Kontaktirajte nas na:
Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Pribavili smo više od tri milijuna stranica dokumenata jugoslavenskih tajnih službi iz Zagreba, Sarajeva, Ljubljane i Beograda, imamo dokaze za 10.000 suradnika Udbe i počet ćemo ih objavljivati za mjesec i po’ dana – potvrdio je u Bujici, na Z1 televiziji, publicist i vodeći hrvatski istraživač udbaških zločina, Bože Vukušić: – To neće biti običan registar, gdje će biti samo imena, prezimena i osnovni identifikacijski podaci, nego će uz svakoga biti rekonstruirani i suradnički dosjei, koji su navodno nestali…

BUJICA OBJAVILA DOSJE SVETOZARA TEDESHIJA: Otac tajkuna Emila bio je suradnik Udbe, kodnog imena ‘Brod’, a kartao je s Arkanom!

U emisiji je ekskluzivno objavljen prvi dosje, onaj Svetozara Tedeschija, oca poznatog ljevičarskog tajkuna Emila. Kodno ime mu je bilo ‘Brod’, a u evidenciji Službe državne bezbednosti, Centar Zagreb, zaveden je pod brojem 95836. Prema navodima iz opsežne dokumentacije, za potrebe Udbe, Tedeschi je špijunirao čak i Engleze, a kockao je s Željkom Ražnatovićem Arkanom: – Iz ovih dokumenata jasno proizlazi da je stariji Tedeschi krajem 80-tih godina, za nasljednika pripremao svog sina Emila, kojeg je uveo u poslove i koji je sada vlasnik velikog broja poduzeća i jedan od najvećih hrvatskih tajkuna.

Bivši politički emigrant i krunski svjedok njemačkog pravosuđa u postupku protiv pravomoćno osuđenih udbaša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, u Bujici je odgovorio na optužbe, koje je u predstavci objavljenoj u tjedniku Nacional, na njegov račun iznio Mustač, koji je trenutačno na izdržavanju dugogodišnje zatvorske kazne u Glini, zbog ubojstva Stjepana Đurekovića: – Nije problem u tome što su oni objavili njegovu predstavku, problem je što apsolutno nekritički prezentiraju navode iz predstavke kao točne i daju Mustaču medijsku podršku… Mustač u predstavci tvrdi da je osuđen u Njemačkoj bez dokaza, u jednom montiranom suđenju… U Nacionalu i Jutarnjem to nekritički prenose i u neku ruku, njemu daju za pravo. Kada pišu o presudama hrvatskim braniteljima, onda je to za njih “Sveto pismo”, a kada komentiraju presude udbašima, onda ih otvoreno osporavaju. To su ostaci tih obavještajnih, političkih i medijskih struktura iz vremena Jugoslavije, koji su žilavi i koji se ne daju.

“Lažno sam optužen da sam organizirao otmice Blagoja Zelića i još nekih šefova tajnih službi bivše komunističke Jugoslavije, početkom 90-ih,” tvrdi Vukušić i pojašnjava: “Godine 2010. su radili ozbiljan politički pritisak na naše pravosuđe da me osude, a javno je to preko Večernjeg lista zatražio tadašnji predsjednik države Ivo Josipović. Cilj je bio da se mene spriječi u istraživanju i suradnji s njemačkom policijom, što je kasnije dovelo do izručenja Mustača i Perkovića i njihovih osuda na kazne doživotnog zatvora u Njemačkoj. Oni, koji su osuđeni na kaznu doživotnog zatvora zbog organizacije ubojstava hrvatskih političkih emigranata i domoljuba, po kriterijima Nacionala i još nekih urednika novina, ispadaju pozitivci, a ja koji sam sudjelovao u organiziranju i smaknuću jednog udbinog agenta, koji je radio protiv hrvatskih domoljuba, za njih sam negativac! Novinaru Nacionala ironično sam zahvalio na besplatnoj reklami, jer to što je on napisao o meni, među ljudima koji me cijene i simpatiziraju, neće izazvati ništa negativno, a nakon toga će me još više cijeniti i simpatizirati!”

VUKUŠI UZVRAĆA UDARAC: Milanović i Nobilo pripremaju pomilovanje Mustača i Perkovića!

Na djelu je sprega ljudi poput Mustača, koji potječu iz tog udbaškog miljea i novinara, koji su na istoj liniji – uvjeren je bivši politički emigrant i poznati istraživač zločina Udbe: – Riječ je o jednoj vrsti duhovnih sljednika OZNA-e. Za vrijeme Jugoslavije jedan se dio novinara nazivao društveno-političkim djelatnicima, a njihova je dužnost bila promicati ono što zastupa Udba. Očigledno se taj dio jugo-udbaškoga mentalnog sklopa i ponašanja zadržao u Hrvatskoj do danas.

Bože Vukušić je uvjeren da iza Nacionalove priče i Mustačeve predstavke, postoji ozbiljna politička pozadina: – To je, govoreći nogometnim žargonom, dupli pas odvjetnika Mustača i Perkovića, Ante Nobila i predsjednika države, Zorana Milanovića, gdje je Nobilu interes stvoriti javnu psihozu i nešto pozitivno za ovu dvojicu… Kao, oni su “protuzakonito” i “protuustavno” izručeni Njemačkoj i tamo osuđeni “bez dokaza” i sad bi ih se trebalo pomilovati!

Na konretno pitanje, je li dosita uvjeren da bi Milanović s Nobilom pripremao teren za pomilovanje osuđenog udbaškog dvojca, Vukušić je odgovorio potvrdno: – Zoran Milanović i Anto Nobilo pokrenuli su medijsku kampanju za pripremu pomilovanja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača!

UDBAŠ PRED KAMEROM OPISAO KAKO SU UBIJALI HRVATSKE POLITIČKE EMIGRANTE!

Bujica je u petak objavila ekskluzivnu snimku priznanja udbaša Rade Vukojevića, koji je pred kamerom opisao na koji način je Služba državne bezbednosti ubijala hrvatke političke emigrante! Josip Perković i Zdravko Mustač pokušali su Vukušića optužiti i za Vukojevićevu otmicu, zbog čega je 1993. godine bio suspendiran u hrvatskoj tajnoj službi…

“Kad bi netko ubio hrvatskog političkog emigranta, dobio bi dvosobni stan u Mostaru u novogradnji,” govori Vukušić i usput pojašnjava navode Rade Vukojevića: “Vidite kako on priča o pripremama likvidacije, kao da je to bilo u opisu radnoga mjesta. Normalno im je da to rade i dogovaraju… To je bio dio njihova posla!”

