Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

DR. ZLATKO HASANBEGOVIĆ: “Milanović preko Tomaševića želi ponovno zavladati cijelom Hrvatskom, a Plenkovićevoj briselskoi misiji u RH bliži se kraj!”

Tomašević je naučio Milanovićevu lekciju i umjesto odlaska na teferić, na Ilidžu, u gradsku upravu došao je s kravatom – prokomentirao je prvi radni dan novog gradonačelnika Zagreba, dr. Zlatko Hasanbegović, potpredsjednik kluba Domovinskog pokreta u Hrvatskom državnom saboru: – Milanovićeva vlada obilatim financiranjem mreže parapolitičkih udruga iz tzv. civilnog društva, položila je temelj Tomaševićeve platforme. Obnovljena ljevica, u zelenom ruhu, u Milanoviću koji to više i ne krije, ima strateškog saveznika za preuzimanje vlasti u cijeloj Hrvatskoj.

“Vidio sam ga s kravatom i to je prvi pedagoški učinak intervencije Zorana Milanovića koji je Tomaševića prije samo godinu dana nazivao ‘wannabe’ gradonačelnikom,” našalio se Hasanbegović: “Dobio je i pohvalu fashion gurua, koji je pohvalio njegov stil odijevanja! To je jedna malograđanska koncesija, u politici se traži dosljednost, pa ako nikada do sada u javnom životu nije nosio kravatu, ne vidim razloga da ju je sada stavio…”

PLENKOVIĆEVOJ MISIJI U RH BLIŽI SE KRAJ?!

Plenkovićevoj briselakoj misiji u Republici Hrvatskoj, koja je započela rušenjem Tomislava Karamarka, polako se bliži kraj – smatra dr. Hasanbegović: – Zabrinut je i neraspoložen jer mu postaje jasno da su stvaratelji njegovog kulta ličnosti i dosadašnji medijsko-političko-poslovni pokrovitelji, u Tomaševiću i Možemo pronašli novog Andreja Plenkovića!

Zastupnik DP-a smatra da aktualni šef HDZ-a i Vlade ima i te kakvih razloga za “političko-emocionalnu zabrinutost”: – Na neki način, Plenković je najveća žrtva Tomaševićeve pobjede! Iza njegove misije u RH stajali su isti oni medijsko-politički i parapolitičko-poslovni krugovi, koji sada u Tomislavu Tomaševiću i njegovoj formaciji vide svoje buduće instrumente za ostvarivanje njihovih interesa. Do sada je tu misiju vršio Andrej Plenković, a sada ga je takva politika pogodila poput bumeranga!

“Procesi koji su kulminirali 2021. godine, započeli su još 2011. godine, kada je izbore izgubila politička pomajka Andreja Plenkovića, Jadranka Kosor i kada je vlast preuzela Kukuriku koalicija,” podsjeća Hasanbegović: “Već je tada uspostavljena potpuna državno-politička hegemonija ljevice u hrvatskom političkom životu… Predsjednik Republike je tada bio Josipović, a predsjednik Vlade Zoran Milanović i sada se taj scenarij, koji se do jučer činio nemogućim, ponovo želi ostvariti u sljedećoj etapi hrvatske politike…”

MILANOVIĆ I TOMAŠEVIĆ KAO DIO ISTOG SCENARIJA?!

Stvorena je jedna euforija i stvara se uvjerenje da se zagrebački scenarij jednom političko-medijskom operacijom može prenijeti i na cijelu Hrvatsku, bez obzira bila riječ o prijevremenim ili redovitim izborima – upozorava dr. Zlatko Hasanbegović: – Sastavni dio toga scenarija je i Zoran Milanović! Do prije nekoliko tjedana dvojio sam o pozadini njegove komunikacije i ona mi se činila besciljnom i isključivo usmjerenom na postizanje još jednoga mandata, ali u svjetlu novih činjenica i njegovog komentara rezultata lokalnih izbora, vidim da ona ima i jednu dublju pozadinu, osim zadržavanja mjesta na Pantovčaku.

“Milanović se s nekoliko simboličkih gesta i verbalnih ispada pokušao transformirati u ‘wannabe’ desnu ikonu, što je potpuno smiješno,” jasno analizira gost Bujice: “To je potpuno neutemeljeno, nije Milanović pao s Marsa na hrvatsku političku scenu! Bio je predsjednik Vlade koja je posegnula za ideološkim sektaštvom i uskogrudnom politikom koja je polarizirala društvo. Podsjetit ću na ukidanje bleiburške komemoracije ili pokušaj opstruiranja izručenja Mustača i Perkovića njemačkim sudbenim vlastima. Sjetimo se samo Borisa Jokića, koji je bio arhitekt onoga što se nazivalo ‘cjelovitom kurikularnom reformom’, a na to je mjesto rukopoložen odlukom Milanovićeve vlade. Ta pseudo reforma koja na sreću nikada nije zaživjela, bila je neka vrsta sektaškoga ideološkoga pohoda na hrvatski obrazovni sustav, kojeg se tada pokušalo sakriti u celofan obrazovne reforme i boljeg školstva za našu djecu… Kao otpor tadašnjem ideološkom sankilotstvu Milanovićeve vlade, pojavila se politika Tomislava Karamarka koji je pokušao prekinuti bezidejnost Hrvatske demokratske zajednice. I tada je Karamarku nacrtana meta na čelo…”

HASANBEGOVIĆ USPOREDIO ŠKORU S KARAMARKOM: ”ONI SU META!”

