Kontaktirajte nas na:
Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Dr. Jonjić je u nakladi AGM-a objavio veliku monografiju ‘Antun Gustav Matoš – Pod Starčevićevim stijegom’, predstavio ju je u ponedjeljak u Matici Hrvatskoj i tim je povodom gostovao u talk showu voditelja Velimira Bujanca.

“Matoš se sigurno danas ne bi vodio principom partijskih knjižica,” uvjeren je Jonjić: “U kategoriju ‘Juda’, sasvim sigurno bi ubrojio sve one koji su spremni pljuvati po vlastitome narodu, po vlastitoj državi. Jer, jedna od Matoševih opsesija je bio silan animozitet prema onima koje je nazivao zagrebofobima i belogradomanima. To su svi oni kojima je glava bilo svugdje drugdje, osim Hrvatske. Bila im glava u Beogradu, bila im glava u Bruxellesu, to su oni kojima je Matoš namijenio titulu ‘Juda’ i naravno, figurativno – štrik.”

SRBOHRVATI I STARČEVIĆANCI

Nasuprot Matošu, nastupali su ‘Srbohrvati’ kao što je Tin Ujević, kao što je Ivo Vojnović, kao što je u jednoj fazi bio Miroslav Krleža – tvrdi Jonjić i objašnjava: – Nazivam ih ‘Srbohrvatima’, a ne ‘Jugoslavenima’, jer su sami sebe nazivali tako! Postoji činjenica koja se neprestano zaboravlja u hrvatskoj kulturnoj, književnoj i političkoj historiografiji – da su Tin Ujević, Ivo Vojnović, Krešimir Kovačić i ta skupina, novcem bili plaćani iz srpskih državnih fondova. Isto kao što su August Cesarec i Miroslav Krleža preko Bele Kuna i njegovih palikuća, bili kupljeni od Moskve u vrijeme pokretanja ‘Plamena’. Jesu li ti ljudi bili plaćenici, jesu li oni kvislinzi?! Ili je termin plaćenika i pojam kvislinga rezerviran samo za one koji su bili hrvatski nacionalisti i koji su bili zagovornici Hrvatske države, kao što je bio i Matoš.

Najveća hrvatska pjesnička pera; Harambašić, Kranjčević, Kovačić, Kumičić i Matoš, svi odreda bili su pravaši – ustvrdio je voditelj, a dr. Jonjić je obrazložio: – To je normalna posljedica starčevićanske ideologije, koja je zbog svoje otvorenosti, zbog svoje snošljivosti i zbog toga što je u tom trenutku bila nositelj liberalnih, slobodoumnih ideja, okupljala najveći broj simpatizera, srednjoškolske i sveučilišne mladeži, ne samo na Sveučilištu u Zagrebu, nego i u Grazu, Beču, bosanskim sveučilištima… Logično da su iz tog starčevićanskog okruženja stasali najdarovitiji i najveći hrvatski književnici. To je ujedno, argument za sve one koji misle da je starčevićanstvo kao ideologija okrenuta prošlosti, da je to nekakva zasukana, uskogrudna, strančarska misao… Ne, upravo povijest, upravo činjenica da su najdarovitiji i najutjecajniji hrvatski književnici bili pristaše pravaške misli, govori što ta pravaška misao u biti jest.

ANTIFAŠISTI SU JUGOSLAVENI!

Posljednjih sto godina izloženi smo infiltraciji jugoslavenske ideologije i sedamdeset godina živjeli smo pod jugoslavenskom okupacijom – jasan je povjesničar Jonjić i dodaje: – Razdoblje od 1918. do 1941. i razdoblje od 1945. do 1990. je razdoblje u kojem je Hrvatska okupirana. Mogu se naši antifašisti tiješiti da smo mi bili na strani pobjednika, da smo ovo, da smo ono… Međutim, to je činjenica koja je nepobitna! Mi smo bili okupirani, mi smo u tom razdoblju desetkovani kao narod, mi smo unazađeni politički, mi smo unazađeni gospodarski i mi smo unazađeni kulturno. I sve teške posljedice koje žanjemo i danas i velika većina problema današnjega hrvatskoga društva, izvire iz toga jugoslavenskoga balasta, kojega se nikako ne možemo osloboditi i koji nam se već priličan broj godina prodaje pod firmom – antifašizam. Sve one koji govore o antifašizmu, zagrebite ispod kože i vidjet ćete da se radi o ‘Jugoslavenima’.

