Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

DR. ANA LEDERER U BUJICI: “Tomašević je kandidat Nine Obuljen, tzv. kulturnjaka i Andreja Plenkovića!“

Bivša zamjenica ministra Hasanbegovića čvrsto pudupire kandidaturu dr. Miroslava Škore za gradonačelnika Grada Zagreba: – Škoro ima velike šanse, a njegov uspjeh ovisi o tome u kolikoj će mjeri građani prepoznati realnu političku situaciju. A realno je da i na zagrebačkoj razini HDZ i SDP funkcioniraju kao neformalna koalicija, kojoj će se sada pridružiti i Možemo, s kojim su u sličnom odnosu na nacionalnoj razini… Izuzme li se kratka vlada Tomislava Karamarka i Tihomira Oreškovića, jedna te ista opcija je u kontinuitetu na vlasti… Plenković, Nina Obuljen i svi ostali ministri, cijela ta HDZ-ova koalicija s Miloradom Pupovcem, priželjkuje sličnu situaciju u Zagrebačkoj skupštini. Ipak, vjerujem da će Zagrepčani to znati prepoznati. Vjerujem da će Miroslav Škoro ući u drugi krug i pobijediti, jer kada vidim Tomaševića, odmah se sjetim njihovog slogana ‘Zagreb je naš’, dakle ‘njihov’, a s druge strane smo svi mi ostali, jer Škoro poručuje da želi ‘Grad za sve nas’ i to je ključna poruka Domovinskog pokreta.

POGLED PREMA BEOGRADU JE UPUTNICA PLENKOVIĆEVE VLADE!

Ana Lederer ne vidi ništa sporno u Škorinom sloganu ‘Grad za sve nas’, dapače, narugala se onima koji su objavili da je slični slogan imala i neka lista u Sremskoj Mitrovici, a nisu vidjeli da su to naslovi knjiga u Njemačkoj i Italiji ili slogani koji se koriste u Francuskoj i drugdje na zapadu. Na pitanje zašto pojedinci u Zagrebu radije guglaju ćirilicu, nego nešto sa zapada, odgovorila je: – Vjerojatno zato što je to njihova sfera interesa i zato što je pogled na tu stranu, uputnica Plenkovićeve vlade! To je stara jugoslavenska bolest u hrvatskom krilu i mi se od toga ne možemo izliječiti. Slogan Miroslava Škore je odličan i meni uopće nije palo na pamet da bilo što guglam. Poručujem svim gledateljima neka ne guglaju, neka slušaju i gledaju kandidate i neka pokušaju objektivno procijeniti kakav je tko i što zaista predstavlja.

Za razliku od nekih drugih, Ana Lederer smatra da je dr. Škoro na predsjedničkim i parlamentarnim izborima postigao velike uspjehe: – Zamislite krenuti ni od kuda i dobiti toliko glasova na predsjedničkim izborima, čak 24, 5 posto! A onda na parlamentarnim izborima dobiti 16 zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru… To je doista veliki uspjeh i tog uspjeha se sada na zagrebačkoj razini njegovi konkurenti boje, što je posve prirodno. Oni neprestano žele obrnuti tezu. Njihova obrnuta teza je da je riječ o gubitniku, što je potpuno krivo! Općenito, živimo u vremenu obrnutih teza i svakodnevno nas medijski maltretiraju i premijer i njegovi koalicijski partneri i izdavači pod njihovom kontrolom… Obrnuta teza u Zagrebu je da Miroslav Škoro ide u treći gubitnički ciklus. To nije točno. Vjerujem da će kao i u prethodnim predsjedničkim i parlamentarnim ciklusima, ostvariti zavidan rezultat i time pomrsiti konce njihovoj velikoj koaliciji koja je već na snazi i zapravo, u jednom kontinuitetu.

MOŽEMO – EKSTREMNA LJEVICA POD KRINKOM BORBE ZA ŠAHTOVE ŽELI PREUZETI ZAGREB!

“Miroslav Škoro je u kratkom vremenu postao relevantna politička figura,” smatra dr. Lederer, uz napomenu da je Katarina Peović na predsjedničkim izborima osvojila 4 posto i mediji su to komunicirali kao veliko iznenađenje i nešto uspješno, dok su za Škoru, koji je osvojio dvadeset posto više, rekli da je gubitnik. Isto tako, na parlamentarnim izborima, podsjeća gošća, Tomaševićev Možemo dobio je osam mandata i to je prikazano kao veliki uspjeh, dok je Škorinih 16 prikazivano kao poraz: – Matematika je jasna, a nekome je, očtio, u interesu da je namjerno interpretira na pogrešan način. To radi Plenkovićeva vlast, a u njihovom je interesu da se Možemo prikazuje kao uspješan projekt i da bude pobjednik zagrebačkih izbora.

“Anketama ne treba vjerovati,” upozorava dr. Ana Lederer: “Možemo je isforsirani favorit i ankete nisu ništa drugo nego plaćeni oglasi, kakvih smo se već do sada nagledali.”

To je ekstremno ljevičarenje kojim se želi  sve nas staviti pod njihovu čizmu – nastavila je gošća Bujice govoriti o Tomaševiću i Možemo: – To, naravno, neće ići! Oni su antidemokratični i toliko netolerantni da je zastrašujuće koliko ih se medijski favorizira. Sada tobože brinu o šahtovima, a šahtovi su samo imitacija načina i stila Milana Bandića. Brinu se oni navodno i o cestama, mostovima životinjama i ne znam čemu svemu ne… To su sada veliki komunalni aktivisti, a iza te maske se zapravo kriju oni koji bi se najradije uselili u naše stanove i kuće, kao što su to radili ’45. Moja obitelj se godinama borila za povrat imovine koja nam je oduzeta, a jedna od njih, Katarina Peović, ograničavala bi ljudima štednju i vlasništvo, oduzimala imovinu, ograničavala ljudska prava… Oni s time nemaju problema, to je poznata komunistička ideologija i njihov mogući dolazak na vlast je nešto, o čemu naši sugrađani trebaju dobro razmisliti…

SOROS I TEDESHCI DOVODE TOMAŠEVIĆA?!

