Kontaktirajte nas na:
Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

HASANBEGOVIĆ: “Škorin pokret je jamstvo protiv povratka tzv. ljevice na vlast!”
DR. PETERNEL: “Pseudoliberali su najrigidniji dio hrvatskog društva, a njihovi mediji podržavaju politiku Andreja Plenkovića!”

Plenkovićeve liste obiluju predstavnicima tzv. duboke države – rekao je dr. Igor Peternel, drugi na listi Domovinskog pokreta u istoj izbornoj jedinici i upozorio: – To nastoje prikriti isticanjem kandidata, smokvinih listova, čime ponovo pokušavaju prevariti birače.
Bujica je objavila senzacionalnu kronologiju izjava glavnih stožeraša, koje su u potpunoj suprotnosti s ponašanjem i aktualnim izjavama o samoizolaciji i koroni trenutačnog premijera, pod naslovom ‘Plenković bez maske’…

HASANBEGOVIĆ O KORONI I PLENKOVIĆU: “TRETIRALI SU NAS KAO IDIOTE, A SADA SU POGAZILI VLASTITA PRAVILA!”

“Mjesecima su se ljudi zastrašivali, prijetilo im se, tretiralo ih kao idiote, budale i maloumnike, iako se ogromna većina Hrvata, bez obzira što mi u konačnici na globalnom planu mislili o cijelom fenomenu korone, pridržavala mjera,” rekao je dr. Hasanbegović: “Oni koji su zastrašivali, sada su prvi pogazili te iste mjera i vlastita pravila. U našoj državi ključne odluke ne mogu donositi epidemiolozi i stručnjaci bilo koje vrste… S njima se može konzultirati, no početak i kraj je da sve ključne političke odluke treba donositi politika, to se tako radi u svakoj ozbiljnoj državi. Psihoza koju nam nameću, postaje ozbiljna, Hrvatska je pred gospodarskim slomom, a društveni obrasci normalnoga života dovode se u pitanje. Već nas zastrašuju drugim, trećim, petim ili šestom valom korone i to upravu u trenutku kada će se sastavljati nova Hrvatska vlada i kada ćemo se svi naći pod jednom vrstom moralne ucjene da pokleknemo pred postavljanjem određenih zahtjeva – da se cijeli konglomerat ostavi netaknutim, jer nam kažu da smo “neodgovorni”. Povratak modela zatvaranja gospodarskog, socijalnog i obrazovnog sustava imao bi dalekosežne i katastrofalne posljedice za Hrvatski narod.”

Plenkovićevo odbijanje samoizolacije komentirao je i dr. Igor Peternel: – Kad je korona kriza krenula, Vlada nije nabavila zaštitnu opremu na vrijeme, samo smo dobivali informacije da maske nisu bitne, da njih ne treba nositi, da one ništa ne štite… Na kraju se ispostavilo da su maske bitne, kad su ih već svi nabavili i kad brojni trgovački centri ne znaju što će s maskama, postale su obavezne, a je li to u nekoj vezi – ne znam… Prvo su nam govorili da moramo ostati doma, a onda je vladajuća stranka procijenila kako s pomoću korone, može zavarati birače i navodnom pobjedom nad koronom popraviti štetu 13 ministara, koji su otišli pod sumnjom za korupciju. No, kada sam pažljivo analizirao podatke nekih drugih zemalja, došao sam do otkrića kako je u čak njih 12 situacija u borbi s koronom bila mnogo učinkovitija nego kod nas! Na kraju dolazimo do preporuka stožera, za koje sada vidimo da vrijede za sve, osim za premijera.

Peternel tvrdi da je Plenkovićev međunarodni ugled u potpunosti uništen i da ga svi svjetski mediji sada kritiziraju kao neodgovornog, a zbog skandala u Zadrgu uništena je turistička sezona: – Svjetska javnost i brojne agencije su doslovce zgrožene Plenkovićevim odbijanjem odlaska u samoizolaciju!

ADRIA TOUR ILI ‘ADA CIGANLIJA TOUR’?!

“Nigdje u cijeloj Europi i Americi nema sličnih turnira s publikom. Stoji NBA liga, sve stoji, a kod nas se organiziraju turniri s publikom i premijer se još hvali kako je to veliki dobitak za hrvatski turizam,” kritičan je dr. Peternel: “Zapravo se u Zadru radilo o jednom običnom regionalnom projektu, o kojem možemo još mnogo toga reći jer će se vući repovi… Dolazimo do zaključka kako smo zapravo osramoćeni…”

Dr. Hasanbegović je doveo u pitanje čak i sam naziv zadarskog turnira Adria Tour, a voditel Bujice nazvao ga je ‘Ada Ciganlija Tour’: – Kada gledate tu cijelu medijsku podlogu, tu jednu vrstu oduševljenja i entuzijazma, onda dođemo do zaključka da je Adria Tour započeo u starom jadranskom središtu, gradu Beogradu, nakon čega je prebačen u Zadar, a nakon toga je nastavio putem AVNOJ-a, Sarajevo, Banjaluka… To je, zapravo, prava pozadina tog medijskoga entuzijazma. Sirenskom zovu maturalnih dana nije mogao odoljeti ni Andrej Plenković, ni njegov ego, koji ga je doveo u prvi red.

“Paževi oko Andreja Plenkovića u njegovom izbornom stožeru, a u pravilu se radi o iznimno nesposobnim ljudima i mediokritetima, koji će ostat poznati samo po dosjetci o crnom labudu, koja  niti nije izvorno njihova, sada su se napokon suočili s istinom o zatvaranju povijesnog političkog ciklusa, nakon kojeg će politički posinak Jadranke Kosor ponoviti njezin povijesni rezultat, a to je poraz,” najavio je Hasanbegović: ”Zato pokušavaju ponovo stvoriti psihozu straha i to je vrlo opasno stanje. Manipulira se s Hrvatskim narodom, s onim što je najosjetljivije kod čovjeka, a to je briga za vlastito zdravlje… Kao što se društveni život anestitizirao u protekle četiri godine, ljude se sada želi zastrašiti i pod krinkom sigurnosti, prevariti. Putem psihološke manipulacije, žele narod natjerati da ponovno odobri vladavinu Plenkovića. No, tu je i manipulacija strahom od dolaska ili povratka tzv.2 ljevice na vlast, iako u mnoštvu resora i stvarnom funkcioniranju hrvatskih državnih ustanova, nikada nije niti otišla s vlasti. Zar bi mi zaista trebali strahovati da će ljevica preuzeti Minstarstvo kulture?! To je jedan loš vic!”

