mišljenju, mladi ljudi u Hrvatskoj frustrirani: – Hrvatska je danas bolesno, devastirano društvo i mene srce boli kad to govorim. Više ništa ne postoji, živimo kao zombiji! Socijalna slika Hrvatske je zastrašujuća. 250 tisuća ljudi čeka ili je već ovršeno, 250 tisuća ljudi živi na rubu siromaštva po elementarnijim uzusima UN-a. Imamo stotine tisuća nezaposlenih, milijun ljudi živi s dvije i pol tisuće kuna, a 600 tisuća ljudi živi s manje od dvije i pol tisuće kuna… Imamo 50 tisuća invalida Domovinskog rata, 400 tisuća prevarenih na refrendumu, ljudi su povrijeđeni i uvrijeđeni, kao da ste ih pljunuli i rekli im da se ne znaju potpisati! U Hrvatskoj ima čak 350 tisuća neriješenih sudskih predmeta. Nakon trinaest godina još se uvijek ne zna tko je kriv za nesreću na Kornatima. Suđenje Sanaderu traje 10 godina, Vidoševiću pet… K’o da su ti suci debili! Iz Hrvatske je zadnjih godina otišlo 400 tisuća uglavnom mladih ljudi, a ovdje su ostale njihove frustrirane obitelji. Neki dan sam sreo jednog prijatelja iz rata, ima troje djece i svo troje otišlo je na Novi Zeland. On je na rubu suicida, njegov je život postao potpuno besmislen jer ga je crtao na sasvim drukčiji način. I takvih je 400 tisuća… 18 tisuća Zagrepčana iz središta grada otišlo je nakon potresa i još se nisu vratili jer se nemogu vratiti, obnova još nije krenula… I to je statistika za više od dva milijuna ljudi. U tim brojkama samo da jedan poludi, a to je statistički minimum, to je potpuno realno. Dodamo li svemu koronu i politiku Stožera, jasno je da živimo u bolesnom vremenu i kad se razgovara o tome da ljudi gube živce i rade potpuno iracionalne i sulude stvari, to je nešto što je naša realnost. Nažalost, nije čudo da netko pukne.

Dujmović smatra da je premijer zaista pokušao politički zloupotreijebiti nastalu situaciju nakon tragičnog događaja na Trgu sv. Marka: – Politička zloupotreba tragedije je kad vi ne znate što se dogodio, niti tko je to napravio, ne znate postoji li netko tko ga je na to potaknuo, postoji li neka pozadina, a već ste unaprijed nekoga prozvali i imenovali tzv. gnijezda nesnošljivosti, netrpeljivosti i mržnje. To je zastrašujuće! U zastrašujućem napadu premijer eksplicitno nabraja Domovinski pokret, Bujicu i Hrvatski tjednik kao mjesta koje bi trebalo istražiti! Godine 2020. u Europskoj uniji, u Hrvatskoj koja pretendira biti europska, to je nezamislivo!

ISPADA DA JE IVAN PENAVA NEDOSTOJAN KOALIRANJA, A VOJISLAV STANIMIROVIĆ JE DOSTOJAN – I TO SE ZOVE HDZ!

Dujmović se složio s tezom Stjepana Tuđmana, koji javno optužuje Plenkovića da je u HDZ-u proveo čistku, a sada to isto pokušava napraviti i u cijelom hrvatskom društvu: –  Andrej Plenković je potpuno promjenio lice HDZ-a. Današnji HDZ ne podsjeća nipočemu na Tuđmanov HDZ. To je nastavk one priče kada je Sanader u Londonu rekao da će smanjiti nacionalizam u HDZ-u.

Bujica je objavila i Plenkovićevu izjavu, u kojoj priznaje da je Domovinski pokret “markirao kao metu još prije izbora”, čime zapravo, priznaje da nikada nije imao namjeru koalirati s DP-om i da je cijelo vrijeme njegova opcija bio SDSS: – To je još jedna jeziva i strašna rečenica. Ispada da je Ivan Penava negativac nedostojan koaliranja, a Vojislav Stanimirović je dostojan i to se zove HDZ! Tu čovjeku mozak stane! Da ste na buniki, ne bi se valjda takve stvari govorile!