Domovinski rat je temelj, a prije svega je oslobodilački, kaže gost Bujice.

“To je oslobodilački rat i to je prvi rat u novijoj hrvatskoj povijesti koji su Hrvati vodili samo radi svoga interesa. U razdoblju 2. svjetskog rata, u razdoblju postojanja Nezavisne Države Hrvatske, zbog različitih geopolitičkih okolnosti, na hrvatskome nacionalnom teritoriju vodio se, jedne strane, građanski rat između suprotstavljenih frakcija u hrvatskome narodu, paralelno s time vodio se hrvatsko srpski rat i istodobno se vodio svjetski rat. Hrvati su tada morali biti bitke koje nisu bile samo hrvatske, za razliku od Domovinskog rata, kad smo vodili samo svoju bitku i samo svoj rat. To je ono zbog čega stalno ponavljamo, da je Domovinski rat ono što je konačno ujedinilo hrvatski nacionalni korpus i jedino ono na čemu, uz našu tradiciju i našu nacionalnu odlučnost, treba graditi budućnost.

I DANAŠNJA HRVATSKA IMA OGRANIČENI SUVERENITET!

Nije samo NDH bila ograničenog suvereniteta – smatra Jonjić i upozorava:- Ograničenog suvereniteta je i današnja Hrvatska država! Zar se današnje hrvatske vlade formiraju isključivo u Zagrebu?! Imate pisani sporazum između Sanadera i Đapića, tada HDZ-a i HSP-a da će uz uvijet da se ostvari povoljan rezultat na izborima 2003. godine, HSP ući u Vladu. I onda se graknulo iz Bruxellesa i Sanader je napravio koaliciju s Pupovcem i proizveo Pupovca u nacionalnu političku veličinu, proizveo Pupovčevu stranku u arbitra unutarhrvatskih odnosa. Vlada se ni tada nije formirala u Zagrebu, a zar se danas naš proračun donosi u Zagrebu?!

Jonjić je sa simpatijama prokomentirao odlazak predsjedničkog kandidata dr. Miroslava Škore u Tovarnik, kao i njegovu fotografiju ispred Matoševe rodne kuće, iz rujna ove godine: – To je naravno, simpatičan čin i to pokazuje da je čovjek svjestan nacionalnih vrijednosti i da im na simboličan način hoće odati priznanje.

Jonjić je predsjednik Kluba nazavisnih zastupnika u Skupštini Grada Zagreba, koji uz njega čine i dr. Zlatko Hasanbegović i dr. Ana Lederer. I on u utrci za Pantovčak podržava Miroslava Škoru, a objasnio je i zašto: – Danas se u Hrvatskoj radi o političkom trenutku koji je potpuno jasan. Sve ankete pokazuju da Hrvatskoj prijeti velika koalicija, ta prijetnja se nad nama nadvija već dugi niz mjeseci, a i godina… Svima onima kojima je do dobrobiti Hrvatskoga naroda i do budućnosti Hrvatske države, mora biti u interesu da se suprotstavimo takvim tendencijama. Vi se ne možete suprotstaviti takvim tendencijama na način da podupirete aktualnu vlast, a podupirati aktualnu vlast znači istodobno podupirati i aktualnu predsjednicu. Ako ona ne izbori drugi mandat, prilično je jasno da je Andreju Plenkoviću odzvonilo na čelu HDZ-a i prilično je jasno da će u tom trenutku u HDZ-u doći do raščišćavanja i preslagivanja. U kojem će se smjeru to preslagivanje odvijati, to mi danas možemo samo nagađati… Međutim, gore ne može biti od ovoga sada. I zbog toga je u ovom trenutno glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas za Plenkovića, a glas za Plenkovića znači glas za veliku koaliciju. To je sasvim sigurno. To je jednadžba bez nepoznanica.