PLENKOVIĆEV RECEPT ZA PRIJEVARU BIRAČA…

Dr. Hasanbegović je u Bujici prokomentirao i TV sučeljavanje s Radojkom Borić, koje je imao na N1 televiziji 22. lipnja: – To je bila uobičajena rasprava, nažalost, nije mogla biti na višoj razini jer ozbiljna rasprava traži barem minimalno ravnovjesne u intelektualnim kompetencijama i problematici o kojoj se raspravlja. To u ovom slučaju nije bilo moguće postići.

Dr. Peternel je odgovorio na napade dijela lijevih aktivista, koji ga nazivaju čak i “fašistom”: – Pseudoliberali su narigidniji dio društa! Oni uz pomoć sebi sklonih medija, sve one koji ne misle identično njima i koji nemaju potpuno identični svjetonazor, stavljaju bezobrazno na marginu, prikazuju ih “fašistoidnima”. Time se namjerno stvara pogrešna slika i kod dijela neodlučnih birača, pokušava napraviti svojevrsna moralna panika, prikazivanjem svijeta crno-bijelim.

Peternel, nadalje, tvrdi kako je upravo Andrej Plenković “politički favorit” tzv. lijevih libarala: – On je s vragom tikve sadio od početka! Plenković je njima jednostavno prihvatljiv.

“Većina tzv. mainstream medija u Hrvatskoj su glasila onoga što kolokvijalno i stvarno nazivamo dubokom državom,” nadovezao se dr. Hasanbegović: “U Plenkoviću je ta duboka država pronašla idealnog kandidata!”

Nastavio je o svom protukandidatu u 1. Izbornoj jedinici: – Plenković je pravi i autentični vođa tzv. ljevice i to je prava politička travestija. On je interese duboke države ostvario zlorabeći činjenicu da je biračko tijelo koje ga je dovelo do pozicije moći, zastupalo i zastupa potpuno drukčija politička stajališta.

“S istim receptom Plenković pokušava prevariti birače i na ovim izborima,” nadovezao se dr. Peternel: “Ponovno nudi pojedine kandidate, koji bi po Plenkovićevu mišljenju, trebali biti prihvatljivi tradicionalnim HDZ-ovim biračima, a zapravo se razlikuju od politike koju nudi. Andrej Plenković još jednom ide sa starim trikom i nudi Hrvatima Marijanu Petir, Ivu Lučića, Stiera i slične ljude, koje je marginalizirao tijekom svoga mandata… Koristi ih kao smokvin list, tražeći od birača da povjeruju kako je spreman provoditi neku drugu politiku, a na kraju ćemo opet dobiti Ninu Obuljen, Davora Božinovića i ostale…”

PETERNEL: “HDZ-ova VLADAVINA JE SINONIM ZA DUBOKU DRŽAVU!”

Za dr. Hasanbegovića dvojbi nema: – Vitez Reiner i Nina Obuljen su simboli i zaštitni znakovi liste Plenkovićeva HDZ-a u prvoj izbornoj jedinici!

Komentirajući optužbe generala Ljube Ćesića Rojsa na račun Ive Lučića, 14. na Plenkovićevoj listi u 1. izbornoj jedinci, dr. Peternel je ustvrdio: – Vladavina HDZ-a je sinonim za duboku državu, a mi nudimo alternativu dubokoj državi i funkcioniranju društva po njihovom modelu.

Za Željka Reinera je Peternel rekao kako je on “pravi primjer funkcioniranja neformalne velike koalicije SDP-a i HDZ-a, koja je već uspostavljena”: – Bivši premijer Milanović se pohvalio kako je Rajku Ostojiću omogućio da bude predstojnik jedne klinike na Rebru. Godinama prije toga, to je bio Reiner pa je onda bio Ostojić, da bi ga sada Ćorušić potvrdio za drugi mandat, iako je već znao da će biti nositelj liste SDP-a i da odlazi u Sabor, no, bez obzira na to želi zadržati sinekuru! Kao da na Rebru ne postoje drugi sveučilišni profesori i strčnjaci, koji bi mogli biti predstojnici klinike za interne poslove… Tako funkcionira ta duboka država HDZ-a i SDP-a. Kad god je stani-pani, oni jedni druge pomažu i to tako ide već godinama.,.

Dr. Zlatko Hasanbegović je posebnu poruku poslao neodlučnim i kolebljivim biračima: – Jedina brana povratku ili restauraciji tzv. ljevice je koalicija oko Domovinskoga pokreta! Jedino glas za Škorin pokret je jamstvo da ljevica neće preuzeti vlast! To jamčim, a to će pokazati i izborni rezultati. Ljevica može preuzeti vlast samo na jedan, jedini način, a to je stvaranjem velike koalicije i onoga što nazivam legeliziranjem istospolnoga partnerstva između HDZ-a i SDP-a. Plenković bi u toj velikoj koaliciji, s obzirom na rezultat koji ga očekuje, mogao eventualno biti predstojnik državnog Ureda za šport.

ISTOSPOLNO PARTNERSTVO SDP-a I HDZ-a

Dr. Peternel je u Bujici prokomentirao rezultate HR rejtinga, koji Domovinskom pokretu daje 18 mandata, bez dijaspore, HDZ-u 55, a SDP-ovoj koaliciji 60, što je u suprotnosti s nezavisnim vanjskim anketama, u kojima Škorini imaju 30, HDZ 41, a ljevica 55, iz čega proizlazi da HRT-ove ankete Domovinskom pokretu uzimaju 10 mandata i pripisuju ih HDZ-u: – Uzima se opasnima! Onima koji nisu opasni se dodaje, kako bi demokratska kulisa bila ljepša. Vodeći svjetski kometatori više su puta upozoravali kako se ankete u tranzicijskim, posttotalitarnim društvima, namještaju s ciljem urušavanja demokratskih standarda i kako bi ih trebalo zabraniti jer je riječ o svjesnoj manipulaciji birača.

