Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Covid-19 će se uskoro moći liječiti kapsulama

Kako bi što prije mogli staviti svoje cjepivo na tržište, Premas, Oramed i drugi dioničari osnovali su Oravax Medical Inc. Nakon jedne doze kapsule Oravax, počela je proizvodnja antitijela u pilot istraživanju koje je provedeno na životinjama, a to ukazuje na učinkovitost ovog cjepiva.

Oravaxovo cjepivo potaknulo je i sustavni imunološki odgovor kroz imunoglobulin G (IgG), najčešće antitijelo u krvi i tjelesnim tekućinama koje štiti od virusnih infekcija, i imunoglobulin A (IgA) koji štiti dišni i gastrointestinalni trakt od infekcije.

Dosadašnji podaci pokazuju da je cjepivo sigurno, učinkovito te da stvara visoke titre neutralizirajućih antitijela, prenosi Business wire. Suosnivač i generalni direktor Premas Biotech dr. Prabuddha Kundu naveo je da ovo cjepivo može brzo napredovati u kasnim fazama kliničkih ispitivanja, a najavio je i da bi uskoro trebali biti objavljeni klinički podaci.

Izvršni direktor tvrtke Oramed Nadav Kidron kazao je da je uzbuđen jer bi njihov kandidat za cjepivo mogao pomoći da se pandemija prije okonča.

“Oralno cjepivo protiv covida-19 eliminiralo bi niz prepreka u distribuciji cjepiva i omogućilo bi ljudima da cjepivo primjenjuju sami kod kuće”, kazao je Kidron, navodeći da će to ujedno biti ključna prednost cjepiva u obliku kapsule ako se protiv covida-19 bude trebalo cijepiti svake godine.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x