Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

DARKO TUĐMAN: “Da je Franjo živ, ne bi podržavao Capakove stožeraše!”

“Da je moj stric Franjo živ, sigurno ne bi podržavao Capakove stožeraše,” izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, nećak prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Darko Tuđman i dodao: “Plenković je marioneta Schwabovih briselskih pudlica, a Alemka Markotić vrhovna svećenica novog kulta!”

Darko živi u Umagu i sin je Ivana Tuđmana, brata utemeljitelja moderne Hrvatske države, dr. Franje Tuđmana. Otac je troje djece, privatni poduzetnik i diplomirani ekonomist. Sinu Frani Maxu dao je ime po svom stricu, ali I još nekome: – Ovo prvo je po Franji, a ovo drugo neka zaključi tko kako misli…

Voditelj se nadovezao riječima “mislim da znam o kome je riječ” i dodao: “Nek’ pate dušmani!”

TUĐMAN SA SUZOM U OKU: “Ova banda mi tjera kćerku da bude ‘crna ovca’, zato jer se neće testirati!”

Neposredno prije snimanja emisije, Darku Tuđmanu stigla je SMS poruruka 14-godišnja kćeri Anai Tani, zabrinute zbog toga što će joj reći u školi, kada u ponedjeljak na nastavu dođe bez testa…

Kroz suze u očima, zabrinuti otac, pred kamerama je ispričao: – Odbio sam uzeti test i potpisati se… I za mog srednjoškolca i za  moju curicu, koja je osmi razred… Sad mi je poslala poruku: “Tata, ja sam sada jedina u razredu, koja se neću testirati…” Sad je ona ‘crna ovca’. Ova banda, nas roditelje, dovodi u takvu poziciju da nam se vlastita dosljednost i principi lome preko psihe i života djeteta! Sad’ će se ovi ‘veleinteligentni’ profesori smijati i govoriti djeci da im se mama ili tata prave pametni… Srce me boli kada se moju kći dovodi u takvu groznu situaciju! Vozio sam prema Zagrebu i Max mi je pročitao njezinu poruku, suze su mi došle na oči… Što da ja sad, kao roditelj radim?! Moje dijete je ‘crna ovca’, to je nešto strašno!

PORUKA SABORSKIM ZASTUPNICIMA

Odmah na početku emisije, Tuđman je prokomentirao video poruku, koju je krajem siječnja uputio HDZ-ovom ministru znanosti i obrazovanja, Radovanu Fuchsu, povodom najave masovnog testiranja učenika: – Smatrao sam to moralnom obvezom, moja je dužnost bila reagirati… Od samih početaka krize, shvaćam da je riječ o jednoj, da ne kažem – prijevari! Stvari nisu tekle onako kako bi trebale teći i već u samim počecima shvatio  sam da nam ne prijeti nikakva “velika opasnost”, no, vlasti su se ponašale kao da je došao kraj svijeta… Sad smo došli do točke koja me naprosto natjerala na reakciju, a to je testiranje djece i guranje te genske terapije, koju su oni nazvali tako kako je zovu (cijepljenje).

Darko Tuđman je poslao poruku saborskim zastupnicima, koji slijede službeni narativ: – Oni su ključ i zato sam im rekao da imaju škare i platno, oni su ti koji odlučuju. No, pitanje je do koje točke je netko spreman poštivati stranačku stegu i slušati naloge i zapovijedi, a u kojem će trenutku proraditi njihov moral i mozak pa da kažu: “Ovo što činimo, nije dobro i neovisno o tome što mi je naredio stranački šef, ja se od toga moram maknuti!”

DARKO TUĐMAN O ‘CJEPIVU’ PROTIV KORONE: “Ja s tim ne bih ni vinograd špricao!”

Komentirao je i najave Krune Capaka o cijepljenju po kućama: – Na djelu je jedan, najblaže rečeno, kriminal! Veliko je pitanje do kada će sve to skupa trajati, jer se ciljna ravnina stalno premješta sve dalje i dalje…

Tuđmana je zasmetalo kada je ministar Vili Beroš javno vrijeđao protivnike cijepljenja protiv korone: – Ja s tim ne bih ni vinograd špricao, a ne ubrizgavao ljudima! Smatram se razumnim čovjekom i imam pravo na svoje mišljenje, a drugima prepuštam da razmišljaju na svoj način. Beroš nas je otvoreno vrijeđao da smo ‘antivakseri’, ovakvi, onakvi… A ja samo propitkujem stvari. Iz ugovora o kupnji, koji je objavio talijanski Rai, jasno se vidi kako dugoročni učinci “cjepiva” nisu poznati i da može biti neželjenih nuspojava, koje trenutno također nisu poznate… I onda to netko kupuje u milijunima doza i milijardama novca! Svi vidimo da nešto  nije u redu, a ide se prema djeci… Temeljem službenih statističkih podataka, može se doći do izračuna da će dijete rije poginuti od udara groma ili od napada psa, nego umrijeti od korone!