“Potpuno su jasne sprege pojedinih medijskih kuća i interesi koje ostvaruju uz pomoć politike,” smatra Hasanbegović: “Novine i pojedini portali pretvorili su se u paraobavještajne i parapolitičke biltene. U Hrvatskoj imamo primjer dva suparnička poslovna medijska carstva, koja vode ratove za stanovite ostavštine, ali jedino u čemu su se povezali na potpuno istoj medijskoj i paraobavještajnoj platformi, je sustavno denunciranje i iznošenje laži na račun Miroslava Škore osobno i cijele koalicije okupljene oko Domovinskog pokreta.”

Dr. Igor Peternel je u Bujici odgovorio i na prozivke Nine Raspudića: – Raspudić je na HRT-u imao priliku prozivati Ivu Lučića, međutim njega uopće nije spominjao, nego je spomenuo mene i dr. Hasanbegovića. Prozvao me, a prije toga me molio da mu šest ili sedam puta promoviram knjigu. Tada sam mu bio ok… Zanimljivo je kako su jedino Aca Stanković i Nino Raspudić preživjeli sve ravnatelje na HRT-u, od Radmana do danas…

HASANBEGOVIĆ: “KOMŠIĆ JE LAŽNI TITO ZA NEUKU FUKARU, A JA SAM TO REKAO DOK PLENKOVIĆ JOŠ NIJE ZNAO RAZLIKU IZMEĐU ŽEPE I ŽEPĆA!”

Peternel je dodao kako on “nikada za svoje kolumne nije dobivao honorar iz Banjaluke”, a nije poštedio ni Mostovce, koji su prije pet godina popisivali Hrvate iz Hercegovine, kako ne bi mogli glasovati u Metkoviću i Vrgorcu, a sada su politiku prema njima okrenuli za 180 stupnjeva: – To se može vrlo jednostavno objasniti, jer su svoga ministra unutarnjih poslova, koji je to radio – Vlahu Orepića, sada posudili Kreši Beljaku!

Emisiju je zaključio dr. Hasanbegović porukom da je protiv Velike Srbije, svega 50-km od Zagreba, a javno je odgovorio i na podvale Plenkovićevog PR-a oko toga da izbjegava izreći svoj stav o Komšiću i Hrvatima u BiH: – Plenković je od svog agitpropa  dobio jedan šalabahter, u kojem me prozivao da se nikada o tome nisam izjasnio, a ja nisam želio ulaziti u polemiku s njima. O tom pitanju, kao i svemu ostalome, jasno sam govorio i u Hrvatskom saboru, pisao i raspravljao… Sve je to javno dostupno i svakome koga to zanima,  potpuno je jasno moje stajalište. Bosna i Hercegovina i Hrvati u BiH su predmet mog životnog i profesionalnog interesa, izreko sam i napisao više o njima nego što je Andrej Plenković izrekao svojim briselskim metajezikom…

Na izravno pitanje voditelja što misli o Željku Komšiću, dr. Zlatko Hasanbegović je odgovorio: – Ja sam vodio polemike s Komšićem i njegovom politikom po bosansko-hercegovačkim i sarajevskim medijima, dok Andrej Plenković još nije znao razilu između Žepe i Žepča! Komšić je mahlaski titoist i lažni Tito za neuku fukaru! On je politička štetočina i to svi znaju.

BUJICA

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
0 0 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

xBox

GENERAL IVAN TOLJ: “Neki su bili anemični i nisu sudjelovali ni u čemu…”

General Tolj smatra da je Zoran Milanović po nekim potezima i zadnjim izjavama ispao “veći suverenist od Andreja Plenkovića“: – S Milanovićem se nikada u životu nisam sreo, ali sam pratio što radi i bez ikakvog problema mogu reći da sam u tom čovjeku uvijek vidio nacionalnu svijest.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Ivan Tolj

Neki su bili anemični pa nisu sudjelovali ni u čemu…

– izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, general-bojnik Ivan Tolj, ratni načelnik Političke uprave MORH-a i HV-a, jedan od utemeljitelja HDZ-a i bliski suradnik predsjednika Tuđmana: – Koalicija sa SDSS-om za mene je potpuno neprihvatljiva! To je nešto što je neshvatljivo i neopravdano, pogotovo sa suverenističkog stajališta. Odjednom govoriti o nekakvom hrvatsko-srpskom pomirenju – po što je njima uopće došlo?! Srbi u Hrvatskoj uopće nisu ugroženi. Taj Pupovac, taj Vojislav Stanimirović i ta ekipa – nisu oni predstavnici srpske manjine u Hrvatskoj – to je više nego očito… Ne znam čiji su, ali u svakom slučaju, slušaju svoju braću preko Drine i Dunava što im oni imaju reći da izvrše u Hrvatskoj.

“Vox Dei nije u Bruxellesu, Vox Dei je je gore na nabu,” poručio je general premijeru i upozorio: “Vox populi je u Hrvatskoj i volju biračkog tijela treba poštivati!“

Je li moguće da aktualno vodstvo izigrava suverenističku viziju Hrvatske – zapitao se general Tolj: – Oduvijek sam bio rezerviran oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Bojao sam se odnosa brojki i pokazalo se, nažalost, da je moj strah bio opravdan. Na kraju krajeva, biti euroskeptik u određenom smislu je legitmno pravo svakog čovjeka, čak i danas, kada je Hrvatska članica Europske unije.

TOLJ VJERUJE MILANOVIĆU: ZAJEDNO S PLENKOVIĆEM RUGALI SU SE DR. FRANJI TUĐMANU!

Komenitrao je treću rundu sukoba Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, koja se dogodila za vikend: – To je nevjerojatno! Tako nešto se u jednoj normalnoj državi ne može događati… Da Predsjednik Republike i premijer komuniciraju na takvoj razini… I to u situaciji koja je za Hrvatsku vrlo ozbiljna. To nas kompromitira vani, čini nas još neozbiljnijima nego što jesmo. I jednom i drugom valja poručiti da pod žurno prestanu i da ovaj narod, u krajnoj liniji, uopće ne interesira tko je od njih dvojice u pravu i čiji je ego jači – Plenkovićev ili Milanovićev.

