Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

ANTE PRKAČIN: “Da je napadnuta Jugoslavija, Milanović bi je išao braniti! Hrvatsku nije osjećao kao svoju!“

Milanoviću ne zamjeram što je bio član Saveza komunista, ali mu zamjeram što je o tome lagao – nastavio je Prkačin oštro odgovarati Zoranu Milanoviću, nakon predsjednikovih napada na Domovinski pokret i Miroslava Škoru: – Kod Milanovića ima trenutaka, kada kaže ono što ne bi trebao reći… Ista je stvar bila i sa HOS-ovom pločom. Uhvati ga! Predsjedniku to nije trebalo. Ja poznam Zorana Milanovića i znam kada ga okrene… Kad’ mu dođe ono njegovo…

PRKAČIN KOMENTIRAO MILANOVIĆEVE NAPADE NA HOS: “Nek’ popije čašu vode i smiri se!”

Opisao je i kako reagiraju HOS-ovci kada čuju da je u dobrim odnosima s Milanovićem: – U jednoj sam emisiji spomenuo da sam bio dobar s Račanom. Za vraga sam spomenuo da sam bio dobar i sa Zoranom Milanovićem… I tada me nazove jadan moj HOS-ovac i kaže; Generale, jesi li bio dobar i s Dražom Mihailovićem?!

Na posebno pitanje voditelja kako komentira Milanovićeve napade na HOS, general Prkačin je odgovorio: – Nek’ popije čašu vode i smiri se! Što mu drugo reći?! Pitao me je; Ante kada ćemo riještii ZDS? A ja sam mu odgovorio; Nikad Zorane, dok sam ja živ na ovaj način na koji rješavamo, nećemo to riješiti! Postoji način na koji to možemo riješiti, ali sačekajmo da još malo vrijeme učini svoje jer mi imamo 30 posto tema koje nećemo dirati. To je prešutni dogovor jer ako to dirnemo, možemo se sukobiti… Polako, za 150 godina ćemo napraviti od njega jednog lijepog “ustašu”.

Prkačnin se ne slaže s Milanovićem niti kada kaže da su Tomašević i ekipa “liberali”: – Ma kakvi, zabunio se… Za mene nisu liberali! Oni su ultra ljevica, oni su Bože sačuvaj!

PRKAČIN: “TOMISLAV TOMAŠEVIĆ JE NOVI ĐOKA JOVANIĆ, A ‘MOŽEMO’ GRUPA ZAJAPURENIH DESPERADOSA!“

“Tomislav Tomašević je novi Đoka Jovanić, a ‘Možemo’ je grupa zajapurenih desperadosa,“ rekao je Prkačin, uz napomenu: “Kada sam vidio ono njihovo zavijanje i urlikanje i kad sam čuo kako slave razbojnike koji su došli, žarili, palili i silovali po gradu Zagrebu, vidio sam da oni o antifašizmu pojma nemaju! Oni slave Đoku Jovanića. Njihovo urlanje me podsjeća na Đoku Jovanića i Simu Dubajića!”

Oni mogu?! Bože moj! Kada ih slušam kako izvikuju “Možemo!”, odmah zaključujem da od njih možda jedno ili dvoje mogu artikulirano izreći svoje ideje – nastavio je general iznositi svoje mišljenje o Tomaševićevim zeleno-lijevim platformašima: – Od njih stotinu, tek jedno ili dvoje može artikulirano izreći ‘Ž’!

Uopće me ne čudi što je Tomaševiću među prvima čestitao Porfirije – smireno je konstatirao Ante Prkačin, uz napomenu: – Porfirijeva pozicija je takva da njemu jako odgovaraju oni koji ne vole Hrvatsku… On od ove ekipe, očito, puno očekuje! Ne mogu to drugačije tumačiti.

ĐAPIĆA I LJUBIĆA NAZVAO “PLENKOVIĆEVIM PODGUZNIM MUHAMA”…

Prkačin je u Bujici, odgovarajući na napade Zorana Milanovića na Domovinski pokret i Miroslava Škoru, konstatirao kako se sada barem vidi koliko su u krivu bili svi oni koji su optuživali čelnika DP-a da je “doveo Milanovića na vlast”: – Žao mi je ponekad što nisam onaj stari, pa da tim napadačima na Škoru dam nekoliko “ukrasnih” pridjeva… Na primjer, taj Marko Ljubić, nije me smio pred izbore zvati u svoju emisiju da moj nastup ne bi podigao rejting Domovinskom pokretu i Škori! Zaključak je sljedeći; Andrej Plenković ne smije javno napasti Škoru, čak ne smije niti javno reći da je protiv Škore jer će izgubiti svoje biračko tijelo, onda se tu nađu dvojica – Đapić i Ljubić. Đapić udari na svoj način, Ljubić na svoj… Ta dvojica to rade umjesto Andreja Plenkovića. Plenković ne smije gaziti Škoru, onda se pojave dvije podguzne muhe!

Prkačina ne čudi što Škoru napadaju Milanović i Krešo Beljak, ali ga smataju Most, Zekanović, Pavliček i njihovi “suverenisti” koji su također radili protiv Domovinskog pokreta na lokalnim izborima: – To me smeta jer sam Most držao dijelom naše političke opcije. Međutim, što vrijeme više protiče, sve me više razočaravaju. A “suverenisti” su politički kruhoborci. Bio sam protiv njih jer su Škori uzeli četiri mandata. Da su bili pošteni, barem bi jedan vratili…

Ante Prkačin je u petak u Klubu Domovinskog pokreta, u Hrvatskom državnom saboru, primio predsjednika Crnogorske kulturne mreže Aleksandra Damjanovića, koji mu je uručio veliko priznanje crnogorskih patriota zbog potpore nezavisnosti Crne Gore i borbe protiv velikosrpskog imperijalizma. Kamere Bujice imale su ekskluzivan pristup tom događaju, a reportaža je objavljena u uvdodnom dijelu emisije.

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x