Karamarko je bio lociran kao ključna osoba putem koje se mogao razbuktati novi nacionalizam, lišen staroga nazdravičarstva bez ikakvoga sadržaja, iza kojeg se krije najobičnija tehnologija vladanja. To su bili začeci mogućih lustracijskih procesa, obnove hrvatskoga suverenizma i pojma nacionalne države – podsjetio je bivši ministar kulture i povukao uspredbu s današnjim političkim procesima: –  Sve ono uz što se tada vezalo Karamarka, danas je prepoznato u Miroslavu Škori i Domovinskom pokretu. Za one koji vladaju to je zametak nečega što treba suzbiti u korijenu!

Bujica je u petak navečer objavila opsežne izvadke iz partijskog dossiera Zorana Milanovića. Aktualni predsjednik države u Savez komunista Jugoslavije učlanio se u Beogradu, 27. rujna 1985. kao Titov gardist, iako je tijekom kampanje za Pantovčak tvrdio da nikada nije bio član partije… Dr.Zlatko Hasanbegović je posebno prokomentirao Milanovićevo veličanje komunističkog sustava i iskazvanje vjernosti partiji, pokazivanje interesa za marksističku literaturu te posebno isticanje činjenica da je iz obitelji partizanski prvoboraca, kao i navod iz biografije u kojoj se hvali da mu je majka profesorica “hrvatsko-srpskog jezika”… Iz Milanovićevih riječi ispada da bi se predsjednikove kritike na račun premijera Plenkovića, kojem je svojedobno nekorektno spominjao majku, mogle odnositi i na njega samoga: – Predsjednik Republike je predsjednika Vlade označio “komunističkim gojencem”. Iz moje perspektive, a ne perspektive Zorana Milanovića, to može biti točno, ali se može odnositi i na njega samoga.

I Milanović je, znači “komunistički gojenac” pitao je voditelj, a Hasanbegović potvrdio: – Ovdje se otvara pitanje elementarne vjerodostojnosti Milanovićev partijski dossier otkriva iz kakvog je miljea politički stasao i on, kao i mnogi drugi akteri hrvatske politike, koje s pravom zovemo crvenom buržoazijom.

HASANBEGOVIĆ ZAHVALIO ARSENU BAUKU NA PARTIJSKOM DOSSIERU ZORANA MILANOVIĆA!

“Gospodinu Škori Milanović je prigovorio kako je mogao 1987. godine svirati na omladinskim zabavama, a on je ‘87. u najmanju ruku, mogao biti organizator takvih manifestacija,” narugao se dr. Hasanbegović Zoranu Milanoviću, a onda je u nezgodnu situaciju doveo predsjednika SDP-ovog zastupničkog kluba Arsena Bauka: “Ovim ga putem pohvaljujem jer je kolega Bauk jedan od onih koji je te dossiere donio u Državni arhiv! Radi se o više desetaka tisuća dossiera i to je vrlo vrijedno arhivsko gradivo za poznavanje ne samo strukture članstva Saveza komunista Hrvatske, već i za poznavanje socijalno-političkoga podrijetla hrvatske političke i medijsko-poslovne elite, ne samo 1991. nego i 2021. godine!”

Hasenbegović je u Bujici posebno prokomentirao navode prof. dr. Ivice Šole, koji je u emisiji Press klub Tihomira Dujmovića, na Z1 televiziji, postavio javno pitanje Zoranu Milanoviću, zbog čega je počasnim konzulom RH u Kölnu imenovao Andreasa Röriga, koji je u međuvremenu postao šef njemačkog energetskog diva E.ON-a za Hrvatsku i kakve su njegove veze s njemačkim Zelenima, kakve s Možemo te je li možda cilj cijele operacije – privatizacija HEP-a?!