General Tolj je potvrdio da je Milanović govorio istinu kada je napao Plenkovića u vezi njegovog ulaska u HDZ i negativnog odnosa prema Tuđmanu: – Predsjednik  Republike, Milanović, bez ikakve zadrške u sebi, priznaje kako su se on i Plenković u nekom salonu, negdje u bijelome svijetu, gdje su vjerojatno i dobro objedovali ili večerali, rugali Predsjedniku Republike dr. Franji Tuđmanu – utemeljitelju Hrvatske države! Teško mi je vjerovati da bi Milanović tako nešto lagao jer je rekao da je i on to radio, da se Tuđmanu smijao zajedno s Plenkovićem!

Na pitanje voditelja kako komentira činjenicu da danas HDZ vodi čovjek koji se svojedobno, zajedno s Milanovićem, rugao dr. Franji Tuđmanu, Tolj je odgovorio: – U Hrvatskoj su mnoge nenormalne stavri postale potpuno normalne. Mislim da se više nitko i ne čudi tome… Nakon odlaska predsjednika Tuđmana s ovoga svijeta, došlo je do urušavanja svih društvenih i državnih procesa. Od stvarnog suverenizma upali smo u ovo, u čemu jesmo, a oni to danas zovu “novi suverenizam”.

PLENKOVIĆ LJUDIMA ŽELI STAVITI BRNJICU NA USTA!

“Sanader je bio golemo razočaranje i prevara,” nastavlja Tolj: “Nakon njega je došla Jadranka Kosor, koja je Plenkovića primila u HDZ. To je činjenično stanje.”

Na pitanje zašto ljudi u HDZ-u šute i poginju glavu pred Plenkovićem, general Tolj je naveo vrlo konkretne razloge: – Ugodan život, funkcija, neka sinekura, ova ili ona davanja i primanja…

Poznati pjesnik ima svoje mišljenje i o tzv. govoru mržnje, o kojem Plenković zadnjih dana vrlo često govori: – To je jedna sintagma, novopečeni izum gdje se ljudima želi staviti brnjice na usta! To je valjda nekakva globalistička vizija, gotovo da ništa ne smijete objektivno staviti pod povećalo i ispitivati ovako il onako. Čovjek imao pravo na pitanja i na odgovore.

GENERAL IVAN TOLJ: MILANOVIĆ JE VEĆI SUVERENIST OD PLENKOVIĆA!

General Tolj smatra da je Zoran Milanović po nekim potezima i zadnjim izjavama ispao “veći suverenist od Andreja Plenkovića“: – S Milanovićem se nikada u životu nisam sreo, ali sam pratio što radi i bez ikakvog problema mogu reći da sam u tom čovjeku uvijek vidio nacionalnu svijest. On je uvijek bio hrvatski orijentiran i to smatram pozitivnim, bez obzira na neke stvari, u kojima se ne slažemo. Nedavno je napravio jedan veliki potez, vrlo značajan za ovaj naš jadni, ugroženi Hrvatski narod u BiH. Odlikovao je gardijske birgade, dao im je potporu. Na taj način prizano je njihovu borbu i njihov doprinos za oslobođenje ne samo BiH nego i Hrvatske.

Na konkretno pitanje tko je za njega veći suverenist – Milanović ili Plenković, Tolj je konstatirao: – Ako bismo išli na vrebalnu logiku, što je napravio s odlikovanjem HVO brigada i da na vagu stavim još neke postupke – možda bi sada, u ovom trentuku, prevagnuo Milanović!

GENERALSKI ZBOR I HULJE U DUŠI…

Po prvi puta na televiziji, progovorio je o stvarnim razlozima napuštanja Hrvatskog generalskog zbora, kojem je upravo Ivan Tolj dao ime: – Tada Pave Miljavca nije bilo u priči! Kad je taj zbor nastajao, ja sam mu osmislio ime… Oni su mislili da se treba zvati ‘Generalski kor’. Rekao sam – ne, neka bude hrvatski, neka bude generalski i neka bude zbor. Šest ili sedam godina nakon osnutka, došao je Pavo Miljavac i preuzao Generlaski zbor. Postupci koji su uslijedili, podilaženje svakodnevnoj tekućoj politici, taj oportunizam i nereagiranje na očite nepravde, na koje su hrvatski generali morali reagirati, pogotovo oni kojI su umiroljeni i koji se imaju pravo buniti, dovelo je do našeg osipanja. Ni jedna inicijativa nije prolazila i bila je blokirana! Prevagnuo je trenutak kada su Budimira Lončara, vremešnog ministra vanjskih poslova bivše SFRJ, htjeli proglasiti počasnim građaninom Grada Zagreba. Molio sam kolege u Zboru da interveniraju, oni su rekli da to nije u njihovoj kompetenciji, nisu htjeli regirati i dao sam ostavku, zajedno s časnim generalom Kapularom.

Danas ima mnogo hulja u duši, koje se hrane s hrvatske trpeze – kaže Tolj, koji je i pjesnik, a ne samo general: – Komunstička Jugoslavija trajala je 45 godina i Hrvatska više nije maloljetna, mi trajemo već 30 godina… Nakon završetka ratnih operacija u Hrvatskoj su se počele događati nevjerojatne stvari. Predsjednik Tuđman, s kojim sam imao čast blisko surađivati, rekao mi je da se s huljama kani obračunati… To je moglo biti negdje ’96. godine… Rekao je da se još malo treba strpjeti i onda ćemo krenuti u čišćenje redova nevaljalaca na hrvatskoj političkoj sceni.

GENERAL TOLJ UZ HOS: ‘ZDS’ SU KORISTILI I MNOGI DRUGI HRVATSKI VOJNICI!

Komentirao je i napade na HOS: – Ti su napadi potpuno neopravdani. Ta hrvatska djeca, ti goluruki, golobradi dječaci, oni su krenuli u rat s takvim srcem, s takvom voljom i ljubavlju prema svojem narodu i Hrvatskoj domovini da ja mislim da tu nema presedana u povijesti ostalih europskih naroda. I većina njih je položila živote za Domovinu… Sjetimo se samo Vukovara, a da ne govorimo o drugim bojištima… Na rukavu su imali svoj amblem, svoj grb, kao što su i sve postrojbe imale svoj. Na grbu je pisalo ‘ZDS’. To tada nikoga nije smetalo! Bio je rat, bili smo napadnuti, to se tada nije naglašavalo nešto specijalno. Taj pozdrav nisu koristili samo HOS-ovci nego i mnogi drugi hrvatski vojnici… To nema blage veze s fašizmom. U tom pozdravu nema natruha koje bi ugrožavale nekog drugog. Potpuno je legitmino i potpuno normalno braniti svoju Domovinu.