U konkretnom slučaju, opisan je pokušaj ubojstva našeg emigranta Gojka Bošnjaka, u Karlsruheu u Njemačkoj 1974. godine: – Pištolj izrađen u Beogradu, u Institutu za bezbednost – zakazao je i nije opalio! Atentator Vlatko Mišić uhićen je i dobio je 15-ak godina zatvora. U njegovom je uhićenju sudjelovao i general Ante Roso, koji je tada bio u Njemačkoj, prije nego što je otišao u Legiju, tražio je azil… Slučajno se zatekao ispred hrvatske gostionice gdje se sve događalo i nakon što je udbaškom kileru zakazalo oružje, pomogao je uhititi ga i zadržati do dolaska njemačke policije.

BUJICA OBJAVILA TAJNU SNIMKU RAZGOVORA JOSIPA PERKOVIĆA I STANKA ČOLAKA: Usred rata oslovljavali su se sa “prijatelju“ i spašavali udbaše!

U emisiji je objavljena i tajna snimka razgovora satelitskim telefonom, koji su 1992. godine, kada je u Hrvatskoj bijesnio rat, vodili Josip Perković i zloglasni udbaš iz Beograda, Stanko Čolak. Oslovljavali su se sa “prijatelju“ i dogovarali kako spasiti Blagoja Zelića, za čiju su otmicu optuživali Vukušića… U razgovoru su spominjali i Zdravka Mustača: – Čolak je tražio od Perkovića da pronađe i oslobodi Blagoja Zelića, a Perković je bio spreman dignuti dio vojne policije i jednu specijalnu policijsku jedinicu, da bi ga oslobodio! Za to se saznalo u vrhu državne vlasti, pa su ga ipak spriječili. Bio je spreman izazvati sukob između Hrvata, da bi spasio jednog Blagoja Zelića, na zahtjev iz Beograda! Blagoja Zelića, koji je direktno sudjelovao u likvidaciji Brune Bušića i još petorice istaknutih hrvatskih političkih emigranata!

“Stanko Čolak je od ’70. godine, pa praktički do raspada Jugoslavije, bio – što formalno, što neformalno – alfa i omega II. odjela savezne UDBA-e, koji je bio zadužen za borbu protiv emigracije,” iznosi Vukušić detalje iz biografije Perkovićevog prijatelja: “On je bio koordinator svih likvidacija! I Brune Bušića I atentata na Gojka Bošnjaka i Stjepana Đurekovića… Čolak je ostao u kontaktu s Mustačom i Perkovićem i nakon raspada Jugoslavije i s njima surađivao u prikrivanju istraga u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, o likvidacijama hrvatskih političkih emigranata. Sada živi u Beogradu.”

Čolak se u komunističkoj Jugoslaviji “proslavio” progonom Bugojanske skupine: – Tu je njegova karijera naglo krenula prema gore. “Dokazivao” se brutalnošću, mučenjem i iznuđivanjem izjava od zarobljenih Bugojanaca, do tada je bio u Mostaru, a onda je otišao u Beograd, direktno za šefa II. odijela, gdje je ostao do ’86. godine, kada ga je naslijedio Ivan Lasić, a on je postao specijalni savjetnik ministra i praktički, dalje rukovodio svim tim specijalnim operacijama.

PERKOVIĆ JE ZNAO DA MIRO BAREŠIĆ NEĆE ODUSTATI OD ISTINE O UBOJSTVU BRUNE BUŠIĆA…

Perković i Mustač, unatoč ratu i velikosrpskoj agresiji, cijelo su vrijeme bili na vezi sa svojim beogradskim “kolegama” – rečeno je u emisiji: – Postoje dokazi i snimke, a i ovo što ste pustili dokazuje da su bili na vezi… Imali su specijalne, satelitske telefone, s obzirom da je tada bio prekid svih telefonskih veza između Hrvatske i Srbije… Hrvatska i Srbija bile su u ratu, a oni su komunicirali i dogovarali se…

U Bujici je ekskluzivno objavljeno pismo Mire Barešića, koje je 1985. godine iz zatvora u Švedskoj, poslao Boži Vukušiću, koji se tada nalazio u njemačkom zatvoru. Barešić je Vukušića nazvao hrvatskim vojnikom i pozvao ga da izdrži u borbi za slobodu, uz riječi: “Jedan put vodi u smrt, a drugi u pobjedu!“

Nakon što je pismo pročitano, Vukušiću su zasuzile oči: – Miro mi je to napisao, nedugo nakon što sam u Njemačkoj osuđen na doživotnu kaznu. Poslao mi je pismo kako bi me ohrabrio i pokazao mi kako se trebam držati u zatvoru, kao i on.

“Poznajući njega, kad bi prošao rat, on sigurno ne bi odustao od toga da sazna tko je ubio Brunu Bušića, koji je bio njegov politički i nacionalni idol,” nastavio je Vukušić govoriti o Miri Barešiću, koji je početkom Domovinskog rata poginuo u nerazjašnjenim okolnostima: “Perković je to znao… On je znao da jednoga dana, kada završi rat, ako Miro taj završetak dočeka živ, neće odustati od toga da sazna istinu. Perković je sigurno bio spreman svašta napraviti, pa i pripremiti likvidaciju Mire…”

BUDIMIR LONČAR PISAO PROTIV ZVONKA BUŠIĆA AMERIČKIM VLASITMA, A PLENKOVIĆ SE SADA S NJIME RUKUJE!