“Kada čujem riječ ‘počasni konzul’ prva mi je asocijacija srpski komediograf Branislav Nušić,” duhovito se dosjetio Hasanbegović: “U njegovoj ‘Gospođi ministarki’ pojavljuje se lik Riste Teodorovića, koji je imao ulogu počasnog konzula Nikaragve. Taj lik je neka vrsta metafore za prevaranta…”

OD BIZARNIH IKONA DO AVANGARDE KAPITALIZMA…

Bez obzira na medijsku blokadu, demonizaciju i pokušaja etiketiranja tzv. govorom mržnje, mi smo u kampanji pokušali razjasniti pozadinu te tzv. lijeve ideologije – napomenuo je zastupnik Domovinskog pokreta: – Tzv. zelena ljevica ima svoj ideološki aspekt, govore o globalnom zatopljenju, imaju bizarne ikone poput Grete Thunberg, manipuliraju pojmovima kao što je “održivi razvoj”… Kada iz pozadine maknemo tu ideologiju, jasno vidimo da Tomašević i cijela ta skupina zapravo nisu nikakva ljevica, nego su na neki način, avangarda kapitalizma! O tome je govorio i gospodin Šola; mi sada imamo transformaciju kapitalizma, Njemačka je trajno odustala od nuklearne energije, ide se ka različitim zelenim energijama koje će distribuirati najkrupniji kapitalisti koji postaju servis te tzv. zelene ljevice i na neki način financijeri ključnih političko-stranačkih zaklada iz orbite njemačke Zelene stranke, a koji su onda financirali i cijelu tu mrežu nevladinog sektora, koja je prerasla u platformu Možemo.

“Imamo aktiviste, imamo međunarodne tutore, imamo poslovne partnere i konkretne poslovne interese i to je taj konglomerat koji čini ono što nazivamo zelenom ljevicom,” jasno je definirao Tomaševićevu ekipu i pozadinu njihovog aktivističkog i političkog djelovanja dr. Zlatko Hasanbegović: “Imamo i ono što je folklor, ali nije samo folklorno, to je genderizam, LGBTIQ+ politike i slično… To nije folklorno pitanje, to je važno pitanje, no, u konačnici ako mogu parafrazirati mudrost jednog od hrvatskih predsjednika, koja je kod njega ostala samo doskočica i floskula bez ikakvog učinka; Slijedimo trag novca i sve ćemo shvatiti….”

HASANBEGOVIĆ PROTIV MILANOVIĆEVE INICIJATIVE: “Umjesto da inicira ukidanje 22. lipnja, on bi eutanizirao proslavu Oluje u Kninu!”

Potpredsjednik zastupničkog kluba Domovinskog pokreta u Bujici je oštro osudio Milanovićev prijedlog da se Oluja u Kninu slavi tek svakih pet godina i usporedio to s njegovm izrugivanjem s Danom državnosti: – Postoji nešto što se zove tradicija, a svaki udarac na tradiciju izaziva sukobe i identitetsku konfuziju. Milanović nešto slično pokušava i sa obilježavanjem Dana državnosti, 30. svibnja… Taj dan je postao dio tradicije i hrvatski narod se identificirao s tim datumom, a nakon 2000. godine u sklopu tzv. detuđmanizacije, a zapravo procesa sustavne denacionalizacije hrvatskog društva i države, ta je tradicija naglo prekinuta… Vlada Andreja Plenkovića i saborska većina je 30. svibnja vratila kao Dan državnosti i sada imamo apsurdnu situaciju da predsjednik Republike Hrvatske obezvrjeđuje taj nadnevak i naziva ga “danom obilježavanja okretanja volova i janjaca”… Državni blagdani su nadnevci u kojima se prepoznaje cijela hrvatska nacija. U Knin je 05. kolovoza ušla Hrvatska vojska i to nije bilo “periferno ranžirno središte”, kao što kaže Milanović, već epicentar srpske pobune organizirane u Beogradu, koja je kasnije prerasla u potpunu agresiju Jugoslovenske komunističke armije na Republiku Hrvatsku. To su notorne činjenice i umjesto da inicira da se 22. lipnja ukine kao državni blagdan, što bi bila vrijedna državnička inicijativa, jer se radi o apokrifnom nadnevku, Milanović želi eutoanizirati proslavu Oluje u Kninu!

Dr. Zlatko Hasanbegović je na kraju emisije prokomentirao i zabrinutost vodećih lijevih kolumnista zbog evidentnog rasta popularnosti Domovinskog pokreta, što se vidjelo i iz analiza rezultata lokalnih izbora Roberta Bajrušija, Borisa Rašete i još nekih: – Već drugi dan su okrenuli ploču i ukazali da je riječ o, po njima, zabrinjavajućem trendu… Sada otvoreno priznaju da mi nismo politički mrtvaci, već na slijedećim parlamentarnim izborima možemo biti ključna snaga bez koje neće biti nove Hrvatske vlade! I tu je, zapravo, problem Andreja Plenkovića. On se sada ljuti na novinare i komentatore, sukobljava se s njima, ali mu nije smetalo kada su bili njegovi apologeti. Primjetio sam da je čak i kod Borisa Rašete došlo do promjena… Do jučer je bio režimski Plenkovićev novinar, a sada iznosi analize i predviđa Plenkovićev kraj!

BUJICA

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x