BUJICA

Nastavi čitati

xBox

TIHOMIR DUJMOVIĆ U BUJICI: “Plenković se ugledao na Josipovića, jedan je spominjao ‘ustašku guju’, a drugi govori o ‘gnijezdima’ – sve podsjeća na ’71. godinu!“

Nezamislivo je u Europskoj uniji da jedan premijer za bilo koju stranku, a kamoli za stranku koja ima 10 posto saborskih zastupnika kao što je Domovinski pokret, garantira da nikada neće doći na vlast – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji novinar i kolumnist Tihomir Dujmović, komentirajući briselsku prijetnju Andreja Plenkovića Domovinskom pokretu: – A gdje mu je garantni list?! 

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Dujmović u Bujici

Nezamislivo je u Europskoj uniji da jedan premijer za bilo koju stranku, a kamoli za stranku koja ima 10 posto saborskih zastupnika kao što je Domovinski pokret, garantira da nikada neće doći na vlast – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji novinar i kolumnist Tihomir Dujmović, komentirajući briselsku prijetnju Andreja Plenkovića Domovinskom pokretu: – A gdje mu je garantni list?! Plenković je predstavnik izvršne vlasti i on to garantira! To je nešto najgore što se čulo u višestranačkom sustavu samostalne Hrvatske države. Kada on nekome garantira da neće doći na vlast, to se može ostvariti samo na dva načina; ili će ga fizički spriječiti ili će falsificirati izbore!

“To su najteže riječi koje je Hrvatska čula u zadnjih trideset godina,” nastavio je Dumović: “Nitko se nije usudio govoriti tako! Priču o ‘gnijezdima’ zadnji puta smo čuli 70-tih godina. Tada se govorilo o gnijezdima nacionalizma i da ih treba rastjerati… Najbliži Plenkovićevoj retorici bio je Ivo Josipović, koji je govorio o ‘ustaškim gujama’, ali je on dovoljno nepismen pa je to govorio u Knessetu, dok je Plenković ipak dovoljno pismen i to nije izgovorio na takvome mjestu.”

Po definiciji, Plenković je primjenio retoriku iz ’71. – upozorava dalje Dujmović: – Već krajem 70-tih takve su se jasne, otvorene i nedvosmislene prijetnje bojažljivo koristile.

PLENKOVIĆEVE PRIJETNJE SU ZASTRAŠUJUĆE!

Tihomir Dujmović je u Bujici jasno osudio nasilje, no, progovorio je i o razlozima zbog kojih su danas, po njegovu mišljenju, mladi ljudi u Hrvatskoj frustrirani: – Hrvatska je danas bolesno, devastirano društvo i mene srce boli kad to govorim. Više ništa ne postoji, živimo kao zombiji! Socijalna slika Hrvatske je zastrašujuća. 250 tisuća ljudi čeka ili je već ovršeno, 250 tisuća ljudi živi na rubu siromaštva po elementarnijim uzusima UN-a. Imamo stotine tisuća nezaposlenih, milijun ljudi živi s dvije i pol tisuće kuna, a 600 tisuća ljudi živi s manje od dvije i pol tisuće kuna… Imamo 50 tisuća invalida Domovinskog rata, 400 tisuća prevarenih na refrendumu, ljudi su povrijeđeni i uvrijeđeni, kao da ste ih pljunuli i rekli im da se ne znaju potpisati! U Hrvatskoj ima čak 350 tisuća neriješenih sudskih predmeta. Nakon trinaest godina još se uvijek ne zna tko je kriv za nesreću na Kornatima. Suđenje Sanaderu traje 10 godina, Vidoševiću pet… K’o da su ti suci debili! Iz Hrvatske je zadnjih godina otišlo 400 tisuća uglavnom mladih ljudi, a ovdje su ostale njihove frustrirane obitelji. Neki dan sam sreo jednog prijatelja iz rata, ima troje djece i svo troje otišlo je na Novi Zeland. On je na rubu suicida, njegov je život postao potpuno besmislen jer ga je crtao na sasvim drukčiji način. I takvih je 400 tisuća… 18 tisuća Zagrepčana iz središta grada otišlo je nakon potresa i još se nisu vratili jer se nemogu vratiti, obnova još nije krenula… I to je statistika za više od dva milijuna ljudi. U tim brojkama samo da jedan poludi, a to je statistički minimum, to je potpuno realno. Dodamo li svemu koronu i politiku Stožera, jasno je da živimo u bolesnom vremenu i kad se razgovara o tome da ljudi gube živce i rade potpuno iracionalne i sulude stvari, to je nešto što je naša realnost. Nažalost, nije čudo da netko pukne.

Dujmović smatra da je premijer zaista pokušao politički zloupotreijebiti nastalu situaciju nakon tragičnog događaja na Trgu sv. Marka: – Politička zloupotreba tragedije je kad vi ne znate što se dogodio, niti tko je to napravio, ne znate postoji li netko tko ga je na to potaknuo, postoji li neka pozadina, a već ste unaprijed nekoga prozvali i imenovali tzv. gnijezda nesnošljivosti, netrpeljivosti i mržnje. To je zastrašujuće! U zastrašujućem napadu premijer eksplicitno nabraja Domovinski pokret, Bujicu i Hrvatski tjednik kao mjesta koje bi trebalo istražiti! Godine 2020. u Europskoj uniji, u Hrvatskoj koja pretendira biti europska, to je nezamislivo!

ISPADA DA JE IVAN PENAVA NEDOSTOJAN KOALIRANJA, A VOJISLAV STANIMIROVIĆ JE DOSTOJAN – I TO SE ZOVE HDZ!

