Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Alexander Schallenberg: Nećemo dopustiti promjenu granica BiH, tu nema pregovora!

Schallenberg je u službenom posjetu BiH nakon sastanka sa šeficom diplomacije Biserom Turković kazao novinarima da različiti fantomski non-paperi, kojima se sugeriraju neke nove granice u regiji, nikome ozbiljnome nisu prihvatljivi, a posebice ne kada dovode u pitanje cjelovitost BiH kao države.

Teritorijalni integritet i suverenitet BiH su neupitni

“Teritorijalni integritet i suverenitet BiH su neupitni i ne mogu biti predmet pregovora”, poručio je Schallenberg dodajući kako se svatko tko se ponaša drugačije igra vatrom. Stabilnost BiH, istaknuo je, ključna je za stabilnost cijele regije.

Kao i Dragan Čović i Schallenberg je pozvao da se ova neizborna godina u BiH iskoristi za provedbu reformi kako bi zemlja mogla napredovati prema putu u Europsku uniju.

“Kristalno je jasno da je budućnost regije u EU”, kazao je Schallenberg dodajući kako iz Beča prenosi jasnu poruku da Austrija ovaj dio Europe neće ostaviti na cjedilu.

Hrvatska je ranije u ime šest država Unije za tu raspravu podnijela svoj non-paper čiji je cilj potaknuti provedbu reformi i ubrzanje europskog puta BiH.

dnevno.hr

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x