U vrlo sadržajnoj i na trenutke dramatičnoj emisiji, objavljeno je i pismo Budimira Lončara, koji je u ime jugoslavenskog ministarstva vanjskih poslova, 1987. godine američkim, švedskim i njemačkim vlastima pisao prosvjedne note protiv Zvonka Bušića, Mire Barešića i Bože Vukušića, trojice hrvatskih političkih emigrana, osuđenih na doživotne zatvorske kazne. U pozadini dokumenta nazirali su se kadrovi srdačnog rukovanja Andreja Plenkovića i kontroverznog Bude: – Lončar je tada bio ministar i vladama Njemačke, Švedske i SAD-a uputio je svojevrsnu prosvjednu notu, zbog toga što su dozvoljavale da nas trojica, ali i drugi, objavljujemo članke emigrantskim novinama i na neki način promidžbeno djelujemo u smislu hrvatske osloboditeljske borbe. Oni su smatrali da je to problem za Jugoslaviju…

“Budimir Lončar je nakon atentata na Nikolu Štedula u Škotskoj, kada ga je Vinko Sindičić ranio sa šest metaka, u najmanje dva navrata putovao za London i pokušao oslobiti udbaškog atentatora,” otkrio je Vukušić.

BOŽE VUKUŠIĆ KELEMINČEVE OBJEDE NA RAČUN ŠKORE NAZVAO TOTALNIM NEBULOZAMA!

Urednik Bujice na kraju emisije je rekao kako nije njegov nivo da se bavi nekim marginalnim Draženom Kelemincem, ali zbog drskih laži koje je iznio na račun dr. Miroslava Škore, zamolio je ponajboljeg hrvatskog istraživača Udbe, da prokomentira optužbe iznijete na račun predsjednika DP-a, kojeg provokator iz Koprivnice naziva ‘Lunjom’. Na konkretno pitanje, je li igdje, u tri milijuna dokumenata kojima raspolaže, naišao na ime Miroslava Škore, Bože Vukušić je odgovorio: – Kada su se pojavile te optužbe, s nekoliko strana su me ljudi pitali što mislim o tome… Onda sam pogledao tu snimku Keleminčeve press konferencije ili kako se već to zvalo… Niti u jednom dokumentu koji sam imao, a imam kompletnu dokumentaciju Službe državne sigurnosti iz Osijeka, od ’70. do ’90. godine, Škorino ime se nigdje ne spominje! Čak se Škoru ne spominje u nijednom kontekstu!

Keleminčeve objede, zbog kojih je završio na sudu, Vukušić je nazvao “konstrukcijom”: – Vidi se da se radi o čovjeku koji je apsolutno neupućen u funkcioniranje jugoslavenskih tajnih službi. Onakvu konstrukciju je mogao složiti samo totalni amater! Ako je netko radio za Udbu, onda ga nije slao na zadatak KOS, nego ga je slala Udba. Ovaj kaže da je radio za KOS, a da ga je slala Udba i onda iznosi još veću glupost; da je to napravio jugoslavesnki general Kosta Nađ, osamdeset i neke godine, a već običnom provjerom na Googleu može se vidjeti da je Kosti Nađu aktivna služba prestala već ’68. godine, a ’74. je definitivno umirovljen. Deset godina prije nego što je sve to uopće moglo biti. Kosta Nađ uopće nije bio jugoslavenski obavještajni oficir, on se nije bavio obavještajnim stvarima. Znači, radi se o totalnim nebulozama!

Na pitanje kome je u interesu da neki tamo Keleminec iznosi tako prljave laži na račun jednog poštenog čovjeka i domoljuba, Bože Vukušić je zaključio: – To je očigledno u interesu nekome tko ne želi razotkrivati istinu, nego mutiti i loviti u mutnome!

BUJICA

0 0 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

xBox

TOMISLAV JELIĆ U BUJICI: “Plenkovićev nasljednik bit će Tomislav Tomašević, samo ga Škoro može pobijediti, svi ostali kandidati su pijuni!”

Samo Škoro može pobijediti Tomaševića, svi ostali kandidati su pijuni – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, Tomislav Jelić, dugogodišnji zastupnik u Zagrebačkoj skupštini, dragovoljac i invalid Domovinskog rata: – Kada bi Tomašević preuzeo Zagreb, to bi bilo gore čak i od Bandića, čiji sam najžešći kritičar bio! Pobjedom Miroslava Škore, hrvatski glavni grad bi po prvi puta, nakon 1945. godine, za gradonačelnika dobio antikomunista!

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Na zadnjim predsjedničkim izborima, u prvom krugu su Kolinda Grabar Kitarović i Miroslav Škoro dobili gotovo dvije trećine birača u Gradu Zagrebun– podsjetio je Jelić: – Definitivno, Zagreb nije crven i koliko god da su izbori lokalni, treba nacionalno razmišljati, jer gradonačelnik Grada Zagreba je po svojoj političkoj snazi druga osoba u državi.

“Ponavlja se scenarij s predsjedničkih izbora, kada su sve ankete potvrđivale da jedino Miroslav Škoro može u drugome krugu pobijediti Milanovića,” analizira dalje Tomislav Jelić, uz napomenu da on neće biti kandidat niti na jednoj listi i da u emisiji nastupa kao hrvatski idealist, vođen isključivo nacionalnim interesima: “Na predsjedničkim izborima su se sve podzemne i nadzemne sile u Hrvatskoj, u Zagrebu i Beogradu, podigle na noge da Škoro ne pobijedi!”

JELIĆ: “PLENKOVIĆEV HDZ SE STAVIO U SLUŽBU ‘MEMORANDUMA 2’ SANU-a, DEUR I MEDVED SU POČINILI VELEIZDAJU!”

HDZ je učinio sve, iz petnih žila, da Miroslav Škoro ne uđe u drugi krug – napominje Tomislav Jelić, inače, jedan od utemeljitelja zagrebačkog HDZ-a i žestoki kritičar politike Andreja Plenkovića, dok je voditelja posebno zanimalo da obrazloži zašto Škoro nije odgovarao Beogradu: – Zato što bi se dolaskom Miroslava Škore u Hrvatskoj počela mijenjati politika, počela bi se vraćati državotvorna politika, u odnosu na aktualnu politiku veleizdaje!

Jelić smatra da se HDZ pretvorio u stranku koja se “apsolutno stavila u službu velikosrpske politike”: – Tu ne dvojim ni koliko je crno ispod nokta!

Na posebno pitanje voditelja što rade branitelji iz redova HDZ-a, primjerice, Ante Deur, Tomislav Jelić koji je i sam bio branitelj, odgovorio je: – Sudjeluje u veleizdaji, nažalost, kao što to radi i Tomo Medved!