Dujmović se složio s tezom Stjepana Tuđmana, koji javno optužuje Plenkovića da je u HDZ-u proveo čistku, a sada to isto pokušava napraviti i u cijelom hrvatskom društvu: –  Andrej Plenković je potpuno promjenio lice HDZ-a. Današnji HDZ ne podsjeća nipočemu na Tuđmanov HDZ. To je nastavk one priče kada je Sanader u Londonu rekao da će smanjiti nacionalizam u HDZ-u.

Bujica je objavila i Plenkovićevu izjavu, u kojoj priznaje da je Domovinski pokret “markirao kao metu još prije izbora”, čime zapravo, priznaje da nikada nije imao namjeru koalirati s DP-om i da je cijelo vrijeme njegova opcija bio SDSS: – To je još jedna jeziva i strašna rečenica. Ispada da je Ivan Penava negativac nedostojan koaliranja, a Vojislav Stanimirović je dostojan i to se zove HDZ! Tu čovjeku mozak stane! Da ste na buniki, ne bi se valjda takve stvari govorile!

Tijekom novinarske karijere Tihomir Dujmović u 18 godina dobio je čak 14 otkaza. Prvi puta u Slobodnoj Dalmaciji, kada je 2000-te na vlast došao Ivica Račan, Dujmović je maknut kao tuđmanist, a zadnji puta je otkaz dobio na portalu Direktno.hr zato jer je nešto pozitivno napisao o dr. Miroslavu Škori, što se nije svidjelo Plenkovićevim HDZ-ovcima.

DUJMOVIĆ O PUHOVSKOM: “MILANOVIĆ JE OSVIJESTIO HRVATSKU!”

Pred kraj emisije, osvrnuo se i na notornog Žarka Puhovskog, nakon što je voditelj pročitao dijelove iz partijskog dossiera osebujnog profesora: – Kada je u pitanju Puhovski, Milanović je osvijestio Hrvatsku. Zastrašujuće je da kao svjedok suđenja iz ’71., on danas nastupa kao mjera komentatorstva, analitičnsoti i morlanog arbitra, unatoč takvoj jezivoj povijesti. Hrvatska ne može počivati na moralnim arbitrima koji su se tako iskompromitirali. Četiri godine zatvora za mladog Budišu, koji je tada imao 21 godinu i tri godine za Čička, mislim da se s time do smrti ne možete pomiriti. A Puhovski, ja nakon svega imao ložu na HTV-u! Onda se prebacio na RTL… Nema medija koji ne traži veliku uznesitu misao Žarka Puhovskog, a da ga pritom nitko ne pita za’71. i lažna svjedočenja u Haagu protiv naših generala.

“Taj čovjek konzekvetno ne želi Hrvatsku državu,” nastavio je Dumović o Puhovskom: “Ne mora on voljeti Hrvatsku, ali onda ne može biti moralni arbitar u istoj toj državi!”

Zaključio je s lustracijom: – Mi smo izgubli trideset godina zbog neprovedene lustracije jer takvi likovi poput Puhovskog, u Njemačkoj i većini Europe, po logici lustracije ne bi dobili mogućnost biti moralni arbitri u novonastalim društvima. To se nije dogodilo i mi trideset godina imamo usporeniji životni tijek, mi smo ispratili sve te puhovske i sve sekretare partije do mirovina, a oni su nma oteli tih trideset godina, nastavljajući tamo gdje su stali ’90.

BUJICA

Nastavi čitati

xBox

DR. ŽELJKA MARKIĆ U BUJICI: “Plenkovića na vlasti drži Vojislav Stanimirović, gradonačelnik okupiranog Vukovara, koji odgovara definiciji domaćeg terorizma!”

Nemam nikakve sumnje da Vojislav Stanimirović i ljudi okupljeni oko njega, odgovaraju definiciji domaćeg terorizma – izjavila je u Bujici na Z1 televiziji predsjednica Udruge ‘U ime obitelji’ dr. Željka Markić: – Domaći terorizam je onaj u kojem sudjeluju ljudi iz iste države. Iz iste su države i počinitelji i žrtva. De facto, Andrej Plenković je u koaliciji s ljudima koji odgovaraju definiciji onoga što je upravo on nazvao domaćim terorizmom.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Željka Markić u Bujici

Dr. Markić je otvoreno progovorila o tome što narod zamjera Andreju Plenkoviću i zašto su naši ljudi frustrirani: – Nikada se nije zapitao smeta li građanima način kojim on upravlja zemljom i kako je složio svoju većinu?! Čijim glasovima i rukama Plenković upravlja Hrvatskom i kakav to učinak ima na ljude koji ovdje žive? Kakav utjecaj na branitelje ima činjenica da je Andrej Plenković de facto u koaliciji sa Stanimirovićem – gradonačelnikom okupiranog Vukovara, čovjekom za kojeg je časna sestra, koja je bila medicinska sestra u bolnici u Vukovaru, svjedočila da je ušao u Vukovarsku bolnicu naoružan i u uniformi! Andrej Plenković je danas u koaliciji sa SDSS-om, on ga drži na vlasti, a predsjednik Skupštine SDSS-a, najvišeg tijela prema njihovom Statutu, je Vojislav Stanimirović. Kako to utječe na ljude koji su izgubili djecu u Domovinskom ratu? Ubijeno je četiri stotine djece, njihovi očevi i majke danas žive u Hrvatskoj… 1.200 djece je ranjeno, 15 tisuća ljudi je ubijeno, tisuću ljudi traži svoje najmilije… 180 tisuća kuća je srušeno. U 2020. godini dobivamo poruku da je bilo pametno biti na strani JNA, da je bilo pametno igrati kako je igrao Vojislav Stanimirović ili njegova supruga, za koju je podnijeta prijava da je lažno, kao liječnica, navela uzroke smrti za ljude koji su ubijeni! Ti ljudi, koji su se u ratu borili protiv Hrvatske i koji su doista bili ono što premijer Plenković naziva “domaćim terorizmom” – upravo su oni predstavljali taj terorizam, ljudi poput Vojislava Stanimirovića!

MARKIĆ: “PLENKOVIĆ JE POKUŠAO POLITIČKI ISKORISTITI TRAGEDIJU NA TRGU SV. MARKA!”