Tijekom novinarske karijere Tihomir Dujmović u 18 godina dobio je čak 14 otkaza. Prvi puta u Slobodnoj Dalmaciji, kada je 2000-te na vlast došao Ivica Račan, Dujmović je maknut kao tuđmanist, a zadnji puta je otkaz dobio na portalu Direktno.hr zato jer je nešto pozitivno napisao o dr. Miroslavu Škori, što se nije svidjelo Plenkovićevim HDZ-ovcima.

DUJMOVIĆ O PUHOVSKOM: “MILANOVIĆ JE OSVIJESTIO HRVATSKU!”

Pred kraj emisije, osvrnuo se i na notornog Žarka Puhovskog, nakon što je voditelj pročitao dijelove iz partijskog dossiera osebujnog profesora: – Kada je u pitanju Puhovski, Milanović je osvijestio Hrvatsku. Zastrašujuće je da kao svjedok suđenja iz ’71., on danas nastupa kao mjera komentatorstva, analitičnsoti i morlanog arbitra, unatoč takvoj jezivoj povijesti. Hrvatska ne može počivati na moralnim arbitrima koji su se tako iskompromitirali. Četiri godine zatvora za mladog Budišu, koji je tada imao 21 godinu i tri godine za Čička, mislim da se s time do smrti ne možete pomiriti. A Puhovski, ja nakon svega imao ložu na HTV-u! Onda se prebacio na RTL… Nema medija koji ne traži veliku uznesitu misao Žarka Puhovskog, a da ga pritom nitko ne pita za’71. i lažna svjedočenja u Haagu protiv naših generala.

“Taj čovjek konzekvetno ne želi Hrvatsku državu,” nastavio je Dumović o Puhovskom: “Ne mora on voljeti Hrvatsku, ali onda ne može biti moralni arbitar u istoj toj državi!”

Zaključio je s lustracijom: – Mi smo izgubli trideset godina zbog neprovedene lustracije jer takvi likovi poput Puhovskog, u Njemačkoj i većini Europe, po logici lustracije ne bi dobili mogućnost biti moralni arbitri u novonastalim društvima. To se nije dogodilo i mi trideset godina imamo usporeniji životni tijek, mi smo ispratili sve te puhovske i sve sekretare partije do mirovina, a oni su nma oteli tih trideset godina, nastavljajući tamo gdje su stali ’90.

BUJICA

Nastavi čitati

xBox

DR. ŽELJKA MARKIĆ U BUJICI: “Plenkovića na vlasti drži Vojislav Stanimirović, gradonačelnik okupiranog Vukovara, koji odgovara definiciji domaćeg terorizma!”

Nemam nikakve sumnje da Vojislav Stanimirović i ljudi okupljeni oko njega, odgovaraju definiciji domaćeg terorizma – izjavila je u Bujici na Z1 televiziji predsjednica Udruge ‘U ime obitelji’ dr. Željka Markić: – Domaći terorizam je onaj u kojem sudjeluju ljudi iz iste države. Iz iste su države i počinitelji i žrtva. De facto, Andrej Plenković je u koaliciji s ljudima koji odgovaraju definiciji onoga što je upravo on nazvao domaćim terorizmom.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Željka Markić u Bujici

Dr. Markić je otvoreno progovorila o tome što narod zamjera Andreju Plenkoviću i zašto su naši ljudi frustrirani: – Nikada se nije zapitao smeta li građanima način kojim on upravlja zemljom i kako je složio svoju većinu?! Čijim glasovima i rukama Plenković upravlja Hrvatskom i kakav to učinak ima na ljude koji ovdje žive? Kakav utjecaj na branitelje ima činjenica da je Andrej Plenković de facto u koaliciji sa Stanimirovićem – gradonačelnikom okupiranog Vukovara, čovjekom za kojeg je časna sestra, koja je bila medicinska sestra u bolnici u Vukovaru, svjedočila da je ušao u Vukovarsku bolnicu naoružan i u uniformi! Andrej Plenković je danas u koaliciji sa SDSS-om, on ga drži na vlasti, a predsjednik Skupštine SDSS-a, najvišeg tijela prema njihovom Statutu, je Vojislav Stanimirović. Kako to utječe na ljude koji su izgubili djecu u Domovinskom ratu? Ubijeno je četiri stotine djece, njihovi očevi i majke danas žive u Hrvatskoj… 1.200 djece je ranjeno, 15 tisuća ljudi je ubijeno, tisuću ljudi traži svoje najmilije… 180 tisuća kuća je srušeno. U 2020. godini dobivamo poruku da je bilo pametno biti na strani JNA, da je bilo pametno igrati kako je igrao Vojislav Stanimirović ili njegova supruga, za koju je podnijeta prijava da je lažno, kao liječnica, navela uzroke smrti za ljude koji su ubijeni! Ti ljudi, koji su se u ratu borili protiv Hrvatske i koji su doista bili ono što premijer Plenković naziva “domaćim terorizmom” – upravo su oni predstavljali taj terorizam, ljudi poput Vojislava Stanimirovića!