TREBA PRIMIJENITI ŠVEDSKI, A NE KINESKI MODEL!

“Od raka umire svaka sedma osoba, a to kao da više nikoga nije briga,” upozorava Darko Tuđman: “Na testove, maske i cjepivo potrošili su bijesne milijarde, a dnevno četrdeset ljudi u Hrvatskoj umire od raka!”

Primijeniti treba švedski, a ne kineski model – nastavio je: – Švedska kao da ne postoji, kao da je nestala s karti Europe i svijeta, ona predstavlja crnog labuda… Mogu nam oni govoriti da su lockdowni dobri i da su ova ubrizgavanja dobra, ali ako se pokazuje da to nije tako i ako imamo dokaz da nije, onda im sve pada u vodu.

TESTIRANJE UČENIKA NAZVAO GLUPOŠĆU: “Primjenjujemo nešto, a ne znamo posljedice?!”

Testiranje djece Tuđman je nazvao “glupošću”: – Govore roditeljima da ponedjeljkom ili nedjeljom navečer uzmu bris i testiraju djecu… Oni, kojima je test negativan, idu u školu… U uputama stoji, ako se, primjerice, u srijedu ili četvrtak pojavi netko pozitivan, onda se opet svi trebaju testirati… Moj mozak tu logiku nikako ne može shvatiti, jer u tome logike nema! Zašto testirate djecu ponedjeljkom ujutro ili nedjeljom navečer, ako se opet moraju testirati kad se pojavi neki pozitivan slučaj?

“Hrvatski zavod za javno zdravstvo nema saznanja o testovima koji će biti korišteni,” nastavio je Tuđman: “Znači, oni ne znaju što je točno Ministarstvo obrazovanja i znanosti nabavilo… Test moga sina nije na popisu HALMED-ovih odobrenih testova… Nisu nam odgovorili niti na pitanje kakve su posljedice testiranja, a vi morate tu sluznicu čačkati kako god bilo… Ne postoji studija o znanstvenim posljedicama testiranja djece, jednom ili više puta tjedno. Mi za to ne znamo. Na djeci primjenjujemo nešto, a za posljedice ne znamo!”

DA MI CIJEPE DJECU? TREBALA BI IM VOJSKA I POLICIJA!

Zanima me koja je to granica i kad misle reći da je gotovo – pita se javno Darko Tuđman: – Uzrok svega su testiranja, hoće li doći dan kada će nam reći da toga više nema?! Kada će se to dogoditi, ne znam, ali dogodit će se! Ako ne budu htjeli oni, moraju biti svjesni da niti jedan totalitarni sustav nije opstao zavijeka…

“Stvari se lome preko djece, koja ništa nisu ni kriva ni dužna,” nastavlja Tuđman i žestoko proziva pobornike stožeraške politike: “Oni proizvode poslušne robote, a ne  slobodnomisleću djecu! Moraš ovo, moraš ono, moraš slušati, to je tako… To su takve gluposti!”

Darko Tuđman nije se cijepio: – Nisam uzeo tu gensku terapiju, a neće ni moja djeca! To mogu učiniti jedino uz prisilu, a trebala bi im vojska i policija! Ali i to se može izbjeći, preselit se na Floridu ili u Južnu Dakotu…

TUĐMAN: “Ne želim živjeti u diktaturi!”

Želim samo živjeti normalan život – rezolutan je Darko Tuđman: – Ja, moja obitelj, moji sugrađani, cijela Hrvatska i cijeli svijet!