To što je napravio Plenković je moralno lešinarenje – citirala je gospođa Markić raniju izjavu Nine Raspudića i nastavila komentirati briselsko obraćanje premijera: – Plenković je pokušao politički iskoristiti ovako tragičnu situaciju, u kojoj je jedan policajac ranjen i gdje je napadač sam sebi oduzeo život, dečko od 22 godine… Takva situacija bi svakog razumnog i poštenog čovjeka potaknula, a posebno onoga koji je u vlasti i u zgradi koju je taj mladić napao, da stane i kaže: “Jesam li ja možda nešto napravio, što dovodi do toga da se dio ljudi u Hrvatskoj osjeća loše?” Ništa što je premijer napravio ne može opravdati ovaj napad ili ne daj Bože, nečija ubojstva, ali svaki pošten čovjek će se pitati kako je do ovoga došlo?! Onaj tko ima samokritiku, trebao bi sagledati je li on taj koji dovodi do radikalizacije u Hrvatskoj?

Prokomentirala je i zadnje istupe Zorana Milanovića: – Fenomen je da jedan lijevi predsjednik, Milanović, sa svojim lucidnim načinom komuniciranja i ovim što govori o stvarima koje se događaju, doista govori istinu i pogađa dobro neuralgične točke. On sad nasmijava cijelu naciju!

“Poslužila bih se terminom koji koristi premijer, on je govorio o gnijezdu… Napadajući obitelj Danijela Bezuka, prozvao je gnijezdo iz kojeg je mladić izašao, jednu braniteljsku obitelj koja je imala teški gubitak u ratu i teške traume, njegov stric je poginuo i otac mu je bio pripadnik specijalne policije,” započela je gospođa Markić i nastavila o Plenkoviću i Milanoviću: “Taj termin ‘gnijezdo’ može se koristiti za ova dva političara, koji sada jedan drugog napadaju – oni su doista iz istoga gnijezda! Njihova svađa sve više sliči na ono što je Sv. Augustin, jedan od najvećih naučitelja crkve i filozofa u povijesti, nazvao zemaljskom državom u kojoj se unutar bande, za vlast i otimačinu, tuku različite grupe. Događa se borba između premijera i predsjednika, gdje se oni bore za isti teren, a obojica su izgubili stabilnost! Rekla bih da je Milanović izgubio stabilnost zbog događaja u Slovenskoj 9, gdje je bio podložan mjerama i snimanjima i od tada se, najednom, probudio i počeo govoriti istinu o nekim stvarima u Hrvatskoj… Plenkovića je destabilizirala i Slovenska i napad na Vladu.”

JE LI FRLJIĆEVA PREDSTAVA BILA GOVOR MRŽNJE?

Dr. Željka Markić je kao čelnica udruge koja je organizirala referendum o braku, već godinama izložena neviđenom govoru mržnje: – Ne samo ja, već svi ljudi koji su se od 2013. organizirali kroz ‘U ime obitelji’ i koji se javno zalažu za vrijednosti zaštite života, zaštitu braka, za borbu protiv korupcije, za istinu o Domovinskom ratu… Neprekidno trpimo napade, vrijeđanja, omalovažavanje i huškanja naših neistomišljenika na nas… S time je započeo Zoran Milanović, on je bio u poziciji premijera i poziciji moći, kada smo pokrenuli inicijativu za ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca. Milanović je počeo s tom zloupotrebom položaja. Ja nemam policijsku zaštitu i blindirani auto, živim u stanu, djeca su mi tada išla u državnu osnovnu školu, srednju školu, na fakultet… Aktivistica sam i djelujem u civilnom društvu, moj suprug je zaposlen i ja sam zaposlena – mi smo ljudi koji žive najnormalnijim životom. Bila sam izložena i još sam uvijek, jednoj odmazdi koja ima za cilj natjerati ljude da se ne usuđuju u javnosti iznositi za njih važne stvari.

Postoje brojni primjeri širenja mžnje prema neistomišljenicima, kaže dr. Markić i podsjeća na Olivera Frljića i njegovu verziju Pirandella, izvedenu u Kerempuhu, prije tri godine: – Tu predstavu je financiralo Ministarstvo kulture i Grad Zagreb. U toj predstavi sam ja, Zlatko Hasanbegović, biskup Bogović, Marko Perković Thompson, Klemm, vi i još neki drugi prikazani kao svinje koje se na kraju predstave ubija… Izrugivala se sveta pričest, Zlatko Hasanbegović je, kao musliman, prikazan kao svinja koja prima svetu pričest! Na hrvatskoj zastavi je prikazano silovanje žene druge nacionalnosti… Na kritike i prigovore koji su uslijedili, aktualna ministrica Obuljen odgovarala je u stilu da je to “umjetnost” i da to nećemo cenzurirati. Ali sada, kada se radi o bilo kakvoj kritici premijera Plenkovića ili kada se na najrazumniji način postavi pitanje postoji li kod tragedije koja se dogodila na Markovu trgu, njegova  politička odgovornost, ministrica reagira drukčije.

Upravo oni koji su bili u prvim redovima, na premijeri Frljićeve “predstave” i pljeskali govoru mržnje, danas za to prozivaju druge, rečeno je u emisiji, a dr. Markić se nadovezala: – Takvu predstavu može napraviti samo netko tko ima ozbiljnih emocionalnih i psiholoških problema, a o umjetničkima da ne govorim… Pljeskati, kada se bilo koju konkretnu osobu na takav način demonizira, mogu samo oni koji zloupotrebljavaju poziciju moći za to da bi se obračunavali s neistomišljenicima, uglavnom zato što nemaju argumente i zato što kroz demokratske postupke oni gube.

O ‘NOVOSTIMA’: “FINANCIRA IH PREMIJER, ČIJA VLADA OVISI O TRI GLASA SDSS-a!”

Kao još jedan primjer govora mržnje, prikazana je i izjava notornog Ante Sanadera, koji je svjesno pred kamerama ponovio laži na račun supruge predsjednika Domovisnkog pokreta, Kimm Ann Škoro. Voditelj je javno pitao Sanadera kako je njegova supruga u kontejneru, na parking jednog trgovačkog lanca “pronašla” 50.000 eura, a dr. Markić je komentirala: – Ne znam što je bilo s 50.000 eura, ali je zanimljivo da Ante Sanader citira srpske, Pupovčeve ‘Novosti’ kao izvor informacija protiv Škorine supruge!

