Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

ACA BUREKDŽIJA VULIN: Ako put u EU vodi preko Hrvatske i njenih uslova, bolje da i ne putujemo

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je, povodom izjave ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana da on promovira „poraženu velikosrpsku politiku“, da je “Radman kao neuspješni lovac u onom vicu sa medvjedom, dopalo mu se, pa dolazi po još”.

„Da mu učinim i da ponovim – Hrvatska je nastala nasilnom secesijom, najprije 1941. godine, razbijanjem Кraljevine Jugoslavije, pa još jednim razbijanjem Jugoslavije 1991. Кosovo je priznala 2008. godine i tako pokušala da razbije Srbiju, i zato neću da prećutim koliko je bijedno i licemjerno kada se ministar Radman zaklinje u princip nepromjenljivosti granica. Ako je Кosovo nezavisno zato što je to ‘realnost’, kakva je realnost u Republici Srpskoj? I, još uvijek čekam odgovor zašto je komadanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba doprinos nemiru na Balkanu“, rekao je ministar Vulin, piše u priopćenju.

„Ako je uslov da bi Srbija postala član EU da našim ćutanjem i ponižavanjem liječimo hrvatske komplekse, onda bolje da ne budemo nikada član EU. Ako put u EU vodi preko Hrvatske i njenih uslova, bolje da i ne putujemo. Slaveći Dan pobjede, položio sam vijenac prvim antifašističkim ministrima policije u zemlji u kojoj je Srbija tada bila, i to kao sila pobjednica. Ministar Radman nije slavio Dan pobjede, zemlja koju je moderna Hrvatska naslijedila, zvala se NDH i ona je bila poražena. Da je Radman polagao vijence na grob ministra policije njegove zemlje iz vremena koje obilježavamo Danom pobjede, morao bi da ode na grob Andrije Artukovića“, izjavio je Vulin, a prenosi MUP.

Podsjećamo, šef hrvatske diplomacije je ranije danas komentarisao izjave Aleksandra Vulina koji je Hrvatsku i Kosovo nazvao „braćom po oružju“ i dodao da bi Grlić Radman volio da može da rasporedi „okupacione snage na prostoru Srbije“, ali da će mu za to trebati „mnogo više od onog što s (premijerom Kosova Aljbinom) Kurtijem može smisliti“.

„Vulin promoviše zapravo onu poraženu politiku Slobodana Miloševića, velikosrpsku politiku koja je osvajala, koja je tražila ono što joj ne pripada. Hrvatska nikada nije imala aspiracije na ničiju teritoriju, dapače, nikada nije tražila neku reviziju granica“, kazao je Grlić Radman novinarima.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x