ISTO NAS ČEKA I S MILANOVIĆEM I S KOLINDOM!

Jonjić smatra da HDZ namjerno proizvodi “kandidate”, kako bi smanjio izglede dr. Miroslava Škore: – Ta se magla inteligentnim ljudima ne može prodati! Ante Đapić je oduvijek prodavač magle i oduvijek je agent HDZ-a. Ne, to nije od trenutka kad je sklopio sporazum s Ivom Sanaderom. Nego je to bilo puno, puno ranije… On je i u Sanaderovo vrijeme bio pouzdanik HDZ-a i sve te finte da je glas za HSP glas za SDP, zapravo su posljedica aranžmana Sanader – Đapić. Tako će se i sada Đapić pojaviti na političkoj sceni kako bi dobio publicitet ovih par mjeseci predsjedničke kampanje i da bi odradio prljav posao za HDZ i ispostavio račun!

Komentirao je i potporu Josipa Manolića Zoranu Milanoviću: – To me uopće nije iznenadilo, no zanimljivo je da Zoranu Milanoviću imponira ta potpora, da je on popularizira. Zoran Milanović je autor i politički otac onoga što je u hrvatsku povijest ušlo kao ‘Lex Perković’. S obzirom da je Milanović izrastao iz tog miljea, potpuno je logično da mu taj milje pruža potporu. To pokazuje da su određene strukture i određeni odnosi jednostavno nepromjenjivi. Glas za one koji omogućuju stvaranje velike koalicije, zapravo znači glas za preživljavanje manolićevskoga duha i kulta Josipa Broza.

Dr. Jonjić ne vidi preveliku razliku između Milanovića i Kolinde: – Isto nas čeka i s Milanovićem i s Kolindom! I zbog toga ne treba nasjedati na spin koji HDZ nažalost, uspješno lansira  već destljećima – da je svaki glas koji nije za HDZ-ova kandidata, paralelno glas za SDP. Ne, mi smo danas u situaciji da je glas za HDZ jednak glasu za SDP! I u konačnici, glas za veliku koaliciju…

I Tomislav Jonjić potvrdio je u Bujici da će uskoro s Hasanbegovićem, Anom Lederer i ostalima, osnovati novu pollitičku stranku, a svoju bivši stranačku predsjednicu, kratko je prokomentirao: – Esih je u dva velika intervjua koja je dobila od medija za koje znamo pod čijim su utjecajem, na pitanje je li spremna na suradnju s HDZ-om, jasno kazala “treba pitati HDZ je li spreman na suradnju s nama”… I sad se odvija taj proces. Navodno, ona i njezina skupina podržavaju Kolindu!

Bujica

xBox

Letica u Bujici: “Šeks je neka vrsta mladeži Josipa Manolića!”

Glas za Kolindu je glas za Plenkovića – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji dr. Igor Peternel, uz napomenu kako jedino Škoro može zaustaviti povratak Milanovića na vlast. Dr. Slaven Letica smatra da je zbog velike popularnosti Miroslava Škore u Plenkovićevom HDZ-u zavladala prava panika.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Bujica se u srijedu bavila manipulacijama anketnih agencija. U razgovoru s građanima Zagreba, svi su pred kamerama izjavili kako ne vjeruju anketama koje se objavljuju uoči izbora. Kao primjeri su navedene ankete sa zadnjih predjsedničkih izbora, kada su pojedine agencije Ivi Josipoviću čak predviđale mogućnost pobjede u prvom krugu, imao je prednost u odnosu na Kolindu 12 posto, da bi na kraju njihov rezultat bio izjednačen, a u drugom krugu je izgubio. Iste agencije koje su lažno “pumpale” Josipovića prije pet godina, sada pokušavaju srušiti rejting Miroslava Škore, no stvarna istraživanja kojima rasplažu stožeri tri vodeća kandidata, pokazuju da je razlika između Kolinde, Milanovića i Škore unutar statističke pogreške, a točan redosljed bit će neizvjesan do samog dana izbora. Isto tako, više od 33 posto članova HDZ-a odlučilo je svoj glas dati Škori, a ne Kolindi, što može bitno utjecati na rezultat predsjedničkih izbora u prvom krugu. I na europskim izborima mnogi su članovi HDZ-a nezadovoljni Plenkovićevom listom dali su svoj glas Ruži Tomašić, koja sada podržava Škoru, a ne Kolindu…