“To što sada rade je najbeščasniji oblik veleizdaje,” ponovio je Jelić, ne sporeći nekadašnje ratne zasluge svojih suboraca, ali: “Sudjelovati u ovakvoj politici HDZ-a i dizati ruke za to u Saboru, to je moj dragi prijatelju Deur – veleizdaja! I dragi moj prijatelju Medved, isto tako – veleizdaja.”

Ono što je u ratu bila JNA, to je sada Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj – tvrdi Jelić, uz upozorenje da ćemo to u budućnosti itekako osjetiti: – Druga organizacija koja je u službi ‘Memoranduma 2’ SANU-a je HDZ i politika koja se u Hrvatskoj odvija od 2004. godine, pod njihovim patronatom!

Najvećim krivcem za današnju sliku HDZ-a, Jelić smatra aktualnog šefa stranke: – Ako uđete u političku povijest Andreja Plenkovića, onda ćete se htjeli, ne htjeli, morati složiti s onim što je za njega rekao Zoran Milanović; on je 90-tih godina, kada se zaposlio na Zrinjevcu 7, u Ministarstvu vanjskih poslova, ocrnjivao dr. Franju Tuđmana puno više nego djeca ostalih komunista. I stime je baš sve rečeno…

O DRUGOM UHIĆENJU DRAGANA KOVAČEVIĆA: “Udbaško-kosovski dio HDZ-a na taj način pokušava stvoriti atmosferu za opoziv Milanovića!”

Tomislav Jelić je u jednoj od najoštrijih Bujica do sada, prokomentirao i drugo uhićenje Dragana Kovačevića, kao i vijesti o njegovom mogućem priznanju: – Ne mogu se nikako oteti da je to napravljeno kako bi se naškodilo Milanoviću! Jedina institucija koju Šeks i Plenković nemaju pod svojom šapom i nadzorom je institucija Predsjednika države… O Zoranu Milanoviću možemo misliti što hoćemo, on nije bio naš izbor na prošlim izborima i vjerojatno neće biti niti na slijedećima, ali je činjenica da tu instituciju Šeks-Plenkovićev HDZ nema pod svojom šapom… I činjenica je da je to jedina institucija koja ukazuje na devijacije u upravljanju Hrvatskom od strane izvršne vlasti. Mislim da je priča o ponovnom pritvaranju Dragana Kovačevića osmišljena u udbaško-kosovskom dijelu HDZ-a! Pritom ga ne želim unaprijed ni osuditi, ni amnestirati…

“Zoran Milanović je počeo nekontrolirano bijesno, javno istupati već nakon prvog pritvaranja Dragana Kovačevića,” nastavlja Jelić: “HDZ se tada pilatovski držao sa strane… Nakon zadnjih napada s Pantovčaka na Markov trg, razgovaralo se o Milanovićevom opozivu. Nikada se tako u ovih trideset godina nije razgovaralo o opozivu jednog predsjednika! Vidjelo se da to ne prolazi u Saboru i da se ne može skupiti 101 ruka, unatoč svih žetončića koje bi oni pokušali pronaći… I zato sada pokušavaju na udbaško-kosovski način Ured predsjednika Zorana Milanovića uvaljati u blato korupcije, pa ga ocrniti pred javnošću, da bi ga na kraju eliminirali i prisilili saborsku dvotrećinsku većinu da izglasa njegov opoziv!”

JELIĆ: “ŠEKSOVI TESTISI SU U BEOGRADU, TUĐMAN MU NIKADA NIJE VJEROVAO!”

Na pitanje voditelja tko bi mogao osmisliti tako nešto, Jelić, bez imalo sustezanja, odgovara: – Udbaško-kosovski dio HDZ-a, a tu prije svega mislim na Vladimira Šeksa, čiji su testisi odavno, još od 80-tih godina u Beogradu! O tome što je sve u arhivima BIA-e, a vezano uz njegove aktivnosti osamdesetih godina, premalo bi bilo i deset emisija za elaborirati…

“Ne treba smetnuti s uma da je prije nekoliko mjeseci čovjek koji je stvarao hrvatsko pravosuđe, za kojeg i ptice na grani znaju da je otac ovakvog korumpiranog i nesposobnog invalidnog hrvatskog pravosuđe, tužio Republiku Hrvatsku jer mu bivša predsjednica nije dala neke dossiere, u kojima se on skriva, a koje je Služba za zaštitu ustavnog poretka dostavila prvom hrvatskom predsjedniku već u jesen 90-te godine, a na njegovo traženje o političkom putu i karijeri Vladimira Šeksa,” nastavio je vrlo oštro o Šeksu govoriti Tomo Jelić, uz napomenu da ga upravo radi tih spoznaja Tuđman nije volio: “Nikada mu nije dao neku značajnu dužnost, uvijek je bio drugi ili treći ešalon, jer Tuđman Šeksu nikada nije vjerovao!”

JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ – UCIJENJENA?!

U vrlo žestokom nastupu, Tomislav Jelić je, bez dlake na jeziku, otvoreno progovorio o Bandićevoj zamjenici i aktualnoj v.d. gradonačelnici Zagreba, Jeleni Pavičić – Vukičević, koja je, po njegovom mišljenju, ucijenjena i zato idu na izbore: – Jelenu Pavičić Vukičević poznajem već 21 godinu… Ona je prije šest mjeseci donijela definitivnu odluku da nakon ovoga mandata odlazi iz politike… Zašto je i od koga prisiljena da se prihvati uloge kandidatkinje stranke ‘365’ i da pokuša spasiti što se spasiti da od tog Bandićevog polusvijeta, to je njezin problem i jednoga će dana i to izaći na vidjelo. Ili je nju netko prisilio ili ucijenio, o tom potom…

“Njezin slogan uopće ne odgovara njenom političkom angažmanu, jer ona nikada nije bila odvažna,” nastavlja Jelić o dugogodišnjoj Bandićevoj zamjenici, a sada kandidatkinji za gradonačelnicu: “Da je Jelena Pavičić Vukičević bila odvažna, onda bi u vidu kaznene prijave sva svoja saznanja o kriminalu gradske uprave dostavila DORH-u!”

