Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

DAVOR DOMAZET LOŠO: Nas sedam generala potpisalo je zahtjeva za pomilovanjem Perkovića i Mustača

Potpisnici zahtjeva za pomilovanjem dvojca osuđenog na doživotnu kaznu zatvora zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, a koji je sastavio njihov odvjetnik Ante Nobilo su, osim Rojsa, umirovljeni hrvatski generali Ivan Čermak, Marinko Krešić, Pavao Miljavac, Ante Gotovina, Krešimir Ćosić te umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo.

Davor Domazet Lošo u potpunosti se slaže s Rojsom koji je već prethodno kazao kako je “Perković za Hrvatsku napravio više od cijele brigade njegovih progonitelja”. Umirovljeni admiral HV-a to je objasnio riječima:

“Svi Perkovićevi progonitelji nisu mu ni do koljena. Živi sam svjedok perioda kada nas je u zapovjedništvu Zboru narodne garde bilo samo 14 i kada od oružja nismo imali apsolutno ništa. Upravo zahvaljujući njemu i njegovim sposobnostima, došli smo do prvog naoružanja“, doznaje dnevno.hr od Domazeta Loše koji kaže da ne zaboravlja Perkovićev angažman u stvaranju samostalne Hrvatske.

Smatra kako Perkoviću mnogi jednu stvar nikako nisu mogli oprostiti:

“Početkom stvaranja države, predsjednik Franjo Tuđman je dao priliku svima koji su u bivšem režimu ostvarili dobre vojne karijere. Josip Perković je tu priliku iskoristio i vjerujem da mu je to najveći krimen.”.

Osim toga, Lošo je uvjeren kako Perković sjedi nevin u zatvoru u kojem će, odbije li se pomilovanje, ostati do kraja života:

“On nema nikakve veze s ubojstvom Đurekovića. To je vrlo jednostavno… KOS i UDBA nisu mogla ubijati, a da to nisu znali njemački ‘obavještajci’. Preko njegovih leđa prikrivena je ‘prljava rabota’ njemačke obavještajne službe BND, a naručitelj ubojstva je poznat”, nedorečeno zaključuje naš sugovornik.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x