Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

“Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska”

Postoji jedna meksička sapunica “Odavde do vječnosti”, sastoji se od 170 epizoda, koja ide od listopada 2008. pa do danas. Nastavak je ovih dana u SAD-u, a sastoji se u brojanju glasova u korist Bidena, od sada do vječnosti. Sve dok “dobri Joe” ne pobijedi.

Ova farsa od izbora ne podsjeća samo na meksičke sapunice nego i na mnoge istočnoeuropske “jače demokracije”. Svi znaju za krunu svih izbornih “mudrosti” kroz povijest koju je izrekao nezaboravni drug Staljin: “Nije važno tko za koga glasuje, važno je tko broji glasove!”. U zemlji malko precijenjene demokracije, SAD-u, sada se formiraju takva nova pravila. Ona se uglavnom mogu svesti na dvije točke:

  • Točka 1.: liberalni globalizam je uvijek u pravu.
  • Točka .2.: ako slučajno liberali nisu u pravu, primjenjuje se toč.1. Ukratko, Trump je “popušio”…

Možda čak jače nego Monica Lewinsky. Utjeha mu može biti jedino to što je navodno Biden “ponudio” Melaniji da ostane u Bijeloj kući, ako želi. Trumpa je upozorila i famozna ekologinja Greta da malo proradi na svom bijesu. Iako još nema “konačnih službenih rezultata”, već se osjeća “svježi vjetar” demokratskih promjena. “Bijesni” Donald se u Bijeloj kući obratio javnosti i počeo iznositi svoje stavove. Tri vodeće američke TV kuće, NBC, ABC i CBS, koje zajedno imaju 22 milijuna gledatelja, jednostavno su u maniri druga Staljina ili Mao Ce Tunga prekinule prijenos uz obrazloženje kako Predsjednik iznosi dezinformacije. “Slatko”, omaklo se Staljinu kroz oblake dok je to gledao.

Ovo je jasan primjer kako djeluje klasična “duboka država”. Treba malo provjetriti demokraciju. Bergoglio u Rimu, Biden u Americi. Prevedeno na hrvatski: “E, nećeš razbojniče!”, kao bi rekao Maminjo. Naravno, “rigidni” desničari i republikanci šire laži da je na djelu “državni udar”, ali drugim metodama. Sad nema famoznog “istraživačkog novinarstva” kojim bi senzibilne novinarske globalne duše istražile jel’ stvarno netko “dezinformira” narod. Odmah prekidaj prijenos, izruguj mu se. Tko može “narodu” (čitaj demokratskim globalistima) ukrasti glasove?

Jedan bivši Tuđmanov ministar, koji na fejsu objavljuje sjajne fotke zalaza sunca i praskozorja, ima zanimljivo objašnjenje ambisa u koji je upao Trump. Da ga ne citiram on otprilike misli da je to bila unaprijed izgubljena priča. Citira jedan ozbiljan međunarodni, globalni skup psihića, sociologa i psihologa koji su zaključili da Donald Trump jednostavno ne bi mogao biti predsjednik kućnog savjeta, a kamoli SAD-a. To mu ne dozvoljavaju njegove intelektualne i “sikičke” kvalitete. To bi valjda po njima bilo kao kad bi Ameri izabrali Stipu Mesića u Bijelu kuću. Slažem se sa zaključkom tom uvaženog skupa “znanstvenika”.

Kad uzmemo u obzir činjenice da je tako “psihički hendikepirana” osoba u četiri godine mandata otvorila šest milijuna novih radnih mjesta, da nije započela ni jedan rat, da je vratio automobilsku industriju u SAD, da je SAD do korone nezaustavljivo ekonomski rastao, onda se samo od sebe postavlja pitanje što bi tek Trump sve postigao na gospodarskom planu da je bio intelektualno kapacitiran kao, recimo, Mesić ili Biden. SAD, onaj dio mračne i globalističke, strpljivo je čekala četiri godine i postupno plela mrežu te u nju napokon uhvatila kapitalca.

Ako se sjećate početaka “nove ere brojanja” u SAD-u, ključna država je navodno bila Florida. Lijevi mediji su trubili na sva zvona kako onaj tko tamo pobijedi, sigurno ide u Bijelu kuću. Kaže moj prijatelj dr. Vukušić: “U Floridi su svi glasovi bili pobrojeni već na izborni dan i pobijedio je – Donald Trump. I što se događa? U četiri ostale ključne države, Nevadi, Georgiji, Arizoni i Pennsylvaniji bez objašnjenja zastaju s brojanjem!!!”. Zašto? Kako? E, to će ipak morati istražiti, kad već nisu mediji, Vrhovni sud SAD-a. Za ilustraciju, u američkoj inačici TV showa “Pjevajte sa zvijezdama” prebroji se i po desetak milijuna glasova u sat vremena!

Počeli smo kolumnu s TV sapunicom. Završimo ovaj dio s filmom “Velika prevara” (Deadfall), iz 1993. g. Dok film traje samo 98 minuta, ovaj sadašnji američki film tek je počeo. A trajat će jako dugo…

Sjetite se one biblijske: Jeruzaleme, propast je tvoja u tebi! Nazire li se početak propasti zapada? U Lisabonu su se odrekli Boga i kršćanstva, promijenili osnovne postulate braka, ismijavajući vjeru, dopustili divljanje  ljevičara, anarhista, dopustili beskrajnoj masi imigranata da prelaze granice k’o plitki potok. Neću ni spominjati opasnost od stalnog islamskog terorizma u Europi. Sjetite se Troje i Trojanskog konja…

Usprkos programiranom porazu, danas je SAD pun ljutih Trumpista koji bjesne na histerične globaliste. Hoće li se ubrzo sve smiriti i vratiti u kolotečinu ili će izbiti sukobi? Tko zna! Ako neće, onda će kolotečina bitka biti dugačka i teško je predvidjeti konačni rezultat. A od tolerancije ni T… I kad jednog dana, a možda i prije, dobričinu Joea zamjeni njegova dopredsjednica Kamala Harris, Ameri će napokon postati ono o čemu su sanjali Mika Špiljak i Buda Lončar: “Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska”.

Više na projektvelebit.com

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x