Jelić tvrdi da kandidatkinja stranke pokojnog Bandića nije ni svoja, kako se predstavila u kampanji: – Sama je javno rekla da je ona svoju političku karijeru vezala uz Milana Bandića, a njega više nema… Nju je netko prisilio, iz ne znam kojeg razloga!

IVICA LOVRIĆ S PLENKOVIĆEM DOGOVARAO DA VLAHO OREPIĆ POSTANE SABORSKI ŽETONČIĆ?!

Jelić nije zaobišao ni kandidata za zamjenika Jeleni Pavičić Vukičević, kontroverznog gradskog pročelnika Ivicu Lovrića: – To je predstavnik klasičnog polusvijeta, koji je ušao u institucije pravosuđa i tu leži odgovor na pitanje zašto nema pravomoćnih presuda za kriminal u Zagrebačkom holdingu i gradskoj upravi.

“Andrej Plenković i Šeksov HDZ-a zalijevali su i hranili korupciju u gradskoj upravi, zato da bi njima Milan Bandić i njegov polusvijet pomagali u osiguravanju saborske većine tijekom zadnjeg mandata,” iznio je oštre optužbe Tomislav Jelić, a voditelj otkrio javnosti da je upravo Ivica Lovrić dogovorao s Plenkovićem da bivši Mostov ministar i zastupnik Vlaho Orepić postane saborski žetončić, na što se nadovezao i gost: – Valja imati na umu da je Lovrić optuženik na optuženičkoj klupi i on vrlo dobro zna gdje može tražiti svoju slobodu, to je jedino preko HDZ-a! HDZ je stvorio takvo pravosuđe da svakoga može osuditi i svakog može osloboditi.

STOTINE TISUĆA KUNA ZA RADIO KOJI PUŠTA CAJKE: “Eksponenti velikosrpske politike ušli su i u zagrebačku gradsku upravu!”

U Bujici je postavljeno pitanje gdje je javni interes građana Zagreba u tome da se iz proračuna stotinama tisuća kuna financira radijska postaja koja pušta cajke, a Jelena Pavičić Vukičević i Ivica Lovrić dali su za to maksimalni broj bodova, kao članovi nadležnog gradskog povjerenstva: – Mene to nimalo ne iznenađuje! Sjetite se samo kako su u gradskoj upravi primili Dragana Markovića Palmu… Eksponenti velikosrpske politike u Zagrebu su dobrano i u gradskoj upravi! Ne samo na Markovom trgu nego dobrano i u gradskoj upravi!

Voditeljla je zanimalo zašto su Bandićevi ljudi veliki novac davali i jednom radiju, pod kontrolom Emila Tedeschija, a riječ je o tajkunu koji i onako ima novaca: – Vrlo vjerojatno su pokušali napraviti deal s Tedeschijem, koji inače gura Tomislava Tomaševića za gradonačelnika i uložio je u njega silni novac preko svojih poduzeća!

OTTA BARIĆA KOD JELENE PAVIČIĆ VUKIĆEVIĆ DOVAO JOSIPOVIĆ?! Jelić: “Svatko ima svoju cijenu!”

Jelić nije propustio prokomentirati niti isticanje Otte Barića kao drugog kandidata za zamjenika Jelene Pavičić Vukičević, unatoč ružnim riječima, kojima je javno popratio posljednji ispraćaj Milana Bandića, s čijom zamjenicom sada zajedno ide u utrku za Zagreb, a kod nje ga je, prema informacijama objavljenim u Bujici, doveo bivši predsjednik Ivo Josipović: –  Svaki čovjek ima svoju cijenu! Kolika je ovdje cijena, to je teško odgonetnuti… Ako je prije mjesec dana tako govorio o sprovodu gradonačelnika, a sada je zajedno s njegovom zamjenicom, onda je vrlo izvjesno da je čovjek pokušao postići neki deal.

Utemeljitelj zagrebačkog HDZ-a iznio je svoje mišljenje i o HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Zagreba: – Davor Filipović je alibi kandidat! On je kontinuitet politike kakvoj svjedočimo zadnjih dvadeset godina, isto kao i Jelena Pavičić Vukičević.

Nakon što je u eter pušten partijski dossier Vesne Škare Ožbolt, koja se u Savez Komunista Jugoslavije učlanila 1989. godine, Tomislav Jelić je rekao: – Uzalud je trošiti riječi na nekoga tko je ’89. godine ušao u Komunističku partiju! Vesna Škare Ožbolt je bila jedna od tajnica u kabinetu zadnjeg predsjednika predsjedništva Socijalističke Republike Hrvatske, Ive Latina.

“Kod Vesne Škare-Ožbolt je ambicija značajno jača od svih drugih kandidata,” nastavlja Jelić: “Njoj nikada nije nedostajalo ambicije za bilo koju dužnost… Svjesna je da ne može biti gradonačelnica, ali može poremetiti odnose na tzv. desnom centru… Samo je pitanje je li nju na takav plan nagovorio Andrej Plenković i nešto joj je zauzvrat obećao ili ju je nagovorio pokojni Bandić?!”

JELIĆ PROTIV KLISOVIĆA I TROSKOTA…

Tomislav Jelić je u emisiji žestoko osudio urbani rasizam Joška Klisovića, kojem se ne sviđa naziv ulice u kojoj živi – Hercegovačke, a iako se tijekom kampanje pokušavao dodvoriti purgerima, zagrebački sleng mu baš i ne ide, što se vidjelo iz duela s Miroslavom Škorom, koji perfektno govori purgerski: – Klisović je previše vremena proveo na Zrinjevcu, zajedno s komunističkom zlatnom mladeži i nije imao vremenu učiti kajkavski dijalekt!

Iako je još uvijek član Mosta, Jelić je oštro kritizirao njihovog kandidata za Zagreb, Zvonimira Troskota, zbog prozivki na račun HOS-a, ali i zamjeranja Škori na tome što je došao u Zagreb iz istočne Slavonije: – Samo politički neiskusan kandidat može izići s takvim glupostima o HOS-u! Možda čak i nema političke dubine… Protiv Škore je nastupio diskriminacijski, jer Grad Zagreb je glavni grad svih Hrvata i ako dođe Hrvat sa Ognjene zemlje, a ima hrvatsko državljanstvo, on se ima legitimno pravo kandidirati u Zagrebu za gradonačelnika!