Ne postoji “novonormalno” – nastavio je u istom tonu: – To je kovanica onih, koji žele uvesti totalnu kontrolu preko covid potvrda, putovnica itd… Normalan život je onakav, kakav je bio ranije i kakav treba biti! Da djeca u školama nisu prisiljena nositi maske, da se ne pazi jel’ smiju izaći iz razreda, u koje doba smiju izaći, ne smiju izaći… Mi hoćemo samo normalan život! Hrvatska je naša Domovina i zato moramo stati na kraj ovako bahatom ponašanju, gdje nema nikakvog dijaloga, gdje nam se nameću odluke paratijela, koje svi moramo bespogovorno izvršavati. Ne želim živjeti u diktaturi, niti u totalitarnom sustavu!

NEĆAK FRANJE TUĐMANA POHVALIO HASANBEGOVIĆA!

Darko Tuđman napominje da je njegov stric Franjo bio puno demokratičniji od stožeraša i današnjih vlastodržaca i da je volio saslušati i drukčije mišljenje, što je danas potpuna rijetkost: – U današnjoj politici, a posebno Saboru, nisu baš svi loši, ali to je manjina. Devedeset posto njih se tamo našlo posve slučajno ili zato što su se dodvoravali partijskim šefovima. Ulazak u Sabor takvima je vrhunac, vrhunsko dostignuće! Ja na to ipak gledam drukčije i smatram da je važna dobrobit svih ljudi, a ne samo kako ću dobiti 15-ak tisuća kuna saborske plaće…

Postupak dr. Zlatka Hasanbegovića ne ide u Sabor jer se ne želi testirati niti cijepiti, Darko Tuđman smatra ispravnim: – Pitam vas, ima li logike da sabornici, kada sjede u klupama i mirno dišu, drže maske, one prljave krpe na sebi, a kada se ustanu govoriti i kad bi eventualno maska mogla nečemu i poslužiti, onda je skinu?! To je nonsens! Da nas vidi Orwell, zaključio bi da je ovo što nam se danas događa – san snova!

SCHWABOVE PUDLICE, SATELITI, MARIONETE I EGZEKUTORI… Tuđman: “Plenković je marioneta!”

“Povijest će pokazati tko je bio u pravu i tko je bio hrabar, a tko je prihvaćao diktat,” uvjeren je Darko Tuđman: “Postoje Schwabove pudlice, sateliti, marionete i egzekutori!”

Na pitanje voditelja – tko je tko u takvom rasporedu, odgovorio je: – Schwabove pudlice su političke nade koje je odgojio, poput Merkelice, Macrona ili Trudeaua… Sateliti su ovi ‘big tech’, Melinda i ostali ‘big money’… Onda dolaze marionete – to su Plenković i drugi, koji samo provode što im se kaže… Egzekutori su Capak, Fuchs i Beroš!

Vrč ide na vodu dok se ne razbije, a sad ćemo vidjeti koliko dugo će sve ovo još trajati – upozorava Tuđman: – Oni moraju shvatiti da nisu nezamjenjivi, svi skupa… Stožeraše i one koji su ih postavili, upozoravam da budu odgovorni i razumni. Ispostavlja se da je sve ovo što se radi, protuznanstveno i mislim da će povijest i neki budući povjesničari ono što nam se događalo u zadnje dvije godine, ocjenjivati kao najveću budalaštinu koju je čovječanstvo ikad napravilo!

OBILJEŽAVANJE 100-te OBLJETNICE ROĐENJA DR. FRANJE TUĐMANA: U ODBORU SU STJEPAN TUĐMAN, BOSILJKO MIŠETIĆ, ANTUN MATEŠ I IVAN PENAVA!

Darko Tuđman je na kraju Bujice podržao formiranje inicijalnog kruga za obilježavanje stote obljetnice rođenja njegova strica, prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja moderne Hrvatske države, dr. Franje Tuđmana. Odbor ‘TUĐMAN 100’ formirali su u petak, u obiteljskom domu Tuđmanovih u Nazorovoj ulici, u Zagrebu, predsjednikov sin Stjepan Tuđman, savjetnik Bosiljko Mišetić, akademski slikar Antun Mateš i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava…

Tuđmanov nećak je prilično skroman i javno izbjegava govoriti o privatnim stvarima, a u emisiji se prisjetio ljetovanja, na koja je dolazio i njegov stric Franjo: – Godine ’73. smo se tata, mama i ja doselili u Umag. I ranijih godina stric i njegova obitelj bi dolazili u vikendicu u Špini, dva, tri kilometra od Umaga.

Na pitanje kako je živjeti u Istri, kao nećak Franje Tuđmana, Darko je odgovorio: – U nekom dijelu je dobro, u nekome nije, ali u prosjeku je okej!

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x