Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

ČOVIĆ: Mario Kordić će biti izabran za gradonačelnika Mostara

Čović je naveo da je HDZ pokraden za oko dvije tisuće glasova i dva mandata, ali da će bez obzira na to kandidat HDZ BiH dr. Mario Kordić biti gradonačelnik, jer je osvojio najviše glasova.

“Mario Kordić je dobio najviše glasova. HDZ ima 13 mandata, SDA devet. Mi možemo ići do trećeg kruga, opet će proći Mario Kordić. Ja bih u narednih 15 dana dogovorio partnerstvo”, rekao je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je, nakon sjednice Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS BiH, da će se u srijedu, 3. veljače, sastati s predstavnicima međunarodne zajednice, a u petak, 5. veljače, s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem radi razgovora o izmjenama Izbornog zakona BiH i aktuelnim političkim temama u BiH.

“HDZ BiH i HNS promatraju Izborni zakon BiH kao složeno političko pitanje te će inzistirati da se njegove izmjene u Parlamentu BiH usvoje do kraja šestog mjeseca, i to je crvena linija ispod koje nećemo ići. Hrvatski narod mora imati mogućnost sukladno Ustavu BiH, odnosno Izbornom zakonu da bira svog člana Predsjedništva i 17 članova kluba Doma naroda“, naglasio je Čović, u izjavi novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS-a, te dodao:

Razriješiti SIP

Uvjereni smo da je Središnje izborno povjerenstvo BiH, koje je imenovano mimo zakona, procedura i kriterija tako i radilo čitavo vrijeme. S tom praksom treba stati i ne smije se povrijediti mogućnost da glas birača netko mijenja nakon održanog izbornoga procesa, tražimo razrješenje SIP-a te da ono bude imenovano sukladno zakonima BiH“, kazao je dr. Čović.

Migranti ne mogu hodati po BiH, a da se ne zna tko su

Na sjednicama Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS BiH je iskazan i jedinstven stav da je migrantska kriza i dalje glavni sigurnosni problem.

“Stav HNS-a je da se ne može dozvoliti otvaranje bilo kakvih migrantskih centara diljem BiH. Ideja je neprevodiva i može izazvati još složenije probleme. Parlament i Vijeće ministara BiH moraju donijeti sve ključne odluke da bi funkcionirao sustav nadzora nad ljudima koji ulaze u BiH. Ne može netko hodati po BiH, a da nema dokumente i ne znamo tko su. Jasno sam rekao – ne dolazi u obzir otvaranje novih migrantskih centara u BiH. To može stvoriti samo veće probleme“, zaključio je dr. Čović. | HMS

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x