“Možemo predstavlja kontinuitet i uporište tzv. Kulturnjaka 2016. koji su podrivali dr. Zlatka Hasanbegovića, tadašnjeg ministra kulture,” podsjeća dr. Lederer, tadašnja Hasanbegovićeva zamjenica: “To je jedna agresivna, netolerantna skupina! Zna se kojim putem i od kuda je financirana. To su Soroseva internacionalna uporišta, to je Tedeschijevo financijsko leglo… Osim što je netolerantna, to je i vrlo opasna opcija.”

Tzv. Kulturnjacima 2016. odgovara politika Nine Obuljen – smatra Ana Lederer: –  Svojom šutnjom, oni sada podupiru aktualnu ministricu kulture i medija. To je taj kontinuitet, radi se o savršenom slaganju! Sada je njihov cilj tu njihovu kulturnu platformu implementirati u novu gradsku upravu. U tome im pomažu Andrej Plenković i Nina Obuljen Koržinek, koji pod kontrolom drže gotovo sve medije u Hrvatskoj, što je naprosto nepodnošljivo za gledati.

Vili Matula, Radojka Borić, Urša Raukar, Milutin Kekin i ostali iz Tomaševićeve ekipe su ekstremna ljevica, koja zagovara radikalne metode i povratak Titova trga, a sada su za medije odjednom postali tek obični komunalni aktivisti – rečeno je u emisiji: – Njihovo ideološko uporište i zadani politički okvir potpuno su jasni.

ANA LEDERER OŠTRO OSUDILA NAPADE NA BUNJEVAČKE HRVATE I PROZVALA MINISTRICU KULTURE ZBOG ŠUTNJE!

Ana Lederer rodila se u Subotici: – Tako je htio moj tata!

Anin otac, Petar Šarčević, bio je ugledni kulturni djelatnik, dugogodišnji ravnatelj drame HNK, a njezina majka Marliza, članica opernog zbora: – Majka je porijeklom iz Mostara. Moj djed je iz Mostara, a baka je bila Njemica, koja je došla živjeti u Mostar ’34. godine. Roditelji su se upoznali u Mostaru, a kako je moj otac podrijetlom iz Subotice, želio je da se moja sestra Maja i ja rodimo u Subotici… Onda je moja trudna mama putovala djedu i baki, pa smo obje rođene Subotičanke. Mi smo bački Hrvati i ja sam na to ponosna! Naši nacionalni osjećaji su zaista nešto posebno… Odrasla sam u Zagrebu i ja sam Zagrepčanka, ali se nikada ne bih odrekla svojih bunjevačkih i hercegovačkih korijena.

Dr. Ana Lederer u Bujici je najoštrije osudila sve učestalije napade na Hrvate u Subotici, a posebno je nezadovoljna neadekvatnom reakcijom službenog Zagreba na pokušaje zatiranja hrvatskog jezika u Vojvodini: – Bunjevci su Hrvati. Stara je politika da ih se izuzme iz našeg nacionalnog korupusa. U tom kontekstu treba gledati i na sadašnje Vučićeve poteze, kojima se Hrvati trpaju pod Bunjevce, kako bi ih na kraju ubrojili među srpsko stanovništvo. Budno pratim sva događanja tamo, iako, nažalost, više nema naše obiteljske grane u Subotici. Smatram da hrvatska država uopće ne odgovara adekvatno na taj problem! Smatram da su Hrvati u Subotici ostavljeni na milost i nemilost i da imaju preslabu potporu Zagreba i to ne traje tri dana, to već traje jako dugo… Mi, bački Hrvati sveli smo se na minimum u Subotici i u Vojvodini i mislim da trebamo jaču i veću potporu nego što je imamo sada. Nereagiranje ministrice kulture na pokušaj zatiranja hrvatskog jezika u Subotici, za nju je nešto posve prirodno, jer na što ona uopće reagira?! Dio njezine politike je da ne reagira na ono što je temelj našeg nacionalnog identiteta i nacionalnog pitanja! Pitanje bačkih Hrvata i Vučićevih napada na njih je nešto što odgovara politici Andreja Plenkovića. Njega, kolokvijalno rečeno – baš briga!

ANA LEDERER PORUČILA DALIBORU MATANIĆU: “Osjetio se ugroženim kada je Hasanbegović dotaknuo HAVC!”

Gošća ja vrlo oštro govorila i o aktualnoj ravnateljici HNK Dubravki Vrgoč, koju slijepo podržava Nina Obuljen, a iznijela je i cijeli niz optužbi na račun njezinog uprvaljanja kazalištem, kao i na račun Dušana Ljuštine, njezinog dugogišnjeg zaštitnika.

Komentirala je i izjavu Dalibora Matanića, koji je u emisiji ‘Nedjeljmom u 2’ rekao da je dr. Zlatko Hasanbegović bio najgori ministar kulture: – Nisam gubila vrijeme, gledala sam emisiju svega desetak minuta… Znala sam što će sve reći, jer su njegovi stavovi već i onako poznati široj javnosti. Mislim da je Dalibor Matanić kao dio te miljeničke ekipe aktualne ministrice kulture, posve sigurno bio ugrožen kada je ministar Hasanbegović dotaknuo leglo zvano HAVC!

1 1 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x