Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

ČISTKE U HDZ-u BiH: Iz stranke izbačena dva ministra i četiri zastupnika iz Tomislavgrada

Povjerenstvo za Općinski odbor HDZ BiH u Tomislavgradu, imenovano Odlukom Predsjedništva HDZ BiH 14. kolovoza 2020. godine, na devetoj sjednici održanoj 18. rujna 2020. godine u Tomislavgradu, radi teže povrede obveza člana HDZ BiH propisane Statutom HDZ BiH donijelo je Odluku o bezuvjetnom isključenju članova stranke.

Od isključenih članova, kako se navodi u priopćenju, u skladu s odredbama statuta, zatraženo je obvezno vraćanje mandata stranci HDZ BiH, sljedećih dužnosnika, zastupnika i izaslanika.

1. Stipan Šarac, zastupnik u Skupštini HBŽ, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Dom naroda i ministar financija u Vladi HBŽ

2. Petar Galić, zastupnik u Parlamentu FBiH, zastupnički dom i ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta u Vladi HBŽ

3. Ante Baković, zastupnik u Skupštini HBŽ

4. Anita Batarilo, zastupnica u Skupštini HBŽ

5. Mladen Šarić, zastupnik u Skupštini HBŽ i

6. Ivan Tomić, zastupnik u Skupštini HBŽ.

Kako se navodi u priopćenju, ovim mjerama HDZ BiH nastoji spriječiti dalje štete po pitanju ugleda, vjerodostojnosti, dosljednosti, legitimnog predstavljanja i zastupanja HDZ-a BiH.

“‘Također, radi sprječavanja zlouporabe obveza dužnosnika, zastupnika i izaslanika, a u skladu sa Statutom HDZ BiH, obvezno je i neodložno vraćanje dužnosti i mandata, jer su na izborima ostvareni pod okriljem HDZ BiH. Naravno, osim statutarne – zakonske, vraćanje mandata je i legitimna i moralna obveza”, istaknuto je u priopćenju.

Početkom rujna u Tomislavgradu formirana je općinska organizacija nove stranke HNP- Hrvatski nacionalni pomak, a za predsjednika imenovan je aktualni načelnik Ivan Vukadin, bivši član HDZ-a BiH, kojim su se priključili spomenuti zastupnici i ministri te gotvo svi članovi Općinskog odbora HDZ BiH Tomislavgrad.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x