Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

BULJ O VUČIĆU: Aleksandar Vučić je lažljivi četnik i kukavica. Šugavac je u Glini ’95 huškao Srbe da ubijaju susjede Hrvate!

Na Facebook-u se oglasio i gradonačelnik Sinja i nekadašnji sudionik Domovinskog rata Miro Bulj (Most).

‘Aleksandar Vučić je lažljivi četnik i kukavica. Šugavac je u Glini ’95 huškao Srbe da ubijaju susjede Hrvate zbog tzv. Velike Srbije
Kad je zapucalo, jado je kao zečić, brže od metka ,,pobegao” je na beogradske Terazije’, napisao je Miro Bulj.

SANU udara

Podsjećamo, Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) nazvala je u ponedjeljak “huškačkim političkim pamfletom” dokument HAZU o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa pri pregovorima s BiH, Crnom Gorom i Srbijom te poručila da neće ulaziti u obezvrijeđeni prostor replike.

Na pitanje novinara da prokomentira dokument HAZU-a, srbijanski predsjednik rekao je u subotu da se “Srbija neće odreći svojih predaka, borbe protiv nacizma i fašizma kako bi se dodvorila bilo kome. S Hrvatima moramo imati najbolje moguće odnose, ali ne po cijenu odricanja naše povijesti, rekao je Vučić, dodavši da Srbija sebi ne smije dopustiti zločine kakvi su se dogodili nad njezinim narodom.

Tvrdi da nije ubijao

“Ponosan sam na sve što sam, ne mogu reći na sve, ali to o čemu oni govore, tu nema ništa sporno. Oni su poubijali Srbe koji su tamo živjeli, a ne Srbi njih. Da podsjetim, izgleda da ste se zaboravili što je bilo 1995. Nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe. Nisu Srbi protjerali Hrvate iz Gline, nego obrnuto. Tako da izgleda da moji poticaji nisu bili uspješni, nisu vrijedili. Ali to vam je tako kada nemate politiku i kada mislite da ratne zločine možete činiti i ubijati ljude”, rekao je Vučić ističući da nikada nije ubijao.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x