ANKETE SU NAMJEŠTENE, ZBOG POPULARNOSTI ŠKORE U HDZ-u VLADA PANIKA!

Dr. Letica je komentirao nepovjerenje građana u televizijske ankete: – Ljudi prate ankete i onda vide da su često vrlo velika odstupanja. Promocija plus je sedam dana prije izbora 2014. objavila da Josipović ima 42,1 posto, a Kolinda 30,5 posto. To je bilo praktički nemoguće u četiri-pet dana nadoknaditi. Promocija plus radi za određena ministarstva i za Vladu, za RTL i Hrvatsku televiziju, što je također vrlo znakovito… Hrvatska nema prognostičke modele koje imaju Sjedinjene Američke Države, one su na tome području barem pet, šest godina ispred ostalih.

Dr. Peternel je ismijao namještanje u korist Kolakušića, s ciljem da se napravi dojam kako Škoro ne može ugroziti Kolindu i Milanovića: – Čudno je da nekome nakon intervjua i pol na N1 i nešto kod Stankovića, može narasti potpora za toliko… Nisu ga digli za 8 posto, nego za osam postotnih poena, a to je skok od 120 posto! Zamislite koji je to skok nakon samo jednog intervjua?! To zvuči dosta neprofesionalno i neozbiljno, kao i većina anketa koje se provode u Hrvatskoj. Ankete kod nas služe kao PR oružje, gdje vi jednu stranu dižete, a drugu, koja postaje opasna – spuštate i time demotivirate birače.

U HDZ-u je panika zbog velike popularnosti Miroslava Škore, smatra dr. Peternel: – Oni sada love u mutnom, jer je očito zavladala panika pa je svaki postotak, svaki promil bitan. Agencije koje rade za njih ne poštuju minimum inteligencije naših ljudi. Ne čudi me što su se sada priklonili predsjednici, jer se oni uvijek priklanjaju aktualnoj vlasti. Prije su to bili SDP i Josipović, a danas Plenkovićev HDZ i Kolinda.

PLENKOVIĆ JE GORI OD JADRANKE KOSOR!

“Unutar HDZ-a se zadnjih godinu dana vježba stranačka disciplina na najokrutniji mogući način,” upozorio je prof. Letica i komentirao aferu s Whattsapp i Viber grupama, uz napomenu da je do nje došlo zato što su HDZ-ovci u najvećoj mjeri naklonjeni dr. Škori: ”Sad su počeli loviti čak i one koji djeluju na zatvorenim društvenim mrežama! U takvoj situaciji ljudi naprosto sebe ne žele egzistencijalno ugroziti. On ne kažu za koga će glasovati ili šute… Pošto Škoro dolazi s desnog spektra, logično je da je bliži njihovim srcima od Zorana Milanovića, a i od Kolinde Grabar Kitarović!”

Ni Peternela ne iznenađuje činjenica da je većina HDZ-ovog biračkog tijela za Škoru: – To nije uopće za čuditi se. Govorio sam od početka da se razlikuju izbori do izbora. Na euro-parlamentarnim i predsjedničkim izborima članstvo najčešće šalje poruku vodstvu stranke što misle o njihovoj politici i to što članovi stranke misle o politici premijera Plenkovića i njegove najbliže svite. To su pokazali na euro-parlamentarnim izborima i nema nikakvog razloga da vjerujemo da neće biti slično i na predsjedničkim izborima.