MARKIĆ: “PLENKOVIĆ JE POKUŠAO POLITIČKI ISKORISTITI TRAGEDIJU NA TRGU SV. MARKA!”

To što je napravio Plenković je moralno lešinarenje – citirala je gospođa Markić raniju izjavu Nine Raspudića i nastavila komentirati briselsko obraćanje premijera: – Plenković je pokušao politički iskoristiti ovako tragičnu situaciju, u kojoj je jedan policajac ranjen i gdje je napadač sam sebi oduzeo život, dečko od 22 godine… Takva situacija bi svakog razumnog i poštenog čovjeka potaknula, a posebno onoga koji je u vlasti i u zgradi koju je taj mladić napao, da stane i kaže: “Jesam li ja možda nešto napravio, što dovodi do toga da se dio ljudi u Hrvatskoj osjeća loše?” Ništa što je premijer napravio ne može opravdati ovaj napad ili ne daj Bože, nečija ubojstva, ali svaki pošten čovjek će se pitati kako je do ovoga došlo?! Onaj tko ima samokritiku, trebao bi sagledati je li on taj koji dovodi do radikalizacije u Hrvatskoj?

Prokomentirala je i zadnje istupe Zorana Milanovića: – Fenomen je da jedan lijevi predsjednik, Milanović, sa svojim lucidnim načinom komuniciranja i ovim što govori o stvarima koje se događaju, doista govori istinu i pogađa dobro neuralgične točke. On sad nasmijava cijelu naciju!

“Poslužila bih se terminom koji koristi premijer, on je govorio o gnijezdu… Napadajući obitelj Danijela Bezuka, prozvao je gnijezdo iz kojeg je mladić izašao, jednu braniteljsku obitelj koja je imala teški gubitak u ratu i teške traume, njegov stric je poginuo i otac mu je bio pripadnik specijalne policije,” započela je gospođa Markić i nastavila o Plenkoviću i Milanoviću: “Taj termin ‘gnijezdo’ može se koristiti za ova dva političara, koji sada jedan drugog napadaju – oni su doista iz istoga gnijezda! Njihova svađa sve više sliči na ono što je Sv. Augustin, jedan od najvećih naučitelja crkve i filozofa u povijesti, nazvao zemaljskom državom u kojoj se unutar bande, za vlast i otimačinu, tuku različite grupe. Događa se borba između premijera i predsjednika, gdje se oni bore za isti teren, a obojica su izgubili stabilnost! Rekla bih da je Milanović izgubio stabilnost zbog događaja u Slovenskoj 9, gdje je bio podložan mjerama i snimanjima i od tada se, najednom, probudio i počeo govoriti istinu o nekim stvarima u Hrvatskoj… Plenkovića je destabilizirala i Slovenska i napad na Vladu.”

JE LI FRLJIĆEVA PREDSTAVA BILA GOVOR MRŽNJE?

Dr. Željka Markić je kao čelnica udruge koja je organizirala referendum o braku, već godinama izložena neviđenom govoru mržnje: – Ne samo ja, već svi ljudi koji su se od 2013. organizirali kroz ‘U ime obitelji’ i koji se javno zalažu za vrijednosti zaštite života, zaštitu braka, za borbu protiv korupcije, za istinu o Domovinskom ratu… Neprekidno trpimo napade, vrijeđanja, omalovažavanje i huškanja naših neistomišljenika na nas… S time je započeo Zoran Milanović, on je bio u poziciji premijera i poziciji moći, kada smo pokrenuli inicijativu za ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca. Milanović je počeo s tom zloupotrebom položaja. Ja nemam policijsku zaštitu i blindirani auto, živim u stanu, djeca su mi tada išla u državnu osnovnu školu, srednju školu, na fakultet… Aktivistica sam i djelujem u civilnom društvu, moj suprug je zaposlen i ja sam zaposlena – mi smo ljudi koji žive najnormalnijim životom. Bila sam izložena i još sam uvijek, jednoj odmazdi koja ima za cilj natjerati ljude da se ne usuđuju u javnosti iznositi za njih važne stvari.

