Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

DODIK ESCOBARU: J*be mi se za sankcije. Ako hoćeš sa mnom razgovarati, nemoj mi prijetiti

Kako rekao Dodik na kasnijoj konferenciji za medije, sastanak nije tekao u pozitivnom tonu.

Escobar je u jednom trenutku spomenuo sankcije na što mu je Dodik odgovorio da mu se “je*e za američke sankcije”.

“To su vaše politike, ne naše”

“Želim da kažem da sam vidio jedno nekorektno postupanje Američkog veleposlanstva u Sarajevu, koje je dalo priopćenje povodom mog razgovora s gospodinom Escobarom. Ja nisam bio spreman izaći u javnost s detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili reći samo ono što su oni rekli, a vezano je za prijetnje nekim sankcijama”, rekao je Dodik, a zatim pročitao i pokazao transkript s jučerašnjeg sastanka.

Na transkriptu stoji:

Escobar: Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruiraju politički, ali i prema onima koji imaju korist od toga.

Dodik: Je*e mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš sa mnom razgovarati, nemoj mi prijetiti.

Escobar: To nije prijetnja, ovo je činjenica.

Dodik: Što god vi napravili, uredu, to je vaša stvar, ali da se vratimo malo na ovu priču o retorici. To slušam već 20 godina, ovdje pokušavate od nas napraviti poslušne ljude koji samo trebaju pričati ono što vama odgovara, a u biti, sve ovo što danas govorite da je problem u BiH – to ste vi napravili, to su vaše pogrešne politike, nisu naše”.

Uvijek će koristiti tu riječ

Na konferenciji je Dodik dodao da će ovu riječ koristiti uvijek prema onima koji misle da mogu prijetiti sankcijama.

Kako je priopćeno iz veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, Escobar je jučer Dodiku prenio stav Sjedinjenih Država da su prijetnje odcjepljenjem antidejtonske i da građanima Republike Srpske ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja, piše Klix.

Navedeno je kako je Escobar ponovio snažnu predanost SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH kao jedne zemlje u kojoj su i entiteti Republika Srpska i Federacija BiH i Brčko distrikt prosperitetniji i sigurniji kada se lideri bore protiv korupcije, jačaju integritet, pravičnost izbora u BiH i kreću naprijed u reforme koje donose ekonomski oporavak.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x