“Plenkovićev autoritet unutar stranke ozbiljno je poljuljan,” uvjeren je Peternel: “Europske izbore je izgubio, postigao je lošiji rezultat i od Jadranke Kosor! Puno problema je imao oko Istanbulske konvencije, tada smo po prvi puta kod jednog predsjednika HDZ-a vidjeli veliko poniženje…”

LETICA ŠEKSA NAZVAO ‘MANOLIĆEVOM MLADEŽI’, PETERNEL JE UMRO OD SMIJEHA!

Bujica je objavila informaciju kako su Gordan Jandroković i Plenkovićev analitičar Kopal već zaprijetili članovima HDZ-ovih grupa izbacivanjem iz stranke, a radikalne metode najglasnije zagovara Vladimir Šeks. Letica je to prokomentirao na urnebesan način: “Šeks je neka vrsta mladeži Josipa Manolića! Kad ovaj ode on će preuzeti. Tako da je dugačka karijera pred njim!”

Nakon što je Letica Šeksa nazvao “nekom vrstom mladeži Josipa Manolića”, u studiju su uslijedile salve smijeha. Prvi se počeo smijati Igor Peternel, a potom i voditelj.

“To je zapravo velika istina,” komentirao je kroz smijeh Peternel i dodao: “To je nažalost, naša Hrvatska. Politikom drmaju “mladići” Vladimir Šeks i siva eminencija Kaptol centa – Budo Lončar.”

Voditelj je nakon smijeha u studiju najavio reklame, a u međuvremenu je Šeks dobio i novi nadimak – “Manolić jugend”!

Peternel Kolindi predviđa sudbinu Jadranke Kosor: – Slažem se, glas za Kolindu je glas za Plenkovića. Kolinda je napravila veliku štetu time što nije iskoristila svoje ustavne mogućnosti da upozori Andreja Plenkovića kako Vlada nelegitimnom većinom. Nije koristila svoje ustavne mogućnosti da sebi i svojoj funkciji gradi veći autoritet, već je estradizacijom funkcije doprinijela da svi mi koji smo tu funkciju ozbiljno shvaćali, ostanemo razočarani. Red pjevanja, red slikanja, a politike koju smo svi očekivali tu nema. I zato mislim da je to s Kolindom promašeno.

NEPOSTOJEĆI PROGRAM ZORANA MILANOVIĆA I ANTIPROGRAM KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ…

Letica je komentirao Kolindu, ali i Milanovića: – Dvojica velikih kartelskih kandidat su predstavili svoje programe. Sada imamo nepostojeći program Zorana Milanovića i antiprogram Kolinde Grabar-Kitarović. Da je Kolinda imala petlju, sada bi na izbore mogla ići i kao neovisna kandidatkinja s izvrsnim šansama da bude reizabrana, bez ikakvog duga Plenkovićevoj stranci. No, ona se fokusirala na skupljanje popularnosti, a ne na državništvo. Napravila je totalni make over. Angažirala je frizerke, fitness trenere, ljude za dijete, za sportska navijanja… I to je njoj donijelo stanovitu popularnost, no to nije dovoljno za pobjedu.

Peternel smatra da povratak Milanovića na vlast može zaustaviti jedino dr. Miroslav Škoro, a nikako ne Kolinda: – Svima je jasno da u drugom krugu Milanovića lakše može dobiti Škoro. On je alternativni kandidat. Puno više glasača Kolinde Grabar-Kitarović bi podržalo u drugom krugu  Miroslava Škoru protiv Milanovića, nego obrnuto.

BUJICA

Nastavi čitati

xBox

ŽELJKO SAČIĆ I MIRO BULJ: Kolinda nas je nazvala “marginalcima”, a Jandroković “provincijalcima”…

Nakon što mu je Gordan Jandroković zabranio govoriti u Hrvatskom saboru puna dva dana, zastupnik Mosta Miro Bulj u Bujici je rekao ono što misli: – Dobio sam više glasova u svome selu, nego Njonjo ukupno, a sada mi ne da govoriti o četniku Vučiću i njegovom prijateljstvu s Plenkovićem!

