Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

BEOGRADSKI ANALITIČAR TVRDI: EU je pripremila stroge sankcije za Dodika i još 19 njegovih najbližih suradnika

On kaže da će to biti “oštrije” sankcije, od onih, koje je Dodiku ranije uvela Amerika, a tvrdi i da je Dodik o tome upoznat.

“Dodik i njegovi suradnici bit će žestoko kažnjeni od Europske unije”, kaže Janjić i dodaje da on razumije Dodika i njegove “snove, inaćenje i njegovu želju da što više dreči umoli da mu to ne rade”, kazao je Janjić.

On je dalje rekao da posljednjih mjeseci Dodik priča “osobne priče, koje nemaju realnosti i neće biti tolerirane”

Na pitanje kako će ga sankcionirati, Janjić je rekao da je “to ono što Escobar (Gabriel) spominje”, ” kažnjavanje zbog korupcije i da će im biti blokirana imovina”.

On je podsjetio da su Washington i Bruxelles zajedno, usuglasili mjere za kažnjavanja političara umiješanih u korupciju.

Osim toga, ovaj analitičar kaže da se ozbiljno razmišlja o tome da se RS podijeli na dvije regije, odnosno dva kantona.

“Dodik govori da je RS dobivena krvlju, a onda bi da bježi u Beograd. Neodrživo je da Brčko distrikt trpi sve ovo. Uvijek kad treba smiriti Dodika, kažu mu uradi to i to inače ćemo ti otcijepiti Brčko, jer ono je pod neizravnom kontrolom Amerikanaca. Ovaj nacionalizam koji sada gledamo zovem bosansko-srpski nacionalizam. Ni oni ne bi htjeli Hercegovinu, a kako će onda držati Trebinje?! Drama je počela kada je bila priča da se kantonizira RS. Moraju se decentralizirati da bi funkcionirali! Ne može RS biti centralistička, a da u Federaciji imate kantone i Vlade. Jednog dana će RS imati svoje dvije regije, okruge, kantone – najavio je beogradski politički analitičar u razgovoru za Face Tv.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x