Postoje brojni primjeri širenja mžnje prema neistomišljenicima, kaže dr. Markić i podsjeća na Olivera Frljića i njegovu verziju Pirandella, izvedenu u Kerempuhu, prije tri godine: – Tu predstavu je financiralo Ministarstvo kulture i Grad Zagreb. U toj predstavi sam ja, Zlatko Hasanbegović, biskup Bogović, Marko Perković Thompson, Klemm, vi i još neki drugi prikazani kao svinje koje se na kraju predstave ubija… Izrugivala se sveta pričest, Zlatko Hasanbegović je, kao musliman, prikazan kao svinja koja prima svetu pričest! Na hrvatskoj zastavi je prikazano silovanje žene druge nacionalnosti… Na kritike i prigovore koji su uslijedili, aktualna ministrica Obuljen odgovarala je u stilu da je to “umjetnost” i da to nećemo cenzurirati. Ali sada, kada se radi o bilo kakvoj kritici premijera Plenkovića ili kada se na najrazumniji način postavi pitanje postoji li kod tragedije koja se dogodila na Markovu trgu, njegova  politička odgovornost, ministrica reagira drukčije.

Upravo oni koji su bili u prvim redovima, na premijeri Frljićeve “predstave” i pljeskali govoru mržnje, danas za to prozivaju druge, rečeno je u emisiji, a dr. Markić se nadovezala: – Takvu predstavu može napraviti samo netko tko ima ozbiljnih emocionalnih i psiholoških problema, a o umjetničkima da ne govorim… Pljeskati, kada se bilo koju konkretnu osobu na takav način demonizira, mogu samo oni koji zloupotrebljavaju poziciju moći za to da bi se obračunavali s neistomišljenicima, uglavnom zato što nemaju argumente i zato što kroz demokratske postupke oni gube.

O ‘NOVOSTIMA’: “FINANCIRA IH PREMIJER, ČIJA VLADA OVISI O TRI GLASA SDSS-a!”

Kao još jedan primjer govora mržnje, prikazana je i izjava notornog Ante Sanadera, koji je svjesno pred kamerama ponovio laži na račun supruge predsjednika Domovisnkog pokreta, Kimm Ann Škoro. Voditelj je javno pitao Sanadera kako je njegova supruga u kontejneru, na parking jednog trgovačkog lanca “pronašla” 50.000 eura, a dr. Markić je komentirala: – Ne znam što je bilo s 50.000 eura, ali je zanimljivo da Ante Sanader citira srpske, Pupovčeve ‘Novosti’ kao izvor informacija protiv Škorine supruge!

O brojnim uvredama i huškanju Pupovčevih ‘Novosti’,  Udruga ”U ime obitelji” 2017. godine pripremila je opsežnu analizu i uputila zahtjev premijeru Plenkoviću da prestane s tri milijuna kuna godišnje, financirati taj list: – ‘Novosti’ ustvari, huškaju Srbe na Hrvate i ne služe onoj funkciji za koju im se daje novac. Novosti dobivaju 300 tisuća kuna svaki mjesec…

Kao primjer govora mržnje, Bujica je objavila naslovnice ‘Novosti’ na kojima se, primjerice, stavlja srp ispod glave MP Thompsona, za požare u Dalmaciji se kaže “Lijepa naša, lijepo gori”, Tuđmana se naziva zločincem, a Gospa se prikazuje uvredljivo, u donjem vešu i propucana, uz poruku “Dan domovinske brutalnosti”…

Kad ovo pokazujete gledateljima, trebalo bi na ekranu pisati; financirano od strane Vlade RH ili financirano iz proračuna RH – predlžila je dr. Markić, uz konstataciju kako je “u tome problem”.

PLENKOVIĆ NASTAVLJA PROVODITI ONO ŠTO MILANOVIĆ KAO PREMIJER NIJE USPIO…

Nastavila je o ‘Novostima’: – Financira ih premijer čija Vlada ovisi o tri glasa SDSS-a, Milorada Pupovca i njegovih kolega. Oni su dužni, prema Statutu SDSS-a, provoditi politiku koju zacrta njihova Skupština, a na čelu te Skupštine je Vojislav Stanimirović, čovjek koji je u intervjuima koje je davao, napadao dr. Vesnu Bosanac. Rekao je, pored ostaloga, da su ljudi odvedeni na Ovčaru bili vojnici koji su se sakrili u bolnicu, kao da se vojnike ima pravo mučiti i ubijati na Ovčari! Stanimirović je ušao u politiku na okupiranim područjima Hrvatske, kada se tamo Hrvate mučilo i ubijalo, on je danas vlast u Hrvatskoj i onda premijer traži izvore frustracije i pronalazi ih u nekom drugom, a ne u načinu na koji on upravlja državom.