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Želimo li poraziti Plenkovića, prvo mora pasti Kolinda! I predsjednica i premijer rade na ulasku Vučićeve Srbije u EU – izjavio je u Bujici na Z1 general Željko Sačić, član predsjedništva Hrvatskih suverenista.
Ovo je već drugi puta da je voditelj pozvao Bulja, nakon što mu je u Saboru zabranjeno govoriti. “Učinit ću to svaki puta, kada Njonjo nekome pokuša začepiti usta,” rekao je voditelj.

DIKTATORSKI TANDEM JANDROKOVIĆ – PLENKOVIĆ…

General Sačić je prošle godine bio jedan od organizatora prosvjeda protiv dolaska Aleksandra Vučića u Zagreb, a Miro Bulj pitao ga je na Trgu sv. Marka kada će u hrvatsku Glinu? U Bujici su gostovali kako bi i sada rekli što misle o pozivu kojeg je Plenković, zajedno sa europskim pučanima uputio srbijanskom predsjedniku na Izborni kongres EPP-a 20. studenog u Zagreb.

“Najprije su istjerali ljude iz Hrvatske, a sada one koji su ostali dodatno ponižavaju iznajmljivanjem Hrvatskog sabora Europskoj pučkoj stranci, u kojoj su četnik Vučić i fašist Tajani,” rezolutan je Bulj, uz napomenu kako je još više sramotna činjenica da se to radi svega dva dana nakon vukovarske Kolone sjećanja.

Nastavio je o Jandrokoviću: – “Provincijalcem” me je nazvao čovjek koji je dobio manje glasova nego ja u svome selu, čovjek koji se uvlačio svim predsjednicima HDZ-a – od Sanadera i Kosorice, preko Karamarka do Plenkovića… Ja sam dobio jedanaest tisuća “provincijalnih” glasova, a on par stotina gradskih. Smatram da je nova uzorpacija od strane Jandrokovića, još jedan udar na demokratske institucije. Oni ukidaju slobodu govora. Ne samo da brane slobodu govora meni u Saboru, oni zabranjuju slobodnu komunikaciju čak i unutar vlastite stranke, preko wats up grupa i društvenih mreža. Očito je diktatorski tandem Jandroković – Plenković na dijelu!

SAČIĆ: KOLINDA MORA BITI PORAŽENA, JER NA TAJ NAČIN PORAŽAVAMO PLENKOVIĆA!

General Sačić se posebno osvrnuo na ženevski igrokaz Andreja Plenkovića i Aleksandra Vučića. Pred kamerama su se svađali zbog postavljanja ploče generalu okupatorske JNA Mladenu Bratiću u Novom Sadu, a iza kulisa njihov je susret bio vrlo srdačan, rečeno je u Bujici. U emisiji su emitirane Vučićeve i Plenkovićeve izjave iz kojih se jasno vidi da je Plenković aktivno sudjelovao u pozivu koji je EPP uputio Vučiću za Izborni kongres u Zagreb: – To je sve strašno licemjerno! To je neshvatljivo običnom, normalnom hrvatskom čovjeku… Mi ovog trenutka imamo Vladu, predsjednika Vlade i predsjednicu države kojima je unatoč svih prevara, laži i svih neprijateljstava i mržnje koje smo doživjeli od Vučića, važno da Srbija uđe u EU i da Vučić po drugi puta dođe u Zagreb! Znači, naša Vlada i Kolinda rade protiv interesa Republike Hrvatske i protiv hrvatskog naroda. Zato oni moraju već na slijedećim izborima biti poraženi. Kolinda mora biti poražena jer na taj način poražavamo Plenkovića!

