Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Don Miljenko Babaić: Nešto je jako smrdljivo u postupku generala za pomilovanje nalogodavaca udbinih ubojstava

Na početku svog reagiranja don Miljenko Babaić je napisao kako je jedni sigurno: “hrvatski narod i državu ne vole svi jednako u današnjoj državi Hrvatskoj”.

-Ne vole je na jednak način oni koji se jedine i voljene Hrvatske nikada nisu odrekli pa premda za nju trpjeli, bili proganjani, zatvarani, ubijani, ostajali bez škole i posla u jugosrpskoj i komunističkog strahovladi i tiraniji… i oni koji su iz odanosti komunističkoj partiji i zločincu Titu mijenjali naciju, odricali se Boga i svoje obitelji. Takvi su uhodili čak i članove svoje obitelji i prijatelje te ubijali nevine Hrvate jer se nisu odricali svoje Domovine, navodi don Miljenko i nastavlja:

Ogromna je razlika između prvih i drugih, kao što je ogromna razlika između raja i pakla. Jednako je takva razlika između hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu s jedne strane i srpskih i crnogorskih agresora, ubojica, pljačkaša i palikuće s druge strane.

To je nepremostiva razlika jer su to dva posve druga svijeta.

Bogu hvala da su i neki koji su duhom i nedjelom bili daleko od ljubavi prema Svojoj domovini te su početkom obrambenog Domovinskog rata shvatili tko im je majka i stavili se u službu obrane Hrvatske. Za to im treba odati svako štovanje jer na njih mogu biti ponosna njihove djeca i unučad.

Mnogi se pitaju što je čudno u postupku nekih generala HV u povodu njihovih potpisa za puštanje na slobodu osuđenih u Njemačkoj Udbinih nalogodavaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača? Uz već mnogo toga rečenog od hrvatskih domoljuba odgovorio bih onim generalima koji se pozivaju na predsjednika Franju Tuđmana i Domovinski rat: pa nisu Perković i Mustač osuđeni za ubojstva hrvatskih ljudi u vrijeme kada su ti generali branili Hrvatsku, već su osuđeni za ubojstva u vrijeme proklete Juge kada su bili hladnokrvni nalogodavci surovih i krvavih Udbinih ubojstava.

Stog se s pravom postavlja pitanje: zašto se neki od hrvatskih generala zauzimaju za oslobađanje odgovornih za te zločine? Ima li u tom traženju neka komunistička poveznica, neki važan razlog tako perverzne ljubavi i odnosa? To se nameće kao prevažno pitanje?
Nisu ti generali HV pitali Perkovića i Mustaća za čudnu smrt hrvatskog ratnika Mire Barešića i još nekih. Nisu se zauzeli za osuđene i progonjene hrvatske branitelje, čak niti za generale koji su u Hrvatskoj progonjeni i suđeni.

Čini se kako je nešto jako smrdljivo u postupku generala HV za pomilovanje nalogodavaca Udbinih ubojstava, zaključuje bivši vojni kapelan HV za Južno bojište don Miljenko Babaić koji je tu časnu dužnost u Hrvatskoj vojsci obnašao punih pet godina.

Izvor: Fenix-magazin/SIM/MMD

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x