Po mišljenju dr. Markić, izvor velikog nezadovoljstva ljudi je i u tome što “Andrej Plenković provodi svoju politiku praveći se da predstavlja domoljubnu Hrvatsku, onu koja je u konačnici zemlju i stvorila, a on ustvari, nastavlja politiku koju je prije njega vodio SDP. Plenković nastavlja provoditi ono što Zoran Milanović kao premijer nije uspio!

STJEPAN TUĐMAN EKSKLUZIVNO ZA BUJICU: “PLENKOVIĆ JE 100 POSTO BAKARIĆ! NAKON HDZ-a, S ČISTKAMA ŽELI NASTAVITI U CIJELOM DRUŠTVU!“

Ekskluzivnu izjavu o briselskoj pressici aktualnog premijera koji najavljuje čistke i progon nacionalne oporbe i nezavisnih medija, dao je Stjepan Tuđman, sin prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana: – Plenković zapravo želi prenijeti na kompletno hrvatsko društvo, ono što je tako uspješno proveo u nekada mojem HDZ-u! Poznajem veliki broj ljudi iz staroga HDZ-a i oni znaju razmišljati svojom glavom, međutim, Plenković ih je tako uspješno uspio eutanazirati da mu praktički više nitko ne proturječi. To što Plenković govori, svodi se na sljedeće: “Ono što ja mislim i ja govorim, to je zakon! Ja najbolje znam! Ja sam najpametniji! Ja sam Bog i batina”, valjda. Čini mi se da sada pokušava uvesti nekakav zakon o verbalnom deliktu ili kako se to sad zove – govoru mržnje. Tako da bi i na generalnom planu mogao proganjati ljude koji ne misle kao on.

Plenkovićevo ponašanje Stjepana Tuđmana podsjeća na 70-godine prošlog stoljeća, a on osobno – na Vladimira Bakarića: – Ma 100 posto Bakarić! Ovo nalikuje verbalnom deliktu u Titinom jednopartijskom režimu! Točno tako zvuči briselsko obraćanje Andreja Plenkovića!

PLENKOVIĆ SE LAŽNO PREDSTAVLJA KAO ‘DESNI CENTAR’, A FUNKCIONIRA KAO LJEVICA!

Dr. Željka Markić složila se sa Stjepanom Tuđmanom u tome da se kod Andreaja Plenkovića vide totalitarne tendencije, a njih uvelike omogućuje i nepravedan izborni sustav: –  Ono što se dogodilo vezano za referendum kojim smo tražili promjenu izbornog sustava, pokazalo nam je da ovdje postoji jedinstvo Andreja Plenkovića, njegovog HDZ-a i SDP-a oko toga da se ne smije dogoditi demokratizacija političke scene. Slično je bilo i kod uvođenja Istanbulske konvencije… Plenković je potpuno na liniji ‘Možemo’ i SDP-a i u odnosu na zaštititu života. Oni ga sada podržavaju jer nije napravio niti jedan korak u smjeru zakonske ili bilo koje druge zaštite života od začeća do prirodne smrti. Plenković se lažno predstavlja kao politički predstavnik desnog centra ili desnice, a u stvarnosti funkcionira kao ljevica. Njemu ‘Možemo’ i SDP plješću!

Čelnica udruge ‘U ime obitelji’ nastup u Bujici završila ipak je završila u optimističnom tonu, citirajući Sv. Ivana Pavla II. Pape koji je Hrvatskoj učinio toliko toga dobrog: – On se nikada nije umorio ponavljajući da se mir temelji na pravdi. Ljudi nemaju svoj osobni mir, ako nisu pravedni. Isto tako i društvo – ako je nepravedno, nema mira! U ovom društvu nema mira jer nema pravde. Nema pravde kad govorimo o ovršenima, kad govorimo o zaštiti života, kad govorimo o parlamentarnom životu, izbornom zakonu i Domovinskom ratu. Nema pravde i dok je neće biti, ovo će društvo biti nemirno…

BUJICA

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Bojite li se Koronavirusa?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x