Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

ČOVIĆEVI MEDIJI ŠOKIRANI: Lidija Bradara zabila prvi autogol

"Asimirala se"

Lidija Bradara, novoustoličena predsjednica Federacije BiH, miljenica Dragana Čovića i jedna od ključnih žena u hrvatskoj poltici koju predvodi HDZ BiH u izjavi za sarajevski Avaz, po pisanju Čovićevićevih medija stala je na koru od banane… pokliznula se i na taj način politici iza koje revnosno stoj HNS zabila autogol. Naime, na kraju izjave Bradara je spomenula bosanskohercegovački narod. Nedvojbeno misleći na Hrvate, Bošnjake i Srbe. Ali to je po pisanju medija tzv. političkog Mostara njen veliki i neoprostivi gaf.

Tako Čoviću blizak Hrvatski medijski servis ističe kako je predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara sudjelovala u humanitarnoj akciji “Teleton”, gdje se javljala na telefon brojnim građanima Bosne i Hercegovine koji su odlučili da na taj način pomognu ugroženim građanima Turske i Sirije. Te prenose njenu izjavu za Avaza u kojoj se kaže: – Mislim da su Bosanci i Hercegovci večeras pokazali svoju solidarnost. Mi smo inače ljudi koji su solidarni u ovakvim situacijama i drago mi je da sam sudjelovala u ovoj akciji i drago mi je da sudjeluje i veliki broj građana naše zemlje. Ja mislim da građani jesu svjesni koliko su humani. U svakom razgovoru kojeg sam ja večeras obavila, ja sam se zahvalila i mislim da svaki poziv puno znači onima kojima mi upućujemo ova sredstva i puno znači zajedništvu i tom nekom jedinstvu bosanskohercegovačkog naroda, koji kad se ujedini može puno…

Da je priča o bosanskohercegovačkom narodu za njih tabu koji se nije smio izustiti, a pogotovo od strane eksponenta Čovićeve politike govori komentar iz istog medija.

“Bradarina retorika o Bosancima i Hercegovcima i bosanskohercegovačkom narodu djeluje nevjerojatno i, s obzirom da dolazi od visokorangirane hrvatske dužnosnice, za Hrvate u BiH šokantno, piše Hrvatski Medijski Servis. Predsjednica Federacije, je nakon tolikih godina obavljanja dužnosti na koju je birana u ime hrvatskog naroda, zatajila taj narod preuzevši odjednom, ničim izazvana, bošnjački narativ o Bosancima i Hercegovcima (što je oksimoron) i nepostojećem, i ustavno i stvarno, bosanskohercegovačkom narodu, da bi se komotno mogla uključiti u neku od radikalnih bošnjačkih stranaka. Netko bi predsjednicu Federacije trebao podsjetiti da je ona na tu dužnost izabrana u ime hrvatskog naroda, kao ustavotvornog da štiti i promiče interese tog naroda, a ne da ga negira. Jer govoriti o bosanskohercegovačkom narodu nije ništa drugo nego negirati hrvatski, ali i druga dva naroda bošnjački i srpski”, kaže su na stranicama Hrvatskog medijskog servisa.

Ali se i dodaje: “Čovjek se, kada posluša Bradarinu izjavu, ne može ne zapitati je li ovo njezin glas, što se ovoj ženi dogodilo? Je li dobro? Pa, nemoguće je nekog preko noći asimilirati! U svakom slučaju predsjednica FBiH dužna je odgovor na ova i druga pitanja, prije svih hrvatskoj javnosti u BiH.”

Očlito je da su južnjački mediji šokirani i da Bradari neće lako oprostiti ovakvu izjavu. Dodatno im je zasmetalo što je u emisiji “Teleton” sudjelovao i Željko Komšić što bi Predsjednici FBiH valjda trebala biti dodatna otegotna okolnost.

Hoće li Lidija Bradara ostati na ovom jednom autogolu koji je postigla za politiku HNS-a ili će ih biti još u njezinom mandatu ostaje da se vidi.

U svakom slučaju o njenoj krivici neće odlučivati plaćeni novinarčići nego će se i ovog puta, kao uostalom i uvijek, pitati boss Čović. A Čović je znao davati daleko jače izjave koje nisu u skladu s nacionalnom politikom (osim ako se ta politika ravna po uzusima samog Čovića na principu one – Hrvati to sam ja) pa su sve one prošle nezapaženo bez ikakve odgovornosti i javne kritike. Jednako očekujemo da će Čović i sada stati iza svoje pulenke Bradare, a kritički raspoloženi novinari već će dobiti po ušima. Tako ćemo već za dva, tri dana u istim medijima čitati o Lidiji Bradari kao nacionalnoj heroini koja se zdušno bori za prava Hrvata. Jer HDZ-ovci su po defaultu predodređeni da budu veliki Hrvati čak i onda kada negiraju hrvatstvo.

herceg-bosna.com

 

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x