Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Dodik o Bleiburgu: Sve ih je trebalo pobiti; Čović šuti

“Nikakve empatije nemam prema bilo kome. I one koji su hodali godinama, trebalo je pronaći i pobiti. Nikakvu distancu ne mogu napraviti prema tome kada pogledam šta su nam uradili”, rekao je srpski član Predsjedništva i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik za srbijansku ‘Politiku’.
Govoreći o rezoluciji o žrtvama ustaša, Dodik je za ”Politiku” rekao da su neki Srbi podržali taj dokument i da se pretvaraju da ne vide kako se njima pokušava kazati da su antifašističku borbu nosili (prvo) Bošnjaci, Hrvati, pa Srbi, odnosno, kako kaže, “ispade da su oni nosili borbu protiv ustaša.
Dodik je rekao da je “povijesna činjenica da su mnoge ustaše, koji su klali Srbe poslije desetak godina, postali rukovoditelji u komunističkom režimu”, te da kažu, kada se usprotivi takvoj rezoluciji, da “podržava Bleiburg “.
“Evo mog stava o tome, u Bleiburg ih je sve trebalo pobiti. Nikakve empatije nema prema bilo kome. I one koji su hodali godinama, trebalo je pronaći i pobiti. Nikakvu distancu ne mogu napraviti prema tome kada pogledam što su nam uradili”, rekao je Dodik i podsjetio koliko su ustaše pobile Srba oko Banja Luke – u Motikama, Drakuliću, Šargovcu, Garavicama, Jasenovcu. Odjednom Bošnjaci postadoše antifašisti”, naglasio je Dodik i upitao je li Handžar divizija bila u antifašističkom bloku.
“Genocid je izvršen nad Srbima, pobijeno je više od 500.000 Srba samo u Jasenovcu, ubijali su srpski narod gdje god su stigli”, rekao je Dodik i podsjetio da su u njegovom selu, Mrčevcima, ustaše pokupile 140 mirnih mještana i sve ih ubili, te da nema srpskog sela u kom se to nije dogodilo.
Dodik je naveo da su trojica gradonačelnika Sarajeva bili u ustaškoj vlasti koja je deportirala ljude u Jasenovac, te da od tolikog izvrtanja čovjeku dođe da “iskoči iz kože”, prenosi SRNA.
Inače, Milorad Dodik je najpouzdaniji partner lideru HDZ BiH Draganu Čoviću, pogotovo nakon što je rekao da on u Federaciji više nema partnera. Reakcije iz ove stranke i njenog predsjednika na ove Dodikove više nego neprimjerene riječi osobe na tako važnoj dužnosti – još nema.
Istodobno, Čović je s izaslanstvom HNS-a nedavno položio cvijeće u Mostaru ispred spomenika hrvatskim braniteljima, a u znak na žrtve bleirbuške tragedije, prenosi Republikainfo.com

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x