Za Miru Bulja je licemjerno tražiti od Srbije da ne postavlja ploču Bratiću, dok u Hrvatskoj stoje spomenici četnicima: – Problem su četnički spomenici u Republici Hrvatskoj! Oni Plenkovićevoj Vladi ne smetaju, dok HOS-ova ploča smeta svima. A kad je netko brani, odmah kreće drvlje i kamenje… Moramo jasno i otvoreno reći da hrvatski problem nije Vučić nego hrvatski političari, koji su dozvolili da se otvori 23. poglavlje kod pristupanja Republike Srbije Europskoj uniji. Sjetite se samo Marije Pejčinović-Burić, koja je nagrađena mjestom tajnice Vijeća Europe, a bila je savjetnica ”Malom Slobi” – Ivici Dačiću. Ona je kao hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova otvarala poglavlja Srbiji… Ona se dodvorila Bruxellesu, Srbiji i Vučiću, skupa s Plenkovićem i Kolindom, koja je one što su dali najviše u Domovinskom ratu, zbog Vučića nazvala “marginalcima”.

‘MLADI LAVOVI’ BUDE LONČARA NA VELESAJMU!

“Jesam li vam rekao da od prijava protiv Pupovca neće biti ništa,” u jednom je trenutku rekao voditelj Bujice, podsjetivši gledatelje kako je prilikom zadnjeg Buljevog gostovanja u emisiji, obećao da će prestati voditi Bujicu, ukoliko DORH prihvati Đakićeve kaznene prijave protiv šefa SDSS-a zbog uspoređivanje RH s NDH. Državno odvjetništvo prijave je odbacilo, što je prokomentirao upravo Miro Bulj: – Kaznena prijava koju je podigao Đakić protiv Pupovca nije ništa drugo nego licemjerstvo i gluma za javnost. Oni petkom zajedno dižu ruke u Saboru i zajedno šuruju, a pred kamerama se tobože prozivaju. Da imaju imalo principijalnosti i hrabrosti, onda bi se išlo na demokratske izbore, pa bi narod rekao u kolikoj se mjeri slaže s politikom Milorada Pupovca, koja je meni odavno jasna.

Sačić smatra da je Pupovcu, isto kao i ministrici Blaženki Divjak bilo mjesto na Velesajmu, na predstavljanju programa Kolinde Grabar-Kitarović: –  Nisu došli, jer je sve to dio pomno pripremljenog scenarija. Zamolili su Pupovca da ne dođe, kako bi Kolindina gluma lakše prošla. Sve je to igrokaz da se biračima baci prašina u oči. S druge strane, nismo zaboravili kako je Kolinda pred Vučićem i Pupovcem u ‘Lisinskom’, na mitingu SNV-a izjavila da je ulazak Srbije u EU “hrvatski interes”. To je njezin osobni, a ne hrvatski interes!

I Bulj je komentirao predstavljanje Kolindinog programa na zagrebačkom Velesajmu: – Vidjeli smo tu i Matu Granića, sve su to ‘mladi lavovi’ Budimira Lončara! Od premijera, preko predsjednika Sabora do predsjednice, zajedno s Granićem. Svi ovi iz zrinjevačkog inkubatora… Bio je tamo i Kalmeta kome je politički otac također Budimir Lončar i često se s njima sastaje. Vidjeli smo i Gabrijelu Žalac, Milana Bandića, nedostajao je samo Lovre Kuščević koji je prvi najavio da će se Kolinda kandidirati.

KOLINDA ZAMJERILA GENERALIMA ŠTO SU PODRŽAVALI PRALJKA!

Sačić je komentirao članove Generalskog zbora na Velesajmu: – Na jednom tako otužnom skupu svatko može biti kao privatna osoba. U Statutu Hrvatskog generalskog zbora, kojeg sam pisao, jasno u uvodnim odredbama stoji da se članstvo Generalskog zbora ne smije politički zloupotrebljavati. No, oni to krše i podržavaju Kolindu, jer imaju osobne interese, vezani su na Vladu i Ured predsjednice…

Sačić je otkrio i kako se Kolinda odnosila prema Generalskom zboru, kad joj nije trebao za izbore: – Prije godinu i pol dana imali smo jedan od zadnjih Upravnih odbora na kojima sam sudjelovao. Prijem kod predsjednice Generalski zbor čekao je šest mjeseci i nekoliko puta je odgađan… Kada ih je napokon primila, prvo su u predvorju čekali 20 minuta. Onda se predsjednica pojavila i proletjela pored njih, a oni su se pripremili za ozbiljne teme i za sat, dva razgovora… Sastanak je trajao oko petnaest minuta, nisu se svi uspjeli ni predstaviti! Eto, koliko Kolinda drži do njih, a sada su joj na Velesajam otišli na rukoljub. To je bio jedan nedostojan odnos prema instituciji Hrvatskog generalskog zbora i zaista ne znam što se to u međuvremenu promijenilo i čime je zaslužila njihovu potporu.