O brojnim uvredama i huškanju Pupovčevih ‘Novosti’,  Udruga ”U ime obitelji” 2017. godine pripremila je opsežnu analizu i uputila zahtjev premijeru Plenkoviću da prestane s tri milijuna kuna godišnje, financirati taj list: – ‘Novosti’ ustvari, huškaju Srbe na Hrvate i ne služe onoj funkciji za koju im se daje novac. Novosti dobivaju 300 tisuća kuna svaki mjesec…

Kao primjer govora mržnje, Bujica je objavila naslovnice ‘Novosti’ na kojima se, primjerice, stavlja srp ispod glave MP Thompsona, za požare u Dalmaciji se kaže “Lijepa naša, lijepo gori”, Tuđmana se naziva zločincem, a Gospa se prikazuje uvredljivo, u donjem vešu i propucana, uz poruku “Dan domovinske brutalnosti”…

Kad ovo pokazujete gledateljima, trebalo bi na ekranu pisati; financirano od strane Vlade RH ili financirano iz proračuna RH – predlžila je dr. Markić, uz konstataciju kako je “u tome problem”.

PLENKOVIĆ NASTAVLJA PROVODITI ONO ŠTO MILANOVIĆ KAO PREMIJER NIJE USPIO…

Nastavila je o ‘Novostima’: – Financira ih premijer čija Vlada ovisi o tri glasa SDSS-a, Milorada Pupovca i njegovih kolega. Oni su dužni, prema Statutu SDSS-a, provoditi politiku koju zacrta njihova Skupština, a na čelu te Skupštine je Vojislav Stanimirović, čovjek koji je u intervjuima koje je davao, napadao dr. Vesnu Bosanac. Rekao je, pored ostaloga, da su ljudi odvedeni na Ovčaru bili vojnici koji su se sakrili u bolnicu, kao da se vojnike ima pravo mučiti i ubijati na Ovčari! Stanimirović je ušao u politiku na okupiranim područjima Hrvatske, kada se tamo Hrvate mučilo i ubijalo, on je danas vlast u Hrvatskoj i onda premijer traži izvore frustracije i pronalazi ih u nekom drugom, a ne u načinu na koji on upravlja državom.

Po mišljenju dr. Markić, izvor velikog nezadovoljstva ljudi je i u tome što “Andrej Plenković provodi svoju politiku praveći se da predstavlja domoljubnu Hrvatsku, onu koja je u konačnici zemlju i stvorila, a on ustvari, nastavlja politiku koju je prije njega vodio SDP. Plenković nastavlja provoditi ono što Zoran Milanović kao premijer nije uspio!

STJEPAN TUĐMAN EKSKLUZIVNO ZA BUJICU: “PLENKOVIĆ JE 100 POSTO BAKARIĆ! NAKON HDZ-a, S ČISTKAMA ŽELI NASTAVITI U CIJELOM DRUŠTVU!“

Ekskluzivnu izjavu o briselskoj pressici aktualnog premijera koji najavljuje čistke i progon nacionalne oporbe i nezavisnih medija, dao je Stjepan Tuđman, sin prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana: – Plenković zapravo želi prenijeti na kompletno hrvatsko društvo, ono što je tako uspješno proveo u nekada mojem HDZ-u! Poznajem veliki broj ljudi iz staroga HDZ-a i oni znaju razmišljati svojom glavom, međutim, Plenković ih je tako uspješno uspio eutanazirati da mu praktički više nitko ne proturječi. To što Plenković govori, svodi se na sljedeće: “Ono što ja mislim i ja govorim, to je zakon! Ja najbolje znam! Ja sam najpametniji! Ja sam Bog i batina”, valjda. Čini mi se da sada pokušava uvesti nekakav zakon o verbalnom deliktu ili kako se to sad zove – govoru mržnje. Tako da bi i na generalnom planu mogao proganjati ljude koji ne misle kao on.

Plenkovićevo ponašanje Stjepana Tuđmana podsjeća na 70-godine prošlog stoljeća, a on osobno – na Vladimira Bakarića: – Ma 100 posto Bakarić! Ovo nalikuje verbalnom deliktu u Titinom jednopartijskom režimu! Točno tako zvuči briselsko obraćanje Andreja Plenkovića!

PLENKOVIĆ SE LAŽNO PREDSTAVLJA KAO ‘DESNI CENTAR’, A FUNKCIONIRA KAO LJEVICA!

Dr. Željka Markić složila se sa Stjepanom Tuđmanom u tome da se kod Andreaja Plenkovića vide totalitarne tendencije, a njih uvelike omogućuje i nepravedan izborni sustav: –  Ono što se dogodilo vezano za referendum kojim smo tražili promjenu izbornog sustava, pokazalo nam je da ovdje postoji jedinstvo Andreja Plenkovića, njegovog HDZ-a i SDP-a oko toga da se ne smije dogoditi demokratizacija političke scene. Slično je bilo i kod uvođenja Istanbulske konvencije… Plenković je potpuno na liniji ‘Možemo’ i SDP-a i u odnosu na zaštititu života. Oni ga sada podržavaju jer nije napravio niti jedan korak u smjeru zakonske ili bilo koje druge zaštite života od začeća do prirodne smrti. Plenković se lažno predstavlja kao politički predstavnik desnog centra ili desnice, a u stvarnosti funkcionira kao ljevica. Njemu ‘Možemo’ i SDP plješću!

Čelnica udruge ‘U ime obitelji’ nastup u Bujici završila ipak je završila u optimističnom tonu, citirajući Sv. Ivana Pavla II. Pape koji je Hrvatskoj učinio toliko toga dobrog: – On se nikada nije umorio ponavljajući da se mir temelji na pravdi. Ljudi nemaju svoj osobni mir, ako nisu pravedni. Isto tako i društvo – ako je nepravedno, nema mira! U ovom društvu nema mira jer nema pravde. Nema pravde kad govorimo o ovršenima, kad govorimo o zaštiti života, kad govorimo o parlamentarnom životu, izbornom zakonu i Domovinskom ratu. Nema pravde i dok je neće biti, ovo će društvo biti nemirno…

BUJICA

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Bojite li se Koronavirusa?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x