“Koliko god nas tzv. mainstream velikosrpski mediji instruirali da su ovo lokalni, komunalni izbori, to je notorna laž,” upozorava Tomo Jelić: “Svi župani su političke dužnosti, svi gradonačelnici velikih gradova, od Dubrovnika do Osijeka, su političke dužnosti, a posebno je politička dužnost gradonačelnik Grada Zagreba. Zato moja poruka svima glasi; nemojte glasovati za HDZ, vi koji hrvatski mislite i želite suverenu Hrvatsku, koliko god da su ovo lokalni izbori!”

JELIĆ: “SVI ZAGREPČANI KOJI HRVATSKI MISLE, PODRŽAT ĆE MIROSLAVA ŠKORU!”

HDZ već 21 godinu, nakon smrti dr. Franje Tuđmana, mrcvari naš glavni grad podržavajući Milana Bandića, a kroz državnu politiku mrcvari sve ono što smo postigli u Domovinskom ratu – rezolutan je Jelić: – Krajnji je čas da ljudi počnu politički misliti, a to je da desnom centru daju svoje povjerenje na ovim lokalnim izborima! Tamo gdje se došlo do zajedništva, preklinjem vas, podržite to zajedništvo jer to je jedini put da se porazi ovaj veleizdajnički HDZ! A tamo gdje se nije došlo do zajedništva iz razno raznih razloga, a to je prije svega radi patoloških narcisoidnosti lokalnih šerifa ili šerifa na državnoj razini kao što je to slučaj u Zagrebu, onda podržite onu ekipu i one pojedince koji imaju najveće šanse ući u drugi krug! U Zagrebu je to neminovno Miroslav Škoro!

“Moja poruka svim Zagrepčanima koji hrvatski misle je da podrže Domovinski pokret, jer njihov kandidat ima šansu ući u drugi krug, puno veću od svih ostalih na desnom centru,” nastavio je Jelić iznositi svoje mišljenje o predstojećim lokalnim izborima u glavnom gradu: “Na primjeru pozitivnih promjena u Zagrebu poslala bi se poruka kako se i Hrvatska može mijenjati. Zagreb nije crven!”

JELIĆ: “TOMAŠEVIĆ JE GORI OD BANDIĆA!”

U Zagrebu postoji i gore rješenje nego što je bio Milan Bandić – upozorio je na kraju emisije Tomislav Jelić: – To rješenje se zove Tomislav Tomašević. Kao veliki kritičar i poznavatelj silnog kriminala u gradskoj upravi za dvadeset godina vremena Milana Bandića, kažem da je Tomislav Tomašević za Zagreb i za Hrvatsku gore rješenje nego kontinuitet Milana Bandića! Tomašević je oko sebe okupio političke Jugoslavene i Jugoslavenke, koje je zadnjih mjesec dana malo maknuo u stranu da mu ne smetaju i da mu ne bi štetili među biračima… Pobijedi li Tomašević, poslije izbora će te Jugoslavenke i Jugoslavene staviti u izvršnu vlast i tek onda će Zagreb vidjeti što je Tomislav Tomašević!

Tomašević dolazi iz Soroševog inkubatora – tvrdi Jelić: – Soroš je temeljni financijer globalizacije. Soroševci razaraju nacionalne države, razaraju prirodna dobra nacionalnih država, razaraju pravosuđa nacionalnih država… Nije slučajno Andrej Plenković na jednom svojem druženju, ovih dana, rekao da je slijedeći njegov nasljednik u Hrvatskoj Tomislav Tomašević!

Zar mislite da bi Tomislav Tomašević imao toliko prostora u medijima, mislite li da bi ga anketne agencije toliko favorizirale da zeleno svjetlo za to nije dao Andrej Plenković, ključni kolonizator Hrvatske zadnjih pet godina – zapitao se na kraju Bujice Tomislav Jelić i još jednom otkrio: – Plenkovićev nasljednik će biti Tomislav Tomašević, ako Hrvati ne progledaju!

BUJICA

0 0 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

ANTE PRKAČIN: “Podižem tužbu protiv Srpske pravoslavne crkve, zato što u Hrvatskoj djeluje ilegalno!”

Ante Prkačin je obrazložio zašto SPC smatra nelegalnom u Hrvatskoj: – Nje kao takve u evidenciji nema! SPC u Hrvatskoj sastoji se od pet eparhija i one nisu povezane k’o pet prstiju na ruci, nego je svaka od tih eparhija, zasebno vezana izravno za Beograd.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Prkačin u Bujici

PORUKA LJEVICI KOJA ŽELI ZABRANITI ‘ZDS’: “Zajapurene partizane čekam u Saboru, blefiranje im ovoga puta neće proći!”

PORUKA PRISAVLJU: “HRT je u rukama nacionalnih izdajnika! Goldsteinu, Jakovini i Klasiću mogli bi nabaviti i otomančiće, pa da mogu prespavati u studiju!”

Plenković će morati poništiti sporni ugovor kojeg je Ivica Račan sklopio sa Srpskom pravoslavnom crkvom – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin: – Račan je kao ateist, problem sa SPC-om prepustio vjerniku i tadašnjem potpredsjedniku Vlade Goranu Graniću… Odmah sam se zapitao jel’ taj Granić stvarno vjernik i hoće li mu Bog pamet prosvijetliti, pa da takve gluposti ne potpisuju?! Brata mu zovu Očenašek, ali slabo se oni Očenaša drže…

Ugovor je SPC-u dao pravo na golemu imovinu, oni imaju kompletan centra Zagreba – upozorio je Prkačin: – To su ogromni novci, koji odlaze u Beograd!

“Njihovi svećenici imaju u Hrvatskoj jedanaest puta bolji status nego u Srbiji,” nastavlja general: “Srpska država im plati zdravstveno i mirovinsko, ništa više… U Hrvatskoj imaju plaćen stan, režije i dvostruki iznos prosječne plaće državnog službenika! Plaća im se čak i prekovremeni rad…”

ANTE PRKAČIN: “PORFIRIJE SE RAZOTKRIO, KADA MU JE ‘KROZ ŠALU’ IZLETJELO DA JE PATRIJARH SRBA, HRVATA I SLOVENACA!”