Sačić je u Bujici otkrio da je Kolinda bila protiv komemoracije za generala Slobodana Praljka: – Kolinda je došla na božićni domjenak Generalskog zbora i tamo javno, ničim izazvana, pred stotinjak ljudi verbalno išamarala glavnog tajnika, generala Marinka Krešića zato jer je izjavio da svi trebamo biti solidarni s pokojnim generalom Slobodanom Praljkom! Ostao sam skamenjen. Da, Kolinda nam je zamjerala što smo podržavali Praljka! Mislim da čak ni Pupovac ne bi imao potrebu tako nešto zamjeriti generalu Krešiću, ali je Kolinda imala. I to na božićnom domjenku.

BULJ: MILANOVIĆ I KOLINDA SU NA ISTOJ STRANI!

I Bulj i Sačić podržavaju dr. Miroslava Škoru u utrci za predsjednika Hrvatske. Čvrsto stoje uz njegovu ideju da se na granice pošalje Hrvatska vojska, kako bi pomogla policiji u borbi protiv ilegalnih migranata… Bulj je jasno i glasno rekao kako se Kolinda i Milanović, umjesto migrantskom krizom i drugim ozbiljnim problemima, bave vrijeđanjem ‘Rijeke’ i ‘Hajduka’, a Sačić je komentirao i lažne ankete kojima se “pumpa” Mislava Kolakušića, koji također nema ništa protiv dolaska Vučića u hrvatski glavni grad, na dan kada će se u Vukovaru komemorirati žrtve Veleprometa i Ovčare…

“Na ovim izborima su Kolinda i Milanović na istim stranama,” upozorava Bulj i dodaje: “Smatram da je najbolji kandidat Miroslav Škoro. Čovjek koji ima najveću i najbolju potporu i očekujem da će i Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović biti gubitnici. Ljudi, imate kandidata koji ima najbolju šansu i kojega narod najbolje prihvaća, poglavito mlađa populacija – to je Miroslav Škoro. Ja ću osobno učiniti sve da Škoro dobije najviše glasova!”

Sačić je u Bujici odgovorio svima onima koji se boje Škorine pobjede, pa ga napadaju po nalogu Kolinde i njezina stožera: – Očito su dobro plaćeni oni koji to rade. Škoro se nikada nije ogriješio u temeljna pravila hrvatskog domoljublja. Čovjek koji spjeva ‘Sude mi’, koji spjeva ‘Svetinju’ i ‘Matu’, nema se kome što opravdavati. U doba kad su svi bježali od Ante Gotovine i okretali mu glavu, kad neki drugi nisu htjeli otpjevati ni koncert za njega, Škoro je mnogo izgubio samo zato jer je spjevao pjesmu o progonu našeg heroja. O tome se ne priča.

BUJICA

Nastavi čitati

xBox

Zoran Kesić izvrgnuo ruglu Dodika i sve nasmijao do suza (VIDEO)

Srbijanski voditelj Zoran Kesić nerijetko voli u svojim emisijama da spomene i člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika, a tako je bilo i ovog vikenda.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Naime, u prilogu je bilo riječi o uklonjenom transparentu s likom Aleksandra Vučića koji je “krasio” jedan od tamošnjih autoputeva. Na uklonjenom transparentu bio je i lik Milorada Dodika, međutim na novopostavljenom člana Predsjedništva BiH sada nema.

Kesić je to prokomentarisao kako je Dodik u cijeloj priči “kolateralna šteta”. Urnebes pogledajte na 5.27…

Nastavi čitati

Popularno