Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Bojkot izbora za Hrvatsku stranku prava BiH nije opcija

Kako je navedeno, predsjednik Županijskog vijeća HSP BiH Mario Pejić iznio je presjek stanja i aktivnosti koje je stranka poduzela u proteklom periodu kao i o planovima u budućem razdoblju.

“Na HSP-u, kao jedinoj oporbi, velika je odgovornost okupiti narod te vratiti dostojanstvo Posavini, da bude mjesto ugodnog života, a ne da Posavina služi kao poligon za iseljavanje što, na žalost, danas jest”, kazano je.

Predsjednik HSP BiH Nikola Raguž dao je potporu vodstvu stranke u ovoj županiji te istaknuo da je dužnost i obveza boriti se za Posavinu i boljitak hrvatskog naroda

“Posavina je podnijela ogromnu žrtvu i to ne smijemo nikad zaboraviti”, rekao je Raguž.

On je izvijestio nazočne o trenutnim aktivnostima stranke koje se poduzimaju na višim razinama kao i trenutnoj političkoj situaciji u BiH uoči nadolazećih izbora.

“HSP BiH poziva lidere da se iskoristi još ovo malo vremena koje je ostalo do raspisivanja izbora na nastavak dijaloga i postizanje dogovora. Apeliramo na dobru volju, razum i svako odbacivanje nakane da se drugi i drukčiji dovede u nepovoljan politički položaj. Ukoliko dođe do održavanja izbora bojkot izbora za Hrvatsku stranku prava BiH nije opcija.

Smatramo da bi to dovelo do nesagledivo štetnih posljedica za Hrvate u BiH te da se ne smijemo kockati prvenstveno sa Županijama jer iz njih se, realno, crpi ogromna snaga. Pozivamo na izmjene Izbornog zakona i djelomične izmjene Ustava BiH. Dijalog i dogovor nemaju alternativu to je civilizacijski uspjeh”, poručili su iz HSP-a BiH.

Izvor: republikainfo.com

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x