Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Brojni izrazi sućuti obiteljima stradalih u Posušju. Subota 02. siječnja je Dan žalosti u cijeloj BiH

U tragediji su stradali: Ivan Miličević, rođen 29. 08. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Stipe Romić, rođen 27. 09. 2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje, Mirela Rezo rođena 08. 09. 2001. u Švicarskoj nastanjena u Posušju, Žana Pavković, rođena 15. 09. 2001. u Splitu nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje, Mia Soldo, rođena 04. 08. 2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje, Stipe Pavković, rođen 22. 09. 2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje, Marija Pavković, rođena 16. 04. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje, Stjepan Jukić, rođen 09. 08. 2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

Nakon stravične tragedije u Posušju oglasio se i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

“Potresnu vijest o tragediji u kojoj je izgubljeno osam mladih života u Tribistovu kod Posušja primio sam s velikom tugom i žaljenjem. Izražavam svoju najdublju sućut obiteljima, rodbini i prijateljima svih nastradalih djevojaka i mladića”, napisao je Milanović na svojem Twitter profilu.

Također je i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković izrazio je suosjećanje i žaljenje zbog ove velike tragedije koja je zadesila Posušje i okolicu.

“S nevjericom i velikim žaljenjem primili smo vijest o tragičnom gubitku osmero mladih života u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja. U ovim teškim trenucima za obitelji i prijatelje nastradalih, u ime Vlade RH i hrvatskog naroda izražavamo najiskreniju sućut i solidarnost”.

Sućut obiteljima izrazio je i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

“Sa tugom i nevjericom sam primio vijest o teškoj tragediji u Posušju. Izražavam najdublje saučešće porodicama i prijateljima, i molim Boga da im podari strpljenje u ovim bolnim trenucima”.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i lider HDZ-BiH Dragan Čović uputio je izraze sućuti povodom nezapamćene tragedije i nesretne smrti osmero mladih osoba u Posušju.

– Duboko pogođeni velikom tragedijom, tužnom i bolnom viješću o nesretnoj smrti osmero mladih osoba u Posušju ovim putem izražavamo sućut obiteljima stradalih djevojaka i mladića. Teško da možemo iznaći prave riječi utjehe u ovoj nezapamćenoj tragediji i crnom danu za čitavu državu. Ovim putem izražavam najdublju sućut s iskrenim suosjećanjem u vašoj boli i zajedničkoj molitvi da njihove duše pronađu svoj mir i spokoj.

Počivali u miru Božjem – naveo je Čović.

Izraze sućuti uputili su i drugi brojni zvaničnici, a Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 41. vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o proglašenju 2. siječnja 2021. godine Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x