“U saborskom pitanju Plenkoviću spomenuo sam stvarnog premijera Račana i stvarnu Vladu stvarne države, da naglasim sve ono nestvarno i izmišljeno s druge strane,” govori zastupnik DP-a: “Ugovor sa SPC-om spominje pitanja od zajedničkog interesa, a koji je tu interes Republike Hrvatske?! Potpisati ugovor sa izmišljenim predsjednikom nepostojećeg Episkopskog savjeta u Hrvatskoj, nelegalne SPC u Hrvatskoj?!”

Ante Prkačin je obrazložio zašto SPC smatra nelegalnom u Hrvatskoj: – Nje kao takve u evidenciji nema! SPC u Hrvatskoj sastoji se od pet eparhija i one nisu povezane k’o pet prstiju na ruci, nego je svaka od tih eparhija, zasebno vezana izravno za Beograd.

A da je to zaista tako, Prkačin kao argument navodi nedavni intervju novog patrijarha Prvoslava Porfirija Perića na HRT-u: – Taj intervju je prezira vrijedan, a voditelj se nadmetao sam sa sobom u glupostima, nakon čega ga je njegov sugovornik u tome nadmašio! Porfirije Perić, ničim izazvan, rekao je ono što ja pokušavam već godina dokazati. Da je SPC zapravo crkva Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca! On je izrekom tako rekao, pa je tobože kroz šalu, izrekao najozbiljniju moguću stvar… Porfirije je bio mitropoliti zagrebačko-ljubljanski… Postoji li teniski ili nogometni savez zagrebačko-ljubljanski?! Postoji li akademija Zagrebačko-ljubljanska?! Postoji li folklorno društvo zagrebačko-ljubljansko?! Nema ih! Prvo zagrebačko-ljubljansko, pa onda beogradski… I što se iz toga da zaključiti? Je li Porfirije Perić pravi predstavnik SPC-a, te sotonske institucije?! On po svojoj fizionomiji djeluje kao čovjek i ne djeluje mi kao sotona, no, izgleda da njega nisu dovoljno sotonizirali da bi mogao obnašati tu nečasnu dužnost!

GENERAL SE SLOŽIO S MILANOVIĆEVOM IZJAVOM O YUTELU: “HRT VODE NEPRIJATELJI HRVATSKE!”

“HRT vode ljudi koji su veliki neprijatelji Hrvatske države,” napomenuo je general HOS-a, evidentno ljut zbog načina na koji je Prisavlje dalo prostor Porfiriju: “Apsolutno se slažem s predsjednikom Milanovićem kada ih naziva Yutel! Oni povijest, očito, ne znaju nego su prihvatili lažnu i izmišljenu srbijansku povijest…”

Zastupnik Domovinskog pokreta je u Bujici ekskluzivno najavio da će podnijeti tužbu, kojom će pokušati osporiti sporni ugovor između Republike Hrvatske i SPC-a, a za to je već formirao i pravni tim: – Više bih volio da je Sabor onakav kakav je nekada bio, pa da nevaljalost tog ugovora ne moram braniti formalno-pravnim sredstvima, nego bih išao kroz povijest, zemljopis i imovinsko-pravne odnose i sve im lijepo objasnio u sabornici, no, kako to nije moguće, odlučio sam podignuti tužbu… Pričekat ću odgovor premijera, no, tužba svakako ide!

General Prkačin podržava prosvjede Crnogoraca protiv velikosrpske Vlade u Podgorici, a službenom Zagrebu otvoreno zamjera nedovoljan angažman i smatra da se Crnogorci, koji su u nepovoljnijoj poziciji, bolje nose s politikom SPC-a: – Crnogorci znaju sve, a naši ne znaju ništa! Ne samo da ne zna Plenković, ne znaju ni mnogi drugi…

PRKAČIN: “EUROPA JE GLUPAČA, A NA PLENKOVIĆ NEMA NACIONALNE SVIJESTI!”

“Plenković je meni nekada bio pomalo simpatičan i drag, ali više nije” otkriva general i dodaje: “I dalje mu ne mogu osporiti da on u glavi nešto ima, ali nema dovoljno nacionalne svijesti!”

Plenković evidentno sluša Europu, samo što je Europa glupa – ustvrdio je zastupnik DP-a: – Europa je glupača! Europa veze nema s onim što se na ovim prostorima kroz povijest događalo… Baš glupača!

Premijeru zamjera koaliranje sa SDSS-om, a njegovom zamjeniku “cirkusiranje” po važnim obljetnicama: – Plenković se dogovara sa Srbima u Hrvatskoj, kada je Oluja njihovu snagu napravila onakvom kakva treba biti, kada je njih tri posto… Kada oni nemaju nikakve težine, on s njima pravi dogovor i onda se cirkusira po Bljesku, po Oluji, onda se Tomo Medved tamo miri…

GENERAL PRKAČIN PODRŽAO MIRLOSAVA ŠKORU U UTRCI ZA ZAGREB: “Za koplje je bolji od ostalih!”

General Ante Prkačin je u Bujici snažno podržao kandidaturu dr. Miroslava Škore za gradonačelnika Grada Zagreba: – Duboko sam uvjeren da je u ovoj ekipi natjecatelja za Zagreb Miroslav Škoro najbolji! Podupirem ga zdravorazumski, a ne emotivno, jer je za koplje bolji od ostalih! On je čovjek koji je u stanju reći da će snimiti stanje u Gradu Zagrebu, da će vidjeti obaveze i dugove Grada jer one su goleme, pa će ih polako rješavati onom dinamikom kojom treba… Onda, nakon svega, kaže; ja nikome nisam dužan. Hvala Bogu, da na čelo Grada Zagreba dođe čovjek koji je prethodnim radom nešto stekao – i znanje i pamet i kapital, a ne seljaci i bezzemljaši kojima će prva zadaća biti da se obogate, kada dođu na čelo Grada Zagreba.

“Škoro svakim danom potvrđuje sve ono što sam o njemu od početka govorio, a znamo se već trideset godina i još tada sam shvatio njegov intelektualni potencijal,” nastavio je general HOS-a: “Može pričati što tko hoće, on ima nevjerojatnu bistru glavu… Bistru glavu imaju i Milanović i Plenković, no, oni mogu zastraniti, ali Škoro neće! Kod Škore ima domoljublja i meni je to drago, on ima hrvatsko srce i dušu, ali i glavu koja prihvaća svakog čovjeka, što meni uopće ne smeta jer sam i sam takav. Podržat ću Škoru apsolutno, jer je najbolja varijanta, a znam da mi ljudi vjeruju.”

