Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

BUDIMIR U PISMU MILANOVIĆU: Odlikovali ste dvojicu koji nikada nisu bili zapovjednici zbornih područja…

Bivši predsjednik FBiH Živko Budimir uputio je danas otvoreno pismu predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, a nakon njegove jučerašnje posjete Mostaru, gdje je prisustvovao i svečanoj akademiji povodom 30. godišnjice osnivanja HVO-a.

U pismu koje je naslovio na “predsjednika”, kako je on sam (milanović, op.pr) rekao “slučajne države”, Budimir ističe da, “iako mu to nije bila namjera, komunikaciju sa Zoranom Milanovićem prisiljen je nastaviti putem javnosti, jer od svojih svađa sa predsjednikom Vlade Hrvatske, a često i svima oko sebe, predsjednik Republike Hrvatske nije u stanju iznaći vremena za one koji mu ne pljeskaju i ne prostiru latice na putu ka njegovom drugom mandatu”, naveo je Budimir na početku, a zatim nastavio:

“Predsjedniče Republike Hrvatske, kao general HV i HVO-a, zadnji načelnik GS HVO-a i prvi dozapovjednik i Načelnik Stožera Vojske Federacije BiH, imam pravo ukazati vam da, kada netko dolazi u nečiju kuću donoseći darove, minimum pristojnosti je to ne činiti kao Danajac.

Razumijem to da ste političar, da su vam glasovi glasača prioritetni, da su motivi vašeg djelovanja u vrijeme rata bili, a i sada su drukčiji od mojih i mojih istomišljenika, i zato odajem priznanje PR timu koji vas savjetuje jer vam popularnost kod ovog, blago rečeno, zbunjenog naroda raste, što i jest vaš glavni motiv. No, naučiti ćete da to nužno ne znači i da ćete dobiti njihove glasove”, napisao je.

Budimir je zatim Milanoviću savjetovao da prestane vjerovati onima kojima vjeruje jer mu ne govore istinu.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x