Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Čović u Orašju otvorio moderno postrojenja za proizvodnju pitke vode

Završeni su svi planirani radovi na izgradnji ovog postrojenja za grad Orašje i njegovo uvezivanje u postojeću vodoopskrbu, a svečanim presijecanjem vrpce otvorili su ga gradonačelnik Marijan Oršolić, predsjednik Gradskog vijeća Orašja Stanko Vincetić, predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, uz zajednički obilazak postrojenja, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Svoj na svome

– Dovoljno zorno svjedočimo koliko smo danas Posavinu pretvorili u jedan dio državnog prostora sa svim institucijama koje su nužne da bi ovdje naš narod mogao živjeti i osjećati se svoj na svome – kazao je tom prigodom Čović.

Dodao je kako će sve razine vlasti pomoći u otvaranju novih radnih mjesta u Posavini.

Posjeta franjevačkom samostanu

– Također, vjerujem da smo uradili sve da danas možemo osigurati fiskalnu stabilnost u ove naše tri općine, a jednako tako i u županiji. Kroz te projekte, projekte iz Republike Hrvatske i sve ono što možemo raditi iz BiH s viših razina vlasti, veselim se novim projektima i ovdje u Kostrču, u Orašju, ali i cijeloj našoj Posavini – poručio je predsjednik HDZ-a BiH.

Stranačko izaslanstvo posjetilo je i župu Uznesenja Blažene Djevice Marije i franjevački samostan Tolisa, te je o stanju u župi i samostanu, razgovaralo s gvardijanom fra Mariom Jurićem.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x