Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Čavara opleo po Džaferoviću zbog Milanovića: Ono što mu je poručio je govor mržnje. BiH nije “Šefikova kuća”

Naime, Marinko Čavara ocijenio je govorom mržnje poruku Šefika Džaferovića koji je Zoranu Milanoviću jučer poručio da se ponaša kao “nepoželjan gost u tuđoj kući”.

“Ono što je Šefik Džaferović poručio hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću je govor mržnje. To je isti jezik kojim ga je 2014. jedna poznata redateljica dočekala, poručivši mu “Mrš kući”, a od Hrvatske je tražila novac za svoj film”, rekao je Čavara u izjavi za portal Hrvatski medijski servis iz Mostara.

Nakon obraćanja hrvatskog predsjednika studentima u Mostaru, Džaferović mu je poručio da ‘”više ne dolazi u BiH praviti incidente i probleme, te da vrijeđa Bosnu i Hercegovinu i ponaša se nepristojno u tuđoj kući’.

Čavara, koji je i visoki dužnosnik HDZ-a BiH rekao je kako je Milanović došao u BiH na poziv Hrvata, te da BiH nije ‘”Džaferovićeva kuća”.

“Ovo je po Ustavu i Daytonu država tri konstitutivna naroda, Hrvata, Bošnjaka i Srba. Prema tome BiH je i hrvatska kuća. Predsjednik Milanović došao je na poziv Hrvata Viteza, na poziv Sveučilišta u Mostaru, predstavnika Hrvatskog narodnog sabora u BiH”, pojasnio je Čavara.

Odbacio je tvrdnje kako je hrvatski predsjednik izazvao bilo kakve izgrede, navodeći da on ukazuje na neravnopravnost Hrvata koja je zajamčena u Dejtonskom sporazumu i kojoj je Hrvatska potpisnica.

“Džaferoviću bi bilo bolje da radi na obnavljanju narušenog povjerenja među konstitutivnim narodima, i zalaže se za poštivanje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH. On čini upravo suprotno, kako bi ova zemlja mogla krenuti naprijed”, istaknuo je Marinko Čavara.

Posjetom Tomislavgradu i Livnu Milanović je završio posjet Bosni i Hercegovini. Njegovi istupi izazvali su negativne reakcije kod brojnih dužnosnika.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x