OTOMANČIĆ ZA GOLDSTEINA, JAKOVINU I KLASIĆA…

Prokomentirao je i slučaj Spomenke Đurić, na koji je u parlamentu upozorio upravo dr. Miroslav Škoro, nakon čega je Milorad Pupovac napustio sabornicu, a riječ je o SDSS-ovoj državnoj tajnici, zbog koje država gubi veliki novac nakon što je sud utvrdio da je nelegalno potpisivala na tisuće rješenja: – To je bolno, to je teško… Zbog političke križaljke, zbog političkog sporazuma HDZ-a i SDSS-a na mjesta gdje trebaju doći pismene i sposobne osobe, stavlja se ovako nešto… Mogu o tome satima pričati, ali to je, jednom riječju – katastrofa!

Generalu Prkačinu nije žao što je umjesto njega, na dvoboj sa Šešeljem kod Milomira Marića otišao Igor Vukić: – Nije mi žao, taj čovjek je to bolje uradio od mene! On je svojim mirom i znanjem, poznavanjem činjenica njih pobijedio usred Beograda. Srbiju je zdrmao iz korijena, jer u Srbiji ima ljudi koje zanima istina i mnogi od njih sada razmišljaju… Nažalost, Igor Vukić može doći u Bujicu i još ponegdje, ali na izdajničku HTV, koji vode izdajnici Hrvatskog naroda ne može! Tamo mogu doći Goldstein, s kojim se sprdaju čak i njegovi kolege, pa kažu da gdje on ne može naći izvor, izvor izmisli i onda na temelju fikcije razvija kompletnu povijest… Takav čovjek dolazi i ja se, zapravo, čudim kako njemu, Jakovini i Klasiću već nisu negdje u studiju HRT-a napravili otomančiće, pa da mogu tamo i nodspavati!

General HOS-a komentirao je i raspravu koja se u parlamentu očekuje, nakon zakonskog prijedloga ljevice za zabranu pozdrava ‘ZDS’: – Upozoravam zajapurene partizane da se dobro pripreme za tu raspravu! Neću ih čekati u busiji, čekam ih u Saboru, a blefiranje im ovaj puta neće proći!

BUJICA

0 0 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

NIKOLA KAJKIĆ OŠTRIJI NEGO IKAD: Plaćajući odštete i mirovine teroristima, Plenković pokazuje da se agresija protiv Hrvatske isplati

Gost u Podcastu Velebit je Nikola Kajkić predsjednik Nacionalnog sindikata policije. Kao djelatnik vukovarsko-srijemske policije istraživao je ratni zločin u predmetu Ovčara, ali je u srpnju 2018. suspendiran uz službeno obrazloženje: ‘zbog teške povrede službene dužnosti’.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Nikola Kajkić je odlučio baciti karte na stol. U zadnjem izdanju Podcasta Velebit kod Marka Juriča Nikola Kajkić iznio je mnošto kompromitirajućih informaciju o Plenkoviću, Božinoviću i općenito o HDZ-u i vladajaćoj garnituri u Hrvatskoj. Na momente je čak i voditelj Podcasta Velebit bio zatečen Kajkićevim informacijama  i optužbama na račun aktualne vlasti. Video obavezno pogledati, a u nastavku objavljujemo set pitanja na koja je Kajkić dao odgovore.

►  Zašto je Kajkić suspendiran uz službeno obrazloženje ‘zbog teške povrede službene dužnosti’?
►  Zašto je u Beogradu za osuđen za špijunažu?
►  Zašto se odlučio ići na izbore?
►  Sudjeluje li u humanitarnom radu (ponos hrvatske)?
►  Što je Andrej Plenković rekao Kajkiću na premijeri filma “Ovčara neispričana priča”?
►  Zašto je Plenković dao pa onda povukao potporu Kajkiću za istraživanje ratnih zločina?
►  Kako koalicijski partneri oblikuju politiku Andreja Plenkovića?
►  Kakva je bila uloga ministra Božinovića u suradnji Ureda predsjednika Mesića i Tužiteljstva Haškoga suda?
►  Zašto Kajkić, Most, Suverenisti, Umirovljenička stranka i Domovinski pokret Miroslava Škore nisu sastavili jednu listu za lokalne izbore u Vukovarsko-srijemskoj županiji?
►  Kolike mirovine primaju milicajci tzv. SAO Krajine?
►  Koliko milicajaca tzv. SAO Krajine prima hrvatsku mirovinu s priznatim stažom za vrijeme pobune?
►  Koliku mirovinu prima hrvatski branitelj Ive Živković koji je 4 puta ranjavan a do sada nije dobio status invalida i živi u kamp kućici na Vučedolu pored Vukovara?
►  Što govori sablažnjujuća priča o suđenju i odštetnim zahtjevima koje sada Mihajlo Hrastov mora platiti?
►  Koliko u Vukovaru živi Hrvatskoj lojalnih Srba, a koliko zagovornika velikosrpske ideje?
►  Postoje li u Srbiji masovne grobnice Hrvata?
►  Zašto Ministarstvo pravosuđa RH nije odgovorilo na prijavu srpske policije koja je uhitila od hrvatske traženog bjegunca i osuđenika za ratne zločine i bila ga spremna izručiti Hrvatskoj?
►  Kako djeluje koalicijska vlast?
►  Kako djeluje na ljude kada se na mjesnom groblju u Borovu selu jedan pored drugog nalaze grobovi ubijene četverogodišnje djevojčice Martine i njene bake i spomenik Belim orlovima s natpisom ‘tu padoše krajiški junaci…’?
►  Kako Hrvatska država dozvoljava spomenike srpskih pobunjenika na kojima se hvale koliko su Hrvata poubijali?
►  Je li HDZ demokršćanska stranka i znaju li vodeći hadezeovci da Bog postoji koji će ih znati nagraditi za izdaju?

Izvor: Podcast Velebit

0 0 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Kojem cjepivu najviše vjerujete?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x